Wat is een goede powerbank? De 7 beste powerbanks! (2021)

Op zoek naar een goede powerbank? Powerbanks zijn handig omdat je hiermee een smartphone of tablet kunt opladen, als je niet in de buurt bent van een stopcontact.

Er zijn veel powerbanks te koop, en de beschikbare opties worden met de jaren ook steeds beter! Zo zijn nieuwe powerbanks steeds kleiner en lichter voor de batterijcapaciteit die ze hebben, en worden ze steeds goedkoper. Maar wat is nu de beste keuze?

De belangrijkste eigenschappen waar je op kunt letten bij een powerbank is de capaciteit in mAh, de laadsnelheid, de soort en hoeveelheid aansluitingen, de draagbaarheid (afmeting en gewicht), en de prijs.

Aan de hand van deze eigenschappen hebben we de beste powerbanks van dit moment geselecteerd:

Zoek je een powerbank om je laptop op te laden? Lees dan het artikel over grote powerbanks die hiervoor geschikt zijn.

Tip: Een gemiddelde smartphone heeft in 2021 een batterijcapaciteit van zo’n 3000 tot 3500 mAh (bij 3,7V). Opladen verloopt volgens onze eigen tests met zo’n 80% efficiëntie. Dat houdt in dat een powerbank met 10.000 mAh een smartphonebatterij in totaal dus voor zo’n 8000 mAh kan opladen.

Hieronder meer informatie over de 7 beste powerbank van dit moment (eind 2021), en waarom dit goede keuzes zijn.

1. Trust Mobile Primo 5000 mAh: beste koop dunne/platte powerbank

Op zoek naar een powerbank die je gemakkelijk meeneemt, die ervoor zorgt dat je ook lange dagen doorkomt met je smartphone? Dan is de Trust Mobile Primo 5000 mAh een goede keuze.

Trust Mobile Primo Powerbank Beste Dunne Powerbank

Trust Mobile Primo Powerbank

Bol.com (€10,99)

Dit is een platte en dunne powerbank, die je mee kunt nemen in je broekzak. Met 5000 mAh aan batterijcapaciteit, kun je de batterij van een lege smartphone gemakkelijk weer helemaal opladen!

De powerbank zelf is op te laden via de micro-USB of USB-C input. Zo kun je dus gebruik maken van dezelfde USB-charger die je voor je smartphone gebruikt. Zowel als je een oude telefoon hebt met micro-USB, of een nieuwere telefoon met USB-C. Met de twee inputs, hoef je in beide gevallen geen kabels te wisselen.

Met een 10 Watt oplader, is een lege Trust Mobile Primo 500 na slechts 3 uur laden weer op 100% lading. Hoe vol de powerbank is, kun je zien aan de vier witte LED’s aan de zijkant.

Het opladen van andere apparaten verloopt maximaal met 12 Watt via de USB-A port. Ook kun je de USB-C port op deze powerbank gebruiken om je apparaat op te laden, en dat gaat dan ook nog eens sneller. Het maximale laadvermogen via de USB-C port is 18 Watt.

Daarmee is dit een bovengemiddeld snelle powerbank, en zal deze je apparaat in ieder geval sneller opladen dan dat deze leegraakt bij gebruik.

Deze powerbank van Trust is slechts 1.08 cm dik, 6.9 cm breed, en 13 cm lang. Met een gewicht van 197 gram is dit daarnaast een lichtgewicht powerbank.

Kortom is deze powerbank gemakkelijk mee te nemen, snel, en goedkoop. Je kunt hiermee je smartphone in ieder geval 1 keer helemaal bijladen, wat deze powerbank een prima keuze maakt om simpelweg de dag door te komen.

Deze powerbank kost slechts €10,99 op Bol.com, en is te bestellen in vijf verschillende kleuren. Er wordt een USB-A naar micro-USB kabel meegeleverd.

