E-ink tablet / Android e-reader kopen? De 7 beste opties!

Op zoek naar een tablet met een e-ink scherm? Als je de voordelen van een e-ink scherm wil combineren met de functionaliteit van een tablet, zijn er ondertussen een aantal goede opties beschikbaar.

De beste e-ink tablets draaien Android, zodat je via de Google Play Store zelf apps naar keuze installeren. Zo heb je met een ‘Android e-reader’ veel dezelfde functies als met een Android tablet, en kun je prettig lezen door het e-ink scherm.

Onder de beschikbare opties, zijn dit de 7 beste e-ink tablets, ofwel Android e-readers, van nu:

 1. Onyx Boox Tab Ultra C: de beste Android e-ink tablet: met kleurenscherm en camera (10.3 inch)
 2. Onyx Boox Tab X: de grootste Android e-ink tablet, krachtige hardware (13.3 inch)
 3. Huawei MatePad Paper: e-ink tablet van Huawei, met HarmonyOS (géén Android) (10.3 inch)
 4. Onyx Boox Note Air2 Plus: goede Android e-ink tablet, tekentablet, en e-reader in één (10.3 inch)
 5. Meebook P78 Pro: beste koop: prima Android e-reader en tablet voor de prijs (7.8 inch)
 6. Onyx Boox Nova Air C: compacte Android e-ink tablet/e-reader met kleurenscherm (7.8 inch)
 7. Meebook M6: goedkope en compacte Android e-reader (6 inch)

Hieronder meer informatie over alle E-ink tablets, inclusief alle voor- en nadelen van elke optie, voor wie het een goede keuze is, en waar je deze kunt kopen.

1. Onyx Boox Tab Ultra C: dé beste e-ink tablet en e-reader van 2023!

Onyx Boox Tab Ultra C Beste E Ink Tablet

Eigenschappen

 • Besturingssysteem: Android 11 met Google Play
 • Scherm: 10.3 inch e-ink kleurenscherm, 1240×930 resolutie
 • Bediening: touchscreen, stylus, voice assistant
 • Hardware: 8-core 2.4 GHz processor, 4 GB RAM, 128 GB opslagruimte
 • Connectiviteit: Wi-Fi 5, bluetooth 5.0, USB-C, microSD-kaart
 • Overige features: 16 MP camera, speakers, microfoon, schermverlichting met instelbare kleurwarmte

Prijs & beschikbaarheid

Adviesprijs: €649,99. Huidige prijs & bestellen: Bol.com, Amazon.nl, Amazon.de

Voordelen:

 • Groot e-ink kleurenscherm met goede kleurweergave
 • Krachtige hardware, goede prestaties
 • Enige e-ink tablet met camera

Nadelen:

 • Resolutie minder hoog dan andere e-readers
 • Relatief hoge prijs

Als je op zoek bent naar de ultieme e-ink tablet, dan is de Onyx Boox Tab Ultra C op dit moment de beste keuze. Op deze e-ink tablet kun je namelijk prima bestanden of webpagina’s lezen, aantekeningen maken, schetsen,  en schrijven.

De Tab Ultra C draait Android 11, dus je hebt volledig vrije keuze voor het gebruik van apps. Zo kun je elke denkbare notitie-app gebruiken, dus ook Microsoft OneNote en Notion, en worden gemaakte aantekeningen ook meteen gesynchroniseerd, zodat je hier later verder mee kunt werken op een ander apparaat.

Net als een normale tablet is dit een touchscreen-apparaat, maar je hebt ook de mogelijkheid om gebruik te maken van het optionele toetsenbord of de meegeleverde stylus als invoerapparaat. Een laatste optie is spraakbediening, want de Tab Ultra C bevat ook ingebouwde microfoons.

Onyx Boox Tab Ultra C Met Toetsenbord
De Onyx Boox Tab Ultra C met de meegeleverde stylus, en optioneel toetsenbord en cover.

