Goedkoopste 8K TV? De drie goedkoopste opties! (2021)

Een 8K TV kopen, voor zo min mogelijk geld? Televisies met de 8K resolutie kunnen nóg scherper beeld leveren dan 4K televisies, en zijn voorbereid op de toekomst waarin 8K beeldmateriaal steeds vaker voor zal komen.

Een nadeel van TV’s met de 8K resolutie is de prijs. TV’s met deze nieuwe technologie zijn op dit moment (2021) nog flink duurder dan TV’s met een 4K scherm. Toch is de prijs al flink gezakt ten opzicht van de introductie van TV’s met deze resolutie. Wil je toch een 8K TV kopen, maar hier zo min mogelijk aan uitgeven?

In dit artikel vind je meer informatie over de drie goedkoopste 8K TV’s van dit moment:

  • Dé goedkoopste 8K TV (65 inch) – LG Nanocell 65NANO956NA
  • Goedkope 8K TV (55 inch) – LG 55NANO966PA
  • Goedkope 8K QLED TV – Samsung QLED QE65Q800TAL
  • Goedkoopste 75 inch 8K TV – Samsung QLED QE75Q800TAL

Hieronder vind je een overzicht van de prijs van deze drie televisies, en meer informatie over de belangrijke eigenschappen.

Tip: volledige uitleg van de belangrijke eigenschappen van televisies? Bekijk dan de TV koopgids!

LG Nanocell 65NANO956NA – dé goedkoopste 8K TV (2021)

Lg Nanocell 65nano956na Goedkoopste 8k Tv

Artencraft.nl €1199 Product bekijken

Op dit moment is de Sony LG Nanocell 65NANO956NA simpelweg dé goedkoopste TV met de 8K resolutie. De huidige prijs van deze TV ligt het laagst op Artencraft.nl, waar deze TV nu verkrijgbaar is voor €1199.

Ondanks de lage prijs, heeft deze TV toch veel gunstige eigenschappen. Met de 8K resolutie van 7680×4320 heeft deze TV uiteraard een zeer scherp beeld. Bij de afmeting van 65 inch kun je dit verschil nog redelijk opmerken. Ook beeldmateriaal met een lagere resolutie zal deze TV opschalen naar 8K.

Het scherm van de TV is een LCD-LED, met een verversingssnelheid van 100/120 Hz. LCD-LED schermen maken gebruik van backlights. Om de zwartwaarden en het contrast te verbeteren, maakt deze TV gebruik van Full Array Local Dimming (FALD).

Dat houdt in dat deze TV vele afzonderlijke backlights heeft, en deze afhankelijk van het beeld ook kan uitschakelen. Zo zullen de backlights op een gedeelte van het scherm dat zwart weergegeven moet worden ook volledig uitgaan.

Ook heeft deze TV ondersteuning voor de weergave van HDR-beeldmateriaal, in meerdere HDR-formats. Hieronder Dolby Vision, HDR10 Pro, en HLG Pro. Daarmee kan deze TV dus beeldmateriaal met een groot kleurbereik weergeven.

Uiteraard is dit ook een smart TV, die over Wi-Fi verbind met het internet. Deze TV gebruikt het smart besturingssysteem webOS. Dit besturingssysteem geeft je toegang tot vele video-streaming apps, zoals Netflix, Amazon Prime Video, Videoland, en YouTube.

Met de vier beschikbare HDMI ports op deze TV, kun je ook vele externe apparaten op deze TV aansluiten. Bijvoorbeeld een soundbar, een Chromecast Ultra, een blu-ray speler, of een gaming console. Met de ondersteuning van HDMI 2.1 is deze TV ook een goede keuze voor gaming.

Daarnaast heeft deze TV ook drie USB-aansluitingen beschikbaar, en kun je zo ook een USB-stick of externe harde schijf aansluiten om video’s af te spelen.

Een ander voordeel van deze TV is het geluid. De TV heeft namelijk 2.2 channel geluid, en met 40 Watt ook een hoog vermogen.

De TV kun je neerzetten op de pootjes, of op een TV-beugel plaatsen. Deze TV heeft een VESA 400×400 aansluiting voor een TV-beugel. De TV zonder de voet weegt 27 kg.

LG 55NANO966PA – goedkope 8K TV van LG (55 inch)

Lg 55nano966pa Goedkope 8k Tv

Artencraft.nl €1399 Product bekijken

De op één na goedkoopste 8K TV is de LG 55NANO966PA. Ondanks de hogere prijs, heeft deze TV een aantal minder gunstige eigenschappen dan de LG Nanocell 65NANO956NA.

Zo is dit wel een 8K TV, maar heeft deze met de 55 inch beelddiagonaal een kleiner scherm. Met het kleinere scherm zal de hoge resolutie van de TV minder opvallen. Wel zal ook deze TV het beeldmateriaal automatisch opschalen naar 8K.