2. iSetchi Magsafe Powerbank (5000 mAh): klein, draadloos, en magnetisch!

Smartphone bijladen terwijl je deze gebruikt? Dan is de iSetch MagSafe Powerbank nóg handiger! Ook deze powerbank heeft met 5000 mAh in ieder geval genoeg capaciteit om bijna elke telefoon 1 keer volledig op te laden.

Isetchi Magsafe Powerbank Magnetische Powerbank

iSetchi Magsafe
Powerbank (5000 mAh)

Bol.com (€34,97)

Het voordeel van deze powerbank is dat deze draadloos kan opladen. Door de powerbank tegen een telefoon aan te houden die draadloos opladen ondersteunt, zal deze meteen beginnen met opladen.

Vooral bij de iPhone 12 & 13 is dit een goede keuze, want met de magneten in deze telefoons, én in deze oplader, zal de lader aan je telefoon vast blijven zitten. Dat heeft het voordeel dat er geen draad is die je bewegingsvrijheid met je telefoon zal belemmeren.

Deze oplader is echter ook geschikt voor Android telefoons! Voor een goed magnetische werking, wordt er een magnetische metalen ring meegeleverd die je op je Android telefoon kunt plakken.

Daarnaast kun je met deze powerbank ook bedraad opladen. Er zit één USB-C port op deze powerbank, die zowel als input als output wordt gebruikt.

Er wordt een USB-C kabel meegeleverd. Met laden over USB-C is het maximale laadvermogen 15 Watt, dat zorgt voor een hoge laadsnelheid.

Ook dit is een zeer compacte powerbank. Zo is deze slechts 1.2 cm dik, 7 cm lang, en 6.5 cm breed. Met deze afmetingen, en het gewicht van slechts 161 gram, neem je deze powerbank gemakkelijk mee in je broekzak.

Met het draadloze laden en de magneet, is dit dé handigste powerbank die je kunt kopen als het je simpelweg gaat om het bijladen van je telefoon om de dag door te komen.

Deze powerbank wordt dan ook zeer gewaardeerd bij klanten van Bol.com, die deze powerbank na meer dan 80 reviews een gemiddelde score van 4.7 geven. Deze powerbank is op dit moment ook alleen verkrijgbaar op Bol.com, en kost hier op het moment van schrijven €34,97.

3. Trust Esla Powerbank (10.000 mAh): goedkoop en goed, de beste koop!

Deze powerbank is de opvolger van de populaire Trust Urban Primo Powerbank, die we zelf hebben gereviewed.

De laadcapaciteit van 10000 mAh is de ‘sweet spot’ voor de meeste gebruikers: veel capaciteit, terwijl deze powerbanks nog gemakkelijk mee te nemen zijn.

Trust Esla Powerbank 10000 Mah Beste Koop Powerbank

Trust Esla Powerbank

Bol.com (€17)

Met deze capaciteit kun je je telefoon twee tot drie keer volledig opladen, of een lege tablet weer volledig op 100% krijgen.

Onder de powerbanks met deze laadcapaciteit is de Trust Esla Powerbank een goede koop. Deze is namelijk erg goedkoop voor een 10.000 mAh powerbank, en kost slechts 17 euro op Bol.com.

Daarnaast is dit ook een snelle powerbank, want deze heeft namelijk een maximum laadvermogen van 12 Watt. Met de twee USB-A ports kun je ook twee apparaten tegelijkertijd opladen.

Voor het opladen van de powerbank zitten er op deze powerbank twee verschillende inputs, namelijk een micro-USB en een USB-C input. Met het oplaadvermogen van 10 Watt is ook de powerbank zelf weer snel opgeladen.

De Trust Esla Powerbank is daarnaast dun en lichtgewicht vergeleken met andere powerbanks van deze capaciteit. Zo is deze slechts 1.5 cm dik, 13.8 cm lang, en 7.2 cm breed, en weegt deze 269 gram. Zo kun je ook deze powerbank nog meenemen in je broekzak.