Kortom is de Tab Ultra C prima geschikt voor productiviteit. Een voordeel aan het e-ink scherm is dat dit in direct zonlicht ook prima zichtbaar blijft. Zo kun je deze tablet dus prima gebruiken om een document doornemen of een e-mail te sturen terwijl je in de tuin van de zon geniet.

Uiteraard is deze tablet niet alleen geschikt voor zakelijk gebruik, maar ook voor het het lezen van je favoriete boeken. Een voordeel van Android op een e-ink apparaat, is dat je keuze hebt uit veel verschillende boeken-apps, waaronder Google Books, Amazon Kindle, en Kobo Books. Het kleurenscherm maakt de Tab Ultra C ook een goede keuze als je fan bent van stripboeken.

Ook kun je de Ultra C gebruiken voor het luisteren van muziek, en kun je elke Android app gebruiken om muziek te luisteren. Deze tablet bevat ingebouwde stereo-speakers, maar je kunt het geluid ook over bluetooth streamen naar een koptelefoon of oordopjes.

Het enige dat met een e-ink scherm altijd wat minder goed gaat dan met een LCD of OLED-scherm, is het kijken van video. Dat heeft te maken met de lagere verversingssnelheid die van e-ink schermen. Toch gaat het aardig; als je voor de juiste instellingen kiest.

Om een goed idee te krijgen van hoe deze e-ereader werkt en presteert, kun je de onderstaande review bekijken. Op 17:20 zie je ook wat de ervaring is bij het kijken van video.

De hardware van de Boox Ultra C is erg krachtig voor een e-ink tablet. Met de 8-core 2.4 GHz processor is deze snel, en met 128 GB heb je een flinke hoeveelheid opslagruimte voor al je bestanden. Ook fijn is dat je de opslagruimte nog verder kunt uitbreiden. Er is namelijk ook een microSD-kaartlezer aanwezig, waar je maximaal een 1 TB microSD-kaart in kunt plaatsen.

Met een 6300 mAh batterij kun je de Tab Ultra C gemakkelijk een aantal dagen gebruiken voordat de batterij leeg is. Opladen, en het overzetten van bestanden, verloopt op deze e-ink tablet via USB-C.

Een laatste unieke eigenschap is de 16 MP camera aan de achterzijde. Zo kun je foto’s nemen, en kun je ook gebruik maken van de ingebouwde functie om tekst uit foto te scannen (OCR). De tekst kun je vervolgens verder bewerken of opslaan.

Kortom is de Onyx Boox Tab Ultra C de ultieme e-ink tablet, en zeer geschikt voor zowel productiviteit als ontspanning. Is dit de e-ink tablet die je zoekt? Je kunt deze bestellen op Bol.com, Amazon.nl, of Amazon.de. De adviesprijs is €649,99.

Er wordt een stylus en laadkabel meegeleverd. Het bijbehorende toetsenbord vind je hier, en een beschermhoes hier.

Tip: deze tablet is ook beschikbaar zonder kleurenscherm! De uitvoering zonder kleurenscherm heet de Onyx Boox Tab Ultra (zonder ‘C’ voor ‘color’. Het voordeel is dat het scherm een hogere resolutie heeft, en dus scherper is. Ook is deze uitvoering iets goedkoper. Bekijk op: bol.com of Amazon.nl.

2. Onyx Boox Tab X: krachtige en grote (13.3 inch) Android e-reader

Onyx Boox Tab X Grote Krachtige Android E Ink Tablet

Eigenschappen

 • Besturingssysteem: Android 11 met Google Play
 • Scherm: 13.3 inch zwart-wit e-ink, 2200×1650 resolutie
 • Bediening: touchscreen, stylus, voice assistant
 • Hardware: 8-core 2.0 GHz processor, 6 GB RAM, 128 GB opslagruimte
 • Connectiviteit: Wi-Fi 5, bluetooth 5.0, USB-C,
 • Overige features: speaker, microfoon, schermverlichting met instelbare kleurwarmte

Prijs & beschikbaarheid

Adviesprijs: €949,99. Huidige prijs & bestellen: Bol.com, Amazon.nl.

