Goede Bluetooth speaker? De 6 beste bluetooth speakers!

Goede bluetooth speaker kopen? Op een bluetooth speaker speel je muziek van bijvoorbeeld je smartphone of tablet af via bluetooth. Met de ingebouwde accu kun je deze speaker overal mee naartoe nemen om muziek af te spelen.

Maar wat is nu een goede bluetooth speaker? Op deze pagina vind je mijn huidige aanraders, aan de hand van eigenschappen, reviews en test, en de huidige prijs. Wat de beste keuze is voor jou, hangt af van je gebruikstoepassing en voorkeuren. Daarom heb ik de beste keuzes uitgezocht voor verschillende situaties.

Dit zijn de 6 beste bluetooth speakers van 2023:

 1. JBL Clip 4: de beste ultraportable bluetooth speaker
 2. Sonos Roam: beste geluid in relatief klein formaat
 3. EarFun UBoom L: beste middenmaat bluetooth speaker (en de beste onder 100 euro)
 4. UE Wonderboom 3: beste koop 360 graden bluetooth speaker
 5. Tribit StormBox Blast: beste grote bluetooth speaker (boombox formaat)
 6. JBL PartyBox 310: beste bluetooth partyspeaker

Hieronder vind je meer informatie over welke speaker, en waarom dit een goede keuze is.

1. JBL Clip 4: beste ultraportable bluetooth speaker

Jbl Clip 4 Blauw Beste Ultraportable Bluetooth Speaker

Bol.com €54 Product bekijken

Zoek je een kleine bluetooth speaker die je makkelijk meeneemt, en ook prima onderweg kunt gebruiken? Dan is de JBL Clip 4 mijn aanrader.

Een belangrijk voordeel van deze JBL bluetooth speaker is dat deze een ingebouwde karabijnhaak heeft, waarmee je deze gemakkelijk ergens aan kunt vasthaken. Bijvoorbeeld aan je rugzak, of aan een riemlus van je broek. Zo neem je deze speaker gemakkelijk overal naartoe, en kun je ook onderweg muziek luisteren.

Deze speaker weegt ook slecht 239 gram. Met de afmeting van 13.45 cm hoogte, 8.63 cm breedte, en 4.6 cm dikte kun je deze speaker ook gemakkelijk in je hand meenemen, en past deze ook in grote broekzakken.

In de Clip 4 zit een enkele 40 mm full range driver met een vermogen van 5 Watt ingebouwd. JBL geeft een frequentiebereik op van 100 Hz tot 20 kHz. Voor zijn compacte afmeting heeft de Clip 4 daarmee nog een goed basgeluid.

Uiteraard levert zo’n kleine en compacte speaker niet hét best mogelijke geluid, maar bij mijn eigen test van deze speaker was ik positief verrast door het volle en warme geluid van deze kleine speaker. Hoewel grotere bluetooth speakers een beter geluid leveren, is het geluid van de Clip 4 zeker goed genoeg om simpelweg te kunnen genieten van muziek, waar je ook bent.

Om je favoriete muziek af te spelen, kun je via bluetooth (versie 5.1) verbinden met de Clip 4. Eenmaal verbonden, speelt de Clip 4 alle audio van bijvoorbeeld je smartphone af.

Met een batterijduur van zo’n 10 uur kun je de speaker ook langdurig gebruiken. Is deze eenmaal leeg, dan laad je deze gemakkelijk op via de USB-C port. Door de IPX7 waterdichtheid kun je deze ook prima gebruiken in de buurt van water, en overleeft deze ook gemakkelijk een regenbui.

Kortom is dit een erg handige bluetooth speaker, die je makkelijk meeneemt, een prima batterijduur heeft, en prima klinkt voor zijn afmeting.

De JBL Clip 4 kopen? Je hebt keuze uit wel 8 verschillende kleuruitvoeringen. Bekijk de prijs en beschikbaarheid op Bol.com, Coolbue.nl, of JBL.nl. Wil je alle prijzen vergelijken? Zie dan: JBL Clip 4 aanbieding.

Tip: lees ook mijn volledige review van de JBL Clip 4 voor meer informatie!

2. Sonos Roam: beste kleine bluetooth speaker

Sonos Roam Beste Klein Formaat Bluetooth Speaker

Bol.com €187,11 Product bekijken

Zoek je de best klinkende bluetooth speaker van een maat groter? Dan is mijn aanrader de Sonos Roam.

