De i10 tws: beste (goedkope) AirPods alternatief?

I10 Tws Goedkoop Apple Airpod AlternatiefDe i10 tws zijn draadloze bluetooth oordopjes, en lijken qua design en functies erg veel op de populaire Apple AirPods. Op dit moment zijn het de beste verkochte ‘neppe’ AirPods, ofwel ‘AirPods clone’ of namaak AirPods.

Het belangrijkste voordeel van de i10 tws is de significant lagere prijs: ze zijn te bestellen voor zo’n €15-25 op Aliexpress.com.

Daarmee zijn ze een goedkoop alternatief op de officiële AirPods 1 van Apple, die op dit moment €169 kosten; ruim zes keer zoveel.

Toch zijn er verschillen tussen de i10 tws en de Apple AirPods. In dit artikel vergelijk ik deze twee bluetooth oordopjes met elkaar op eigenschappen, geef ik een samenvatting van reviews over de i10 tws, en noem ik de huidige prijs en webshops waar je deze kunt kopen.

De i10 tws (AirPods alternatief/’neppe’ AirPods) vs echte Apple AirPods

Zowel de i10 tws als de Apple AirPods zijn draadloze on-ear bluetooth oordopjes. Daarnaast zien ze er nagenoeg hetzelfde uit. Toch zijn er verschillen. Hieronder ga ik in op deze verschillen, en noem ik de voor- en nadelen van beide opties.

Opladen en batterijduur – oordopjes en charging case

Beide worden geleverd in een charging case, een opslagdoosje waar je de oordopjes in moet plaatsen om ze op te laden.

De charging case voor de i10 tws is op te laden via de meegeleverde USB-C kabel. Een voordeel van de i10 tws is dat je de charging case ook draadloos kunt opladen, met een QI wireless charger. De Apple AirPods kunnen dat niet (update: de nieuwe versie van de AirPods uit 2019 heeft nu ook een charging case die draadloos kan opladen). De oordopjes zelf hebben een batterijduur van 2-3 uur (55 mAh vermogen). De charging case heeft nog eens 500 mAh capaciteit, waarmee je de oortjes dus nog zo’n 18-27 uur extra luistertijd.

Er wordt aangegeven dat het volledig opladen van de i10 tws ongeveer 1 uur duurt. De charging case van de i10 tws laat met 4 kleine groene LED indicatielichtjes zien wat de huidige lading van de oordopjes is.

De Apple AirPods worden opgeladen met de meegeleverde USB-lightning kabel. De AirPods zelf hebben een batterijduur voor maximaal 5 uur muziek luisteren. De batterij van de charging case zelf bevat nog eens een batterijcapaciteit voor zo’n 19 uur aan afspeeltijd, zodat je met volledig opgeladen AirPods én charging case 24 uur afspeeltijd hebt.

Door de AirPods in de charging case te plaatsen beginnen de oordopjes meteen weer met opladen. Volgens Apple hebben de AirPods na 15 minuten opladen in de charging case weer genoeg capaciteit voor 3 uur muziek luisteren. Apple geeft niet aan hoe lang het duurt om de AirPods volledig op te laden, maar volgens gebruikers is dat ongeveer 1 uur. Op je iPhone is de huidige lading van de oortjes zelf, en de charging case te zien.

I10 Tws Vs Apple AirPods
Links: i10 tws. Rechts: Apple AirPods.

Bluetooth en automatisch verbinden

De i10 tws gebruiken bluetooth 5.0, de Apple AirPods bluetooth versie 4.2. Beide hebben een bluetooth bereik van ruim 10 meter. Bij het openen van de charging case zullen de AirPods automatisch verbinden met je iPhone. Ook de i10 tws beschikt over auto-pairing.

Zowel de i10 tws als de Apple AirPods zijn zowel met een iPhone als Android smartphone te gebruiken. Bij een Android smartphone zullen zowel de i10 tws als de AirPods helaas niet automatisch verbinden. Je zult handmatig moeten verbinden door eerst naar je bluetooth-settings te gaan.

Gebruik en functies

Zowel de i10 tws als de Apple AirPods zijn te besturen met aanraking. De functie bij aanraken is bij de i10 tws wel anders dan bij de AirPods. Door één tik op de i10 tws te geven kun je het afspelen pauzeren. Door nogmaals één tik op de i10 tws te geven begint het weer met afspelen. Met twee tikken ga je naar het volgende nummer, en met drie tikken ga je naar het vorige nummer.

Ook is het mogelijk om met één tik op de i10 tws een inkomend telefoongesprek aan te nemen of op te hangen. De i10 tws heeft ingebouwde microfoons, zodat je hiermee handsfree kunt bellen. Ook is het daarom mogelijk om hiermee gebruik te maken van de voice assistant functie (zoals Siri) van je smartphone. Om hier gebruik van te maken moet je de i10 tws twee seconden lang aanraken.

Verder is het opmerkelijk dat de i10 tws een IP-X6 certificering heeft, en dus waterbestendig is. Je kunt deze oordopjes dus gerust gebruiken in de regen. De Apple AirPods zijn in de praktijk ook waterbestendig, maar hebben geen certificering.

Eén eigenschap die ontbreekt bij de i10 tws is het automatisch pauzeren van de muziek als je ze uit je oor haalt. Op dit moment zijn de Apple AirPods de enige oordopjes die deze functie hebben. Deze functie werkt met de AirPods alleen in combinatie met de iPhone.

Geluidskwaliteit

Volgens de opgegeven specificaties bevatten de i10 tws speaker drivers van 15 mm, en kunnen ze frequenties tussen 20 en 20000 Hz afspelen.

De meeste vergelijkende reviews geven aan dat de i10 tws een goede geluidskwaliteit heeft, maar toch merkbaar minder goed dan de echt Apple AirPods. In deze video zie je een review van de geluidskwaliteit, inclusief een vergelijkende test van de audiokwaliteit van de i10 tws en de AirPods.

De i10 tws hebben, in tegenstelling tot een aantal andere AirPods clones, géén vertraging van het geluid ten opzicht van het beeld. Je ziet hier een korte test van deze zogenaamde ‘audio latency’. Daarmee zijn deze oortjes dus ook geschikt voor het kijken van video’s op je smartphone of tablet.

De microfoons van de i10 tws leveren een zeer vergelijkbare audiokwaliteit als die van de AirPods, en zijn daarom prima te gebruiken bij het bellen. In deze video zie je een test.

Bronnen specificaties: Apple AirPods: support.apple.com. i10 tws: AliExpress.com, Gearbest.com

i10 tws reviews, tests, en ervaringen

De i10 tws wordt zeer positief beoordeeld door klanten, en in reviews van experts. Op AliExpress.com hebben deze oortjes op het moment van schrijven 1749 reviews, en krijgen ze een gemiddelde score van 4.5/5 sterren. Op Gearbest.com krijgt de i10 tws een gemiddelde reviewscore van 4.48/5 sterren.

Twee duidelijke en volledige video reviews over deze headphones kun je vinden op YouTube, bij; NiuxTech, en Super* Review.

De i10 tws kopen in Nederland

De i10 tws is te koop bij meerdere webshops. Helaas bevindt geen van deze webshops zich in Nederland. De meeste opties hebben daarom een lange verzendtijd.

AliExpress.com is de goedkoopste optie, met een huidige prijs van slechts €14,16. Daarmee krijg je 60% korting op de oorspronkelijke prijs van €35,40. Met standaard verzending wordt de levertijd geschat op 13 dagen.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over de i10 tws? Opmerkingen over de inhoud van het artikel? Of een eigen ervaring met dit product die je wil delen? Je kunt hieronder een bericht achterlaten!

Plaats een reactie

19 reacties op “De i10 tws: beste (goedkope) AirPods alternatief?”

 1. Hallo,
  Ik heb laatst op bol.com de neppe airpods maxi80 van adage besteld maar het lukt mij niet om ze op te laden, weet een van jullie hoe ze wel opladen

  Beantwoorden
 2. Hi!
  Een vraagje over de i10 tws (AirPods alternatief/’neppe’ AirPods (bluetooth 5.0), vergeleken met de Apple AirPods (bluetooth versie 4.2).
  Kun je deze alternatieve AirPods ook gebruiken met de blue tooth versie 4.2, zo ja, wat zijn de nadelen, als die er zijn?

  Dank bij voorbaat.

  P. J.

  Beantwoorden
  • Hoi P.J,

   Een hogere bluetooth versie is altijd ‘backwards compatible’ met een lagere versie. Dus je kunt deze zonder nadelen gebruiken in combinatie met een Bluetooth 4.2 apparaat.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
  • Hoi Ramses,

   Dat zou ik niet met zekerheid kunnen zeggen, want ik heb geen ervaring met deze webshop. Verder ook nog nooit van gehoord.
   Er staat daar trouwens nergens dat de oortjes die ze verkopen de i10 tws zijn. Daarnaast zijn ze ook duurder dan de i10 tws.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
 3. i10 zijn goed maar i30 zijn beter.
  Heb zelf gekocht bij nederlandse webshop. Binnen 2 dagen in huis en fantastische kwaliteit. Wel ietsje duurder, 50 euro. Maar persoonlijk vind ik het dubbel en dwars waard!