Voordelen:

 • Flink groot scherm (13.3 inch)
 • Scherp beeld door de hoge resolutie
 • Snel door de krachtige hardware

Nadelen:

 • Zwart-wit scherm
 • Geen microSD-kaartlezer
 • Duur

De Onyx Boox Tab X is een Android e-reader/tablet met het grootste e-ink scherm dat je nu kunt vinden, namelijk met van 13.3 inch. Het voordeel van het grote scherm is het extra leescomfort. Ook is het mogelijk om meer informatie te tonen dan op een kleiner scherm, dat vooral handig is bij het tonen van spreadsheets of webpagina’s.

Een voordeel op de voorgenoemde Onyx Boox Tab Ultra C, is dat het scherm een hogere resolutie heeft. Met 2200 pixels in de hoogte, en 1650 in de breedte, levert de Tab X dus ook een scherper beeld.

Het nadeel is dat het een zwart-wit scherm is. Bij het maken van aantekeningen ben je dus gelimiteerd tot verschillende grijstinten. Ook maakt dit de Tab X een minder goede keuze voor het lezen van stripboeken.

Wel heb je met Android en de Google Play store toegang tot al je favoriete apps, en is de Tab X dus zeer veelzijdig te gebruiken voor zowel werk als ontspanning.

Met de meegeleverde stylus kun je schetsen maken, schrijf je opmerkingen bij teksten, of maak je aantekeningen. Ook handig is dat de Tab X een microfoon bevat, zodat je gebruik kunt maken van de dicteerfunctie om met je stem aantekeningen te maken. Ook stelt de microfoon je in staat om spraakassistenten, zoals Google Assistant te gebruiken.

Voor het luisteren van luisterboeken of muziek, beschikt de Tab X over een ingebouwde speaker. Ook heeft de Tab X bluetooth, zodat je draadloos muziek kunt streamen naar je bluetooth oordopjes of koptelefoon.

Door de snelle 8-core processor en de flinke hoeveelheid werkgeheugen, is de Tab X ook flink krachtiger dan de doorsnee e-reader.

Ook kun je langdurig gebruik maken van deze e-ink tablet voordat de batterij leeg is. Met de 6300 mAh capaciteit heeft de Tab X ruim twee keer zoveel batterijcapaciteit dan de gemiddelde e-reader. Vanwege het e-ink scherm kun je gemakkelijk dagenlang gebruik maken van de e-reader, zeker als het gaat om het lezen van e-books.

Voor het opladen van de Tab X wordt er een USB-C kabel meegeleverd. Zo sluit je een USB-charger aan op de USB-C port van de e-reader aan om deze op te laden. Ook kun je de USB-C port gebruiken om bestanden over te zetten.

Kortom is de Boox Tab X de beste Android ereader als je voorkeur hebt voor een groot scherm, en een hoge resolutie.

De Onyx Boox Tab X kopen? De adviesprijs van deze tablet is €949,99. In Nederland is deze te bestellen via Bol.com en Amazon.nl.

3. Huawei MatePad Paper: e-ink tablet & e-reader van Huawei (10.3 inch)

Huawei Matepad Paper E Ink Tablet

Eigenschappen

 • Besturingssysteem: HarmonyOS 2 met AppGallery
 • Scherm: 10.3 inch zwart-wit e-ink, 1872×1404 resolutie
 • Bediening: touchscreen, stylus
 • Hardware: 8-core 2.2 GHz processor, 4 GB RAM, 64 GB opslagruimte
 • Connectiviteit: Wi-Fi 6, bluetooth 5.2, USB-C
 • Overige features: speakers, microfoon, schermverlichting met instelbare kleurwarmte, vingerafdruklezer

Prijs & beschikbaarheid

Adviesprijs: €599,99. Huidige prijs & bestellen: Amazon.deAmazon.nl.

