Bose bluetooth speaker (SoundLink)? Vergelijk alle opties!

Wil je een Bose bluetooth speaker kopen, maar weet je nog niet welke? In dit artikel vind je een duidelijke vergelijking van alle bluetooth speakers die Bose op dit moment (herfst 2020) beschikbaar heeft.

Ik noem hier alleen de nieuwste uitvoeringen van bluetooth speakers van Bose die een ingebouwde accu hebben, en daarom geschikt zijn om mee te nemen. Je kunt namelijk ook met een aantal Wi-Fi speakers van Bose verbinden over bluetooth, maar deze hebben géén ingebouwde accu.

De Bose bluetooth speakers hebben allemaal de naam ‘SoundLink’. Daarnaast is er nog één Bose Home (Wi-Fi) speaker beschikbaar die ook bluetooth ondersteunt en een ingebouwde batterij heeft: de Bose Home Portable.

Hieronder vind je eerst een vergelijking van de eigenschappen van al deze speakers. Daarna volgt er per speaker een uitgebreidere beschrijving.

Bose bluetooth speakers vergelijken op eigenschappen

In de onderstaande tabel kun je de verschillende Bose bluetooth speakers vergelijken op eigenschappen.

SoundLink Micro SoundLink Color II SoundLink Mini II SE SoundLink Revolve SoundLink Revolve+ Portable Home
Bose Soundlink Micro Bose Soundlink Color Ii Bose Soundlink Mini Ii Special Edition Bluetooth Speaker Bose Soundlink Revolve Bose Soundlink Revolve Plus Bose Portable Home Speaker
Prijs (1): €119 €139,95 €149,95 €192 €286 €339
Introductiejaar: 2017 2017 2020 2017 2017 2019
Speakers: 1× woofer
1× basradiator
2× woofer
1× basradiator
2× woofer
2× basradiator
1× woofer
2× basradiator
1× woofer
2× basradiator
1× woofer
3× basradiator

Audiokanalen: 1.0 (mono) 1.0 (mono) 2.0 (stereo) 1.0 (mono) 1.0 (mono) 1.0 (mono)
Totaal vermogen: onbekend onbekend onbekend onbekend onbekend onbekend
Frequentiebereik: onbekend onbekend onbekend onbekend onbekend onbekend
Bluetooth versie: 4.0 4.1 4.2 4.2 4.2 4.2
Wi-Fi?
3.5 mm AUX in?
Batterijduur: 6 uur 8 uur 12 uur 12 uur 16 uur 12 uur
Oplaadtijd: 3-4 uur 3 uur 4 uur 4 uur 4 uur 4 uur
Opladen via: Micro-USB Micro-USB USB-C Micro-USB Micro-USB USB-C
Speakerphone:
NFC?
Afmeting (cm): 9,83×9,83×3,48 13,3×12,7×5.7 5,1×18×5,8 15,2×8,2×8,2 18,4×10,5×10,5 19.15×11,9×10,4
Gewicht: 290,3 gram 540 gram 680 gram 660 gram 900 gram 1060 gram
IP code: IPX7 IPX4 geen IPX4 IPX4 IPX4
Meegeleverd (2): Micro USB-kabel Micro USB-kabel USB-C kabel Micro USB-kabel,
USB charger
Micro USB-kabel,
USB charger
USB-C naar C kabel,
USB charger
Kleuruitvoeringen: zwart, blauw, oranje zwart, wit, geel,
oranje, blauw
zwart, zilver zwart, zilver zwart, zilver zwart, zilver
Officiële site: Bose.nl Bose.nl Bose.nl Bose.nl Bose.nl Bose.nl
Huidige prijs
en bestellen:
Bol.com
Coolblue.nl
Bol.com
Coolblue.nl
Bol.com
Coolblue.nl
Bol.com
Coolblue.nl
Bol.com
Coolblue.nl
Bol.com
Coolblue.nl

1: De laagste prijs op moment van schrijven (laatste update: december 2020). 2: Verder wordt er bij alle producten een handleiding en veiligheidsinstructies meegeleverd.

