Nieuwe Huawei? Nieuwste en beste Huawei telefoons! (2020)

Door | 16 januari 2020

Op zoek naar een nieuwe Huawei telefoon? In dit artikel houd ik bij wat de nieuwste telefoons van Huawei zijn. Omdat lang niet alle nieuwe smartphones van Huawei ook in Nederland en België verkocht worden, noem ik hier ook alleen de opties die hier wél verkrijgbaar zijn.

Hieronder vind je de nieuwste Huawei telefoons op volgorde van release-datum, met het nieuwste toestel eerst.

De producten en bijbehorende prijzen zijn voor het laatst geüpdatet op 16 januari 2019.

Huawei Y6s (januari 2020) – nieuwste Huawei telefoon

De Huawei Y6s is de nieuwste telefoon van Huawei die ook in Nederland verkrijgbaar is. Deze telefoon is hier namelijk sinds januari 2020 te koop als los toestel, of bij een abonnement.

De Y6s kost los zo’n 160 euro, en is daarmee een budget-smartphone. Deze smartphone draait Android 9.0 (Pie), en loopt daarmee dus eigenlijk een Android-versie achter. Het is onbekend of er een update naar Android 10 beschikbaar wordt.

Huawei Y6s Nieuwste Huawei Telefoon

Huawei Y6s

Bol.com (€159)

Deze smartphone heeft een IPS LCD scherm met een diagonaal van 6.09 inch, en daarbij een resolutie van 1560×720 pixels. Met een pixeldichtheid van 282 pixels per inch zorgt dat voor een voldoende scherp beeld.

Voor het maken van foto’s zit er aan de achterzijde van de Y6s een enkele 13 MP camera. Hiermee kun je ook filmen in Full HD, met 30 frames per seconde. Aan de voorzijde zit de selfie-camera van 8 MP. Hiervoor zit aan de bovenkant van het scherm een uitsparing, ofwel een ‘notch’.

Aan de achterzijde zit een vingerafdrukscanner om de telefoon snel te ontgrendelen. Vanwege de plaatsing hoog op de achterkant is deze bedoeld voor de wijsvinger.

Wat betreft hardware wordt er bij deze telefoon gebruik gemaakt van de Helios P35 chipset, met een octa-core processor, en bevat daarnaast 3 GB RAM. Daarmee is deze telefoon voldoende krachtig om snel te blijven bij dagelijks gebruik. Bij flinke multitasking kan 3 GB RAM soms wel wat weinig zijn.

Voor opslag is er intern 32 GB aan opslagruimte aanwezig. Ook dat kan aan de krappe kant zijn als je veel foto’s en video’s maakt. Gelukkig is de opslagruimte wel uit te breiden met een micro-SD kaart. Je kunt een microSD-kaart met een grote opslagruimte tot wel 512 GB in deze telefoon plaatsen. Daarmee kun je ruim voldoende ruimte creëren.

Met een batterij van 3020 mAh heeft deze smartphone een gemiddelde accuduur, en zal deze bij gemiddeld gebruik het een dag vol moeten houden. Om de telefoon op te laden moet er een micro-USB oplader gebruikt worden. Deze telefoon beschikt dus niet over USB-C, en loopt daarmee dus wat achter. Wel is er een 3.5 mm AUX uitgang om bedrade oortjes of koptelefoons aan te sluiten.

Omdat deze telefoon erg nieuw is, zijn er nog weinig uitgebreide reviews beschikbaar. Een goede review is te vinden op GizGuide.com. Hier wordt de bouwkwaliteit en de goede prijs-kwaliteitverhouding als voordelen genoemd, maar de matige prestatie van de camera met weinig licht als nadeel. Hier zijn ook een aantal foto’s te zien die met de camera van de Y6s zijn gemaakt. De eindbeoordeling van deze telefoon is hier een 4.07/5 sterren.

De Huawei Y6s kopen? Deze telefoon is beschikbaar in twee kleuruitvoeringen, namelijk zwart en blauw. Je kunt deze bestellen op Bol.com voor 159 euro. Op het moment van schrijven is dat een pre-order. Liever deze telefoon met een abonnement? Bekijk dan de abonnementen bij deze telefoon op Mobiel.nl.

Huawei Nova 5T (November 2019) – nieuwe mid-ranger

Een andere nieuwe telefoon van Huawei is de Nova 5T. Deze is in Nederland verkrijgbaar sinds november 2019. Met een prijs van zo’n 350 tot 400 euro is dit een mid-range telefoon. Ook deze telefoon draait out-of-the-box Android 9.0 (Pie). Dat kun je bij de Nova 5T wel meteen upgraden naar de nieuwste Android-versie, Android 10.

