Wat is een goede powerbank? Top 3 beste powerbanks (2019)

Op zoek naar een goede powerbank? Er zijn veel verschillende powerbanks te koop. Powerbanks zijn in 2018 al flink beter dan een paar jaar geleden. Zo wordt de capaciteit in mAh van powerbanks steeds hoger voor powerbanks van hetzelfde formaat, en zijn ze in de afgelopen jaren flink omlaag gegaan in prijs.

Het belangrijke voordeel van een powerbank is dat het je in staat stelt je smartphone of tablet op te laden als je onderweg bent. In dit artikel kijken we naar compacte, draagbare, powerbanks voor deze toepassing. Later volgt een artikel voor powerbanks voor laptops; deze zijn groter en minder draagbaar, en een artikel voor powerbanks met zonnepaneel (minder draagbaar, beter voor vakantie en outdoor).

De belangrijkste eigenschappen waar je op moet letten bij een powerbank is de capaciteit in mAh, de laadsnelheid, de soort en hoeveelheid aansluitingen, de draagbaarheid (afmeting en gewicht), en de prijs. Hieronder onze drie aanbevelingen aan de hand van deze, en andere eigenschappen.

1. Trust Urban Primo Powerbank – 12.500 mAh – Beste koop

Zie ook ons volledige review over dit product: Trust Urban Primo Powerbank Review

Trust Urban Primo Powerbank - beste koop

Trust Urban
Primo Powerbank

Bol.com (€29,99)

De Trust Urban Primo Powerbank is een goede powerbank voor de doorsnee gebruiker. Met de capaciteit van 12.500 mAh kun je een gemiddelde smartphone zo’n 5 keer volledig opladen.

Er zijn twee USB aansluitingen van 5V beschikbaar, zodat je twee apparaten tegelijk op kunt laden. Eén van deze uitgangen kan maximaal 1 ampère leveren, de andere 2.1 ampère. Een uitgang met hoger amperage zorgt voor een snellere oplaadtijd bij apparaten die hiervoor geschikt zijn.

De powerbank is zelf op te laden via een micro-USB ingang. Met behulp van de blauwe indicatorlampjes kun je zien hoe ver de powerbank zelf is opgeladen. Daarnaast zit er een zaklampfunctie op de Trust Urban Primo.

Deze powerbank is 13.8 cm lang, 6.3 cm breed, 2.2 cm dik, en heeft een gewicht van 288 gram. Daarmee is de powerbank compact en draagbaar.

De Urban Primo is volgens de vele reviews stevig uitgevoerd en van goede bouwkwaliteit.

De Trust Urban Primo Powerbank is online te koop bij meerdere webshops. Op het moment van schrijven is deze het goedkoopste op Bol.com (€29,99). Deze powerbank wordt geleverd met 2 micro-USB kabels.

TIP – Op dit moment nog voordeliger: de Trust Urban Primo powerbank met 13000 mAh, op dit moment €19,99 bij Alternate.nl

Verder is deze powerbank beschikbaar in kleinere uitvoeringen met een andere capaciteit. Bijvoorbeeld deze uitvoering van 8800 mAh. Deze is ook kleiner van formaat, en heeft een andere plaatsing van de aansluitingen. In andere opzichten is deze powerbank grotendeels hetzelfde.

Ook is er een versie beschikbaar met een capaciteit van 4400 mAh. Deze is nog kleiner is en heeft slechts één USB aansluiting. Een voordeel is dat je kan kiezen uit drie verschillende kleuren: zwart, rood en blauw. Dit product kost slechts €12,49 op Bol.com.

2. Slim Power Bank 4000 mAh – Extra dunne/platte powerbank

Slim Power Bank 4000 Mah - dunne powerbank

Slim Power
Bank 4000 mAh

Bol.com (€7,95)

De Slim Power Bank 4000 mAh heeft als belangrijk voordeel dat deze dun is, waardoor deze prima in je broekzak past als je onderweg bent. De Slim Power Bank is namelijk slechts 0,8 cm dik.

Omdat deze powerbank zo dun is, is de capaciteit van de batterij wel lager. De Slim Power Bank heeft daarmee een capaciteit van 4000 mAh; ongeveer genoeg om twee keer een lege smartphone op te laden.

De Slim Power bank heeft één USB aansluiting met 1 ampère aan output, en wordt geleverd met de benodigde micro-USB kabel voor het opladen van je smartphone of tablet. Dezelfde kabel kun je gebruiken om deze powerbank op te laden via de micro-USB ingang.

Aan de bovenkant zitten vier indicatorlichtjes, waaraan je kunt zien in hoeverre de power bank is opgeladen. De Slim Power Bank 4000 mAh kost slechts €7,95 op Bol.com.

3. Aukey 30000 mAh Dual USB – Goede powerbank met hoge capaciteit

Vaak of lang onderweg? Dan is een powerbank met een hoge capaciteit de uitkomst. De Aukey 30000 mAh Dual USB is een kwalitatief goede powerbank, die met 30.000 mAh de gemiddelde smartphone tot wel 12× volledig kan opladen.

