GoPro alternatief? De 2 beste alternatieven op de GoPro (Hero 5)!

Wil je een action camera kopen, maar vind je de GoPro Hero 5 te duur? Gelukkig zijn er veel goedkopere alternatieven beschikbaar. Van alle onderzochte opties zijn er twee producten die opvallen, en veruit de beste alternatieven zijn.

De eerste opties is de Nikkei Extreme X6. Kwalitatief gezien is deze actiecamera erg gelijk aan de GoPro Hero 5, en filmt evenveel frames op dezelfde resoluties. Met een huidige prijs van slechts 57 euro is deze camera veel goedkoper dan de GoPro.

Zoek je een nog goedkoper alternatief, dan is de Denver ACK-8058W veruit de beste optie. Deze actioncam kost slechts €55, en kan nog steeds 30 frames per seconden filmen in 4K resolutie. Deze camera is alleen minder geschikt voor het filmen van slow-motion.

Hieronder meer informatie over deze twee actiecamera’s, en waarom dit zulke goede alternatieven zijn op de producten van GoPro.

Nikkei Extreme X6 – €57 – Beste koop GoPro alternatief

Nikkei Extreme X6 - Beste koop GoPro alternatief
Video: 4k (30 fps), 1080p (60 fps), 720p (120 fps)
Beeldstabilisatie: Nee

Waterdicht? Ja, tot 60 m
Foto’s: 16 Megapixel
Opslag: Micro SD
Batterij: 900 mAh: circa 1,5 uur filmtijd
Afmeting (hxbxd): 5,9 x 4,1 x 2,9 cm
Gewicht: 62 gram
Connectiviteit: USB, HDMI, WiFi
Prijs: €69,99 (bol.com)

De Nikkei Extreme X6 heeft erg goede camera-eigenschappen, die zeer vergelijkbaar zijn aan de GoPro Hero 5. Deze camera kan namelijk in 4K resolutie filmen met 30 frames per seconden. Wil je juist snelle actie vastleggen met veel frames, bijvoorbeeld voor slow motion opnames? In full HD (1080p) filmt deze camera tot 60 frames per seconde, en in HD (720p) tot 120 frames per seconde. Ook is het mogelijk om foto’s te maken. Het belangrijkste nadeel van deze camera ten opzicht van de GoPro Hero 5 is het ontbreken van de ingebouwde beeldstabilisatie-functie. Wel kun je de beelden achteraf bewerken met videobewerkingssoftware om het beeld te stabiliseren.

De beeldkwaliteit van deze action cam krijgt een hoge reviewscore van klanten. Ook kun je in deze video een goed voorbeeld zien van de beeldkwaliteit op 1080p en 60 fps.

Met de meegeleverde batterij kun je ongeveer anderhalf uur filmen. Als dat te kort is voor jouw doeleinden, dan kun je deze extra batterij en charger bijbestellen voor €21,99. De batterij van de Nikkei Extreme X6 is namelijk uitneembaar, en kun je dus onderweg wisselen. Om een nagenoeg oneindige batterijduur te krijgen, kun je de lege batterij in zijn USB charger meteen opladen met een powerbank. Tegen de tijd dat je reservebatterij leeg is, is de oorspronkelijke batterij weer opgeladen.

Met deze camera kun je ook onder water filmen. Hiervoor moet je de camera zelf wel eerst in de meegeleverde waterdichte behuizing van doorzichtig plastic plaatsen. Als de camera in de waterdichte behuizing zit, is deze namelijk tot 60 meter diepte waterdicht. De camera zelf, zonder deze behuizing, is schokbestendig, stofbestendig, en spatwaterdicht (IP44).

Al je beeldmateriaal wordt opgeslagen op een Micro SD geheugenkaart. De geheugenkaart wordt niet meegeleverd. Let bij het kopen van een Micro SD kaart voor deze actiecamera erop dat je minimaal kiest voor een kaart met een speed class van 10. De 4K videobeelden die je opneemt zijn namelijk grote bestanden, die snel opgeslagen moeten kunnen worden op de SD kaart. Hiervoor heb je dus een snelle Micro SD kaart nodig. Kies bij voorkeur ook voor een zo groot mogelijk micro SD-kaart qua opslagcapaciteit, want de 4K bestanden nemen veel ruimte in beslag.

De videobestanden worden standaard opgeslagen als MP4-bestand. Je kan de bestanden overzetten door de camera op je PC of laptop via USB, Wifi, of door de Micro SD kaart uit te nemen. Ook kan je meteen je opnames bekijken op je TV, door deze aan te sluiten met een HDMI-kabel. De enige kabelingang die mist is de 3.5 mm jack plug voor microfoonaansluiting. Eventueel kun je een 3.5 mm jack plug naar USB adapter gebruiken voor het aansluiten van een externe microfoon. Met een externe microfoon kun je namelijk een betere geluidskwaliteit krijgen dan met de standaard, ingebouwde microfoon van de Nikkei Extreme X6.

