De beste bluetooth speakers van 2019! (draagbaar / portable)

Goede bluetooth speaker kopen? Bluetooth speakers zijn handig omdat deze draagbaar zijn, en ervoor zorgen dat je draadloos je favoriete muziek af kunt spelen met je smartphone, tablet, of andere (mobiele) apparaten met bluetooth.

Omdat je met bluetooth niet afhankelijk bent van internet (Wi-Fi), kun je waar je ook bent naar je muziek luisteren. Dat maakt deze speakers ook perfect voor op vakantie. Veel draagbare bluetooth speakers zijn zelfs waterdicht, stofdicht, en blijven drijven. Zo kun je ze ook gebruiken op het strand of bij het zwembad.

In dit artikel lees je wat de beste bluetooth speakers zijn, afhankelijk van verschillende eisen. Het gaat hierbij alleen om draadloze bluetooth speakers – die werken op een accu.

Meteen een bluetooth speaker kopen? Dit is de conclusie:

Hieronder vindt je een vergelijktabel met de top 4 beste keuzes. Deze keuzes zijn gebaseerd op testresultaten en reviews van meerdere reviewwebsites.

Na de vergelijktabel lees je mijn samenvatting van de onderzochte reviews. Als laatst ga ik dieper in op de belangrijke eigenschappen waar je op kunt letten bij het kopen van een bluetooth speaker.

Beste bluetooth speakers vergelijken

  UE Boom 2
.
JBL charge 3
.
Bose Soundlink
Revolve+
JBL Clip 2
.
UE Boom 2 - Beste Bluetooth Speaker JBL Charge 3 - Bluetooth speaker met beste accuduur Bose Soundlink Revolve+ - Beste bluetooth speaker met goede bas JBL Clip 2 - Beste ultraportable bluetooth speaker
Prijs: ~ €99 ~ €139 ~ €299 ~ €35
Speakers: 2x mid-range 2x mid-range 1 x mid-range 1 x mid-range
Totaal vermogen: onbekend 20W (2×10) onbekend 3W
Bereik bluetooth 30 meter 10 meter 9 meter onbekend
3.5 mm AUX? Ja – ingang
.
Ja – ingang
.
Ja – ingang
.
Ja – geïnte-
greerde kabel
Opladen via? Micro-usb Micro-usb Micro-usb of
(opt.) laadstation
Micro-usb
Extern apparaat
op te laden?
Nee Ja Nee Nee
Te koppelen met
tweede speaker?
Ja, in stereo Ja, in stereo Ja, in stereo Ja, in mono
Batterijduur: 15 uur 20 uur 16 uur 8 uur
Oplaadtijd: 2.5 uur 4.5 uur 4 uur 2.5 uur
Afmeting (cm): 18×6,7×6,7 21,3×8,7×8,85 18,4×10,5×10,5 14,1×9,4×4,2
Gewicht: 548 gram 800 gram 900 gram 184 gram
IP-certificering IPX7 IPX7 IPX4 IPX7
Officiële site: Ultimateears.com JBL.nl Bose.nl JBL.nl
Huidige prijs
en bestellen:
Bol.com
Mediamarkt
Bol.com
Mediamarkt
Bol.com
Mediamarkt
Bol.com
Mediamarkt

Bluetooth speakers test resultaten en reviews

Omdat we zelf nog geen vergelijkend review hebben kunnen uitvoeren, hebben we gekeken naar de testresultaten van andere sites. Hieronder vatten we de bevindingen samen van de beste tests en reviews van betrouwbare reviewsites.

Techradar.com publiceerde op 10 juli 2018 een vergelijkend review met de top 10 aan beste bluetooth speakers. Hier wordt de UE Boom 2 genoemd als ‘best Bluetooth speaker’. De UE Boom 2 is een waterdichte bluetooth speaker die twee 1.75 inch mid-range speaker drivers bevat voor het geluid. De belangrijkste pluspunten die worden genoemd zijn het ontwerp, waterdichtheid (IPX7), en de veelzijdigheid qua functies.