Bose SoundLink Micro: kleinste Bose bluetooth speaker

De SoundLink Micro is de kleinste en lichtste bluetooth speaker van Bose, en daarmee de beste keuze voor mobiel gebruik. Deze speaker is namelijk slechts 9.83 cm breed en diep, 3.48 cm dik, en weegt slechts 290.3 gram.

Bose Soundlink Micro

Bose SoundLink Micro

Bol.com (€115,95)

Met het kleine formaat en lichte gewicht is deze gemakkelijk mee te nemen, en onderweg te gebruiken. Ook kun je deze speaker met de rubberen band aan de achterzijde vastmaken voor gebruik onderweg. Bijvoorbeeld aan de schouderband van je rugzak, aan je riem, of aan de stuur van je fiets.

De gehele speaker is overtrokken in een rubberen omhulsel, wat deze speaker extra robuust maakt. Daarnaast is dit enige bluetooth speaker van Bose met een IPX7 waterdichtheid. Daarmee is deze speaker ‘dompeldicht’, ofwel 30 minuten bestand tegen waterindringing op 1 meter diepte. Let op: hoewel deze speaker waterdicht is, blijft deze niet drijven!

Door de kleine afmeting en lichte gewicht is dit echter niet de krachtigste bluetooth speaker. Zo zit er in de speaker slechts een enkele mid-range woofer, en een kleine vierkante basradiator. Daarmee kan deze speaker het geluid ook alleen afspelen in mono (1.0).

Voor het streamen van muziek beschikt deze speaker over bluetooth 4.0. Verbind je met je smartphone, tablet, of een ander bluetooth apparaat met deze speaker, dan zal deze alle audio hiervan afspelen. De SoundLink Micro beschikt echter niet over een 3.5 mm AUX port om deze te gebruiken als bedrade speaker.

Met het draadloos verbonden apparaat kun je muziek kiezen, bijvoorbeeld op je favoriete muziek streaming app. Ook kun je het via bluetooth verbonden apparaat gebruiken om de speaker verder te bedienen, bijvoorbeeld om het volume aan te passen. Daarnaast bevat de speaker zelf nog vijf knoppen om deze mee te bedienen.

In deze video vind je een korte uitleg en demonstratie van hoe deze speaker werkt.

Omdat deze speaker ook een ingebouwde microfoon heeft, kun deze ook luisteren naar stemcommando’s van Siri of Google Assistent. Daarnaast maakt dat ook de zogenaamde ‘speakerphone’-functie mogelijk. Zo kun je de SoundLink Micro gebruiken om hands-free mee te bellen.

Je kunt zo’n 6 uur lang muziek afspelen op de ingebouwde accu van de Bose SoundLink Micro. Als de accu leeg is, kun de speaker opladen over Micro USB. Er wordt een geschikte USB-A naar micro USB laadkabel meegeleverd. Deze kun je met de USB-A aansluiting op een USB charger, bijvoorbeeld op die van je telefoon, aansluiten.

Ook zal de speaker opladen als je deze bijvoorbeeld op een USB port van je laptop aansluit. Bose geeft aan dat de speaker in 3 tot 4 uur weer volledig is opgeladen. Met een lader met 1.5 ampère (bij 5V) zal dat rond de 3 uur zijn, en met een 1 A lader zo’n 4 uur.

De speaker wordt verkocht in drie verschillende kleuruitvoeringen, namelijk in het zwart, blauw, en oranje.

Deze speaker kopen? Deze is te koop op Bol.com, Coolblue.nl, en Amazon.nl (klik om de huidige prijs te bekijken). Ook krijgt deze speaker bij al deze webshops een zeer goede reviewscore van klanten.

Bose SoundLink Color II: kleine bluetooth speaker

Voorkeur voor een robuuste bluetooth speaker die je nog steeds erg gemakkelijk kunt meenemen, maar met een krachtiger geluid en meer functies dan de voorgenoemde SoundLink Micro? Dan is de SoundLink Color II de beste keuze.