De Nikkei Extreme X6 is beschikbaar bij meerdere Nederlandse webshops, en kost op dit moment slechts €69,99 op Bol.com. Naast de camera zelf, krijg je de waterdichte behuizing en meerdere bevestigingsbeugels meegeleverd. Ook zit de benodigde batterij met USB charger en kabel in de verpakking. Je krijgt op de camera en meegeleverde accessoires 2 jaar fabrieksgarantie.

Denver ACK-8058W – €55 – goedkoopste 4K action cam

Denver ACK-8058W - goedkoopste 4k action cam
Video: 4k (30 fps), 1080p (60 fps), 720p (60 fps)
Beeldstabilisatie: Nee
Waterdicht? Ja, tot 40 m
Foto’s: 16 Megapixel
Opslag: Micro SD
Batterij: 900 mAh: 30-50 min filmtijd
Afmeting (hxbxd): 5,9 x 4,1 x 2,35 cm
Gewicht: 80 gram
Connectiviteit: USB, HDMI, WiFi
Prijs: €55 (bol.com), €55 (BCC.nl), €89,99 (Conrad.nl)

Op het moment van schrijven is deze camera flink in de aanbieding, en betaal je slechts 55 euro in plaats van de normale prijs van €89,99. Daarmee is de Denver ACK-8058W de goedkoopste actiecamera die in 4K kan filmen. Zoek je een zo goedkoop mogelijke 4K alternatief op de GoPro, dan is dit de beste optie.

In de 4K resolutie filmt deze camera 30 frames per seconde. In zowel full HD (108op) en 720p kan deze camera 60 frames per seconde vastleggen. Voor slowmotion is de Nikkei Extreme X6 dus een betere optie, omdat deze 120 grames kan vastleggen in de 720p modus.

De beeldkwaliteit van deze camera wordt in de reviews erg positief beoordeeld. Je kunt een voorbeeld van de beeldkwaliteit van het filmen (1080p, 60 fps) ook zien in deze video.

Het enige significante nadeel van deze camera is dat je niet al te lang achter elkaar kunt filmen. Hoewel er een batterij wordt gebruikt met evenveel capaciteit als die van de Nikkei Extreme X6 (900 mAh), houdt deze het in de Denver ACK-8058W het korter uit. Staat WiFi aan, dan houdt de batterij het zo’n 30 minuten vol. Met WiFi uit zit je rond de 50 minuten batterijduur. Daarnaast kun je volgens de site van Denver Electronics slechts maximaal 29 minuten achtereen filmen. Daarmee is deze actioncam dus niet zo’n goede optie voor het maken van een time-lapse video.

De hoofdfunctie van een action cam is echter het maken van actievideo’s. De meegeleverde accessoires maken het maken van veel verschillende typen actievideo’s mogelijk. Zo maakt de meegeleverde waterdichte behuizing het bijvoorbeeld mogelijk om onder water te filmen en fotograferen, tot op 40 meter diepte. De overige accessoires zijn zogenaamde ‘mounts’, die het mogelijk maken om de actioncam overal aan te monteren. Zo wordt het mogelijk om deze actiecamera vast te maken aan je fietsstuur, ski- of moterhelm, auto, enzovoort.

De foto- en videobestanden van de camera worden opgeslagen op je SD kaart. De bestanden kun je gemakkelijk overzetten via USB of WiFi, of rechtstreeks op je TV bekijken via HDMI.

De laagste prijs waarvoor je de Denver ACK-8058W op dit moment kunt krijgen, is 55 euro (Bol.com of BCC.nl). Er zit standaard 2 jaar fabrieksgarantie op deze camera.

Vragen, opmerken, of eigen ervaringen?

Heb je nog vragen of opmerkingen over het kopen van een alternatief voor de GoPro? Laat hieronder een bericht achter! Ervaring met de genoemde producten? Dan hoor ik deze graag!

Plaats een reactie

2 reacties op “GoPro alternatief? De 2 beste alternatieven op de GoPro (Hero 5)!”

 1. Hallo,

  Ik heb.interesse in de Nikkei X6, maar vind wel bijzonder dat de prijs ervan inmiddels is gestegen van 57 euro naar 79 euro, zowat bij elke winkel en webshop die je vindt. Belachelijk.

  Beantwoorden
  • Hoi Rizal,

   De prijs is inderdaad helaas gestegen. Ook de Denver ACK-8058W is duurder geworden. De Nikkei X6 was voor 57 euro ook wel een erg goede deal.

   Ik zal binnenkort alternatieven onderzoeken. Als alle action cams in prijs zijn gestegen is het echter goed mogelijk dat de Nikkei X6 ook met hogere prijs nog steeds de beste koop is.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
Send this to a friend