Randloze monitor? Zes goede beeldschermen een dunne rand/bezel!

Op zoek naar een monitor met een zo dun mogelijke rand, ofwel bezel? Bij een opstelling met twee of meer beeldschermen zorgen dunne randen ervoor dat het beeld van de twee schermen beter op elkaar overloopt. Ook het algehele design van beeldschermen met een dunne rand is strakker en moderner.

Hoewel beeldschermen met een dunne rand populair zijn, krijgt deze eigenschap zelf nog weinig aandacht. Daarom is het moeilijk om schermen met een zo dun mogelijke bezel te vinden.

Om dit makkelijker te maken noem ik hieronder 6 goede monitors met een zo dun mogelijke rand. Hiervan zijn er drie gericht op productiviteit (kantoorwerk) en drie gericht op gaming. Voor beide typen gebruik heb ik monitors uitgezocht in drie verschillende prijsklassen.

Helaas zijn er nog geen volledig randloze beeldschermen beschikbaar. Wanneer er wel beeldschermen zonder rand beschikbaar zijn, zal ik deze op deze pagina noemen.

Philips 243V7QDAB – Simpel en goedkope monitor met dunne rand

Philips 243v7qdab Monitor Dunne RandZoek je een simpele, goedkope, maar degelijke monitor met een dunne rand? Dan is de Philips 243v7qDAB mijn aanrader. Dit is een Full HD monitor met een beelddiagonaal van 24 inch. Dit scherm heeft een mat afgewerkt IPS paneel met een maximale verversingssnelheid van 60 Hz.

Door het IPS paneel worden kleuren goed weergegeven, en zijn de kijkhoeken goed. Ook ondersteunt dit scherm de volledige sRGB kleurruimte. De bezel van de Philips 243V7QDAB is slechts 6.5 mm breed.

Om het scherm aan te sluiten kun je gebruik maken van DVI, HDMI, of VGA. Het scherm heeft ingebouwde speakers, en een 3.5 mm jack voor het aansluiten van headphones.

Dit beeldscherm is op het moment van schrijven het goedkoopste op Bol.com, met een huidige prijs van 119 euro.

Iiyama ProLite B2791HSU-B1 – Mid-range monitor zonder dikke rand

Iiyama Prolite B2791hsu B1Heb je een ruimer budget? Dan is de Iiyama ProLite B2791HSU-B1 mijn aanrader. Dit Full HD scherm is een goede all-rounder, die je kunt gebruiken voor werk én entertainment. De voordelen op het voorgenoemde Philips scherm is de grotere beelddiagonaal, namelijk 27 inch, en de hogere verversingssnelheid, namelijk 75 Hz.

Door de hogere verversingssnelheid, en de 1 ms reactietijd is dit scherm ook geschikt voor gaming. Het scherm bevat een anti-glare TN paneel, dat in tegenstelling tot veel TN panelen wél de volledige sRGB kleurruimte dekt. Daarom is dit ook een goed scherm voor fotobewerking.

Deze monitor heeft bijna geen schermrand; deze is namelijk slechts 8 mm breed. Om comfortabel te kunnen werken is dit scherm in hoogte verstelbaar, te kantelen, in zijn voet om de as te draaien, en ook te roteren naar verticale stand (portrait mode).

Het aansluiten op je PC of laptop is mogelijk via HDMI, DisplayPort, of VGA. Ook bevat het scherm twee USB-A poorten. Voor geluid kun heeft deze monitor ingebouwde speakers, maar je kunt ook je eigen speakers of headphones aansluiten op de 3.5 mm jack aansluiting.

Dit beeldscherm is te koop voor 199 euro op Bol.com.

Dell UltraSharp U2718Q – High-end (4K) monitor met dunne bezel

Dell Ultrasharp U2718q Monitor Dunne BezelVoor een hoog budget is de Dell UltraSharp U2718Q mijn aanrader. Dit beeldscherm heeft een 27 inch beelddiagonaal en kan door de 4K resolutie erg scherp beeld weergeven.

Dit scherm bevat een mat afgewerkt IPS paneel met een verversingssnelheid van 60 Hz. Het scherm kan 99% van de sRGB kleurruimte weergeven, en kan ook HDR beeld weergeven.

Met slechts 7.3 mm heeft dit beeldscherm een zeer dunne bezel. Het scherm is verstelbaar in hoogte, kantelbaar, om zijn as te draaien in de voet, en ook in oriëntatie aan te passen.

Je kunt een laptop of desktop PC aansluiten op dit scherm via DisplayPort of HDMI. Ook bevat dit scherm een USB-A en een USB-B port voor het aansluiten van externe apparaten. Een nadeel is dat dit scherm geen ingebouwde speakers heeft, dus voor geluid zul je zelf speakers of headphones moeten aansluiten. Het scherm bevat een 3.5 mm jack om deze aan te sluiten.

Dit beeldscherm is te bestellen op Bol.com voor €609.

Iiyama G-Master G2530HSU-B1 – Goedkope (bijna) randloze gaming monitor

Iiyama G Master G2530hsu B1 Randloze MonitorZoek je een gaming monitor met een zo dun mogelijke bezel? Dan is de Iiyama G-Master G2530HSU-B1 is de beste keuze. Dit is een 24.5 inch gaming beeldscherm met een Full HD resolutie.

Dit beeldscherm bevat een TN paneel; gebruikelijk bij gaming monitors vanwege de snelle reactietijd. Deze monitor heeft daarom een zeer lage reactietijd van slechts 1 ms, en een verversingssnelheid van 75 Hz. Een andere nuttige eigenschap voor gaming is de FreeSync ondersteuning van dit scherm.

De bezels zijn met 8 mm erg dun. Dat maakt dit scherm erg geschikt voor een opstelling met twee of drie beeldschermen. Het scherm is alleen kantelbaar; de andere verstelmogelijkheden ontbreken bij dit scherm. Wel kun je het scherm op een andere staander of muurbeugel bevestigen door de VESA 100×100 compatibiliteit.

Vanwege de genoemde eigenschappen en de lage prijs van 129 euro (Bol.com) is dit een zeer populair scherm, en krijgt deze veel zeer positieve reviews.

AOC G2590FX – Mid-range gaming beeldscherm met dunne rand

Aoc G2590fx Beeldscherm Met Dunne RandMet een hoger budget is de AOC G2590FX een goede gaming monitor met dunne rand. Dit is een Full HD beeldscherm met een beelddiagonaal van 24.5 inch.

Met een krachtige game PC is het mogelijk om hoge framerate te halen, maar zul je wel een beeldscherm nodig hebben die dit kan weergeven. Dit scherm heeft een maximale refresh rate van wel 144 Hz, en kan daarmee een vloeiender beeld weergeven dan de eerder genoemde Iiyama G-master.

Ook dit scherm heeft een TN paneel, en een reactietijd van slechts 1 ms. Dit scherm ondersteunt ook FreeSync om ‘tearing‘ te voorkomen bij het gamen.

Er wordt aangegeven dat dit scherm een bezel heeft van slechts 2.8 mm. Omdat het beeld zelf niet helemaal van rand tot rand oplicht, zijn de bezels praktisch gezien wat dikker dan 2.8 mm.

Het scherm is op een PC of laptop aan te sluiten via HDMI (twee poorten beschikbaar), DisplayPort, of VGA. Daarnaast is er een 3.5 mm jack aanwezig voor het aansluiten van een gaming headset. Het scherm is kantelbaar en om zijn eigen as te draaien in de voet.

Met een prijs van 179 euro op Bol.com valt dit scherm in de middenklasse, en heeft deze vanwege de eigenschappen een goede prijs-kwaliteit verhouding.

AOC AGON AG322QC4 – High-end game monitor met dunne bezel

Aoc Agon Ag322qc4 Gaming Monitor Dunne BezelMet een hoog budget is de AOC AGON AG322QC4 een goed gaming beeldscherm met dunne rand. Dit is een 31.5 inch beeldscherm met een lichte curve. Met de WQHD resolutie (2560×1440) kan dit scherm je games met zeer scherp beeld weergeven.

Dit scherm heeft een VA paneel, dat minder gebruikelijk is bij gaming. Toch heeft heft gebruikte VA paneel alle gunstige eigenschappen voor gaming; een lage reactietijd (4 ms), een hoge refresh rate van 144 Hz, HDR en FreeSync ondersteuning.

Onder de high-end gaming beeldschermen zijn dunne randen zeldzaam. De bezel van dit scherm is 10 mm, en daarmee één van de dunste opties.

Dit scherm heeft veel verschillende aansluitmogelijkheden. Voor het aansluiten van je computer of een console zijn er twee HDMI poorten beschikbaar. Verder zijn er twee DisplayPort aansluitingen, twee USB-A aansluitingen, en een headphone jack.

Deze monitor is te kantelen, heeft een draaibare voet, en is in hoogte verstelbaar. Zo kun je het scherm perfect afstellen naar je eigen wensen. Verder zit er aan de rechterkant een uitklapbaar haakje waar je je gaming headset aan op kunt hangen.

De beeldscherm is online te bestellen op Bol.com voor 469 euro.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen over het kopen van een beeldscherm met dunne randen/bezels? Zoek je een beeldscherm met specifieke eisen, en staat deze niet in het artikel? Laat hieronder een bericht achter voor persoonlijk advies.

Plaats een reactie

Send this to a friend