De Boom 2 is ook aan te sluiten met AUX, en op een tripod te plaatsen. Met twee UE Boom 2 speakers kun je deze gebruiken als stereo-paar. In het volledige review van de UE Boom 2 wordt de goede geluidskwaliteit verder benadrukt, en aangegeven dat deze beter is dan de vorige versie (UE Boom 1). De UE Boom 2 kost op dit moment 99 euro op Bol.com.

De Fugoo Style wordt genoemd als de nummer 2 uit de test. Dit is een minder bekende speaker, die op dit moment helaas dan ook niet (meer) verkrijgbaar is in Nederland. De goede geluidskwaliteit wordt genoemd als belangrijk voordeel. Deze bluetooth speaker bevat twee mid-range drivers voor de midden en lage tonen, en twee tweaters voor de correcte weergave van hoge tonen. Een ander belangrijk voordeel van deze speaker is de zeer lange batterijduur. Deze accuduur is namelijk wel 40 uur, een stuk langer dan de accuduur van de Boom 2 (15 uur).

De nummer drie uit de test is de JBL Charge 3. Bij deze speaker wordt voornamelijk de goede bass als belangrijk voordeel genoemd. Net als de andere twee opties is dit een waterdichte bluetooth speaker. Wel zijn er twee onderscheidende functies: namelijk de ingebouwde microfoon, en de mogelijkheid om je telefoon op te laden met de accu van de speaker.

JBL Charge 3

De ingebouwde microfoon zorgt ervoor dat je de telefoon kunt opnemen en tegen je speaker kunt praten. Zo hoef je niet eerst de bluetooth verbinding met de speaker te verbreken, en kun je meteen verder luisteren wanneer de beller weer ophangt. De JBL charge is in Nederland onder andere te koop op JBL.nl, en Bol.com voor 139 euro. Daarmee krijg je bij al deze webshops 40 euro korting op de oorspronkelijke prijs van 179 euro.

Wired.com noemt in totaal 11 verschillende bluetooth speakers, en geeft ook de UE Boom 2 de beoordeling ‘Best Overall’. De genoemde redenen voor deze beoordeling zijn de goede geluidskwaliteit, lange batterijduur en de waterdichtheid.

Op nummer twee plaatsen ze de Bose SoundLink Revolve. In de SoundLink Revolve richt de ingebouwde speaker driver omlaag, en wordt het geluid door de ‘acoustic deflector’ in 360 graden gelijk verdeelt over de ruimte. Deze speaker heeft een batterijduur van zo’n 12 uur. Wired noemt de helderheid van het geluid en de diepe bas als pluspunten.

Ook de de grotere uitvoering van deze speaker, de Bose SoundLink Revolve+ wordt genoemd. Deze heeft volgens Wired een nog betere geluidskwaliteit en diepere bas.
De batterijduur van deze speaker is ook langer: 16 uur. Beide uitvoeringen van de Revolve zijn helaas alleen spatwaterdicht. De Bose Soundlink Revolve+ is te koop voor €299 op Bol.com.

Er worden verder veel speakers genoemd die niet verkrijgbaar zijn in Nederland. Een optie die hier wel te koop is is de JBL Clip 2, een bluetooth speaker van JBL. Wired noemt deze vanwege het kleine formaat, de waterdichtheid, en de handige karabijnhaak waarmee je deze kleding, rugzak, of fiets vast kunt maken.

Trustedreviews.com publiceerde 27 juli 2018 de nieuwe toplijst met bluetooth speakers. Ze verkiezen hier de Ruark Audio MR1 Mk2 als beste bluetooth speakers. Dit zijn twee speakers die samen stereo geluid geven, en krijgen een zeer positieve beoordeling op de geluidskwaliteit.