  Beantwoorden
 4. de beste draadloze oortjes die je maar kan wensen koop ze ook ze werken allebij perfect echtwaar twijfel er niet over en koop ze gewoon

  Beantwoorden
 5. Hallo, ik heb ook een probleem met de I10tws na opladen blijven de lampjes branden op het doosje. Maar hij wordt niet meer herkent op mijn iPhone. Ik heb al van alles geprobeerd maar niks werkt. Ook al een nacht de oortjes eruit gehad ook dat heeft niet geholpen. Nu weet ik echt niet wat ik moet doen heeft iemand hier ervaring mee en een oplossing voor.

  MVG,
  Monic

  Beantwoorden
  • Hoi Monic,

   Excuses voor de late reactie. Heb je het ondertussen op kunnen lossen? Ik ben helaas niet bekend met dit specifieke probleem. Misschien weten andere lezers de oplossing.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
 6. Beste Guido,
  Op AliExpress wordt tegenwoordig meerdere modellen aangeboden, zoals de i14 en i15. Heb jij hier ervaring mee en kun je me adviseren welk ik op dit moment qua kwaliteit als het beste kan bestellen?
  Bedankt alvast!
  Mvg, Arya

  Beantwoorden
  • Hoi Arya,

   Ik heb zelf de i14 en i15 nog niet kunnen testen. Er zijn op dit moment ook meerdere producten die zich de i14 TWS noemen, dus er is ook veel verwarring. Bijvoorbeeld deze i14 TWS, die daarnaast ook de naam LK-TE9 heeft. Deze wordt over het algemeen positief beoordeeld. Een volledige review kun je bekijken in deze video.

   Een ander product met de naam i14 TWS (deze) krijgt juist negatieve beoordelingen (zie review).

   Ik heb nog geen goede vergelijkingen kunnen vinden van de i14 TWS LK-TE9 met de i10 TWS.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
 7. Hoi ik wil graag deze oortjes bestellen alleen als de reacties lees op andere websites nemen ze gewoon je geld af en komt er nooit een pakje aan dus daarom aan mij de vraag weet iemand een goeie website om het te bestellen?

  Beantwoorden
  • Hoi Julia,

   Waar lees je dat, en over welke webwinkel gaat dat? Als je het over AliExpress hebt; zelf heb ik hier ondertussen 7 keer iets besteld, en altijd gewoon ontvangen. Het duurt alleen redelijk lang voordat je de bestelling ontvangt, omdat de producten vanuit het buitenland worden verstuurd. De geschatte leverduur voor de i10 TWS is op dit moment 13 dagen.

   Kijk op de pagina op AliExpress ook eens onder het tabje ‘Feedback’. Daar vind je veel reviews van Nederlandse klanten die de i10 TWS daar hebben besteld hebben. Ook biedt de gelinkte verkoper ‘kopersbescherming’. Als je het product niet ontvangt kun je dit aangeven, en krijg het het volledige aankoopbedrag terug.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
 8. Hoi Floris,

  Dat klopt, en zo stond dat ook al in de tekst. Ik heb de zinsopbouw veranderd om dit nog duidelijker te maken. De nieuwe versie van de Apple Airpods (2019) beschikt trouwens ondertussen wel over wireless charging.

  Groet,
  Guido

  Beantwoorden
 9. Hallo,
  Ook ik ben in het bezit van de i10 tws met problemen en dit is wat ik probeerde.
  Zo uit de doos opladen ging prima connectie maken super maar na verloop van tijd ging de linkse kant niet opladen en vervelend doen geen geluid kon niet connectie meer maken wat ik ook probeerde niets hielp,zat uiteindelijk te denken aan de oortjes op straat te leggen en met een hamer plat te slaan,maar nog ff zoeken op internet en Google dacht ik plots aan resetten en dat is logies toch maar hoe doe je dat er zitten geen knoppen op,toen las ik ergens dat je moet je oortjes uit de box halen een nacht,dus zo gezegd zogedaan.
  Andere dag terug in de oplaad box voor een kwartier en alles deed het weer,connectie ok links kwam weer bij en natuurlijk Bluetooth kwam weer terug dus resetten is soms het toverwoord.
  Groetjes Bird.

  Beantwoorden
Send this to a friend