Voordelen:

 • Prima hardware, snelle prestaties
 • Wi-Fi 6 en Bluetooth 5.2
 • Vingerafdruklezer en fast charging

Nadelen:

 • Geen Android; flink minder apps beschikbaar
 • Geen microSD-kaartlezer
 • Duur

Als je fan bent van Huawei, dan is het goed om te weten dat Huawei ook een e-ink tablet beschikbaar heeft: de MatePad Paper.

De MatePad Paper draait HarmonyOS 2. Dat zit goed in elkaar, maar voor velen zal het toch een nadeel zijn dat deze tablet géén Android draait. Wel kun je een via de Huawei AppGallery zijn er extra apps downloaden, maar niet alle apps uit de AppGallery zijn beschikbaar voor de MatePad Paper.

De ingebouwde webbrowser zorgt er wel voor dat je kunt browsen en web-apps kunt gebruiken.

Ook is het een prima e-reader. Het scherm is groot, scherp, en reageert snel. Zoals alle e-readers is het scherm prima leesbaar in vol zonlicht. Als je juist ‘s nachts wil lezen, kun je gebruik maken van de ingebouwde verlichting, die verstelbaar is in intensiteit en kleurwarmte.

Voor het maken van aantekeningen en schetsen zit je ook goed met de MatePad Paper. De meegeleverde stylus werkt volgens gebruikers prima. De e-reader reageert ook erg snel op input van de stylus. Ook handig is de split-screen modus, waarbij het scherm opgedeeld wordt, en je twee apps tegelijk kunt gebruiken.

Zo lees je bijvoorbeeld op de ene kant van het scherm een (studie)boek, en maak je op de andere kant van het scherm je aantekeningen in een tekstverwerker.

Verder speciaal aan deze e-reader, is dat deze het snelle Wi-Fi 6 ondersteunt. Een andere interessante eigenschap is de vingerafdrukscanner, waarmee je het apparaat snel kunt ontgrendelen.

De MatePad Paper is een snelle e-reader, door de 8-core 2.2 GHz processor, en 4 GB aan werkgeheugen.

De batterij heeft een capaciteit van 3625 mAh, en is op te laden met de meegeleverde USB-C kabel. Een voordele van de MatePad Paper is hoe snel je deze kunt opladen. De MatePad Paper ondersteunt namelijk fast charging, tot wel 22.5 Watt.

Kortom is de MatePad Paper een e-ink tablet met interessante features, met als belangrijkste nadeel dat deze geen Android draait. Is dit toch de juiste keuze voor jou? Dan kun je de MatePad Paper bestellen op Amazon.nl of Amazon.de.

4. Onyx Boox Note Air2 Plus: goede (teken)tablet & e-reader (10.3 inch)

Onyx Boox Note Air2 Android Ereader

Eigenschappen

 • Besturingssysteem: Android 11 met Google Play store
 • Scherm: 10.3 inch zwart-wit e-ink, 1872×1404 resolutie
 • Bediening: touchscreen, stylus, voice assistant
 • Hardware: 8-core 2.0 GHz processor, 4 GB RAM, 64 GB opslagruimte
 • Connectiviteit: Wi-Fi 5, bluetooth 5.0, USB-C
 • Overige features: speakers, microfoon, schermverlichting met instelbare kleurwarmte

Prijs & beschikbaarheid

Adviesprijs: €499,99. Huidige prijs & bestellen: Bol.com, Coolblue.nl, Amazon.nl

Voordelen:

 • Groot scherm met hoge resolutie
 • Prima hardware, snelle prestaties
 • Voordeliger dan de Boox Ultra C en Boox Tab X

Nadelen:

 • Geen kleurenscherm
 • Geen microSD-kaartlezer

De Onyx Boox Note Air2 Plus is e-ink tablet met Android 11. Met de Google Play Store kun je al je favoriete apps installeren, waardoor dit een volwaardige Android tablet is.

Een verschil met de twee eerder genoemde Boox e-ink tablets, is te vinden bij het scherm. De Boox Note Air 2 heeft namelijk een zwart-wit e-ink scherm met een resolutie van 1872×1404 pixels. en een pixeldichtheid van 227 PPI.