Dit is een iets grotere speaker, die met zijn formaat nog gemakkelijk in een rugzak mee te nemen is. Deze speaker is namelijk 16.8 cm hoog, en zo’n 6 cm breed en diep. Het gewicht van 430 gram valt ook nog erg mee.

Hoewel dit ook een mono (1.0) speaker is, is deze een stuk krachtiger dan de voorgenoemde JBL Clip 4. Ook is de weergave van het geluid beter, vanwege de twee ingebouwde speaker drivers. In de Sonos Roam zit namelijk een woofer voor het afspelen van de lage tonen, en een tweeter voor de correcte weergave van de hoge tonen.

Volgens reviews klinkt het geluid van deze speaker ook uitzonderlijk goed voor een bluetooth speaker van deze formaat. Zo krijgt deze speaker een beoordeling van 4.5/5 uit de review van hifi.nl, waar de goede geluidskwaliteit, met name de helderheid, genoemd wordt als belangrijk voordeel.

Verder erg gunstig aan de Sonos Roam, is dat je deze binnenshuis ook kunt gebruiken om muziek te streamen over Wi-Fi. Met Wi-Fi streaming kun je muziek streamen in een betere kwaliteit, en kun je de speaker zo ook onderdeel maken van je Sonos multiroom opstelling. Over Wi-Fi is het ook mogelijk om twee Sonos Roam speakers in te stellen als stereo-paar.

Bij thuisgebruik over Wi-Fi, kun je ook gebruik maken van een voice assistant, zoals Google Assistant. De speaker heeft namelijk ingebouwde microfoons, waarmee deze kan luisteren naar stemcommando’s. Zo kun je bijvoorbeeld vragen om bepaalde muziek af te spelen, de muziek even te pauzeren, algemene informatie opvragen, of je smarthome bedienen.

Bij mobiel gebruik stream je gemakkelijk muziek over bluetooth 5.0, en speelt de Roam alle audio van je gekoppelde apparaat af. De batterijduur bij bluetooth streaming is 10 uur; praktisch gezien is dat eigenlijk altijd lang genoeg.

Opladen van de speaker kan via de USB-C port, of draadloos met de bijbehorende Wireless charger. Over USB-C is de batterij van de Roam na 2.5 uur laden weer op 50%.

Kortom levert de Sonos Roam prima geluid voor zijn afmeting. Verder maakt de ondersteuning voor Wi-Fi, spraakassistenten zoals Google Assistant, en draadloos opladen, dit een erg veelzijdige speaker, die wat betreft mogelijkheden zijn concurrentie voorbij gaat.

Deze bluetooth speaker kopen? Je kunt kiezen uit een zwarte of witte uitvoering. De Roam is onder andere te bestellen bij Bol, Coolblue, en MediaMarkt. Voor de beste prijs kun je hier de Sonos Roam prijs vergelijken.

Tip: goedkoper alternatief? Dan is mijn aanrader de JBL Flip 6. Dit is een bluetooth speaker van ongeveer hetzelfde formaat, dat ook een mono speaker is met een ingebouwde woofer en tweeter. De Flip 6 heeft prominenter basgeluid, maar mist Wi-Fi ondersteuning en draadloos laden. Wel is deze bluetooth speaker een stuk goedkoper, op het moment van schrijven €115,99 op Bol.com.

3. EarFun UBoom L: beste middenmaat speaker & beste bluetooth speaker onder 100 euro

Earfun Uboom L Beste Middenmaat Bluetooth Speaker

Amazon.de bekijk prijs (meestal zo’n €80) Product bekijken

Zoek je een bluetooth speaker van een maatje groter, voor een nog krachtiger geluid? Dan is mijn advies om te kiezen voor de EarFun UBoom L.

EarFun is een relatief onbekend merk, dat ondanks de betaalbaarheid van de producten erg goede kwaliteit levert. Zo kregen de EarFun Air Pro oordopjes in mijn review een goede beoordeling, en krijgt ook deze bluetooth speaker ronduit goede beoordelingen. Zo krijgt deze een 4.5/5 in de reviews van TrustedReviews, Pocketlint, en Android Central.

In alle reviews wordt steeds het krachtige, ruimtelijke, en gedetailleerde geluid genoemd als voordeel. De EarFun UBoom L is dan ook een stereo (2.0) speaker, met twee ingebouwde 55 mm full-range drivers.

Behalve dat deze speaker op zichzelf al stereo geluid kan afspelen, kun je ook twee UBoom L speakers koppelen tot een stereo-paar. Daarbij zal de linker speaker het linker audiokanaal afspelen, en de rechter speaker het rechter audiokanaal.

