Klipsch Cinema 600 soundbar: specificaties, reviews, prijzen!

Interesse in de Klipsch Cinema 600? Deze soundbar van Klipsch is het middenmodel van de huidige line-up. Maar is dit een goede soundbar? Wat zijn de eigenschappen, en de belangrijke voor- en nadelen hiervan? Krijgt deze soundbar goede beoordelingen in de reviews?

Om deze vragen te beantwoorden ga ik uitgebreid in op alle eigenschappen, en geef ik aan wat je daarom van deze soundbar kunt verwachten. Daarna geef ik een samenvatting van de reviews van deze soundbar, en noem ik de meest genoemde voor- en nadelen. Ten slotte is het mogelijk om op deze pagina alle huidige prijzen en aanbiedingen van deze soundbar te vergelijken.

Tip: meer informatie over alle belangrijke eigenschappen, lees je in onze soundbar koopgids.

Klipsch Cinema 600: levering (unboxing) en fysieke eigenschappen

Klipsch Cinema 600 Soundbar Th

De Klipsch Cinema 600 is verkrijgbaar voor zo’n 600 euro bij onder andere Bol.com en Coolblue.nl. Maar wat krijg je voor deze prijs precies geleverd?

In de doos vind je het volgende:

 • De Klipsch Cinema 600 soundbar
 • De bijbehorende subwoofer
 • Een afstandsbediening en bijbehorende AAA-batterijen
 • Twee muurbeugels en twee ophanghaakjes
 • Een papieren sjabloon voor het uitmeten van de muurbeugels
 • Twee stroomkabels van 1.5 meter (voor soundbar en subwoofer)
 • Eén HDMI-kabel om de soundbar aan te sluiten
 • Een handleiding

Het gebruikte materiaal van de Cinema 600 soundbar is kunststof, met op de uiteinden een gedeelte met een houten uiterlijk. Het grootste gedeelte gedeelte van de soundbar is overtrokken met speakerstof, waar de speakers achter schuilgaan.

Van alle speakers, zijn alleen de twee tweeters op het uiteinde van de soundbar zijn zichtbaar. Boven de rechter tweeter zitten op de soundbar meerdere knoppen, en een LED-display.

De subwoofer is grotendeels uitgevoerd in hout, met een afwerking van zwart fineer. Bij de subwoofer is de speaker omlaag gericht. De subwoofer staat op zwarte rubberen pootjes. Op zowel de subwoofer als de soundbar is er op de linker-onderzijde een merk-plaatje te vinden, met de tekst “Klipsch Reference”.

De afmetingen zijn als volgt:

 • De soundbar is 114.3 cm breed, 7.3 cm hoog, en 8.6 cm diep
 • De subwoofer is 36 cm breed, 47 cm hoog, en 37 cm diep

Daarmee zijn dit zowel een flinke soundbar als subwoofer. Ga dus na of je genoeg ruimte hebt om deze te plaatsen, en of de soundbar niet voor het scherm van de TV valt. Heb je niet genoeg plaats op je TV meubel? Dan kun je ervoor kiezen om zowel de soundbar als de TV aan de muur te bevestigen.

Gebruik en functies: aansluiten en bedienen van de Klipsch Cinema 600

Om de soundbar in gebruik te nemen zul je deze moeten aan sluiten op je TV, receiver, blu-ray speler of gaming console.

Hiervoor heeft deze soundbar de volgende aansluitingen:

 • HDMI (ARC)
 • Toslink (Digitale/optische ingang)
 • 3.5 mm AUX (analoge ingang)
 • Subwoofer aansluiting (uitgang: optioneel)

Kies bij voorkeur voor een aansluiting met je TV over HDMI. Er wordt een HDMI-kabel meegeleverd. Verder zul je de soundbar én subwoofer met de meegeleverde stroomkabel aan moeten sluiten op het stopcontact.

De verbinding tussen de soundbar en de subwoofer is draadloos. Zorg dat je eerst de soundbar aansluit op het stopcontact. Sluit je daarna de subwoofer aan, dan zal deze automatisch verbinding maken met de soundbar. Dat werkt maximaal op 9 meter afstand. Ook kun je de draadloze verbinding handmatig opzetten door de ‘pairing’-knop op de subwoofer en de soundbar ingedrukt te houden.