Net als de meeste e-readers, beschikt de Boox Note Air2 over een backlight-functie. Onyx noemt deze backlight-technologie de MOON light 2. Zowel de kleurwarmte en felheid van deze backlight is instelbaar.

Deze e-reader is te bedienen met het touchscreen, en met de meegeleverde stylus. De stylus kun je daarnaast gebruiken voor het maken van aantekeningen, of om te schetsen. De stylus is magnetisch, en magnetisch aan de rechterkant van de Note Air vast te maken.

Met 4 GB aan RAM, en een 8 core 2 GHz processor, bevat de Onyx Boox Note Air krachtigere hardware dan bijna alle andere beschikbare e-readers. Hiermee is de Onyx Boox Note Air krachtig genoeg om Android 11 soepel te draaien.

Voor draadloze verbinding beschikt deze e-reader over Wi-Fi 5 en bluetooth 5.0. De ondersteuning van bluetooth maakt het ook mogelijk om een draadloze koptelefoon aan te sluiten.

Deze e-reader is 22.94 cm hoog, 19.54 cm breed, en 5.8 mm dik. De donkergroene behuizing is uitgevoerd in aluminium, en heeft daarom een premium feel. Wel is het gewicht hierdoor bovengemiddeld hoog. De Onyx Book Note Air weegt namelijk 445 gram.

Kortom heeft deze e-reader veel gunstige eigenschappen. Deze e-reader bestellen? Dat kan op Bol.comCoolblue.nl, of Amazon.nl.

5. Meebook P78 Pro: beste koop Android e-reader en tablet (7.8 inch)

Meebook P78 Pro Android Ereader

Eigenschappen

 • Besturingssysteem: Android 11 met Google Play store
 • Scherm: 7.8 inch zwart-wit e-ink, 1872×1404 resolutie
 • Bediening: touchscreen, stylus
 • Hardware: 4-core 1.8 GHz processor, 3 GB RAM, 32 GB opslagruimte
 • Connectiviteit: Wi-Fi 5, bluetooth 5.1, USB-C, microSD-kaartlezer
 • Overige features: speakers, schermverlichting met instelbare kleurwarmte

Prijs & beschikbaarheid

Adviesprijs: €299. Huidige prijs & bestellen: Amazon.nl, Amazon.de

Voordelen:

 • Erg scherp beeld
 • MicroSD-kaartlezer
 • Voordelig geprijsd

Nadelen:

 • Niet zo snel als duurdere e-readers
 • Geen meegeleverde stylus

De Meebook P78 Pro heeft onder alle huidige e-ink tablets duidelijk de beste prijs-kwaliteitverhouding. Met Android 11 en de Google Play Store, kun je gebruik maken van alle Android apps, en kun je kiezen uit vele apps om boeken te lezen.

Ook is het niet alleen een Android e-reader, maar een volwaardige tablet. Zo kun je webbrowsen, e-mailen, en tekstverwerken. Voor het maken van schetsen en het maken van aantekeningen kun je een stylus gebruiken, maar die wordt niet meegeleverd. Wil je gebruik maken van een stylus, dan kun je die hier bestellen.

Met de ingebouwde speaker, of met bluetooth streamen, kun je de P78 Pro ook gebruiken voor het afspelen van audio. Denk aan muziek van bijvoorbeeld Spotify, of audiobooks van bijvoorbeeld Audible.

Gunstig aan deze Android e-reader is het scherpe beeld. Het 7.8 inch scherm heet namelijk een resolutie van 1404×1872 pixels, waarmee het scherm op een pixeldichtheid van 300 pixels per inch uitkomt. Daarmee is het scherm scherper dan dat van all voorgenoemde opties.

Om in het donker te kunnen lezen, beschikt de P78 Pro ook over een ingebouwde frontlight, die zowel in felheid als in kleurtemperatuur is aan te passen.

Deze tablet gebruikt een quad-core 1.8 GHz processor, en heeft 3 GB werkgeheugen. Daarmee is deze prima snel bij typisch gebruik, maar de duurdere e-readers van onder andere Boox zijn toch wat sneller.