Bose Soundlink Color Ii

Bose SoundLink Color II

Bol.com (€129,99)

De Bose SoundLink Color II is een iets grotere en zwaardere speaker, en heeft een hoogte van 13.3 cm, breedte van 12.7 cm, en diepte van 5.7 cm. Het gewicht van deze speaker is 540 gram.

Met deze afmetingen is deze speaker nog steeds gemakkelijk mee te nemen. In tegenstelling tot de SoundLink Micro, heeft de SoundLink Color géén rubberen band om deze ergens aan vast te maken. Deze speaker is bedoeld om rechtop neer te zetten. Wel heeft de SoundLink Color II een vergelijkbare omhulling van silconenrubber om deze te beschermen tegen beschadiging.

Wel is de waterdichtheid van deze speaker minder. Deze heeft de IP-code IPX4, en is daarmee ‘plensdicht’, en bestand tegen de meeste regenbuien, maar niet tegen onderdompeling.

Het voordeel van de SoundLink Color II is dat deze een krachtiger geluid met een diepere bas kan leveren dan de SoundLink Micro. Hoewel dit ook een mono (1.0) speaker is, bevat deze twee mid-range woofers, en een flink grotere basradiator dan de SoundLink Micro.

Het draadloze gebruik van deze speaker werkt hetzelfde. De SoundLink Color gebruikt bluetooth (versie 4.1), en speelt daarmee simpelweg alle audio van een over bluetooth verbonden apparaat af.

Een bijkomend voordeel is dat de SoundLink Color II NFC ondersteuning heeft. Bij deze speaker maakt dat het verbinden over bluetooth iets sneller. Door bijvoorbeeld je smartphone tegen de SoundLink Color plaatsen, zal deze automatisch een bluetooth verbinding proberen te maken. Dat scheelt het handmatig openen van je bluetooth instellingen.

Daarnaast is het met deze speaker wél mogelijk om een bedrade verbinding te maken. Er zit op deze speaker namelijk een wél 3.5 mm jack ingang. De speaker is te bedienen op het aangesloten apparaat, of met de zes knoppen op de bovenkant van deze speaker.

Verder beschikt deze speaker ook over een ingebouwde microfoon, zodat je deze kunt gebruiken om handsfree te bellen, of om stemcommando’s van de voice assistant van een verbonden apparaat te gebruiken.

De Bose SoundLink Color II heeft een ingebouwde accu die goed is voor zo’n 8 uur afspelen van muziek. Volgens Bose kan de accu van de SoundLink Color II in 3 uur worden opgeladen als je een USB oplader van minimaal 1 ampère gebruikt. Om de speaker op te laden kun je gebruik maken van de meegeleverde USB-A naar micro-USB kabel. Er wordt geen USB charger meegeleverd, maar je kunt onder andere een USB oplader van je smartphone gebruiken.

Zoals de naam misschien doet vermoeden, wordt de SoundLink Color II verkocht in meerdere kleuren. Je hebt de keuze uit een zwarte, witte, gele, oranje, of blauwe uitvoering.

Deze speaker kopen? Bekijk dan de huidige prijs op Bol.com, Coolblue.nl, of Amazon.nl. Deze speaker krijgt bij al deze webshops zeer gunstige reviews van klanten. Zo geven klanten op Bol.com deze speaker een gemiddelde beoordeling van 4.7/5 sterren.

Bose SoundLink Mini II Special Edition: stereo (2.0) speaker

Zoek je een compacte bluetooth speaker met stereo (2.0) geluid? Dan is de SoundLink Mini II Special Edition de beste Bose bluetooth speaker voor jou.

Bose Soundlink Mini Ii Special Edition Bluetooth Speaker

Bose SoundLink
Mini II Special Edition

Bol.com (€149,95)

Deze speaker is 5.1 cm hoog, 18 cm breed, en 5.8 cm diep. Met het gewicht van 680 gram is deze nog steeds relatief gemakkelijk mee te nemen. Deze speaker geeft wel meer voorkeur aan geluidskwaliteit dan robuustheid. Hoewel deze nog steeds een aantal rubberen randen heeft ter bescherming, ontbreekt de waterdichtheid bij deze speaker.

