Design TV? Vijf luxe televisies met een uniek design!

Een TV krijgt vaak een prominente plaats in een woonkamer. Daarom mag deze er best goed uitzien, ook als deze niet aan staat.

Ben je op zoek naar een TV met een uniek design? In dit artikel noem ik vijf televisies met een uniek design, en een luxe uitstraling.

1. Samsung the Serif – design TV op pootjes, met NFC

Samsung The Serif Tv Op Poten

Deze unieke TV van Samsung zit in een een grote omlijsting, waardoor deze al een stuk interessanter is dan een simpele rechthoek. De TV is op de vier meegeleverde poten neer te zetten, waardoor je deze neer kunt zetten zonder TV meubel. De kabels van de TV zijn weg te werken in één van de achterste poten.

Ook kun je ervoor kiezen de TV neer te zetten zonder de vier poten, waardoor je deze wél op een TV meubel kunt plaatsen. Een unieke eigenschap aan de TV is dat deze over NFC beschikt; near-field-communication. Door de opstaande rand kun je zo je telefoon op de TV leggen, en kan de televisie vervolgens het beeld en geluid van de telefoon afspelen.

Als je geen televisie kijkt, kun je de TV zo instellen op de zogenaamde ‘Ambient Mode’. In die stand laat de TV kunst, foto’s, of informatie zoals een klok op het scherm zien.

Deze TV is beschikbaar in twee kleuruitvoeringen, namelijk in lichtblauw met zwarte poten, en wit met zwarte poten. The Serif is beschikbaar in vier verschillende maten, namelijk met een scherm 43, 50, 55, en 65 inch beelddiagonaal.

Dit is een QLED TV met de 4K resolutie, en een verversingssnelheid van 100 Hz. Deze televisie ondersteunt High-Dynamic Range, en maakt voor de verbetering van de zwartwaarden gebruik van local dimming.

Samsung the Serif is een smart TV met Samsung’s smart platform Tizen. Daarmee kun je onder andere gebruik maken van streaming apps zoals Netflix, Amazon Prime video, of Disney Plus. Voor het aansluiten van externe apparaten zijn alle belangrijke aansluitingen aanwezig. Deze zijn verborgen achter het achterpaneel van deze TV.

Deze TV werkt niet alleen goed samen met Samsung smartphones, maar ook met die van Apple. Dit is namelijk een van de weinige televisies met een ingebouwde Apple TV, waardoor je met AirPlay 2 naar deze TV kunt streamen.

Kortom is de Samsung the Serif wat betreft functionaliteit, én design een goede optie. Deze TV kopen? Deze is onder andere beschikbaar op Coolblue.nl en Bol.com.

2. B&O BeoVision Eclipse – Grote, luxe TV met soundbar

Beovision Eclipse Luxe Tv

Voorkeur aan een grotere TV, met een ingebouwde soundbar? Dan is de BeoVision Eclipse een interessante optie. Deze TV is namelijk beschikbaar in 55 inch, maar ook in 65 inch.

Om te zorgen voor een flink betere geluidservaring, bevat deze TV een soundbar, namelijk de SoundCentre. Met drie audiokanalen, zes geïntegreerde speakers, en een maximaal vermogen van 450 Watt zorgt deze soundbar voor krachtig en ruimtelijk geluid.

De BeoVision Eclipse is neer te zetten op de bijbehorende poot, of aan de wand te monteren met een muurbeugel. Een unieke eigenschap is dat de bijbehorende poot of muurbeugel elektrisch aangedreven zijn. Zo kun je dus gebruik maken van je afstandsbediening om de stand van de TV aan te passen.

Deze TV is beschikbaar in vier verschillende designs, namelijk Bronze Tone, Piano Black, Natural (zilver), en Brass Tone. Hierbij is het voornaamste verschil de behuizing van de soundbar, en de poot en voet van de TV. Daarnaast zijn er verschillende covers beschikbaar voor de soundbar, zodat je de look van de TV nóg beter kunt afstemmen op je interieur of je persoonlijke voorkeur.

Deze TV is ontwikkeld in samenwerking met LG. De TV bevat daarom een 4K OLED paneel van LG, en gebruikt ook hetzelfde smart besturingssysteem, namelijk webOS. Omdat individuele pixels bij OLED wel of géén licht kunnen weergeven, hebben OLED TV’s de beste zwartwaarden en contrast.

Het webOS besturingssysteem maakt dit een smart TV. Je kunt daarom gebruik maken van je favoriete video streaming apps. Daarnaast heeft deze TV een ingebouwde Chromecast, en ondersteuning voor Apple Airplay.

Deze TV kopen? Deze is onder andere verkrijgbaar op Morelisse.nl en Onlineplayshop.nl.

3. Loewe Bild 9.65 OLED – Art Deco design TVLoewe Bild Ts 9 65 Tv

Een andere TV met een uniek design is de Loewe Bild 9.65. Deze TV is beschikbaar in drie verschillende designs. De Loewe WM, TS, en FS.

Hierbij staat WM voor Wall Mount, TS voor Table Stand, en FS voor Floor stand. Al deze opties hebben een industrieel design, waarbij de staander bestaat uit een frame vierkante buizen. Je hebt hierbij keuze uit twee verschillende kleuren, namelijk de staander in het grijs (Graphite Grey), of in het goud (Amber Gold).

Een andere speciale eigenschap van de Loewe Bild 9.65 is de ingebouwde soundbar. Als je de TV aanzet, schuift het scherm omhoog in het frame, en wordt de soundbar zichtbaar (zie demonstratie). Deze soundbar bevat wel zes ingebouwde speakers, en heeft een maximaal vermogen van 120 Watt.

Naast het goede beeld, is dit een TV met goed geluid, ook zonder een externe audio-installatie aan te sluiten. Wil je nog beter geluid bij deze TV? Dan kun je gebruik maken van de luxe Loewe Klang 9 speakers, die wat betreft design perfect bij deze TV passen.

De Loewe Bild 9.65 is een 4K OLED TV met een beelddiagonaal van 65 inch (164 cm). Deze TV ondersteunt HDR beeldmateriaal met de HDR10 en HLG standaarden. Het is een smart TV, en maakt gebruik van het smart besturingssysteem Loewe OS.

4. Philips 65OLED986 – Luxe TV met soundbar

Philips Oled Plus 986 Luxe Tv Met Soundbar

De Philips 65OLED986/12 is een luxe TV van Philips. Wat betreft design is deze TV het beste te vergelijken met de eerder genoemde BeoVision Eclipse. Deze Philips TV heeft namelijk ook een staander, met daaraan een soundbar. Ook is dit een 65 inch OLED TV.

De staander heeft een industriële look, en is uitgevoerd in geborsteld staal. De soundbar is ontworpen door Bower & Wilkins. Deze heeft drie geluidskanalen, met voor elk kanaal één woofer én tweeter. De tweeter van het middenkanaal zit boven de soundbar, zodat ook deze precies in het midden zit. Ook de geluidskwaliteit van deze TV wordt zeer goed bevonden.

Een verschil met de BeoVision Eclipse is dat deze TV over Ambilight beschikt. Dit is een verlichting aan de achterzijde van het scherm, die aansluit bij de kleuren die op het scherm worden weergegeven. Dit zorgt voor een extra ruimtelijke ervaring.

De Philips 986 heeft de 4K UHD resolutie, ondersteunt HDR10+, en heeft een verversingssnelheid van 100 Hz. Ook dit is een smart TV, en beschikt over het populaire besturingssysteem Android TV.

Deze TV kopen? Je kunt deze TV onder verkrijgbaar op Coolblue.nl en HelloTV.nl.

5. Bang & Olufsen BeoVision Harmony TV

Bo Beovision Harmony Design Tv

De BeoVision Harmony van Bang & Olufsen is een TV met een zeer uniek design. Net als veel van de eerder genoemde televisies, bevat deze TV ook een geluidsinstallatie.

Deze speakers zijn verdeeld over twee panelen. Je kunt kiezen voor twee verschillende designs. De ‘Oak Wood’ uitvoering heeft een front dat eikenhout combineert met aluminium. De andere uitvoering, ‘Grey Melange fabric’, heeft een front stoffen front met twee verschillende grijstinten.

Als de TV uitstaat, staan de speakerpanelen rechtop, voor het scherm van de TV. Zet je de TV aan, dan vouwen deze panelen naar buiten, en schuift de TV omhoog. Zet je de TV uit, dan is deze dus minder prominent aanwezig. In deze video zie je hoe dit mechanisme werkt.

Deze panelen bevatten in totaal zes speakers, en vormen een 3.0 Channel geluidssysteem van 450 Watt.

Ook bij deze TV wordt er gebruik gemaakt van een OLED paneel van LG. Deze TV heeft de 4K resolutie, en ondersteunt HDR beeldmateriaal. Deze smart TV beschikt ook over LG’s webOS als besturingssysteem. De TV heeft een ingebouwde Chromecast, en ondersteunt Apple Airplay 2.

Deze TV is beschikbaar in 65 en in 77 inch beelddiagonaal, en is onder andere verkrijgbaar bij Morelisse en Olineplayshop.nl.

6. Extra optie: TV naar keuze op een driepoot!

Tv Op Driepoot Vogels Next Op1

Heb je voorkeur voor een andere TV, of wil je je huidige TV een uniek design geven? De meeste televisies hebben een verwijderbare staander of voet. Als je deze verwijdert, kun je een andere staander gebruiken.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Vogel’s Next OP1, een houten driepoot voor je televisie. Deze design TV standaard is geschikt voor TV’s vanaf 46 inch, tot maximaal 70 inch. Daarnaast is er een maximum gewicht, namelijk 40 kilogram.

Bijna alle TV’s hebben aan de achterzijde vier schroefgaten, waardoor je deze kunt bevestigen aan een TV-beugel of staander. Hierbij wordt de VESA-standaard aangehouden. Alle TV’s met een VESA 100×100, tot maximaal VESA 400×400 zijn op deze TV voet te monteren.

De onderzijde van de TV bevindt zich met deze staander minimaal op 51 cm hoogte. De afstand tussen de uiteinde van twee poten is 95 centimeter.

De Vogel’s Next OP1 kopen? Deze is onder andere beschikbaar op Expert.nl en Amazon.nl. Bij deze webwinkels is ook de houten vierpoot standaard van Vogel’s beschikbaar. Deze heet de OP2, en is geschikt voor nog grotere en zwaardere televisies.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen over het kopen van een luxe/design TV, of over één van de genoemde producten? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Je kunt hieronder een reactie achterlaten!

Laatste update: 26 januari 2023. Oorspronkelijke publicatiedatum: 29 december 2019.

Plaats een reactie

Send this to a friend