Er is 32 GB aan interne opslagruimte beschikbaar. Dat is een gemiddelde hoeveelheid voor een e-reader die ook audio afspeelt. Erg gunstig is dat je dit, in tegenstelling tot alle e-readers van Kobo, gemakkelijk kunt uitbreiden door een microSD-kaart te plaatsen.

De batterij van de P78 Pro heeft een capaciteit van 3200 mAh, en laadt je op over USB-C met de meegeleverde oplaadkabel.

Kortom is de Meebook P78 Pro een goede keuze vanwege het scherpe scherm, biedt deze daarnaast toegang tot alle Android apps via de Play Store, en breidt je de opslagcapaciteit gemakkelijk uit met een microSD-kaart.

Met een adviesprijs van €299 is de Meebook P78 Pro ook een voordelige keuze. Deze e-ink tablet kopen? Bekijk de huidige prijs op Amazon.nl of Amazon.de.

6. Onyx Boox Nova Air C: compacte e-ink kleurentablet (7.8 inch)

Onyx Boox Nova Air C Kleuren E Ink Tablet

Eigenschappen

 • Besturingssysteem: Android 11 met Google Play store
 • Scherm: 7.8 inch kleuren e-ink, 1872×1404 resolutie
 • Bediening: touchscreen, stylus, voice assistant
 • Hardware: 8-core processor, 4 GB RAM, 32 GB opslagruimte
 • Connectiviteit: Wi-Fi 5, bluetooth 5.0, USB-C
 • Overige features: speakers, microfoon, schermverlichting met instelbare kleurwarmte

Prijs & beschikbaarheid

Adviesprijs: €449. Huidige prijs & bestellen: Bol.com, Coolblue.nl, Amazon.nl, Amazon.de

Voordelen:

 • Scherp kleurenscherm
 • Compact formaat en lichtgewicht
 • Ingebouwde speakers en bluetooth voor audiobooks

Nadelen:

 • Geen microSD-kaartlezer

De Onyx Boox Nova Air C is een andere goede optie. Deze e-reader met kleurenscherm draait Android 11. Via de Google Play store installeer je apps naar keuze, waaronder je favoriete apps voor het lezen van e-books, of voor het het luisteren van audiobooks, podcasts, of muziek.

Audio afspelen kan op meerdere manieren. Dat kan via de ingebouwde speaker, door te streamen over bluetooth, of met een bedrade verbinding. Voor het gebruik van een bedrade koptelefoon zul je wel een USB-C naar 3.5 mm AUX kabel moeten gebruiken.

Verder is de Nova Air C vanwege de meegeleverde stylus goed te gebruiken voor het maken van aantekeningen of schetsen.

Boox Nova Air C E Android E Ink Talbet

Het scherm is 7.8 inch, waarmee deze Android e-reader een middelgroot scherm heeft. Wel is de hoge resolutie, waardoor je scherp beeld hebt, een belangrijk voordeel.

Ook in het donker is het scherm prima bruikbaar. Je schakelt dan de frontlight in om het scherm te verlichten. Deze verlichting is ook aan te passen naar warm, oranje, licht. Dat is fijner en rustiger voor je ogen.

De Nova Air C is een snelle e-reader door de octa-core processor, en 4 GB aan werkgeheugen. De hoeveelheid opslagruimte is met 32 GB middelmatig. Helaas is de opslagruimte niet uit te breiden, want er zit geen microSD-kaarlezer op de Air C.

Kortom is de Onyx Boox Nova Air C een goede keuze als je een kleine e-ink tablet zoekt met een kleurenscherm. Ook valt de prijs flink mee vergeleken met de grotere modellen.

Op het moment van schrijven is de Nova Air C namelijk verkrijgbaar voor €419,99 op Bol.com. Ook is deze te bestellen op Coolblue.nl, Amazon.nl en Amazon.de.

