Grootste (micro) SD kaart qua geheugen/capaciteit? 1TB, 512GB, 256GB?

Door | 18 mei 2019

Wat is de grootste SD kaart qua geheugen/opslagcapaciteit?

Als je veel foto’s of video’s met een hoge kwaliteit en resolutie maakt, zal een kleine SD kaart snel vol raken. Hoe meer opslagcapaciteit, hoe meer foto’s en video’s je kunt maken voordat je de bestanden moet overzetten.

In dit artikel noem ik daarom de grootste SD kaarten en micro-SD kaarten die je op dit moment (lente 2019) kunt kopen.

Grootste SD kaarten op dit moment (2019)

Hieronder een overzicht van de grootste SD kaarten die er op dit moment te koop zijn.

SD kaart 1TB? De Lexar 1TB 633x SDXC UHS-I!

Lexar 1tb 633x Sdxc Uhs I Grootste Sd KaartOp het moment van schrijven is de enige 1TB SD kaart de Lexar 633x SDXC UHS-I. Deze is sinds maart 2019 te koop. Deze kaart heeft een maximale leessnelheid van 95 MB/s, en een maximale schrijfsnelheid van 70 MB/s.

Helaas zijn er op dit moment geen Nederlandse webshops te vinden die dit product leveren. Wel wordt de 633x verkocht op Amazon.de, maar wordt deze op dit moment niet geleverd naar Nederland.

Wil je toch een SD kaart van 1 TB? Dan raad ik aan om te kiezen voor de 1 TB micro-SD kaart van Sandisk (bekijken). Je kunt gebruik maken van de meegeleverde adapter om deze als SD kaart te gebruiken.

SD kaart 512GB – alle opties!

De grootste verkrijgbare SD kaarten hebben op dit moment 512GB aan opslagruimte. Er zijn zes verschillende SD kaarten met deze opslagcapaciteit verkrijgbaar:

 • De Angelbird AV Pro SD V60. Dit is een UHS-II SD kaart met een maximale leessnelheid van 170 MB/s, en schrijfsnelheid van 105 MB/s. Daarmee is dit de snelste SD kaart met 512 GB opslagcapaciteit. Wel is deze kaart ook de duurste optie. De laagste prijs is 434 euro op Kamera-express.nl.
 • De Sandisk Extreme Pro SDXC 95 MB/s 512GB. Deze heeft een maximale leessnelheid van 95 MB/s en maximale schrijfsnelheid van 90 MB/s. Op het moment van schrijven het goedkoopst op Amazon.de.
 • De Sandisk Extreme Pro 170 MB/s 512GB. Deze heeft een maximale leessnelheid van 170 MB/s, en maximale schijfsnelheid van 90 MB/s, en is daarmee dus sneler dan de eerder genoemde optie. De laagste prijs voor deze SD kaart is 290 euro op Bol.com.
 • De Transcend SDHC 300S 512 GB. Deze is met een maximale leessnelheid van 95 MB/s, en een schrijfsnelheid van 45 MB/s trager dan de twee eerder genoemde opties. Het voordeel van deze kaart is de zeer lage prijs voor deze opslaghoeveelheid. De laagste prijs is op dit moment namelijk slechts €95,50 op Alternate.nl.
 • De Lexar Professional 633x UHS-I SDXC. Naast de eerder genoemde 1TB uitvoering, is deze ook beschikbaar in 512GB. Deze kaart heeft een leessnelheid van 95 MB/s, en een schrijfsnelheid van 45 MB/s. De laagste prijs is op dit moment €299,95 op Kamera-express.nl.
 • De Kingston Canvas Go! SDXC 512GB. Deze heeft een maximale leessnelheid van 90 MB/s, en een maximale schrijfsnelheid van 45 MB/s. De laagste prijs voor deze SD kaart is op dit moment te vinden op Amazon.de.

SD kaart 256GB – tientallen opties

Met nog een stap kleiner kom je op 256 GB. Dit is nog steeds een erg grote opslagcapaciteit voor een SD kaart. Met deze capaciteit zijn er tientallen verschillende opties beschikbaar; teveel om hier allemaal te noemen.

Toch deze opties bekijken? Bekijk alle 256GB SD kaarten op: Kamera-express.nl of Bol.com.

Grootste micro SD kaarten op dit moment (2019)

Hieronder een overzicht van de micro SD kaarten die er op dit moment te koop zijn.

Micro SD 1TB? Eén optie: Sandisk Extreme 1TB!

Sandisk Extreme Microsd Uhs I Grootste Micro Sd KaartDe eerste micro SD kaart met 1 TB opslagruimte is beschikbaar sinds mei 2019.

Dit is de grootste uitvoering van de serie Sandisk Extreme microSD UHS-I kaarten. De kaart heeft een maximale leessnelheid van 160 MB/s, en een schrijfsnelheid van 90 MB/s. Uiteraard is deze micro SD kaart met een adapter ook te gebruiken als SD kaart.

Op deze pagina op de site van Sandisk vind je meer productinformatie. Naast de 1 TB uitvoering, is deze kaart ook beschikbaar met andere grote capaciteiten, bijvoorbeeld 512 GB en 400 GB.

Je kunt deze micro SD kaart op dit moment alleen bestellen op Amazon.de.

Micro SD kaart 512GB – alle opties!

Eén stap kleiner? Dan kom je uit op 512GB. Er zijn op dit moment drie verschillende opties:

 • De Samsung Evo Plus 512GB microSDXC (MB-MC512GAEU). Deze UHS-I SD kaart heeft een maximale leessnelheid van 100 MB/s, en maximale schrijfsnelheid van 90 MB/s. Op moment van schrijven is deze kaart het goedkoopste verkrijgbaar op Amazon.de.
 • De Kingston Canvas React 512GB. Deze UHS-I micro SD kaart heeft een maximale leessnelheid van 100 MB/s, en een maximale schrijfsnelheid van 80 MB/s. De laagste prijs voor deze kaart is op dit moment te vinden op Megekko.nl (€151,95).
 • De Integral 512 GB microSDXC. Deze UHS-I micro SD kaart heeft een maximale leessnelheid van 100 MB/s, en een maximale schrijfsnelheid van 80 MB/s. Deze micro SD kaart is het goedkoopste verkrijgbaar op Kamera-express.nl. De huidige prijs is €159,99, minder dan de helft van de oorspronkelijke prijs van 335 euro.

Micro SD kaart 256GB – tientallen opties

Met nog een stap kleiner kom je op 256 GB. Dit is nog steeds een erg grote opslagcapaciteit voor een micro SD kaartje. Er zijn veel verschillende micro SD kaarten met deze hoeveelheid opslagruimte; teveel om hier allemaal te noemen.

Toch deze opties bekijken? Bekijk dan alle 256GB micro SD kaarten op Bol.com.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over het kopen van een grote (micro) SD kaart? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Of ervaring met een van de genoemde producten? Je kunt het laten weten door hieronder een reactie achter te laten!

Oorspronkelijk gepubliceerd op 26-2-2019. Laatste update: 19-5-2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 reacties op “Grootste (micro) SD kaart qua geheugen/capaciteit? 1TB, 512GB, 256GB?

 1. Aerts Dirk

  Kan ik zo een micro SD kaart 1TB gebruiken in mijn Samsung S9 ?

  Reply
 2. Guido Post author

  Ik heb dit artikel vandaag een update gegeven; de eerste 1 TB micro-SD kaart is nu verkrijgbaar!

  Reply