Kortom is dit een voordelige powerbank met veel capaciteit, kun je hiermee twee apparaten (snel) opladen, en is deze erg voordelig geprijsd. Dat maakt deze powerbank de beste koop, en is dit ook de beste keuze voor de gemiddelde gebruiker.

Deze powerbank bestellen? Dat kan op Bol.com, voor €17,00. Er wordt een USB-C kabel meegeleverd.

4. Samsung Wireless Powerbank 10.000 mAh: snelle draadloze powerbank

De Samsung Wireless Powerbank 10.000 mAh is een goede keuze als je een powerbank van 10.000 mAh zoekt, die ook draadloos kan opladen.

Samsung Wireless Powerbank 10000 Mah Snelle Draadloze Powerbank2

Samsung Wireless Powerbank 10.000 mAh

Mobiel.nl (€41,95)

Mobiel.nl (€47,00)

Hoewel er veel 10.000 mAh powerbanks zijn die draadloos kunnen opladen, heeft de Samsung Wireless Powerbank twee belangrijke voordelen op de concurrenten.

Ten eerste kan deze powerbank erg snel draadloos opladen. Het draadloos opladen met deze powerbank verloopt namelijk met 15 Watt, en is deze daarmee flink sneller dan de meeste andere draadloze powerbanks. De meest alternatieven komen niet verder dan 5-10 Watt draadloos laadvermogen.

Ten tweede is de Samsung Wireless Powerbank een stuk dunner dan de meeste draadloze powerbanks van deze capaciteit. Om (snel) draadloos op te laden zitten er namelijk extra componenten in een powerbank, die deze bij dikker maken.

Desondanks is het is Samsung gelukt om de powerbank dun te houden.

Zo is deze slechts 1.5 cm dik, 7.1 cm breed, en 15 cm lang. Daarmee past ook deze powerbank nog in je broekzak. Ook weegt deze powerbank slechts 230 gram.

Naast het draadloze opladen, kun je ook bedraad opladen, en zit er één USB-A port op deze powerbank. Er wordt een USB-A naar USB-C oplaadkabel meegeleverd, die je zowel voor het opladen van apparaten als de powerbanks zelf is te gebruiken. Voor het opladen van de powerbank zit er een USB-C input op.

Bedraad opladen van apparaten, én de powerbank zelf, gaat ook met dezelfde snelheid. Net als het draadloze opladen verloopt dit maximaal met 15 Watt.

Kortom is dit een snelle draadloze powerbank, is deze dun en lichtgewicht, en daarnaast ook nog eens van een betrouwbaar merk. Ondanks al deze gunstige eigenschappen, valt de prijs erg mee.

Op het moment van schrijven is de laagste prijs namelijk €41,95 op Mobiel.nl. Ook heb deze powerbank eerder voor minder dan 40 euro beschikbaar gezien. Bekijk daarom ook de huidige prijs op Bol.com en Amazon.nl.

Deze powerbank is verkrijgbaar in twee verschillende kleuruitvoeringen, namelijk in het zilver en in het roze.

5. Anker PowerCore Metro Essential 20000: grote capaciteit, licht, goede prijs!

Op zoek naar een powerbank met meer capaciteit? Met 20000 mAh kun je een een gemiddelde smartphone zo’n 5-6 keer volledig opladen, en de meeste tablets zeker twee keer.

Een nadeel van een hoge capaciteit, is dat de powerbanks door de grotere accu, zelf groter en zwaarder worden. Ook ligt de prijs vaak flink hoger.

Anker Powercore Metro Essential 20000 Goede Powerbank

Anker PowerCore
Metro Essential 20000

Coolblue.nl (€42,99)

Een powerbank die ondanks zijn hoge capaciteit nog redelijk compact, én betaalbaar is, is de Anker PowerCore Metro Essential 20000.

Voor powerbank van 20000 mAh is deze relatief compact. Zo is deze powerbank slechts 19.25 mm dik, 7.42 cm breed, en 15.8 cm lang.

Met de twee USB-A ports op deze powerbank, kun je twee apparaten tegelijk opladen met een laadvermogen van 12 Watt. Een ander voordeel is dat de powerbank zelf snel opgeladen is.

Ondanks dat deze powerbank een hoge capaciteit heeft, is deze na 10.5 uur laden weer vol. Voor het opladen kun je zowel een USB-C kabel als een micro-USB kabel gebruiken als input. je kunt de huidige batterijlading van de powerbank zien aan de blauwe indicatielichtjes.

De powerbank wordt geleverd met een micro-USB kabel, een reisetui ter bescherming, en een handleiding. Anker biedt 18 maanden garantie op je aankoop.

Ondanks de vele gunstige eigenschappen van de Anker PowerCore Metro Essential 20000, valt de prijs van zo’n 40 euro erg mee.

Deze powerbank kopen? Deze is verkrijgbaar op Bol.com, Coolblue.nl, Megekko.nl, en Amazon.nl.

6. Cellularline Shade Powerbank 20.000 mAh: dé snelste powerbank!

Op zoek naar de snelste powerbank? Dat is de Cellularline Shade Powerbank 20.000 mAh. Ook deze powerbank heeft met 20.000 mAh een capaciteit waarmee je een smartphone zo’n 5-6 keer volledig kunt opladen.

Cellularline Shade Powerbank 20000 Mah Snelste Powerbank

Cellularline Shade Powerbank

Coolblue.nl (€79,99)

Het grote voordeel is dat deze powerbank een véél hogere laadsnelheid heeft dan alle voorgenoemde opties. Het maximale laadvermogen is namelijk 65 Watt!

Wel zul je voor dit laadvermogen gebruik moeten maken van de USB-C output, met de meegeleverde USB-C naar USB-C kabel.

Daarnaast is 65 Watt het maximum dat wordt ondersteunt door de powerbank, en hangt de maximale laadsnelheid ook af van de smartphone die je gebruikt. Ook kun je sommige laptops opladen met deze powerbank!

Elke laptop die je op kunt laden over USB-C, zoals de nieuwste MacBooks, kun je opladen met deze powerbank.

De Cellularline Shade zelf laad ook erg snel op over USB-C; ook met maximaal 65 Watt. Je kunt de batterijlading in de gaten houden aan de hand van de witte indicatielichtjes op de zijkant.

Daarnaast zijn er ook nog twee USB-A aansluitingen te vinden op deze powerbank. Ook deze ondersteunen nog een zeer hoog laadvermogen, namelijk van 27 Watt. Als je over USB A twee apparaten tegelijk oplaadt, wordt het laadvermogen wel iets lager, namelijk 21 Watt per port.

Voor de 20.000 mAh capaciteit is dit is niet de meest compacte powerbank, maar het gewicht valt wel mee. Zo is deze powerbank 2.3 cm dik, 7.9 cm breed, 15.7 cm lang, en weegt deze 455 gram.

Kortom is dit de beste keuze als je een smartphone of laptop hebt die je over USB-C snel wilt kunnen opladen.

Deze powerbank kopen? Deze is verkrijgbaar op Coolblue.nl, en kost hier €79,99.

7. Swissten Black Core (30.000 mAh): beste grote powerbank (ook voor iPhone)

Op zoek naar een goed, betrouwbare, powerbank, die je smartphone wel 6-8 keer volledig kan opladen? Dan is de Swissten Black Core, met 30.000 mAh capaciteit, de beste keuze.

Swissten Black Core Powerbank 30000 Mah

Swissten Black Core
30.000 mAh powerbank

Bol.com (€49,95)

Met deze capaciteit kun je je smartphone zo wel een week lang gebruiken zonder stopcontact! Hoewel er veel powerbanks te koop zijn met deze capaciteit, heeft de Swissten Black Core onder de beschikbare opties de meeste voordelen.