7. Meebook M6: compacte en goedkope e-ink tablet / Android e-reader

Meebook M6 Kleine Android Ereader

Eigenschappen

 • Besturingssysteem: Android 11 met Google Play store
 • Scherm: 6 inch zwart-wit e-ink, 1448×1072 resolutie
 • Bediening: touchscreen
 • Hardware: 4-core 1.8 GHz processor, 3 GB RAM, 32 GB opslagruimte
 • Connectiviteit: Wi-Fi 5, bluetooth 5.0, USB-C, microSD-kaart
 • Overige features: schermverlichting met instelbare kleurwarmte

Prijs & beschikbaarheid

Adviesprijs: €199. Huidige prijs & bestellen: Amazon.nl, AliExpress.com

Voordelen:

 • Scherp scherm: 300 pixels per inch
 • Compact formaat en lichtgewicht
 • MicroSD-kaartlezer aanwezig

Nadelen:

 • Geen ingebouwde speaker
 • Geen stylus support

Een laatste aanrader is de Meebook M6. Dit is de goedkoopste e-ink tablet met Android die nog steeds prima eigenschappen heeft, en zeker voor de prijs. Hoewel er nog goedkopere Android e-readers te vinden zijn, zoals de Onyx Boox Poke4 Lite, zijn de gunstige eigenschappen van de Meebook M6 het prijsverschil waard.

Zo is het zwart-wit scherm van de Meebook M6 erg scherp. Met de 1448×1072 resolutie, heeft deze namelijk een hoge pixeldichtheid van 300 pixels per inch. Dat maakt het lezen prettiger, en zorgt voor meer detail in elke app die je hierop kunt gebruiken. Ook beschikt de M6 over verlichting, die je zowel in felheid als in kleurwarmte kunt aanpassen.

Ook is dit nog een prima snelle e-reader, door de quad-core processor, en 3 GB aan werkgeheugen.

Met Android 11 heeft deze e-reader een recente versie van Android, en kun je via de Google Play store al je favoriete apps downloaden. Daarvoor heb je ook genoeg opslagruimte. Intern is er al 32 GB beschikbaar, maar dat kun je flink uitbreiden door een microSD-kaart te plaatsen.

Een klein nadeel is het ontbreken van een ingebouwde speaker. Wel kun je audio afspelen over bluetooth. De andere optie is om gebruik te maken van een USB-C naar AUX kabel, om zo een bedrade koptelefoon of oordopjes aan te sluiten.

Ook is de USB-C port van de Meebook M6 te gebruiken voor het overzetten van bestanden, of om de 2200 mAh batterij op te laden. Er wordt een USB-A naar USB-C oplaadkabel meegeleverd.

In de onderstaande videoreview krijg je een goed beeld van hoe de Meebook M6 werkt.

Kortom is de Meebook M6 een betaalbare, compacte, en zeer multifunctionele Android e-reader, met een scherp zwart-wit scherm.

Lijkt dit de juiste keuze voor jou? Dan kun je deze e-reader bestellen op Amazon.nl of AliExpress.com.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over e-ink tablets? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Eigen ervaring met één van de genoemde producten die je wil delen? Laat hieronder een bericht achter!

Plaats een reactie

2 reacties op “E-ink tablet / Android e-reader kopen? De 7 beste opties!”

 1. Bestaat er ook een e-ink tablet waar je een simkaart in kunt plaatsen, zodat je overal 4G internet hebt? Hoor het graag! Vr gr, René.

  Beantwoorden
  • Hoi Rene,

   Helaas weet ik geen enkele e-ink tablet te noemen die ook een SIM-kaart slot heeft. Als je alsnog een e-ink tablet wil gebruiken op een plek waar je geen Wi-Fi hebt, heb ik wel een tip voor je. Je kunt namelijk het 4G of 5G internet van je smartphone delen met andere apparaten door een ‘hotspot’ te maken op je smartphone. Je kunt vervolgens onder de Wi-Fi instellingen van de e-inkt tablet verbinden met de hotspot. Hoe het precies werkt kun je bekijken in de onderstaande video:

   Kortom kun je zo dus toch overal gebruik maken van internet op je e-ink tablet :)

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden