Grootste (micro) SD kaart? 1TB, 512GB, 256GB? De opties!

Grootste (micro) SD kaart? Als je veel foto’s of video’s met een hoge resolutie maakt, zal een kleine SD geheugenkaart snel vol raken. Hoe meer opslagcapaciteit, hoe meer foto’s en video’s je kunt maken voordat je de bestanden moet overzetten, of van kaartje moet wisselen.

Maar wat is dan de grootste SD kaart wat betreft geheugen/opslagcapaciteit? In dit artikel noem ik de grootste SD kaarten die je op dit moment (lente 2020) kunt kopen.

Grootste SD kaarten op dit moment (2020)

Hieronder een overzicht van de grootste SD kaarten die er op dit moment te koop zijn.

SD kaart 1TB? SanDisk Extreme Pro SDXC UHS-I (snelste optie)

Sandisk Extreme Pro 1tb Sd Kaart

De grootste opslagcapaciteit die je kunt vinden bij SD kaarten, is op dit moment één TeraByte (1TB). Er zijn op dit moment slechts twee opties beschikbaar met deze hoeveelheid opslag.

Van de twee opties is de 1 TB uitvoering van de SanDisk Extreme Pro de beste keuze. Dit is namelijk de snellere kaart van de twee. Deze heeft namelijk een maximale leessnelheid van 170 MB/s, en een maximale schrijfsnelheid van 90 MB/s.

Je kunt deze grote SD kaart bestellen op Amazon.de en Bol.com. Deze SD-kaart krijgt bij beide webshops veel positieve reviews van klanten.

Lexar 1TB 633x SDXC UHS-I: de eerste 1TB SD kaart

Lexar 1tb 633x Sdxc Uhs I Grootste Sd KaartDe Lexar 633x SDXC UHS-I was de eerste TD kaart met een opslagcapaciteit van 1 TeraByte, en is sinds maart 2019 te koop. Deze kaart heeft een maximale leessnelheid van 95 MB/s, en een maximale schrijfsnelheid van 70 MB/s.

Op dit moment is Amazon.de de enige webshop die deze SD kaart in Nederland levert, en is deze (nog) niet verkrijgbaar bij Nederlandse webshops.

Met de huidige prijs is deze kaart zo’n 50% goedkoper dan de bovengenoemde 1 TB SD kaart van SanDisk. Ook krijgt deze kaart bij Amazon veel positieve reviews. Op moment van schrijven gemiddeld een 4.6/5 na 6631 (!) klantreviews.

SD kaart 512GB – alle opties!

Grote SD kaart met 512GB opslagruimte? Dan heb je meer keuze. Er zijn in Nederland op dit moment zes verschillende SD kaarten met deze opslagcapaciteit verkrijgbaar:

 • De Angelbird AV Pro SD V60. Dit is een UHS-II SD kaart met een maximale leessnelheid van 170 MB/s, en schrijfsnelheid van 105 MB/s. Daarmee is dit de snelste SD kaart met 512 GB opslagcapaciteit. Wel is deze kaart ook de duurste optie. Bekijk de huidige prijs op Amazon.de.
 • De Sandisk Extreme Pro SDXC 95 MB/s 512GB. Deze heeft een maximale leessnelheid van 95 MB/s en maximale schrijfsnelheid van 90 MB/s. Op het moment van schrijven het goedkoopst op Amazon.de.
 • De Sandisk Extreme Pro 170 MB/s 512GB. Deze heeft een maximale leessnelheid van 170 MB/s, en maximale schijfsnelheid van 90 MB/s, en is daarmee dus sneller dan de eerder genoemde optie. De laagste prijs voor deze SD kaart is 249 euro op Bol.com.
 • De Transcend SDHC 300S 512 GB. Deze is met een maximale leessnelheid van 95 MB/s, en een schrijfsnelheid van 40 MB/s trager dan de eerder genoemde opties. Het voordeel van deze kaart is de lage prijs voor deze opslaghoeveelheid. De laagste prijs is op dit moment namelijk slechts €87,90 op Megekko.nl.
 • De Lexar Professional 633x UHS-I SDXC. Naast de eerder genoemde 1TB uitvoering, is deze ook beschikbaar in 512GB. Deze kaart heeft een leessnelheid van 95 MB/s, en een schrijfsnelheid van 45 MB/s. Deze kaart is te bestellen op Mediamarkt.nl.
 • De Kingston Canvas Go! SDXC 512GB. Deze heeft een maximale leessnelheid van 90 MB/s, en een maximale schrijfsnelheid van 45 MB/s. De laagste prijs voor deze SD kaart is op dit moment te vinden op Amazon.de.