Ook dit scherm is een LCD-LED, dat het contrast en de zwartwaarden flink verbeterd door de Full Array Local Dimming. Een nadeel van deze TV is dat het scherm een refresh rate van 50/60 Hz heeft. Dat maakt deze TV minder geschikt voor gaming met de nieuwste consoles, de PS5 en de Xbox Series X. Deze kunnen namelijk 120 frames per seconden genereren, maar dat kan deze TV door de lagere refresh rate niet weergeven.

Wel is deze TV prima geschikt voor het streamen van video. Nagenoeg alle Live TV, films, en series, worden uitgezonden met een framerate onder de 60 fps. En met het webOS besturringssysteem van deze smart TV heb je toegang tot alle populaire video streaming apps.

Ook kan deze TV het beeldmateriaal weergeven met een groot kleurbereik. De TV ondersteunt namelijk de weergave van meerdere HDR-formaten, waaronder Dolby Vidson, HDR 10 Pro, en HLG.

Met het 40 Watt 2.2 channel geluid van deze TV, zal deze ook beter klinken dan de meeste andere TV’s. Toch kun je het geluid nog flink verbeteren met een goede soundbar of een volledige geluidsinstallatie.

De TV beschikt over 4 HDMI 2.1 ports en 3 USB aansluitingen. Daarmee heeft deze TV een ruime hoeveelheid aansluitingen voor het aansluiten van externe apparaten.

Deze TV kun je neerzetten op de bijgeleverde pootjes, of plaatsen op een VESA 300×300 TV beugel. De TV weegt 19.4 kg, dus kies een beugel die dat gewicht aankan.

Samsung QLED QE65Q800TAL  – goedkope 8K QLED TV

Samsung Qled Qe65q800tal 65 Inch 8k Tv

Artencraft.nl €1525 Product bekijken
Bestsellers.nl €1649 Product bekijken

Ook Samsung maakt 8K TV’s, en deze zijn ondertussen flink goedkoper geworden. De goedkoopste 8K TV van Samsung is de Samsung QLED QE65Q800TAL.

Dit is een 8K QLED TV met een beelddiagonaal van 65 inch. De TV zal het beeld automatisch opschalen naar 8K. Deze TV heeft een LCD-LED scherm, en maakt gebruik van Full Array Local Dimming om het contrast te verbeteren.

De QLED TV’s van Samsung staan bekend om de hoge maximale felheid. Daarnaast heeft dit scherm een grote kleurvolume, namelijk van 100% van de DCI-P3 kleurruimte. Ook ondersteunt de TV HDR weergave met HDR10+ en HLG. Zo kan deze ook werkelijk het beeldmateriaal afspelen met een groter kleurbereik dan normaal.

Met het smart besturingssysteem van deze TV, Tizen, heb je ook toegang tot veel apps. Zo kun je hiermee gebruik maken van Netflix, Amazon Prime Video, Disney Plus, Videoland, YouTube, en meer.

Met de 100/120Hz verversingssnelheid van deze TV, is dit ook een prima keuze voor gaming. Met HDMI 2.1 ondersteuning kan de TV het beeld van consoles in 120 Hz in de 4K resolutie, en wordt VRR (variabele refresh rate) ondersteunt oom ‘screen tearing’ tegen te gaan.

De TV heeft 4 HDMI ports en 2 USB ports om externe apparaten op aan te sluiten.

Je kunt de TV neerzetten op de meegeleverde voet, maar ook aan de muur plaatsen. Deze TV heeft een erg plat scherm, dat het mogelijk maakt om de TV erg plat tegen te muur te hangen. Om de TV op te hangen heb je een VESA 400×300 beugel nodig die minimaal 24 kg kan dragen.

Samsung QLED QE75Q800TAL  – goedkoopste 75 inch 8K TV

Samsung Qled Qe75q800tal 75 Inch 8k Tv

Artencraft.nl €2249 Product bekijken

Met een nog groter schermformaat wordt het voordeel van 8K nog duidelijker. De Samsung QLED QE75Q800TAL is een 75 inch 8K TV, die op de afmeting na gelijk is aan de voorgenoemde Samsung QLED QE65Q800TAL.

Zo is dit ook een QLED TV, die het beeld opschaalt naar 8K. Het scherm heeft FALD voor de contrastverbetering, en kan beeld weergeven in de HDR10+ en HLG HDR-formaten. Het scherm heeft een hoge maximale helderheid, en een groot kleurbereik, dat 100% van de DCI-P3 kleurruimte beslaat.

Met de HDMI 2.1 ports en de 100/120 Hz refresh rate van deze TV, is het ook een prima keuze voor gaming. Voor het kijken van TV en andere toepassingen, heb je met het Tizen  smart besturingssysteem toegang tot honderden apps.

Ook deze TV heeft 4 HDMI ports en 2 USB ports.

Door de grotere afmeting van het scherm, heb je bij deze 75 inch TV wel een andere TV-beugel nodig om deze op te hangen. Om deze TV op te hangen, zul je voor een VESA 400×400 TV-beugel die minimaal 34.3 KG kan dragen moeten kiezen.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over het kopen van een goedkope 8K TV? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Of een ervaring met een van de genoemde televisies die je wil delen? Laat dan hieronder je reactie achter!

Plaats een reactie

Send this to a friend