Wel heeft de SoundLink Mini II SE twee ingebouwde woofers, waarmee deze de audio afspeelt in stereo (2.0). Daarnaast zijn er twee brede passieve (bas)radiatoren aanwezig, die zorgen voor een verbeterd basgeluid en verminderen daarnaast dat de speaker zelf gaat trillen.

De SoundLink Mini 2 Special Edition maakt gebruik van bluetooth 4.2, en heeft een opgegeven bluetooth-bereik van 9 meter. In tegenstelling tot de SoundLink Color II, heeft deze speaker helaas géén NFC-ondersteuning.

Wel is het ook bij deze speaker mogelijk om deze bedraad te verbinden. Deze speaker heeft namelijk een 3.5 mm jack ingang. Zo kun je deze bijvoorbeeld ook bedraad aansluiten op een laptop, om zo het geluid hiervan flink te verbeteren.

Met het bedrade of draadloos aangesloten apparaat kun je muziek kiezen, en ook het volume van de speaker aanpassen. Daarnaast is ook de Mini II SE te bedienen met stemcommando’s van de aangesloten apparaten, en wordt hierbij de ingebouwde microfoon gebruikt. Ook kun je met deze speaker draadloos bellen. Verder zitten er aan de bovenkant nog vijf verschillende knoppen om deze mee te bedienen.

Deze speaker heeft een erg goede batterijduur. Met een volledig opgeladen accu kun je namelijk zo’n 12 uur lang muziek afspelen. Omdat dit een nieuwere speaker is, ondersteunt deze opladen over USB-C. Omdat de meeste nieuwe telefoons USB-C gebruiken is dat een voordeel; zo kun je dezelfde kabel en oplader gebruiken voor het opladen van deze bluetooth speaker. Een lege batterij volledig opladen duurt zo’n 4 uur.

De Bose SoundLink Mini II Special Edition is verkrijgbaar in twee verschillende kleurstellingen; zwart en zilver. Daarmee is deze in minder verschillend kleuren verkrijgbaar dan de twee voorgenoemde opties.

Deze speaker kopen? Bekijk dan de huidige prijs op Bol.com, Coolblue.nl, of Amazon.nl. Ook kun je hier klantreviews lezen. Ook deze speaker krijgt veel gunstige beoordelingen. Op het moment van schrijven is de gemiddelde reviewscore op Coolblue.nl een 9.1/10 na 110 reviews.

Bose SoundLink Revolve: 360 graden bluetooth speaker

De Bose SoundLink Revolve is een bluetooth speaker met slechts één grote woofer, die in deze speaker omlaag is gericht op een conus, die het geluid 360 graden rondom de speaker verdeelt.

Bose Soundlink Revolve

Bose SoundLink Revolve

Bol.com (€193)

Daarnaast bevat deze speaker nog twee grote passieve radiatoren. Dit is dus een mono (1.0) speaker, die een nog krachtiger basgeluid kan leveren. Door de 360 graden audio is dit dus een goede keuze om op een centrale plaats neer te zetten, midden tussen een groep mensen.

Daarmee heeft deze bluetooth speaker dus een andere optimale gebruikstoepassing dan de drie voorgenoemde speakers, waarbij het geluid in een enkele richting wordt afgespeeld. Daarmee is deze speaker beter geschikt bij meerdere luisteraars.

Wel is deze speaker ook wat beschermd tegen schade door een aantal rubberen randen, en de IPX4 waterdichtheid.

Deze speaker gebruikt bluetooth 4.2, en beschikt daarnaast over NFC om snel verbinding te kunnen maken. Eenmaal verbonden over bluetooth, zal deze speaker al het geluid van het verbonden apparaat afspelen. Daarnaast is het ook mogelijk om een bedrade verbinding te maken me deze speaker. Deze heeft namelijk een 3.5 mm AUX port.

Ook deze speaker beschikt over een microfoon, en is daarom te gebruiken om handsfree mee te bellen. Ook kan deze daarmee luisteren naar stemcommando’s van de voice assistant van het aangesloten apparaat.

