High-end game PC? Beste gaming PC’s van €1100 t/m 1500 euro!

Op zoek naar een high-end gaming PC met een budget tussen de 1000 en 1500 euro? Met een game PC in deze prijsklasse zul je komende jaren alle nieuwe games op hoge grafische instellingen kunnen spelen, en zijn dit daarom zeer interessante opties.

In dit artikel vind je de beste game PC’s die je op dit moment (2023) kunt kopen! Hierbij vind je de beste keuze, met een budget oplopend in stappen van 100 euro.

Bij elke prijsklasse vind je de prebuilt gaming PC die voor het budget de beste gaming prestatie kan leveren. Hierbij is er gelet op de gebruikte videokaart, processor, hoeveelheid en snelheid RAM, en hoeveelheid en snelheid van de opslag (HDD en/of SSD).

Tip: zoek je een game PC met ander budget? Zie ook het artikel over goedkope game PC’s (t/m €700), mid-range game PC’s (t/m €1000), of over ultieme game PC’s (€1500+).

Beste high-end game PC tot 1100 euro: LalaShops RGB game PC met RTX 3070

Een budget van 1100 euro is de laagste prijs waarvoor je op dit moment een gaming PC met de GeForce RTX 3070 kunt vinden. Met dit budget is er ook maar één PC te vinden met de GeForce RTX 3070, namelijk deze LalaShops high-end RGB prebuilt game PC. Door deze videokaart levert deze PC de beste gaming prestaties bij dit budget.

Lala Ryzen 5 5500u Rtx3070

LalaShops RGB game PC
met Ryzen 5 5500 en RTX 3070

Bol.com (€1099)

Zo bevat deze ook de beste processor die je bij dit budget kunt vinden, namelijk de AMD Ryzen 5 5500. Dit is een hexa-core processor met een hoge kloksnelheid, namelijk van 3.6 tot 4.2 GHz.

De PC heeft daarnaast 16 GB aan RAM, namelijk 2 sticks van 8 GB. Met 3200 MHz is dit snel geheugen. Met deze hoeveelheid geheugen is deze PC ook zeer geschikt voor de meeste zware software.

Met deze eigenschappen haalt deze PC ruimschoots de beste prestaties die je kunt vinden bij het budget tot 1100 euro.

In deze video zie je een gaming test van de RTX 3070, een Ryzen 5 CPU en 16 GB aan RAM. Hieruit blijkt dat je de meeste games in Full HD kunt spelen op de hoogste (ultra) video-instellingen, en hierbij een framerate van 60 Hz of meer zult halen.

Ook de zwaarste games, zoals Red Dead Redemption 2, en Cyperpunk 2077 blijven daarbij constant boven 60 FPS. Lichtere games zoals Valorant of PUBG zijn in Ultra instellingen te spelen met ruim 200 FPS.

Voor het installeren van je games, en het opslaan van je bestanden, heeft deze PC een PCI-e SSD van 512 GB. Daarmee heb je genoeg ruimte voor het installeren van je favoriete huidige games.

Toch is de opslagruimte enigszins beperkend als je een flinke collectie games hebt, en deze allemaal op je PC wilt installeren. Wel kun je later upgraden door een extra HDD of SSD te plaatsen, of zou je gebruik kunnen maken van een externe SSD of HDD.

Wat betreft connectiviteit en aansluitingen zit je met deze PC ook goed. Zo beschikt deze over Wi-Fi 5, en kun je de PC voor een stabiele verbinding ook bedraad aansluiten op het internet. Ook zijn er 8 USB-ports beschikbaar, waarvan er 6 USB 3.1 ports zijn.

Met de drie DisplayPort uitgangen, en één HDMI-uitgang, sluit je gemakkelijk meerdere gaming monitoren aan.

Deze game PC is in deze configuratie alleen te bestellen Bol.com, en kost daar op dit moment €1099. Op deze PC staat Windows 11 Pro al geïnstalleerd, en krijg je 2 jaar carry-in garantie.

Beste gaming PC tot 1200 euro: DT Performance builds Ultra High-end Game PC

Met een budget tot 1200 euro koop je een iets betere gaming PC. Wel is het belangrijkste onderdeel voor gaming, namelijk de videokaart, hetzelfde. Zo gebruikt ook deze game PC de GeForce RTX 3070.

DT Performance Builds Ultra High End Game PC RGB - beste game PC 1100 euro

DT Performance Builds
Ultra High-End Game PC RGB

Bol.com (€1197)

In deze PC zit de Intel Core i5-10400F processor, een 6-core processor met een kloksnelheid van maximaal 4.4 GHz. Deze processor is volgens benchmarks praktisch gelijk aan de Ryzen 5 5500. Verder beschikt deze PC over 16 GB RAM.

Hiermee is de gaming prestatie gelijk aan de voorgenoemde PC, en zul je ook zware games op Ultra instellingen met ruim 60 FPS kunnen spelen. Gaming tests met de RTX 3070 en de Intel Core i5-10400F, kun je zien in deze video. Hier worden 10 verschillende games getest, in 1080p, 1440p, en 4K resolutie.

Het voordeel op de PC tot 1100 euro, is de grotere opslagruimte. Met een 1 TB PCIe- SSD, heeft deze PC namelijk twee keer zoveel opslagruimte als de meeste gaming PC’s van dit budget. Zo kun je meer games installeren, en houdt de gemiddelde gebruiker daarnaast ook genoeg ruimte over voor de opslag van werkbestanden, je foto’s, en video’s.

Deze PC heeft een ruime hoeveelheid aansluitingen, en beschikt daarnaast over Wi-Fi 5. Daarnaast kun je ook een internetkabel aansluiten op deze PC, voor een stabiele en snelle internetverbinding.