Aukey 30000 mah Dual USB - goede powerbank met hoge capaciteit

Aukey PB-T11
(30.000 mAh)

Bol.com (€54,95)

Deze powerbank heeft twee USB uitgangen, zodat je twee apparaten tegelijk kan opladen. Eén van deze uitgangen kan apparaten extra snel opladen met behulp van Qualcomm Quick Charge 3.0 technologie.

Deze Quick Charge uitgang heeft een extra hoog maximum aan voltage en amperage (3.6 – 20 Volt, en 2.6 – 4.6 Ampère). Afhankelijk van het op te laden apparaat wordt er gekozen voor het optimale voltage en amperage voor de hoogste laadsnelheid.

Het opladen van deze powerbank zelf kan via micro-USB, maar ook met een Lightning kabel (Apple). De Power-knop aan de bovenkant geeft aan hoeveel lading er nog beschikbaar is.
Geeft deze knop een wit licht, dan is deze nog voor 70-100% opgeladen. Een groen licht betekent een lading tussen de 30 en 70%, en een rood licht een lading tussen de 0 en 30%. Zo weet je in één oogopslag of het tijd wordt om je powerbank weer eens op te laden.

Omdat dit een powerbank is met een extra hoge capaciteit, is deze ook groter en zwaarder. Van de drie genoemde opties, is dit deze Aukey Powerbank de grootste. Deze powerbank is 15 cm lang, 8.4 cm breed, en 2.9 cm dik. Ook het gewicht is significant hoger dan de andere twee opties: de Aukey weegt namelijk zo’n 550 gram.

Net als de Urban Primo, heeft de Aukey Powerbank een ingebouwde zaklampfunctie. De Aukey 30000 mAh powerbank wordt geleverd met een micro USB kabel van 20 cm. Op dit moment kost deze powerbank €59,95 bij Bol.com.

Conclusie en advies

Er zijn veel goede powerbanks beschikbaar. Wat de beste optie is voor jou, hangt af van het gebruik. Ga je voor goedkoop, compact, en draagbaar? Kies dan voor de Slim Power bank 4000 mAh. Veel capaciteit en snel laden? Dan is de Aukey 30000 mAh Dual USB de beste optie. Zoek je iets tussen deze twee opties in, dan adviseer ik de Trust Urban Primo 12500 mAh powerbank.

Heb je nog andere vragen over het kopen van een goede powerbank? Stel je vraag hieronder, en je krijgt persoonlijk advies!

6 gedachten over “Wat is een goede powerbank? Top 3 beste powerbanks (2019)”

  • Hoi Lex,

   Alleen als je langdurig niet in de buurt van een stopcontact bent, maar wel buiten in de zon, kan het een uitkomst zijn. Bijvoorbeeld bij een wandeltocht van meerdere dagen. De laadtijden van deze powerbanks zijn namelijk nog steeds erg lang. Zelf heb ik bijvoorbeeld de Xtorm Lava Solar charger AM-114. Om 6000 mAh (bij 3.7V) op te laden moet deze zich volgens de handleiding 10-12 uur in direct zonlicht bevinden (ideale omstandigheden), maar veel gebruikers geven aan dat dit in de praktijk nog flink langer is.

   Voor doorsnee dagelijks gebruik zou ik het daarom niet aanraden. Solar powerbanks zijn daarnaast ook duurder, en voor de hoeveelheid laadcapaciteit die ze hebben ook een stuk groter. In de praktijk neem ik daarom zelf altijd m’n Trust Urban Primo powerbank mee. Deze is een stuk kleiner en heeft meer dan twee keer zoveel capaciteit als de Xtorm AM-114.

   De Trust Urban Primo powerbank is niet goed meer verkrijgbaar. Ik zou daarom nu kiezen voor de Anker PowerCore 20100 mAh. Deze is nauwelijks groter dan de Trust Urban Primo, maar heeft flink meer capaciteit, en kan ook draadloos opladen.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
 1. Nuttige informatie! Is de Slim Power bank 4000 mAH voldoende om tijdens het reizen 2 iPhones tegelijk op te laden? Ik heb er een paar jaar geleden een gekocht, maar ben deze kwijt. Was erg handig maar helaas ging de batterij snel leeg en ging het opladen traag. Dus ben op zoek naar een goede vervanger.

  Beantwoorden
  • Hoi Leah,

   Dat hangt er vanaf welke iPhone je gebruikt. Er zit namelijk een flink verschil in de grootte van de batterij tussen de verschillende modellen van de iPhone. De iPhone 5 heeft bijvoorbeeld een kleine batterij van 1440 mAh. De iPhone 7 plus heeft een batterij met een twee keer zo hoge maximale lading: 2900 mAh.

   Een uitvoering van de iPhone met een kleine batterij kan je dus twee keer opladen met deze powerbank, maar een iPhone met een grote batterij niet. Houdt er ook rekening mee dat er een verlies optreedt bij het opladen van je telefoon. Ik heb dit getest met de Trust Urban Primo Powerbank. Hier ging in de praktijk zo’n 20% lading verloren tussen de powerbank en de telefoonbatterij. De efficiëntie van de Slim Powerbank 4000 heb ik nog niet kunnen testen, maar ik verwacht dat dit vergelijkbaar is. Een 4000 mAh powerbank met een efficiëntie van 80% zal dus zo’n 3200 mAh kunnen leveren aan je smartphone.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Send this to a friend