Als voordeel wordt hier genoemd dat deze speakers ook op de TV zijn aan te sluiten met de optische input. Daarnaast bevatten ze ook een 3.5 mm AUX input.De Ruark Audio MR1 Mk2 bluetooth speakers zijn op dit moment alleen te bestellen op Bol.com, voor de huidige prijs van 499 euro.
Voor draadloos en portable gebruik zul je ook de optionele battery pack moeten kopen. Deze battery pack is goed voor 12 uur draadloos gebruik. Je kunt ook slechts één speaker meenemen als portable optie; de speaker speelt het geluid dan af als mono. De battery pack kost €89 op Bol.com.

Twee andere speakers die ook hier de lijst halen zijn de JBL charge 3 en de Bose Soundlink Revolve+.

Tomsguide.com noemt in het artikel ‘Best Bluetooth speakers 2018’, dat ook op 27 juli 2018 werd gepubliceerd, veel producten die niet verkrijgbaar zijn in Nederland.

Van de opties die hier wel te koop zijn, wordt de JBL Flip 4 genoemd als ‘Best under $100’ vanwege het gebalanceerde geluid en IPx7 waterdichtheid. Hier kost deze bluetooth speaker €77,99.

Verder wordt de JBL Clip 2 genoemd als beste Ultraportable speaker. Volgens het volledige review van deze speaker is de geluidskwaliteit erg goed voor zo’n kleine speaker. Verder komt de batterijduur goed uit de test: 10 uur in plaats van de 8 uur die wordt geclaimd door de producent. Het enige nadeel is het gelimiteerde volume.

Waar moet je op letten bij het kopen van een bluetooth speaker?

Meer informatie over de belangrijke eigenschappen waar je op kunt letten bij het aanschaffen van een bluetooth speaker vindt je hieronder.

Geluidskwaliteit en geluidssterkte (volume)

Als je muziek afspeelt, wil je dat het goed klinkt. Je zult dus moeten letten op de geluidskwaliteit. Wil je online de beste bluetooth speakers kopen, dan zul je voornamelijk af moeten gaan op reviews en testresultaten voor anderen. Je kunt verder enige indicatie krijgen van de geluidskwaliteit door te kijken naar verschillende specificaties:

 • Frequentiebereik in Hz en kHz. Voorbeeld: de UE Boom 2 heeft een frequentiebereik van 90Hz – 20kHz. Hoe lager het eerste getal, hoe lager de tonen die speaker kan produceren. Een speaker met een bereik van 60Hz – 20kHz heeft (waarschijnlijk) een beter basgeluid dan een speaker met een bereik van 90Hz – 20kHz.
 • Speaker drivers. Dit zijn de werkelijke onderdelen die het geluid van de bluetooth speakers produceren. Er zijn ruwweg drie verschillende typen: tweeters (kunnen hoge tonen goed weergeven), mid-range drivers (middentonen), en woofers (lage tonen).
 • Mono/stereo; hoeveelheid channels. Door te kijken naar de hoeveelheid geluidskanalen weet je of je ruimtelijk geluid kunt verwachten of niet. Mono betekent één geluidskanaal (1.0). Stereo staat voor twee geluidskanalen (2.0); een linker en een rechter geluidskanaal, waardoor het geluid richting krijgt. De meeste bluetooth speakers zijn op zichzelf mono speakers, en kunnen vaak door te koppelen met een tweede speaker stereo geluid afspelen.

Daarnaast kun je een bluetooth speaker selecteren op de geluidssterkte ofwel het volume. Dit is voornamelijk afhankelijk van het gebruik. Hoe groter de ruimte, of de afstand tot de luisteraar, hoe meer volume je nodig hebt.

Je kunt enig idee krijgen van de maximale geluidssterkte door te kijken naar twee eigenschappen: het vermogen, en de zogenaamde ‘gevoeligheid’ van de speakers. Het vermogen wordt uitgedrukt in Watt. De gevoeligheid van de speaker wordt uitgedrukt in de geluidssterkte (eenheid: dB(A)) op één meter afstand van de speaker, als deze 1 Watt aan vermogen gebruikt. Meer uitleg en een rekenvoorbeeld vind je hier.