Naast het draadloos afspelen van muziek over bluetooth (5.0), is het een belangrijk voordeel van deze speaker dat je deze ook bedraad kunt aansluiten. Er zit namelijk ook een 3.5 mm AUX port op deze speaker. Zo kun je deze ook gemakkelijk aansluiten op bijvoorbeeld aan op een laptop, CD-speler, of platenspeler.

Verder een gunstige eigenschap, is de ingebouwde microfoon. Daarmee kun je met de EarFun UBoom ook gebruik maken van bijvoorbeeld Google Assistant.

Ook de batterijduur is prima. Zo kun je namelijk zo’n 16 uur muziek afspelen voordat de batterij leeg is. Een lege batterij is ook weer snel opgeladen.  Met slechts 4 uur opladen, is een lege batterij weer op 100%.

Wel is dit weer een iets grotere en zwaardere speaker dan de voorgenoemde opties. De speaker is 21 cm breed, 7.8 cm hoog, en 7.2 cm diep, en weegt 650 gram. Met deze afmetingen is deze bluetooth speaker echter nog prima mee te nemen in een rugzak.

Deze speaker si IP67 stof- en waterdicht. Het grootste gedeelte van de speaker is overtrokken in speakerstof, maar de uiteinden en de onderkant van de speaker hebben een rubberen stootrand voor extra bescherming.

Kortom is dit een relatief goedkope bluetooth speaker die prima klinkt, en heeft deze daarnaast het voordeel van de spraakassistent, stereo-pairing, de 3.5 mm AUX port, en een prima batterijduur.

De EarFun UBoom L bestellen? Dat kan op Amazon.de, en Bol.com. De prijs is meestal zo’n 80 euro.

Tip: zoek je een iets grotere speaker, die krachtiger is een een steviger basgeluid heeft? Dan is de zeer populaire JBL Charge 5 een goede keuze. Het nadeel is dat dit een mono speaker is, en deze flink duurder is. Op het moment van schrijven is deze voor €164 beschikbaar op Bol.com.

4. UE Wonderboom 3: beste koop 360 graden bluetooth speaker

Ultimate Ears Wonderboom Beste 360 Graden Bluetooth Speaker

Coolblue.nl €84,99 Product bekijken

Alle bovengenoemde speakers spelen het geluid af in één bepaalde richting. Wil je juist een bluetooth speaker die het geluid alle kanten op afspeelt? Dan is de UE wonderboom een goede keuze. Deze speaker is namelijk zo ontworpen dat deze het geluid zo afspeelt dat deze vanuit elke richting goed klinkt.

Door de twee ingebouwde speakers, en twee passieve radiatoren, wordt het geluid goed verdeeld. Met de twee 40 mm full range speakers wordt het geluid ook in stereo afgespeeld.

Daarnaast is het ook mogelijk om twee van deze speakers draadloos te koppelen tot stereo-paar. Daarbij speelt de ene speaker het linker audiokanaal af, en de andere het rechter audiokanaal.

Het geluid van deze speaker krijgt veel gunstige beoordelingen. Zo krijgt de UE Wonderboom 3 een reviewscore van 5/5 in de review van Trustedreviews.com, waar het geluid helder en gedetailleerd wordt genoemd, terwijl de bas ook stevig is.

Ook dit is een redelijk compacte speaker. Zo is deze slechts 10.4 cm hoog, en heeft deze een diameter van zo’n 9.5 cm. Zo past deze gemakkelijk in je rugtas, en is deze met het gewicht van 420 gram ook niet erg zwaar. Met de lus aan be bovenkant van de speaker kun je deze ook ergens aan ophangen.

Ook is het flinke bluetooth bereik van deze speaker gunstig. De speaker kan namelijk tot en met 40 meter afstand nog het geluid van het via bluetooth verbonden apparaat afspelen.

Net als de meeste bluetooth speakers, is de Wonderboom 3 ook stof- en waterdicht. Naast de IP67 code voor stof- en waterdichtheid, wordt er genoemd dat deze speaker goed bestand is tegen een stootje. Zo is deze namelijk ontworpen om een val van 1.5 meter te kunnen weerstaan.

Met 14 uur afspeeltijd is ook de batterijduur prima. Ultimate Ears (UE) geeft aan dat een lege batterij na 2.6 uur weer is opgeladen. Klein nadeel is dat de speaker micro-USB gebruikt voor het opladen, en je dus een andere kabel moet gebruiken dan voor je smartphone. Wel wordt de benodigde USB-A naar micro-USB laadkabel meegeleverd.