Om te beginnen is deze powerbank relatief licht en compact. De powerbank weegt namelijk 530 gram, en is daarmee zo’n 100 gram lichter dan de meeste andere powerbanks van deze capaciteit. Ook de afmetingen vallen mee. Zo is deze 2.3 cm dik, 8.3 cm breed, en 17 cm lang.

De laadsnelheid van deze powerbank is hoog, maar niet uitzonderlijk. Voor het opladen van andere apparaten zijn er namelijk twee USB-A ports beschikbaar, met een maximaal vermogen van 18 Watt. Wel is de oplaadsnelheid van de powerbank zelf bovengemiddeld hoog, omdat ook dit met maximaal 18 Watt vermogen verloopt.

Een voordeel van deze powerbank is dat deze drie verschillende inputs heeft om deze op te laden! Zo is er namelijk een USB-C, een micro-USB, en Lightning input! Dat er ook een Lighting input is, zorgt ervoor dat je ook de lader van je iPhone kunt gebruiken om deze powerbank op te laden.

Nog een voordeel van deze powerbank, is dat het je het laadvermogen kunt aflezen op het LCD scherm. Hier wordt de huidige lading van de powerbank uitgedrukt in een percentage. Dat is een stuk nauwkeuriger dan het gebruik van indicatielichtjes, zoals op de meeste andere powerbanks.

Ondanks de vele gunstige eigenschappen, is de Swissten Black Core relatief goedkoop voor een powerbank van 30.000 mAh. Zo kost deze op het moment van schrijven slechts €49,95 op Bol.com. Ook krijgt de powerbank daar veel gunstige reviews van klanten, en is de gemiddelde reviewscore daar op dit moment 4.5/5 sterren.

Deze powerbank wordt geleverd met een micro-USB oplaadkabel.

Beste powerbank met zonnepaneel/zonnecellen? Geen!

Er worden ook powerbanks met een ingebouwd zonnepaneel verkocht. Het idee is dat je zo volledig onafhankelijk bent van het stopcontact, en de powerbank simpelweg zal opladen

In de praktijk valt dat erg tegen. Zo is het oppervlak van de zonnepanelen op powerbanks in de praktijk vaak te klein om een goede hoeveelheid zonne-energie op te wekken. Daarnaast is het onhandig om de powerbank langdurig onder een gunstige hoek onder het zonlicht te houden, zeker als je onderweg bent.

Zelf heb ik dit ervaren met de Xtorm Solar Charger 6000 (Lava Charger AM114), die ook bij zonnig weer een veel te laag rendement heeft om werkelijk op te laden met de zonnepanelen. Uiteindelijk heb ik deze toch steeds opgeladen met een USB charger in het stopcontact. Ook andere reviews van dit product op Bol.com geven aan dat het rendement van de zonnecellen laag is.

Hoewel dit een oude powerbank is (uit 2013), zijn ook nieuwe modellen niet veel beter. Een recente testervaring hiervan kun je lezen op Kampeerwijzer.com, die ook de conclusie trekken dat Solar powerbanks in 2021 niet de moeite waard zijn.

Naast het nauwelijks werkende zonnepaneel, zijn dit type powerbanks flink duurder dan normale powerbanks. Ook valt de batterijcapaciteit van deze powerbanks erg tegen voor het formaat en het gewicht van dit type powerbanks. Zo kost de Xtorm Solar Charger 6000 bijvoorbeeld €57, terwijl deze slechts een 6000 mAh capaciteit heeft!

Kortom zijn powerbanks met een ingebouwd zonnepaneel dus géén goede koop!

Wil je er zeker van zijn dat je niet zonder batterij komt te zitten, ook bijvoorbeeld bij een meerdaagse wandeltocht? Dan is het advies om simpelweg een powerbank met een flinke capaciteit te kopen.

