Top 6 nuttige gadgets voor op reis/vakantie!

Ga je op vakantie? Er zijn specifieke gadgets die voornamelijk op vakantie of op reis erg nuttig zijn. In dit artikel noem ik 6 gadgets die je vakantie-ervaring kunnen verbeteren! Bij elk type gadget noem ik ook meteen de beste optie van dit moment (zomer 2018).

1. Noise cancelling headphones

Sony WH 1000XM2 - beste Noise Cancelling Headphones voor op reisHeb je een lange reis voor de boeg? In het vliegtuig, de auto, of in de trein zul je tijdens de hele reis constant last hebben van ruis. Noise-cancelling headphones onderdrukken het omgevingsgeluid, en maken zo de reiservaring een stuk comfortabeler.

Mijn aanrader is de Sony WH-1000XM2 vanwege de goede actieve noise-cancelling en goede geluidskwaliteit. Dit zijn over-ear headphones die draadloos muziek afspelen via bluetooth. Deze headphones kunnen zo’n 30 uur muziek afspelen op de accu.

Voor een optimale geluidskwaliteit kun je ze ook bedraad aansluiten.

Whathifi.com, Techradar.com, en Trustedreviews geven deze headphones een maximale reviewscore van 5/5 sterren. Een duidelijk video-review vindt je hier. Meteen bestellen? Op dit moment kosten deze headphones 299 euro op Bol.com.

Zoek je een goedkoper alternatief? Dan is de JBL Tune 600BTNC een goede optie. Dit zijn draadloze on-ear headphones met actieve noise-cancelling. Van de onderzochte opties tot 100 euro heeft deze de beste waardering op het onderdrukken van omgevingsgeluid. Beschikbaar op Bol.com voor €95.

2. Wereldstekker – op sommige bestemmingen onmisbaar!

TravelMore Universele WereldstekkerAls je naar een land reist met een ander stekkertype dan in Nederland, dan kan je niet zonder wereldstekker.

Je kunt gemakkelijk controleren of je een wereldstekker nodig hebt op de site wereldstekkernodig.nl.
Op deze site kies je eerst het continent waar je naartoe gaat. Vervolgens zie je een lijst met landen, en het type stopcontacten dat er wordt gebruikt. In Nederland wordt type C en F gebruikt. Als er een ander type wordt aangegeven bij je reisbestemming, heb je een wereldstekker nodig.

Wereldstekker nodig? Mijn aanrader is de TravelMore Universele Wereldstekker. Dit is een universele wereldstekker, en daarom wereldwijd op elk stopcontact aan te sluiten. Door voor deze wereldstekker te kiezen, kun je hier ook bij je volgende reis weer gebruik van maken. Bijkomend voordeel van deze wereldstekker is dat er twee USB-poorten op zitten voor het opladen van mobiele apparaten. Deze wereldstekker kost op dit moment €23,95 op Bol.com.

3. Powerbank

Trust Urban Primo Powerbank - handig voor op reisHoewel een wereldstekker het mogelijk maakt om in je hotelkamer je apparaten op te laden, zal je vaak niet in de buurt zijn van een stopcontact. Dan biedt een powerbank een goede uitkomst. Een powerbank is een draagbare accu waarmee je, via USB, je apparaten kunt opladen.

Mijn aanrader: de Trust Urban Primo 1300 mAh Powerbank. Deze powerbank heeft een erg hoge batterijcapaciteit, al helemaal voor de prijs waarvoor deze wordt verkocht wordt (goedkoopste optie: €19,90 op Alternate.nl).

Deze powerbank laadt je apparaten snel op, en heeft door zijn hoge efficiëntie bij het opladen voldoende capaciteit om een gemiddelde smartphone zo’n 4 keer volledig op te laden. Je kunt met deze powerbank twee apparaten tegelijk opladen.

Zie ook mijn volledige review van dit product, en het artikel ‘beste powerbank‘.

4. Action cam

Gopro Hero 6 BlackEen action cam is een kleine, robuuste, en vaak waterdichte camera. Deze camera’s kun je met meegeleverde accessoires op vele manieren vastmaken om je activiteiten te filmen. Ga je op vakantie bijvoorbeeld hiken, mountainbiken, raften, snorkelen, of bungeejumpen? Bij deze, en vele andere activiteiten is een action cam de perfecte oplossing om dit vast te leggen.

Het bekendste merk bij action cams is GoPro. GoPro levert ook de beste beoordeelde action cam van dit moment: de GoPro HERO6. Deze action cam filmt in 4K met 6o frames per seconden.

Ook kun je slow-motion video maken met deze action cam. De HERO6 kan namelijk tot wel 240 frames per seconde vastleggen in full-HD resolutie (1080p). Daarnaast heeft de HERO6 een goede beeldstabilisatie (voorbeeld). Deze action cam kopen? De huidige prijs is €429 op Bol.com.

Wil je wel een action cam, maar hier minder aan uitgeven? Bekijk dan het artikel ‘GoPro alternatief‘, waarin ik twee goede, maar goedkopere alternatieven toelicht.

5. Bluetooth speaker

Ue Boom 2 Bluetooth Speaker voor op vakantieEen bluetooth speaker maakt het mogelijk om buitenshuis muziek te luisteren. Deze speakers spelen draadloos muziek af, en werken op een ingebouwde accu.
Met je smartphone maak je via bluetooth verbinding met de speaker. Eenmaal verbonden, wordt alle muziek die je op smartphone kiest via de speaker afgespeeld.

Bluetooth speaker kopen? Een goede optie is de UE Boom 2, die ik ook als beste koop noem in het artikel ‘beste bluetooth speaker‘.

Dit is een waterdichte speaker waar je tot 30 meter afstand muziek op af kunt spelen via bluetooth. Deze speaker krijgt goede beoordelingen op geluidskwaliteit, en kan tot 15 uur draadloos muziek afspelen op de accu.

Je kunt de UE Boom 2 bestellen op Bol.com vanaf 99 euro.

6. E-reader

Kobo Aura H20 Edition 2 Best Koop E ReaderOp vakantie boeken lezen? Een e-reader heeft dan veel voordelen. Met een e-reader kun je veel gewicht in je koffer besparen, omdat je geen fysieke boeken mee hoeft te nemen.

Ook heeft een e-reader voordelen op een tablet of smarpthone bij het lezen van boeken.

Zo gebruikt het scherm van een e-reader ‘e-ink’, dat meer op een echt boek lijkt. E-ink schermen geven zelf geen licht, en zijn mat afgewerkt. Daarom zijn deze schermen beter geschikt bij het lezen in direct zonlicht.

E-reader kopen? Mijn aanrader is de Kobo Aura H2O Edition 2, die ik ook in het artikel ‘Beste E-reader‘ noem als beste koop. Deze e-reader heeft een scherm met hoge resolutie, genoeg opslagruimte voor zo’n 6000 ebooks, en beschikt over Wi-Fi voor het downloaden van ebooks. Daarnaast is deze e-reader waterdicht, en weegt ‘ie slechts 207 gram.

Deze e-reader is online te koop voor 179 euro op Bol.com.

Andere tips? Laat het weten!

Mis je nog een nuttige vakantie-gadget in deze lijst? Laat het weten door hieronder een reactie achter te laten!

Plaats een reactie

Send this to a friend