De UE Wonderboom kopen? Deze is te bestellen op Bol.com, Coolblue.nl, en Amazon.nl.

Tip: 360 graden alternatief met verlichting: de Anker Soundcore Flare 2. Deze bluetooth speaker heeft een verlichtingsringen die je kunt instellen met de bijbehorende app. Ook de geluidskwaliteit van deze speaker krijgt goede beoordelingen. Verkrijgbaar voor €79,99 op eu.soundcore.com.
Tip: betere geluidskwaliteit, en een groter budget? Dan is de Bose SoundLink Revolve+ II een betere keuze. Dit is een krachtigere speaker die ook het geluid in 360 graden rondom afspeelt, en krijgt veel gunstige reviews op geluidskwaliteit. Beschikbaar op Coolblue.nl voor €329,95.

5. Tribit StormBox Blast: beste grote bluetooth speaker (bluetooth boombox)

Tribit Stormbox Blast Beste Grote Bluetooth Speaker Boombox

Amazon.nl bekijk prijs (meestal zo’n €200) Product bekijken

Op zoek naar een nog grotere en krachtigere bluetooth speaker? De Tribit StormBox Blast is mijn aanrader als je een bluetooth boombox zoekt.

Net als een ouderwetse ‘boombox’, kun je deze speaker aan het handvat dragen om te verplaatsen. Op langere afstanden kun je deze speaker verplaatsen in de achterbak van je auto.

Dit is een flink krachtige stereo (2.0) speaker, met het vermogen van 90 Watt. In de Tribit StormBox zijn vier verschillende speakers te vinden: twee woofers voor de middentonen en bastonen, en twee tweeters voor een goede weergave van de hoge tonen.

Wat betreft geluid, krijgt deze speaker ronduit positieve beoordelingen. Zo is de consensus dat deze een ‘neutraal’ geluid heeft, dus een goede weergave van hoe de muziek hoort te klinken. Daarmee heeft de Tribit StormBox Blast heldere boventonen, duidelijke middentonen, waardoor de lyrics prima verstaat, en ook nog een stevig basgeluid.

Ook op hoge volumes blijft het geluid prima klinken, volgens vele reviews. De speaker heeft dus weinig last van distortion. TechRadar beoordeeld deze speaker met een 4.5/5 in het review, en geeft de geluidskwaliteit van de speaker zelfs een beoordeling van 5 uit 5 sterren.

Deze speaker heeft met bluetooth 5.3 ondersteuning voor de nieuwste bluetooth versie. Het bereik van deze speaker is flink. Je kunt namelijk vanaf 40 meter afstand draadloos muziek streamen naar de StormBox Blast. Ook gunstig is dat je twee StormBox Blast speakers over bluetooth kunt koppelen als stereo-paar.

Een andere leuke eigenschap van de StormBox Blast, is de verlichting, die ook reageert op de muziek. Op de speaker vind je verlichting bij de woofers, en aan de zijkanten. Je kunt met de bijbehorende app verschillende verlichtingspatronen kiezen, maar ook de verlichting volledig uitschakelen.

Verder is de lange batterijduur een goede eigenschap. De batterij van deze speaker is namelijk goed voor wel 30 uur afspeeltijd. De speaker is op te laden over USB-C. Het volledig opladen van de speaker duurt zo’n 4 uur.

Ook deze bluetooth speaker is IPX7 waterdicht. Deze speaker is 40.5 cm breed, 22.6 cm hoog, 16.3 cm diep, en weegt zo’n 5.5 kg.

Kortom is dit een voordelige, grote, en krachtige bluetooth speaker, die prima klinkt. Daarnaast maken de instelbare equalizer, de verlichting, en de flinke batterijduur dit een extra goede keuze.

De Tribit StormBox Blast bestellen? Dat kan op Amazon.nl en Amazon.de. Je kunt hier de prijs van de Tribit StormBox Blast vergelijken.

6. JBL PartyBox 310: beste bluetooth partyspeaker

Jbl Partybox 310 Beste Bluetooth Partyspeaker

Bol.com €453 Product bekijken

De PartyBox 310 is de populairste PartyBox speaker van JBL. De JBL PartyBox 310 is ook de grootste PartyBox speaker die nog een ingebouwde accu heeft. Hoewel dit een enorme speaker is, kun je deze door de ingebouwde wielen en handvat gemakkelijk verrijden.

Deze grote en krachtige speaker is gericht op het geven van feestjes, voor gebruik bij karaoke, of voor het geven van een optreden. Zo kun je op deze speaker namelijk een microfoon en/of een gitaar aansluiten. Ook kun je de PartyBox 310 prima thuis gebruiken als gitaarversterker.