Deze smartphone is iets groter dan de Y6s, en heeft een schermdiagonaal van 6.26 inch. Ook bij deze telefoon wordt er gebruik gemaakt van een IPS LCD scherm.

Wel is de resolutie flink hoger, namelijk 2340×1080 pixels. Daarmee komt het scherm uit op een pixeldichtheid van 412 pixels per inch, wat zorgt voor een zeer scherp beeld.

Daarnaast is de camera flink beter. Deze telefoon maakt gebruik van een quad-camera setup. Aan de achterzijde van de telefoon zitten dus vier camera’s. Afhankelijk van het soort foto dat je maakt wordt er gekozen voor de juiste camera, of wordt de data van meerdere camera’s gecombineerd.

In dit geval zit er een 48 MP hoofdcamera, een 16 MP ultra-wijde lens camera, een 2 MP macro-camera, en een 2 MP diepte-sensor. Naast het maken van foto’s kun je video’s opnemen, in de 4K resolutie (2160p), met 30 frames per seconde. In full HD kun je tot 60 frames per seconde filmen.

Aan de voorzijde zit een selfie-camera met een 32 MP resolutie. Deze zit links-bovenin het scherm, met een zogenaamd ‘hole-punch’-design. Je kunt met deze camera ook filmen, maximaal in full HD met 30 frames per seconde.

Om de telefoon snel te ontgrendelen, zit er in de rechter zijkant van deze telefoon een vingerafdrukscanner. Daarmee is deze bedoeld voor je duim.

Met de krachtige Kirin 980 chipset, en 6 GB aan RAM is dit een erg krachtige telefoon. Bij zware multitasking, en ook bij gaming, zal deze telefoon daarom goed presteren.

De opslagruimte van deze telefoon is 128 GB. Dat is voor de gemiddelde gebruiker voldoende. Een nadeel is dat je dit geheugen, in tegenstelling tot veel andere smartphones, niet kunt uitbreiden. Als je niet genoeg hebt aan de interne opslagruimte is dat dus een nadeel.

De batterij van de Nova 5T heeft met 3750 mAh een bovengemiddelde capaciteit, en zou het hiermee ruim een dag vol moeten houden. De batterij is snel op te laden, maximaal met een fast charger van 22.5W. Hiermee zit de telefoon op 50% lading na 24 minuten.

Voor het opladen, en overzetten van bestanden, beschikt deze telefoon over een USB-C port. Wel ontbreekt bij deze telefoon de 3.5 mm uitgang. Wel wordt er een USB-C naar headphone jack adapter meegeleverd. Verder kun je uiteraard gebruik maken van bluetooth om verbinding te maken met je oortjes of een koptelefoon.

Een goede review en test van veel verschillende functies is te vinden op Notebookcheck.net. Hier krijgt deze een eindscore van 84%. Een uitgebreide review, met veel nadruk op de camera, kun je lezen op CameraJabber.com. De reviewscore is hier een 4.5/5.

De Huawei Nova 5T kopen? Er zijn twee verschillende kleuruitvoeringen beschikbaar, namelijk met een glimmend zwarte of glimmend blauwe achterkant.

Op het moment van schrijven is de Nova 5T het voordeligst verkrijgbaar op Amazon.de. Daarnaast kun je de Nova 5T kopen op Bol.com. Wil je deze telefoon met een abonnement? Bekijk dan de opties op Mobiel.nl.

Huawei Mate 20 X (5G) (juli 2019) – beste nieuwe Huawei

Deze telefoon van Huawei is uitgebracht in juli 2019, en daarmee een van de nieuwe toestellen die ook beschikbaar is in Nederland. Van de beschikbare Huawei telefoons in Nederland is dit ook de krachtigste optie, en daarom de beste nieuwe optie. Deze smartphone wordt geleverd met Android 9, maar de update naar Android 10 is al beschikbaar.

Huawei Mate 20 X 5g

Huawei Mate 20 X 5G

Bol.com (€879)

Zoals de naam al duidelijk maakt, is een unieke eigenschap van deze telefoon de ondersteuning van het 5G mobiele netwerk. Daarnaast wordt ook 4G ondersteund.

Met een scherm van 7.2 inch is dit een grote smartphone. Omdat dit een high-end telefoon is, wordt er ook gebruik gemaakt van een OLED scherm, wat zorgt voor perfecte zwartwaarden, en een beter contrast.