Om de speaker te bedienen zitten er nog eens zes verschillende knoppen op de bovenkant. De speaker is 18.4 cm hoog, en heeft een diameter van 8.2 cm. Met het gewicht van 660 gram is deze net iets lichter dan de SoundLink Mini II SE.

De SoundLink Revolve heeft een flinke batterij, en daardoor ook een lange accuduur. Zo kan deze zo’n 12 uur muziek afspelen voordat de batterij leeg is. Het opladen van deze speaker verloopt via de micro USB port, en duurt zo’n 4 uur.

Wil je deze speaker vaak verplaatsen, maar toch een vaste plaats in huis geven? Dan is de optionele charging station (hier verkrijgbaar) een goede accessoire. De charging station sluit je aan op de meegeleverde lader van Bose. Vervolgens kun je de SoundLink Revolve op het laadstation neerzetten om deze op te laden. Dat is gemakkelijker en sneller dan elke keer de kabel in te pluggen om te beginnen met opladen.

Een voordeel van deze speaker is dat er bij deze, in tegenstelling tot alle voorgenoemde opties, ook een USB charger wordt meegeleverd. Uiteraard wordt ook de benodigde USB-kabel meegeleverd.

De Bose SoundLink Revolve is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren, namelijk zwart en zilver.

Deze speaker kopen? Bekijk de huidige prijs op Bol.com, Coolblue.nl, of Amazon.nl. Ook deze speaker krijgt zeer veel goede beoordelingen van klanten. Zo is de gemiddelde reviewscore op Bol.com op het moment van schrijven namelijk een 4.8/5 na 97 reviews.

Bose SoundLink Revolve+ (plus): bluetooth speaker met grote accu

De Bose SoundLink Revolve+ is een grotere uitvoering van de SoundLink Revolve, en op de meeste eigenschappen gelijk. Zo speelt deze ook de audio af met een enkele woofer, die omlaag is gericht op een ‘deflector’, om het geluid in 360 graden rondom de speaker af te spelen.

Bose Soundlink Revolve Plus

Bose SoundLink Revolve+

Bol.com (€265,95)

Wel is de ingebouwde speaker nog groter en krachtiger. Verder maakt ook deze speaker gebruik van twee basradiatoren, maar is dit ook een mono (1.0) speaker.

Deze speaker heeft dezelfde rubberen delen, en ook de IPX4 waterdichtheid. Een verschil in het ontwerp is dat de Revolve+ een handvat heeft. Zo kun je deze gemakkelijker verplaatsen.

Ook deze speaker gebruikt bluetooth 4.2 en beschikt over NFC om sneller te verbinden. Door de 3.5 mm AUX port kun je ook een bedrade verbinding maken met deze speaker.

Door de ingbouwde microfoon is ook de Revolve+ te gebruiken voor handsfree bellen, en kun je zo ook stemcommando’s van je aangesloten apparaat gebruiken.

Daarnaast zitten er aan de bovenkant van deze speaker zes verschillende knoppen waarmee je deze kunt bedienen. Met een hoogte van 18.4 cm, en een diameter van 10.5 cm, is deze speaker hoger en breder dan de Revolve. Ook is deze zwaarder, namelijk 900 gram.

Een belangrijk voordeel van deze speaker is de grote accu. Met deze accu kun je namelijk zo’n 16 uur aan muziek afspelen. Daarmee heeft de Revolve+ de langste accuduur van alle huidige Bose bluetooth speakers.

Als de accu eenmaal leeg is, kun je deze opladen met de meegeleverde USB-charger en micro-USB oplaadkabel. Net als de Revolve, kun je de Revolve+ ook op de zogenaamde ‘charging cradle’ plaatsen om deze op te laden. Dit is hetzelfde oplaadstation als voor de Revolve, en is hier verkrijgbaar.

Ook de Revolve+ is verkrijgbaar in twee kleurstellingen: zwart en zilver. De optionele charging station is echter alleen in het zwart verkrijgbaar.

Deze speaker kopen? Bekijk de huidige prijs en beschikbaarheid op Bol.com, Coolblue.nl of Amazon.nl. Ook deze bluetooth luidspreker krijg veel gunstige beoordelingen van klanten. Zo is de gemiddelde reviewscore op Coolblue.nl op dit moment een 9.5/10, na 127 reviews.