Deze bevat twee 6.5 inch woofers voor het afspelen van de lage en middentonen, en twee 2.5 inch tweeters voor een goede weergave van de hoge tonen. Het maximale vermogen van deze speakers is 240 Watt RMS, en met het frequentiebereik van 45 tot 20 kHz komt er een zeer diep basgeluid uit deze speakers.

Muziek steam je op deze speaker via bluetooth 5.1. Twee PartyBox 310 speakers zijn ook draadloos te koppelen als stereopaar.

Naast de speciale aansluiting voor een microfoon en gitaar, beschikt de PartyBox 310 over een 3.5 mm AUX input, om de audio van een extern apparaat af te spelen. Ook kun je een USB stick met muziek aansluiten. Ook is deze USB port te gebruiken om je smartphone op te laden.

Daarnaast is dezelfde USB port te gebruiken voor het opladen van je smartphone. Je smartphone kun je aan de bovenkant van de speaker rechtop neerzetten in de daarvoor bestemde gleuf.

De ingebouwde accu van de PartyBox 310 is geschikt voor 18 uur afspeeltijd. Er wordt een kabel meegeleverd om de speaker aan te sluiten op het stopcontact om deze op te laden. Na zo’n 3.5 uur opladen, is een lege accu weer voor 100% opgeladen. De huidige lading van de accu, wordt aan de bovenkant van de speaker aangegeven met LED’s.

De PartyBox 310 weegt 17.42 kg, en is staand 68.8 cm hoog, 32.6 cm breed, en 36.8 cm diep. Ook kun je de PartyBox op zijn kant leggen. Aan beide kanten heeft deze speaker rubberen voetjes waarop deze stevig op kan liggen.

Deze JBL bluetooth speaker heeft de IP-code IPX4, en is daarmee ‘plensdicht’. Verder handig om te weten, is dat de deze speakers op een poot kunt plaatsen, om zo het geluid beter hoorbaar te maken op een lange afstand. Dat is vooral gunstig als er anders veel publiek voor de speaker zou komen te staan.

De PartyBox 310 heeft ingebouwde verlichting. Rondom de twee woofers zit een ringverlichting, en daarnaast zijn er 4 witte LED’s aanwezig, voor een flits of stroboscoop effect. Met knoppen op de bovenzijde van de speaker, of met de bijbehorende JBL PartyBox app, kun je verschillende verlichtingspatronen en kleuren kiezen.

Kortom is dit een zeer grote en veelzijdige bluetooth partyspeaker die je overal kunt gebruiken door de ingebouwde accu. Deze speaker krijg enorm veel lovende reviews. Zo is de gemiddelde reviewscore op JBL.nl een 4.7/5 sterren, na 600 klantreviews.

Deze JBL party speaker bestellen? Dat kan op Bol.com, Coolblue.nl, en JBL.nl. Eerst alle prijzen vergelijken? Zie dan: JBL PartyBox 310 aanbieding.

Tip: meer informatie over JBL PartyBox speakers, en de PartyBox 310 vergelijken met de andere opties? Zie dan deze volledige gids over de JBL PartyBox speakers.

Vragen, opmerken, of eigen ervaringen?

Heb je nog vragen of opmerkingen over het kopen van de beste bluetooth speaker? Ben je er nog steeds niet uit welke bluetooth speaker je wil kopen? Stel je vraag hieronder, en je krijgt gericht advies. Ervaring met één van de genoemde producten? Je kunt hier ook als reactie je ervaring laten weten in een korte review.

Plaats een reactie

4 reacties op “Goede Bluetooth speaker? De 6 beste bluetooth speakers!”

 1. Beste,

  Wij zoeken een boxje die wat groter is dan de Roam van Sonos. Vereiste is dat deze zowel op de wifi als bluetooth werkt. Weet u een goede?

  Vriendelijke groet,
  Dirk Versteeg

  Beantwoorden
 2. Goede dag .. ik wilde u vragen ..
  Of u alle merken kwa Bluetooth speakers kent en heeft getest…je hebt ook het merk teufell rockstar air ..en de soundbox 2 …Ik heb hier namelijk vragen over

  Beantwoorden
  • Hoi Xander,

   Ik heb de Teufel Rockstar Air en Soundboks 2 niet getest, maar misschien kan ik je vragen hierover wel beantwoorden aan de hand van mijn kennis over audio-apparatuur. Welke vragen heb je precies?

   Groeten,
   Guido

   Beantwoorden