Waterdichte TV voor in de badkamer? Het is mogelijk!

Ben je op zoek naar een waterdichte TV? Bijvoorbeeld om in je badkamer, vanuit bad, televisie te kunnen kijken? Het is mogelijk!

Er zijn meerdere waterdichte TV’s beschikbaar. In dit artikel noem ik de beste waterdichte TV die op dit moment in Nederland verkrijgbaar is.

SplashVision 32 inch – Full HD badkamer TV (waterdicht)

Deze TV van het merk SplashVision heeft een beelddiagonaal van 32 inch. Tegenwoordig is een 32 inch beelddiagonaal wat klein voor een televisie, maar dit is prima geschikt voor een TV in de badkamer.

Waterdichte Tv Voor Badkamer Splashvision

SplashVision TV
32 inch – Full HD

Bol.com (€2585)

Wil je TV kijken vanuit je ligbad, dan is de kijkafstand in meestal slechts zo’n 2 meter. Met die kijkafstand is 32 inch voldoende groot.

De SplashVision TV heeft de IP-code IP65. Dat houdt in dat de TV stofdicht is, en qua waterdichtheid de beoordeling ‘sproeidicht’ heeft. Daarmee is deze TV waterdicht bevonden bij besproeiing met een straal water van 12,5 liter per minuut.

Een ander voordeel voor het gebruik in de badkamer is dat deze TV een verwarmd scherm heeft, waardoor deze niet zal beslaan in een vochtige omgeving.

Deze TV is op te hangen aan de muur, met een VESA 200×200 muurbeugel.

Een nettere oplossing is echter om de TV in te bouwen in de muur, zodat ook alle kabels netjes worden weggewerkt. Er wordt een inbouwdoos meegeleverd om deze SplashVision TV in te bouwen.

Het scherm van deze TV is een LCD-LED, en heeft de Full HD resolutie (1920×1080 pixels). Met een maximale helderheid van 450 nits en een contrastverhouding van 1600:1 heeft deze TV gunstige beeldeigenschappen.

De TV heeft een ingebouwde DVB-S2-, DVB-C-, en DVB-T tuner voor ontvangst. De TV bevat een CI+ module voor een smartcard, bijvoorbeeld van Ziggo of Digitenne. Ook is er coax aansluiting, waarmee zowel digitale als analoge TV ontvangen kan worden via de kabel.

Er zit geen Wi-Fi op deze TV, maar je kunt met behulp van een Chromecast van deze TV een smart TV maken. De Chromecast kun je namelijk aansluiten op één van de twee beschikbare HDMI poorten van de TV.

Met een Chromecast wordt het mogelijk om gebruik te maken van ander andere Netflix, Videoland, of Amazon Prime Video. Let er wel op dat je ook gebruik maakt van een waterdichte tablet of smartphone (nieuwe iPhones zijn waterdicht!) om te streamen naar je TV.

De TV heeft ingebouwde, waterdichte, speakers. Deze stereo speakers (2.0 channel) hebben een totaal vermogen van 15 Watt. Wil je beter geluid bij je waterdichte TV? Er zijn ook waterdichte soundbars beschikbaar die je kunt aansluiten op deze TV!

Een goede waterdichte soundbar is de AquaSound D-Sign stereo soundbar. Deze heeft de IPX4-code voor waterdichtheid, en is bedraad op de waterdichte TV van SplashVision aan te sluiten. Daarnaast kun je via bluetooth ook draadloos muziek streamen naar deze soundbar.

De AquaSound D-Sign soundbar heeft een frequentiebereik van 20 Hz tot 22 kHz, en kan daarom ook diepe tonen goed weergeven. Met een maximaal vermogen van 25 Watt is de soundbar ook flink krachtiger dan de ingebouwde speakers van de TV.

Je kunt de 32 inch SplashVision TV bestellen op Bol.com. Daar kost deze op dit moment 2585 euro.  De TV wordt geleverd met inbouwdoos, en een waterdichte afstandsbediening. Naast de afstandsbediening is de TV ook te bedienen met de 7 ingebouwde knoppen onder het scherm.

SplashVision verkoopt ook nog een aantal andere waterdichte TV’s, in kleinere afmetingen en resoluties. Bekijk hier al deze producten.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen of opmerkingen over het kopen van een waterdichte TV voor je badkamer? Je kunt hieronder je bericht achterlaten!

Plaats een reactie

Send this to a friend