Helaas geven niet alle fabrikanten deze gegevens op, en zul je ook dan je weer moeten beroepen op reviews en/of testresultaten van anderen.

Batterij/accuduur

Het voordeel van bluetooth speakers is dat ze draagbaar zijn, en je niet afhankelijk bent van een (stroom)kabel. Zo kun je de speakers buitenshuis gebruiken -bijvoorbeeld in je tuin, in het park, of op het strand.

Om te zorgen voor stroom wordt er dan gebruik gemaakt van de ingebouwde batterij, ofwel accu. Je wil natuurlijk niet zonder muziek komen te zitten – dus hoe langer de batterij het uithoudt, hoe beter. Let daarom bij het kopen van een bluetooth speaker op de aangegeven batterijduur.

De aangegeven batterijduur in hoeveelheid uren is echter een schatting. De werkelijke batterijduur is voornamelijk afhankelijk van het volume waar je de muziek op draait: bij een maximaal volume is de batterijduur een stuk korter.

Naast de batterijduur is ook de oplaadtijd een belangrijke eigenschap. Deze tijd die het kost om een lege batterij weer volledig op te laden wordt ook bij veel producten aangegeven.

Sommige bluetooth speakers, waaronder de JBL Charge 3, geven je de mogelijkheid om de ingebouwde batterij te gebruiken als powerbank. Je kunt dan bijvoorbeeld je smartphone opladen, door deze met een USB kabel op de speaker aan te sluiten. Hierdoor wordt de batterijduur voor het afspelen van muziek uiteraard wel korter.

Draagbaarheid

Ook de draagbaarheid kan een belangrijke eigenschap zijn. Dit is voornamelijk afhankelijk van de afmeting en het gewicht. Deze eigenschappen worden bijna altijd aangegeven door de fabrikant. Hoe belangrijk dit voor je is hangt voornamelijk af van het gebruik. Wil je de bluetooth speaker voornamelijk in je tuin gebruiken? Dan is de draagbaarheid minder belangrijk dan wanneer je een bluetooth speaker zoekt om mee te nemen bij het backpacken.

Waterdicht, stofdicht en overige robuustheid

Bij buitengebruik kan een bluetooth speaker te maken krijgen met water en stof. Daarom zijn veel goede bluetooth speakers stof- en waterdicht. De mate van stof- of waterdichtheid wordt aangegeven door de IP-codering. Op deze pagina vind je alle IP-codes en bijbehorende eigenschappen. De code IP-x7 komt bij veel bluetooth speakers voor: dit houdt in dat ze dompeldicht zijn: 30 minuten waterdicht op een diepte van 1 meter.

Vragen, opmerken, of eigen ervaringen?

Heb je nog vragen of opmerkingen over het kopen van de beste bluetooth speaker? Ben je er nog steeds niet uit welke bluetooth speaker je wil kopen? Stel je vraag hieronder, en je krijgt gericht advies. Ervaring met één van de genoemde producten? Je kunt hier ook als reactie je ervaring laten weten in een korte review.

Plaats een reactie

2 reacties op “De beste bluetooth speakers van 2019! (draagbaar / portable)”

 1. Goede dag .. ik wilde u vragen ..
  Of u alle merken kwa Bluetooth speakers kent en heeft getest…je hebt ook het merk teufell rockstar air ..en de soundbox 2 …Ik heb hier namelijk vragen over

  Beantwoorden
  • Hoi Xander,

   Ik heb de Teufel Rockstar Air en Soundboks 2 niet getest, maar misschien kan ik je vragen hierover wel beantwoorden aan de hand van mijn kennis over audio-apparatuur. Welke vragen heb je precies?

   Groeten,
   Guido

   Beantwoorden
Send this to a friend