Monitor met ingebouwde speakers? De 3 beste opties!

Monitor met ingebouwde speakers kopen? Er worden steeds vaker speakers ingebouwd in beeldschermen voor computers. Omdat de meeste monitors tegenwoordig gebruik maken van HDMI, kan er namelijk zowel video als audio naar het beeldscherm worden verstuurd over één kabel.

Meestal zijn de ingebouwde speakers van monitors niet erg krachtig, en is de geluidskwaliteit ook minder dan die van losse PC speakers. Voor werk, en veel dagelijks gebruik zullen de ingebouwde speakers van een monitor toch vaak volstaan. Wil je films kijken, muziek luisteren, of gamen? Dan kun je beter toch gebruik maken van losse PC speakers.

Schermen met ingebouwde speakers zijn qua prijs nagenoeg gelijk aan schermen zonder ingebouwde speakers. Je bespaart dus geld op de aankoop van externe speakers. Ook bespaar je ruimte op je bureau, en zijn er geen extra kabels nodig om het geluid af te spelen via je monitor.

In dit artikel noem ik de drie beste monitors wat betreft ingebouwde speakers. Hierbij heb ik gelet op de opgegeven specificaties van de speakers, en de reviews van klanten.

Dell P2418HZ (24 inch) – Krachtigste speakers (2×5W)

Wil je een beeldscherm met zo krachtig mogelijke speakers? Dan kun je het beste kiezen voor de Dell P2418HZ. Dit beeldscherm van Dell is namelijk uitgerust met twee speakers van 5 Watt. Daarnaast bevat dit beeldscherm ook een ingebouwde Full HD webcam en microfoon. Daarmee kun je dit beeldscherm bijvoorbeeld gebruik maken van Skype zonder andere externe apparaten.

Dell P2418hz - monitor met krachtigste speakers

Dell P2418HZ

Bol.com (€248,95)

Het scherm heeft een beelddiagonaal van 24 inch, en een Full HD resolutie (1920×1080 pixels). Er wordt gebruik gemaakt van een IPS-paneel met een matte afwerking. Het scherm heeft een verversingssnelheid van 60 Hz.

Je desktop PC of laptop is op deze monitor aan te sluiten via HDMI, VGA, DisplayPort of Mini DisplayPort. Deze monitor werkt ook als USB-hub, en heeft daarvoor vier USB 3.0 poorten, waarvan twee aan de zijkant van het scherm. Verder zit er aan de zijkant van dit scherm een 3.5 mm audio-aansluiting voor het aansluiten van headphones.

Het scherm staat op een stevige staander, en is in elke denkbare richting te bewegen. Zo is het scherm omhoog en omlaag te bewegen op de staander, en naar voren en achteren te kantelen. Het scherm is verder volledig om zijn as te draaien. Zo kun je dit scherm zowel in de standaard ‘landscape’ stand gebruiken, maar ook in ‘portrait’ stand. Verder kan de hele poot van de staander om zijn as draaien in de voet.

Al met al is dit een zeer multifunctioneel scherm, en op dit moment de optie met de krachtigste speakers. Het scherm en de speakers worden positief beoordeeld in reviews. Een volledig review kun je lezen op TechAeris.com (Engels), waar dit scherm een beoordeling van 4.5/5 sterren krijgt. Ook de klantreviews op Amazon.com zijn positief over het scherm en de ingebouwde speakers.

De Dell P2418HZ is te bestellen op Bol.com, en kost daar op dit moment €248,95.

Philips 278E9QJAB – 27″ Curved Full HD monitor

Liever een scherm met een grotere schermafmeting? Dan is de Philips 278E9QJAB een goede optie. Dit is een Full HD monitor met een beelddiagonaal van 27 inch. Daarnaast wordt dit scherm ook verkocht in een 31.5 inch uitvoering met een WQHD resolutie (2560×1440). Deze schermen zijn beide licht gekromd (curved).

Philips 278e9qjab - monitor met ingebouwde speakers

Philips 278E9QJAB

Bol.com (€179)

Deze Philips monitors maken gebruik van een 75 Hz VA-paneel met een matte afwerking. Verder heeft dit scherm een reactietijd van slechts 4 ms. Door de hoge verversingssnelheid en alge reactietijd is dit scherm ook prima te gebruiken bij gaming.

Dit scherm heeft twee ingebouwde luidsprekers van 3 Watt per stuk. Samen zorgen deze ervoor dat het scherm stereo-geluid kan leveren. Hoewel deze speakers minder krachtig zijn dan die van de Dell P2418HZ, is 3 W relatief veel voor ingebouwde beeldschermspeakers.

Je kunt gebruik maken van HDMI, VGA, of DisplayPort voor video-input. Het scherm wordt geleverd met een staander, en is hierop naar voren en naar achteren te kantelen. De staander is optioneel. Je kunt het scherm namelijk ook aan de muur bevestigen met een muurbeugel.

De laagste prijs voor dit scherm is op dit moment te vinden op Bol.com (€179). Op Bol.com wordt dit scherm door klanten erg positief beoordeeld: er zijn op dit moment 11 klantreviews, met een gemiddelde score van 4.5/5 sterren. Dit scherm is ook te bestellen Alternate.nl.

Acer Nitro VG240YU – gaming monitor met built-in speakers

Zoek je een gaming monitor met ingebouwde speakers? De Acer Nitro VG240YU heeft twee ingebouwde speakers van 2 Watt. Deze zijn bij dagelijks gebruik voldoende. Ga je werkelijk gamen, dan is het aan te raden een goede gaming headset aan te sluiten op je laptop of PC.

Acer Nitro Vg240yu Beeldscherm

Acer Nitro VG240YU

Bol.com (€209)

Het scherm heeft een diagonaal van 24 inch, en een WQHD resolutie (2560×1440). Daarmee heeft deze de hoogste pixeldichtheid van de drie genoemde opties. Er wordt gebruik gemaakt van een IPS-paneel, waardoor het scherm goede kijkhoeken heeft.

Door de verversingssnelheid van 75 Hz en een reactietijd van slechts 1 milliseconde is dit scherm zeer geschikt voor gaming. Daarnaast heeft dit scherm ook FreeSync ondersteuning.

Aansluiten van je PC of laptop is mogelijk via HDMI of DisplayPort. Het scherm is op de meegeleverde poot alleen te kantelen. Daarnaast kun je het scherm ook aan de muur bevestigen met een VESA 100×100mm muurbeugel.

Dit beeldscherm is online te bestellen op Bol.com voor €209.

Monitors met ingebouwde speakers – meer opties!

Zijn de bovengenoemde opties niet helemaal wat je zoekt? Er zijn nog veel meer keuzes. Bij sommige webshops is het mogelijk om producten te filteren op eigenschappen. Zo vind je bijvoorbeeld hier op Bol.com alle beeldschermen met ingebouwde speakers.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over het kopen van een beeldscherm met een ingebouwde speakers? Opmerkingen over het inhoud van dit artikel? Ervaring van een van de genoemde producten? Ik hoor het graag! Je kunt hieronder je reactie achterlaten.

Plaats een reactie

Send this to a friend