Bose Portable Home speaker: Wi-Fi & bluetooth speaker

De Bose Portable Home speaker is de enige bluetooth speaker van Bose die ook Wi-Fi ondersteunt. Daarmee is dit zowel een bluetooth speaker als een Wi-Fi (smart) speaker, en zowel binnen als buitenshuis goed te gebruieken.

Bose Portable Home Speaker

Bose Portable Home speaker

Bol.com (€339)

De Bose Portable Home speaker bevat één speaker driver, namelijk een omlaag gerichte woofer. Ook bij de Portable Home is deze op een zogenaamde ‘deflector’ gericht, waardoor het geluid in 360 graden rondom de speaker wordt afgespeeld. Ook dit is dus een mono (1.0) speaker. Een verschil met de Revolve en Revolve+, is dat de Bose Portable Home daarnaast niet twee, maar drie passieve radiators bevat.

Een verschil met de andere speakers is dat je hier muziek naartoe kunt streamen over Wi-Fi. Dat kan via de Bose Music App, of met Apple Airplay 2. Daarnaast kun je met de Bose Music App deze speaker instellen als onderdeel van je multi-room audio setup.

Verder beschikt deze speaker over bluetooth 4.2, en zal deze net als alle voorgenoemde speakers alle audio van een verbonden apparaat afspelen. Helaas heeft deze speaker géén NFC om sneller een bluetooth verbinding te kunnen leggen.

Een nadeel op de Revolve en Revolve+, is dat deze speaker géén 3.5 mm AUX port heeft. Je kunt deze dus niet bedraad aansluiten voor het afspelen van muziek. Ook de USB-C port van de speaker is niet te gebruiken voor het afspelen van muziek, maar alleen voor het opladen.

Het bedienen van de speaker kan via het (draadloos) aangesloten apparaat, met stemcommando’s via Google Assistant, en met de knoppen bovenop de speaker. Ook deze speaker heeft een ingebouwde microfoon, waarmee je deze kunt gebruiken voor handsfree bellen.

Op de accu van de Portable Home speaker kun je zo’n 12 uur lang muziek afspelen. Het opladen van de accu verloopt via de USB-C port, met de meegeleverde 15 Watt USB charger en USB-C naar USB-C kabel. Een lege batterij is met deze oplader na zo’n 4 uur opladen weer helemaal volgeladen.

Ook deze speaker heeft een optionele laadstation beschikbaar (verkrijgbaar op Amazon.nl, en Coolblue.nl). Hoewel dit niet hetzelfde laadstation is als die van de Revolve en Revolve+, werkt deze wel hetzelfde. Plaats je de speaker hierop, dan begint deze automatisch op te laden. Dat scheelt het steeds aankoppelen van de USB-C kabel. Een voordeel is dat dit laadstation zowel in het zwart als het wit beschikbaar is.

De Bose Portable Home speaker is 19.15 cm hoog, en heeft een diameter van 10.4 cm. Om deze gemakkelijk te verplaatsen, zit er aan de bovenkant van de speaker een koord, waar je deze aan vast kunt pakken. Reken je het koord mee, dan is de speaker 11,9 centimeter breed. Met een gewicht van 1060 gram is dit wel de zwaarste bluetooth speaker van Bose.

De speaker is verkrijgbaar in dezelfde twee kleuruitvoeringen als de meeste Bose bluetooth speakers, namelijk in het zwart (‘Triple Black’) en in het zilver (‘Luxe Silver’).

Deze speaker kopen? Bekijk de huidige prijs op Bol.com, Coolblue.nl, of Amazon.nl. Deze speaker krijgt veel gunstige reviews van klanten. Zo is de gemiddelde reviewscore op Coolblue.nl op dit moment een 8.9/10 na 47 reviews.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over het kopen van een Bose bluetooth speaker? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Of een eigen ervaring met de genoemde producten die je wil delen? Laat dan hieronder een reactie achter!

Plaats een reactie

Send this to a friend