SD kaart 256GB – tientallen opties

Met nog een stap kleiner kom je op 256 GB. Dit is nog steeds een erg grote opslagcapaciteit voor een SD kaart. Met deze capaciteit zijn er tientallen verschillende opties beschikbaar; teveel om hier allemaal te noemen. Deze opties bekijken?

Grootste micro SD kaarten op dit moment (2020)

Hieronder een overzicht van de micro SD kaarten die er op dit moment te koop zijn.

Micro SD 1TB? Eén optie: Sandisk Extreme 1TB!

Sandisk Extreme Microsd Uhs I Grootste Micro Sd KaartDe eerste micro SD kaart met 1 TB opslagruimte is beschikbaar sinds mei 2019. Bijna een jaar later is dit nog steeds de enige microSD kaart met deze grote opslagcapaciteit.

Dit is de grootste uitvoering van de serie Sandisk Extreme microSD UHS-I kaarten. De kaart heeft een maximale leessnelheid van 160 MB/s, en een schrijfsnelheid van 90 MB/s. Uiteraard is deze micro SD kaart met een adapter ook te gebruiken als SD kaart.

Op deze pagina op de site van Sandisk vind je meer productinformatie. Naast de 1 TB uitvoering, is deze kaart ook beschikbaar met andere grote capaciteiten, bijvoorbeeld 512 GB en 400 GB.

Je kunt deze micro SD kaart op dit moment alleen bestellen op Amazon.de.

Micro SD kaart 512GB – alle opties!

Eén stap kleiner? Dan kom je uit op 512GB. Naast de eerder genoemde Sandisk Extreme, die ook in 512 GB beschikbaar is, zijn er nog vier andere opties:

 • De Samsung Evo Plus 512GB microSDXC (MB-MC512GAEU). Deze UHS-I SD kaart heeft een maximale leessnelheid van 100 MB/s, en maximale schrijfsnelheid van 90 MB/s. Op moment van schrijven is deze kaart het goedkoopste verkrijgbaar op Amazon.de.
 • De Kingston Canvas React 512GB. Deze UHS-I micro SD kaart heeft een maximale leessnelheid van 100 MB/s, en een maximale schrijfsnelheid van 80 MB/s. De laagste prijs voor deze kaart is op dit moment te vinden op Megekko.nl (€131,95).
 • De Integral Ultima Pro 512 GB microSDXC. Deze UHS-I micro SD kaart heeft een maximale leessnelheid van 100 MB/s, en een maximale schrijfsnelheid van 70 MB/s. Deze micro SD kaart is op dit moment alleen verkrijgbaar via Amazon.de.
 • De Intenso microSDXC 512 GB is sinds september 2019 verkrijgbaar. Met een leessnelheid van 45 MB/s is deze kaart relatief langzaam. Wel is dit de goedkoopste 512 GB micro SD kaart die je kunt kopen: op dit moment kost deze namelijk slechts €74,90 op Alternate.nl.

Micro SD kaart 256GB – tientallen opties

Met nog een stap kleiner kom je op 256 GB. Dit is nog steeds een erg grote opslagcapaciteit voor een micro SD kaartje. Er zijn veel verschillende micro SD kaarten met deze hoeveelheid opslagruimte; teveel om hier allemaal te noemen. Toch deze opties bekijken?

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over het kopen van een grote (micro) SD kaart? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Of ervaring met een van de genoemde producten? Je kunt het laten weten door hieronder een reactie achter te laten!

Oorspronkelijk gepubliceerd op 26 februari 2019. Laatste update: 29 april 2020.

Plaats een reactie

4 reacties op “Grootste (micro) SD kaart? 1TB, 512GB, 256GB? De opties!”

 1. Het artikel heeft weer een update gekregen, met nieuwe producten en een update van de huidige prijzen. Zo is er ondertussen een tweede 1TB SD kaart beschikbaar (de SanDisk Extreme Pro), die ook flink sneller is dan de Lexar Professional 633x.

  Nog een opmerking: let op, er worden neppe 1TB SD kaarten aangeboden! Bijvoorbeeld deze twee neppe “”1TB SD kaarten”” die ik tegenkwam op Wish.com. Ook Ebay vol met dit soort neppe 1 TB SD kaarten.

  Deze neppe kaarten zijn redelijk makkelijk te herkennen. Zo worden ze voor een onrealistisch lage prijs aangeboden. Vaak een paar tientjes of zelfs minder. Daarnaast zijn deze opvallend, omdat Huawei helemaal geen SD-kaarten maakt.

  De enige twee echte 1 TB kaarten zijn op dit moment de SanDisk Extreme Pro SDXC, en Lexar Professional 633x die ik in het artikel noem.

  Beantwoorden
Send this to a friend