De resolutie van het scherm is 2244×1080 pixels, waarmee deze telefoon uitkomt op een hoge pixeldichtheid van 346 ppi. Daarnaast ondersteunt dit scherm de volledige CIP-P3 kleurruimte, en wordt HDR10 beeldmateriaal ondersteunt. Met al deze eigenschappen heeft de Mate 20 X (5G) een prima scherm.

Deze telefoon heeft een triple-camera setup, met een 40 MP hoofdcamera, 8 MP telelens camera, en een 20 MP ultra-wide camera. Afhankelijk van de foto die je wil nemen wordt er automatisch gekozen voor geschikte camera(s). Ook kun je in 4K filmen met deze camera, met 30 frames per seconde.

De selfie-camera heeft een resolutie van 24 MP, en kan 30 frames per seconde filmen in Full HD. Voor de plaatsing van deze camera zit er bovenin het scherm in het midden een uitsparing, ofwel een ‘notch’.

Om de telefoon snel te ontgrendelen is er een vingerafdrukscanner aanwezig. Deze zit aan de achterzijde van de telefoon, en kun je dus ontgrendelen met je wijsvinger.

Net als de Nova 5T, wordt er bij deze telefoon gebruik gemaakt van de krachtige Kirin 980 chipset. Wel heeft de Mate 20 X (5G) meer werkgeheugen, namelijk 8 GB RAM. Daarmee is dit een zeer krachtige smartphone.

Ook is er meer opslagruimte beschikbaar. Er is namelijk 256 GB aan interne opslagruimte aanwezig. Om dit uit te breiden, kun je alleen gebruik maken van een Nano Memory card. Dat is een geheugenkaart die je in de telefoon kunt plaatsen in plaats van een tweede SIM-kaart.

Met een batterij van 4200 mAh capaciteit, en Fast Charging van wel 40 Watt, scoort deze telefoon ook op de batterij-eigenschappen erg goed.

Het opladen, en overzetten van bestanden, verloopt via de USB-C poort. Er zit op deze telefoon geen 3.5 mm voor oortjes of koptelefoons. Wel krijg je bij deze telefoon bedrade oortjes die je aan kunt sluiten op USB-C. Ook kun je uiteraard gebruik maken van bluetooth om verbinding te maken met headphones.

Een uitgebreide review inclusief voorbeeldfoto’s van de camera kun je vinden op Pocket-lint.com. Hier wordt het goede scherm, batterijduur, en de snelheid geprezen. In deze review is de eindscore een 4.5/5. Ook klanten zijn erg positief over deze telefoon. Op Amazon.de zijn er op dit moment 10 klantreviews beschikbaar, en is de gemiddelde score hier een 4.8/5.

De Huawei Mate 20 X 5G kopen? Er is één kleuruitvoering beschikbaar, namelijk ‘Emerald green’, een glimmend groene kleur. Het losse toestel is online het voordeligst te bestellen op Bol.com (879 euro), en daarnaast ook beschikbaar op Amazon.de.

Huawei P Smart Z (juni 2019)

De Huawei P Smart Z redelijk nieuw, en beschikbaar sinds juni 2019. Deze smartphone kost zo’n 230 euro, en zit daarmee tussen een echt budget-toestel en een mid-range toestel in. Deze smartphone gebruikt Android 9.0. Android 10 (bij Huawei EMUI 10), zit op het moment van schrijven nog in de bèta, dus ik verwacht dat de upgrade binnenkort beschikbaar is.

Huawei P Smart Z

Huawei P Smart Z

Amazon.de (bekijk prijs)

De P Smart Z heeft een IPS LCD scherm met een resolutie van 2340×2340. Met een een pixeldichtheid van 391 pixels per inch, zorgt dat voor zeer scherp beeld.

Voor het maken van foto’s zitten er twee verschillende camera’s aan de achterzijde. Dit zijn namelijk een 16 MP hoofdcamera, en een 2 MP dieptesensor.

Een unieke eigenschap aan de P Smart Z is de pop-up selfie-camera. Dit heeft als voordeel dat het scherm geen uitsparingen heeft, zoals een ‘notch’ of een ‘punch-hole’. Daardoor de hele voorzijde een scherm.

De selfie-camera komt automatisch omhoog als je binnen je camera het maken van een selfie selecteert. Deze camera heeft een resolutie an 16 MP. Zowel de hoofdcamera als de selfie-camera’s kunnen filmen in Full HD met 30 frames per seconde.