Met de bovengenoemde Swissten powerbank van 30.000 mAh, zul je de batterij van een gemiddelde telefoon zo’n 6-8 keer volledig kunnen opladen. Zo kun je met deze powerbank dus je smartphone ongeveer een week gebruiken, zonder afhankelijk te zijn van een stopcontact.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Of een eigen ervaring met één van de bovengenoemde producten die je wil delen? Laat hieronder een bericht achter!

Heb je nog andere vragen over het kopen van een goede powerbank? Stel je vraag hieronder, en je krijgt persoonlijk advies!

Oorspronkelijk gepubliceerd op: 26 juni 2017. Laatste update: 17 november 2021.

Plaats een reactie

8 reacties op “Wat is een goede powerbank? De 7 beste powerbanks! (2021)”

 1. Goedendag,vraagje,kan er ook een led leeslampje ingestoken worden?
  Dan bedoel zo’n lampje wat je ook in je laptop steekt als toetsen bord verlichting.
  Ik wil hem gaan gebruiken als leeslampje.

  Beantwoorden
  • Hoi Lex,

   Alleen als je langdurig niet in de buurt van een stopcontact bent, maar wel buiten in de zon, kan het een uitkomst zijn. Bijvoorbeeld bij een wandeltocht van meerdere dagen. De laadtijden van deze powerbanks zijn namelijk nog steeds erg lang. Zelf heb ik bijvoorbeeld de Xtorm Lava Solar charger AM-114. Om 6000 mAh (bij 3.7V) op te laden moet deze zich volgens de handleiding 10-12 uur in direct zonlicht bevinden (ideale omstandigheden), maar veel gebruikers geven aan dat dit in de praktijk nog flink langer is.

   Voor doorsnee dagelijks gebruik zou ik het daarom niet aanraden. Solar powerbanks zijn daarnaast ook duurder, en voor de hoeveelheid laadcapaciteit die ze hebben ook een stuk groter. In de praktijk neem ik daarom zelf altijd m’n Trust Urban Primo powerbank mee. Deze is een stuk kleiner en heeft meer dan twee keer zoveel capaciteit als de Xtorm AM-114.

   De Trust Urban Primo powerbank is niet goed meer verkrijgbaar. Ik zou daarom nu kiezen voor de Anker PowerCore 20100 mAh. Deze is nauwelijks groter dan de Trust Urban Primo, maar heeft flink meer capaciteit, en kan ook draadloos opladen.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
 2. Nuttige informatie! Is de Slim Power bank 4000 mAH voldoende om tijdens het reizen 2 iPhones tegelijk op te laden? Ik heb er een paar jaar geleden een gekocht, maar ben deze kwijt. Was erg handig maar helaas ging de batterij snel leeg en ging het opladen traag. Dus ben op zoek naar een goede vervanger.

  Beantwoorden
  • Hoi Leah,

   Dat hangt er vanaf welke iPhone je gebruikt. Er zit namelijk een flink verschil in de grootte van de batterij tussen de verschillende modellen van de iPhone. De iPhone 5 heeft bijvoorbeeld een kleine batterij van 1440 mAh. De iPhone 7 plus heeft een batterij met een twee keer zo hoge maximale lading: 2900 mAh.

   Een uitvoering van de iPhone met een kleine batterij kan je dus twee keer opladen met deze powerbank, maar een iPhone met een grote batterij niet. Houdt er ook rekening mee dat er een verlies optreedt bij het opladen van je telefoon. Ik heb dit getest met de Trust Urban Primo Powerbank. Hier ging in de praktijk zo’n 20% lading verloren tussen de powerbank en de telefoonbatterij. De efficiëntie van de Slim Powerbank 4000 heb ik nog niet kunnen testen, maar ik verwacht dat dit vergelijkbaar is. Een 4000 mAh powerbank met een efficiëntie van 80% zal dus zo’n 3200 mAh kunnen leveren aan je smartphone.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
Send this to a friend