Voor het aansluiten van schermen zijn er twee DisplayPort aansluitingen, en twee HDMI ports beschikbaar. Windows 10 Pro staat al op deze PC voorgeïnstalleerd.

Kortom is deze PC van DT Performance Builds op dit moment simpelweg dé krachtigste gaming PC voor een budget van 1200 euro, en een zeer complete gaming PC waar je nog jaren mee vooruit kunt.

Je kunt deze PC bestellen op Bol.com, en kost op dit moment €1197.

Beste game PC1300 euro: ook de DT Performance builds Ultra High-end Game PC

Met een budget van 1300 euro vind je op dit moment géén krachtigere gaming PC dan de voorgenoemde DT Performance builds Ultra High-end Game PC.

Van de 100 euro extra in je budget, zou bijvoorbeeld nog een goede gaming headset, of gaming muis kunnen kopen. Ook zou je van dit budget de opslagruimte van de PC verder kunnen uitbreiden door een extra SSD te plaatsen.

Beste koop game PC tot 1400 euro: Lenovo Legion T5 26AMR5 90RC

Bij het budget tot 1400 euro is er voor het eerst een nog betere videokaart te vinden, namelijk de RTX 3070 Ti. Onder de paar PC’s met de 3070 Ti bij dit budget, is de Lenovo Legion T5
26AMR5 90RC de beste keuze.

Lenovo Legion T5 26amr5 90rc Beste Game Pc 1500 Euro

Lenovo Legion T5
26AMR5 90RC

Azerty.nl (€1499)

Het voordeel is namelijk dat deze PC ook een krachtige processor bevat. De processor in deze gaming PC is de AMD Ryzen 7 5800, een 8-core processor met kloksnelheid van maximaal 4.6 GHz.

Daarnaast beschikt deze PC over 16 GB RAM, met een snelheid van 3200 MHz. Zo heeft deze PC dus een flinke hoeveelheid snel geheugen. Van de vier aanwezige geheugenslots op het moederbord, zijn er maar twee bezet. Zo kun je geheugen ook gemakkelijk verder uitbreiden door nog twee extra sticks RAM te plaatsen.

Je kunt een test van de gaming prestatie van de RTX 3070 Ti zien in deze video. Hier kun je duidelijk zien hoeveel frames per seconde deze combinatie aan componenten haalt in Full HD, 1440p, en in 4K. Hier worden onder andere de zware games Assassin’s Creed Valhalla, Red Dead Redemption 2, en Cyberpunk 2077 getest.

Kortom blijkt dat je ook de zware games op Ultra instellingen kunt spelen in 1440p, en daarbij meestal een framerate van meer dan 60 FPS zult halen.

Naast gaming is het met deze PC door de krachtige CPU ook prima mogelijk om de meeste zware software goed te draaien. Denk hierbij aan videobewerkingssoftware, en 3D modelleringssoftware zoals Blender.

Voor de opslag voor games en bestanden, zit er in deze PC een PCI-e SSD met een opslagcapaciteit van 1 TB. Daarmee heeft deze PC voor dit budget ook een flinke opslagcapaciteit.

Deze PC beschikt over Wi-Fi 6 en bluetooth 5.1, en is ook bedraad aan te sluiten voor een stabiele en snelle internetverbinding. Verder zijn er 7 USB-poorten aanwezig, waaronder ook een USB 3.1 Type C port. Met drie DisplayPort aansluitingen en en HDMI port voldoende mogelijkheden voor het aansluiten van al je schermen.

Kortom is deze PC prima geschikt voor Full HD en 1440p gaming, en is dit ook een prima PC voor productiviteit. De huidige prijs van deze PC is €1399 op Azerty.nl. Er staat Windows 11 Home op de PC geïnstalleerd.

Beste high-end game PC tot €1500: ook de Lenovo Legion T5 26AMR5 90RC

Met een budget van 1500 euro is er op dit moment geen enkele gaming PC te vinden met betere eigenschappen dan de Lenovo Legion T5 26AMR5 90RC, de PC die ook de beste optie is bij het budget tot 1400 euro.

Van de 100 euro extra in je budget, zou bijvoorbeeld nog een goede gaming headset, of gaming muis kunnen kopen.

Zelf een game PC bouwen met een budget tussen €1000 en €1500?

Tot een paar jaar geleden loonde het om bij een budget van tussen de 1000 en 1500 euro zelf een game PC te bouwen van losse componenten. Zo kon je, ten opzichte van een kant-en-klare gaming PC, zeker een paar honderd euro besparen.

Op dit moment lijkt er weinig winst te behalen voor zelfbouwers. De prijzen van componenten liggen namelijk nog steeds erg hoog. Grote fabrikanten van PC’s komen gemakkelijker aan componenten dan consumenten, en voor een lagere prijs. Daarom kunnen ze pre-built game PC’s bouwen, en voor dezelfde of een lagere prijs aanbieden dan de kosten van de losse componenten.

Gamen in 4K?

Hoewel de game PC’s in dit artikel krachtig genoeg zijn om zware games op hoge settings te spelen met een goede framerate, kan het altijd beter. Wil je bijvoorbeeld gamen op meerdere schermen tegelijk, of gamen met een 4K scherm? Dan zul je toch nog een sterkere grafische kaart nodig hebben dan die in de bovengenoemde PC’s. Bekijk de beste opties in het artikel “ultieme game PC’s voor 4K gaming“.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over high-end gaming PC’s? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Eigen ervaring met één van de genoemde producten die je wil delen? Laat hieronder een bericht achter!

Oorspronkelijk gepubliceerd op 15 okt 2017. Laatste update: 8 februari 2023.

Plaats een reactie

1 reactie op “High-end game PC? Beste gaming PC’s van €1100 t/m 1500 euro!”

Send this to a friend