Deze telefoon kun je snel ontgrendelen met behulp van de vingerafdrukscanner aan de achterzijde, die daarmee is bedoeld voor je wijsvinger.

Wat betreft hardware wordt er gebruik gemaakt van de Kirin 710F chipset, en 4 GB aan RAM. Daarmee heeft deze smartphone mid-range eigenschappen. Voor bestandsopslag is er 64 GB intern beschikbaar, dat je verder kunt uitbreiden met een microSD-kaart. De telefoon ondersteunt ook grote microSD-kaarten, tot wel 1 TB.

Met een 4000 mAh batterij heeft de P Smart Z een bovengemiddeld grote batterij, die gemakkelijk een dag mee zou moeten gaan. De batterij is op te laden met de meegeleverde USB-C lader.Ook bevat deze telefoon nog een 3.5 mm jack voor het aansluiten van oortjes. Er worden ook bedrade oortjes met 3.5 mm jack meegeleverd.

De Huawei P Smart Z kopen? Op het moment van schrijven is deze het goedkoopste op Amazon.de (bekijk prijs), maar daarnaast ook beschikbaar op Bol.com. Wil je dit nieuwe Huawei toestel met abonnement? Bekijk dan de mogelijkheden op Mobiel.nl.

Huawei P30 lite (april 2019)

De Huawei P30 is beschikbaar in drie uitvoeringen: de P30 zelf, de P30 Pro, en de P30 lite. Hoewel al deze drie toestellen tegelijkertijd zijn aangekondigd, is hiervan is de P30 Lite het kortste verkrijgbaar in Nederland, dus behandel ik deze in dit artikel.

De P30 lite is een mid-range smartphone, en kost zo’n 250 tot 300 euro. De Huawei P30 Lite draait out-of-the-box Android 9, maar je kunt dit meteen updaten naar Android 10.

Huawei P 30 Lite

Huawei P30 lite

Mobiel.nl (€258)

Het beeldscherm van deze telefoon is 6.15 inch in diagonaal, en heeft een resolutie van 2312×1080 pixels. Daarmee heeft deze smartphone een hoge pixeldichtheid van 415 pixels per inch, en daardoor erg scherp beeld. Het scherm is een IPS LCD scherm.

Om foto’s te maken zitten er aan de achterzijde drie verschillende camera’s. Daarvan heeft de hoofdcamera een 48 MP resolutie, en is er verder een ultra-wide camera met 8 MP resolutie, en een 2 MP dieptesensor. Afhankelijk van het type foto dat je wil maken wordt de juiste camera gekozen.

De selfie-camera van deze smartphone heeft een 24 MP resolutie. Voor deze camera is er aan de bovenkant van het scherm een uitsparing, ofwel een ‘notch’.

Om de smartphone snel te kunnen ontgrendelen, kun je met je wijsvinger gebruik maken van de vingerafdrukscanner aan de achterkant.

Met de Kirin 710 chipset, en 4 GB aan RAM heeft deze telefoon gemiddeld krachtige hardware voor een mid-range telefoon. Er is 128 GB aan opslagruimte beschikbaar, dat je verder kunt uitbreiden door een microSD-kaart te plaatsen.

Deze telefoon ondersteunt maximaal microSD-kaarten van 1 TB; het grootste formaat dat op dit moment beschikbaar is. Als je zo’n opslagkaartje wil gebruiken kun je de telefoon niet meer als dual-sim telefoon gebruiken; je kunt in de extra sleuf namelijk óf een SIM-kaart, of een microSD-kaart plaatsen.

De batterij van deze telefoon heeft een capaciteit van 3340 mAh, en heeft daarmee een gemiddeld grote capaciteit voor nieuwe toestellen. De batterij is snel op te laden met maximaal 18W.

Deze telefoon is erg populair, en krijgt veel positieve beoordelingen van klanten. Zo zijn er op Bol.com op dit moment 98 reviews van klanten, en is de gemiddelde beoordeling een 4.7/5.

Deze smartphone kopen? Er zijn drie verschillende kleuruitvoeringen beschikbaar, namelijk zwart, blauw, en wit. Op Mobiel.nl is de prijs van het losse toestel op dit moment met een prijs van €259 het voordeligst te krijgen. Ook kun je daar de P30 Lite bestellen met abonnement. Verder is deze telefoon onder andere verkrijgbaar op Bol.com.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen over het kopen van een nieuwe Huawei telefoon, of een van de genoemde toestellen? Laat hieronder je vraag achter, en je krijgt gericht advies! Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Ook dan kun je hieronder een bericht achterlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *