Elektrische TV beugel kopen? Dit zijn de beste opties!

Met een elektrische TV beugel kun je de TV op afstand in de juiste richting laten bewegen met een afstandsbediening of app. Als je klaar bent met kijken, kun je meestal met één druk op de knop de TV weer terug laten bewegen, zodat deze weer strak tegen de muur hangt. Elektrische muurbeugels zijn vooral nuttig als je de TV vaak van houding wil veranderen. Bijvoorbeeld omdat de TV voor je standaard kijkplek altijd in de juiste richting gedraaid moet worden, of omdat je TV wil kijken vanaf wisselende zitplaatsen.

Er zijn op dit moment nog maar weinig elektrische TV beugels beschikbaar. Om een goede keuze te maken moet je in ieder geval rekening houden met de richting waarin je de TV wil kunnen bewegen:

 • Kantelen – de hoek waaronder de TV zich naar je toe richt veranderen; omhoog of omlaag kantelen. Praktisch gezien gaat dit eigenlijk alleen om omlaag kantelen – bijvoorbeeld om recht zicht op de TV te hebben bij onderuitgezakt op de bank zitten of liggen, of als je vanuit bed TV wil kunnen kijken. Op dit moment is de enige elektronische TV beugel die kan kantelen de Mywall 12 M elektrische plafondbeugel. Er is nog geen gemotoriseerde muurbeugel beschikbaar die ook kantelbaar is.
 • Draaien – met een draaibare TV beugel kun je de TV naar links of naar rechts draaien, zodat je er recht voor zit. De meeste elektrische TV beugels zijn draaibaar.

Op zoek naar een optie om de TV elektrisch in hoogte te verstellen? Dan gaat het om een zogenaamde TV lift. Hierover volgt later nog een artikel.

In dit artikel ga ik in op vijf elektrische TV beugels. Wat voor jou de beste optie is, hangt af van het gewenste gebruik en je budget:

 • Vogel’s MotionSoundMount NEXT 8375 – 120° draaibare elektrische muurbeugel met ingebouwde soundbar. Werkt automatisch, met een aantal instelbare opties. De duurste optie.
 • Vogel’s MotionMount NEXT 7355 – 120° draaibare elektrische muurbeugel die automatisch werkt met een aantal instelbare opties. Dure optie.
 • MyWall HL 12 M – kantelbare (75°) elektrische plafondbeugel. Relatief goedkope optie.
 • MyWall HP 23 L – draaibare (30° links en 30° rechts) elektrische TV beugel. Relatief goedkoop.
 • MyWall HP 22 – draaibare (90° links of 90° rechts) draaibare elektrische TV beugel. De goedkoopste.

Op dit moment is er geen beugel beschikbaar die zowel kan kantelen als draaien. Meer informatie over de vijf bovengenoemde opties lees je hieronder.

Vogel’s MotionSoundMount NEXT 8375 – gemotoriseerde TV beugel met soundbar

Vogels MotionSoundMount NEXT 8375 Elektrische Tv BeugelDe MotionSoundMount NEXT 8375 is de ultieme elektrische TV beugel. Met deze elektrische TV beugel kan je niet alleen het beeld op afstand in de juiste richting draaien, maar ook het geluid! Er zit op de MotionSoundMount namelijk een soundbar gemonteerd, die meebeweegt met de TV. Ook wordt er een subwoofer meegeleverd, die je los moet neerzetten.

Deze TV beugel van Vogel’s is geschikt voor TV schermen van 40 tot en met 65 inch in beelddiagonaal, en een maximaal gewicht van 30 kg. Het scherm kan draaien, maar niet kantelen. De totale hoek waaronder het scherm kan draaien is 120 graden. Van plat tegen de muur maximaal 60 graden naar links, en 60 graden naar rechts.

De MotionSoundMount is te bedienen met de meegeleverde afstandsbediening of met de app. In de app kun je één positie instellen waar de TV zich automatisch naartoe draait als je deze aanzet. Zit je bijvoorbeeld meestal TV te kijken vanuit één bepaalde hoek van je bank? Dan kan je deze instellen als de automatische kijkpositie. Bij het aanzetten draait de TV zich naar deze positie toe. Zet je de TV weer uit, dan beweegt deze zicht automatisch weer terug, tot deze weer plat tegen de muur hangt.

Daarnaast kun je met de app nog 10 andere posities opslaan. Wil je naast de bank bijvoorbeeld ook goed zicht hebben op de TV vanaf je eettafel? Dan is het erg handig om deze plek in de app op te slaan. Eenmaal opgeslagen, kun je met één druk op de knop de TV zich precies in de richting laten draaien zodat je vanaf je eettafel perfecte beeld (en geluid) hebt.

Ook kun je draadloos muziek streamen naar de ingebouwde soundbar en subwoofer met bluetooth. In de onderstaande video zie je een demonstratie van dit product:

Om de MotionSoundMount NEXT 8375 te monteren maak je gebruik van het meegeleverde bevestigingsmateriaal; fischer pluggen en bouten. Je kunt bij het monteren de handleiding volgen, of de instructies in deze video. De kabels van de TV zijn weg te werken in de arm van de muurbeugel. Wil je de kabels vanaf het ophangpunt van deze muurbeugel ook onzichtbaar maken, dan kun je gebruik maken van de bijbehorende NEXT 7840 kabelkolom. Aan deze kabelkolom kun je ook de NEXT 7825 monteren. Dit is een plank die precies op de kabelkolom past, en je daarmee de ruimte geeft om randapparatuur zoals een receiver, versterker, of een console te plaatsen.

De MotionSoundMount NEXT 8375 is te koop op Bol.com. De huidige prijs is bij beide webshops op dit moment 929 euro.

Vogel’s MotionMount NEXT 7355 – automatische draaibare TV meurbeugel

Vogels MotionMount NEXT 7355De Vogel’s MotionMount NEXT 7355 is net als de NEXT 8375 een elektrische TV muurbeugel. Het enige verschil met de 8375 is dat er bij de NEXT 7355 geen soundbar zit ingebouwd. Ook de subwoofer wordt niet meegeleverd.

Wel heb je alle andere voordelen; de NEXT 7355 is met afstandsbediening of app op afstand te bedienen, en beweegt automatisch de TV naar een van tevoren opgeslagen stand. Heb je al een soundbar en subwoofer? Dan is de 7355 een betere optie dan de 8375. Omdat de soundbar en subwoofer bij deze uitvoering ontbreken, is de NEXT 7355 ook een stuk goedkoper; op dit moment €719.

Wil je toch een soundbar die meebeweegt met je scherm? Met de Vogel’s Sound 3450 universele soundbarsteun kun je nagenoeg elke soundbar vastmaken aan je TV. Met je TV aan de muurbeugel, beweegt zo ook het geluid mee met de richting van de TV.

De MotionMount NEXT 7355 is te koop bij Bol.com voor €699,99. Ook is deze TV beugel beschikbaar op Amazon.de, waar de prijs soms lager ligt.

MyWall HL 12 M – elektrische plafondbeugel

MyWall HP 12 MLDe MyWall HL 12 M is een goede optie als je de TV wil ophangen op een plek waar je geen muur beschikbaar hebt, of als je liggend omhoog naar de TV wil kunnen kijken. Met deze wallmount maak je de TV namelijk vast aan het plafond.

Op het moment dat je TV wil kunnen kijken, kantel je de TV met de afstandsbediening omlaag in de juiste houding. Ben je klaar met kijken, dan kun je de TV met de meegeleverde afstandsbediening weer naar het plafond toe kantelen, tot deze strak tegen het plafond hangt en daarmee volledig uit de weg is.

Deze elektrisch TV beugel is geschikt voor TV’s van 23-55 inch, met een maximaal gewicht van 30 kg. Je kunt met deze TV beugel de TV maximaal 75 graden omlaag kantelen vanaf het plafond.

De MyWall HL 12 M is te bestellen op Bol.com voor €189,99, of op Conrad.nl voor €195,20.

MyWall HP 23 L – elektrische wandbeugel (60°)

MyWall HP23 LDe MyWall HP 23 L is een draaibare elektrische TV beugel met twee draaipunten: één aan de kant van de muur, en één bij de kant van de TV. De TV is met de  meegeleverde afstandsbediening maximaal 60 graden kunt draaien: van 30 graden naar links tot 30 graden naar rechts. Deze TV beugel kan maximaal een TV van 35 kg dragen, en is geschikt voor schermen met een afmeting van 32 tot 55 inch.

De MyWall HP 23 L is een goede optie als de TV voor jouw gebruik niet al te ver hoeft te draaien, en bijvoorbeeld de TV op afstand zo wil kunnen draaien dat je vanaf beide uiteinden van de bank recht zicht op de TV kunt hebben. De HP 23 L is te bestellen op Conrad.nl voor €284,05.

MyWall HP 22 – elektrische TV muurbeugel (90°)

MyWall HP22 Elektrische Tv MuurbeugelDe MyWall HP 22 is een elektrische muurbeugel met één scharnier. Hiermee kun je een TV van plat tegen de muur, tot haaks op de muur laten draaien (90 graden). Dit is de beste optie als je de TV steeds één kant op wil kunnen draaien. Bijvoorbeeld als je met de TV plat tegen de muur er goed zicht op hebt vanaf de bank, maar de TV 90 graden moet draaien om er goed zicht op te hebben vanaf de eettafel.

Ook is dit is een goede optie als je geen muur recht tegenover je bank tot je beschikking hebt om een TV aan op te hangen, maar wel aan de zijkant hiervan. Zo kan je de TV in de richting van de bank laten met de afstandsbediening naar je toe draaien als je klaar zit om te kijken. Na het kijken kun je de TV weer strak tegen de muur laten bewegen zodat deze niet in de weg hangt.

Deze muurbeugel is geschikt voor schermen van 32 tot maximaal 55 inch, en kan maximaal TV’s van 40 kg aan. Daarmee is dit de zwaarst belastbare elektrische muurbeugel. De MyWall HP is te bestellen op Amazon.de. Op 1 februari 2020 is de prijs daar €159, en is dit daarmee de goedkoopste elektrische TV beugel.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over het kopen van een elektrische TV beugel? Laat het hieronder weten! Ervaring met de genoemde producten? Deel deze hieronder door een bericht te plaatsen!

Plaats een reactie

4 reacties op “Elektrische TV beugel kopen? Dit zijn de beste opties!”

  • Hoi Paul,

   Het wordt er niet specifiek bij genoemd, maar in principe is de Vogel’s MotionMount NEXT 7355 geschikt voor 75 inch TV’s, zolang je deze een overeenkomende VESA-maat heeft (t/m VESA 600mm x 300mm), en niet zwaarder is dan 30 kg. Wel is het mogelijk dat je 75 inch TV de muur raakt als je deze te ver één kant opdraait: tot 65 inch is dat niet mogelijk. Maar: als je bepaalde standen voorprogrammeert, en alleen deze standen gebruikt, is dat geen probleem.

   Verder ben ik niet op de hoogte van andere elektrische TV-beugels waarbij uitdrukkelijk genoemd wordt dat ze geschikt zijn voor televisies van 75 inch.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
 1. Kan De MyWall HP 22 ook met de afstandbediening van de TV Samsung UE40H6200AWXXN bediend worden zodanig dat als de TV aangaat, ook de beugel in een voorgeprogrameerde stand komt, en als de TV uitgaat, de beugel weer naar de muur gaat ?

  Beantwoorden
  • Hoi Cor,

   Nee, dat is helaas niet mogelijk. Wel kun je met de meegeleverde afstandsbediening van deze TV beugel 2 standen programmeren. Met één druk op de knop op de afstandsbediening zal de beugel meteen naar de opgeslagen positie bewegen.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
Send this to a friend