De subwoofer-uitgang voor op de soundbar is optioneel. Zo kun je eventueel een andere subwoofer naar keuze (bedraad) aansluiten op de soundbar.

Je kunt meerdere apparaten tegelijk aansluiten op de soundbar. Zo kun je bijvoorbeeld de soundbar op je TV aansluiten over HDMI, en de 3.5 mm AUX ingang gebruiken voor het aansluiten van een CD of platenspeler.

Je kunt met de meegeleverde afstandsbediening of knoppen op de soundbar kiezen welke input-bron je wilt gebruiken voor het afspelen van geluid. Zo kun je dus wisselen tussen bijvoorbeeld de TV of een CD-speler.

Je kunt de soundbar bedienen met de meegeleverde afstandsbediening. Hierop vind je een aan/uit-knop, en knoppen om het volume aan te passen of te muten. Ook zijn er knoppen om alleen het volume van de subwoofer aan te passen, en is er een knop om het subwoofer-volume te resetten naar de standaard-instelling.

Verder kun je met de afstandsbediening de input-bron van de soundbar wisselen. Er zijn vier verschillende inputbronnen waar je uit kunt kiezen: TV (HDMI), Digital (Optische input), Analog (3.5 mm), en Bluetooth. Daarnaast kun je met de afstandsbediening de muziek pauzeren als je deze over bluetooth afspeelt.

Met de afstandbediening kun je ook nog drie verschillende ‘sound modes‘ inschakelen:

 • Virtual surround mode: met deze modus wordt surround sound nagebootst (virtueel surround sound)
 • Dialog Enhance mode: hiermee wordt de equalizer ingesteld zodat de stemfrequenties meer nadruk krijgen
 • Night mode: hiermee worden zowel de bastonen als de hoogste tonen verminderd, en de subwoofer uitgeschakeld. Geluidsoverlast wordt voornamelijk veroorzaakt door luide bastonen. Door deze uit te schakelen kun je de soundbar (‘s nachts) gebruiken, zonder overlast te veroorzaken.

Verder zit er een knop op de afstandsbediening is voor het in- of uitschakelen van de LED-display op de soundbar. Het LED-display op de soundbar laat zien welke input-bron of/of geluidsmodus de soundbar gebruikt. Deze kun je instellen op fel licht, dof licht, of uitschakelen (na inactiviteit).

Klipsch Cinema 600 Display En Knoppen

Onder de LED-display zitten er ook vier knoppen op de soundbar zelf. Dit zijn een aan/uit-knop, een knop voor wisselen van input-bron, en twee volumeknoppen (omlaag en omhoog).

Wil je niet de afstandsbediening van de soundbar gebruiken, maar die van je TV? Het is mogelijk om de afstandsbediening van je TV te koppelen aan aan de soundbar met een knopcombinatie op deze knoppen (zie de meegeleverde handleiding).

Deze soundbar beschikt alleen over Bluetooth voor het draadloos streamen van muziek. Het is dus niet mogelijk om over Wi-Fi muziek af te spelen naar de soundbar.

Ook is er een bijbehorende app beschikbaar, waarmee je (binnenkort) de equalizer (EQ) van de soundbar kunt aanpassen. Deze app heet de ‘Klipsch Connect’, en is beschikbaar op Android en op iOS.

Klipsch Cinema 600: speakers en audio-eigenschappen

De Klipsch 600 soundbar is een soundbar mét bijbehorende subwoofer, vormt samen een 3.1 channel geluidssysteem vormen voor bij je TV. In totaal zijn hiervoor 8 verschillende speakers beschikbaar.

Klipsch geeft op dat de soundbar een frequentiebereik van 28 Hz tot 20 kHz heeft. Dat houdt in dat deze soundbar erg diepe tonen haalt.

Naast het grote frequentiebereik, is de Cinema 600 met een totaal vermogen van 600 Watt is dit ook een erg krachtige geluidssysteem.

Speaker-indeling

In de soundbar zitten namelijk 7 speakers. Het midden-kanaal van de soundbar bevat één 1-inch tweeter, en twee zogenaamde ‘racetrack’-woofers: aan beide kanten van de tweeter één. Deze woofers zijn drie inch breed.

Zowel het linker- als rechter geluidskanaal hebben één 1-inch tweeter en één 3-inch woofer beschikbaar. Op beide uiteinden van de soundbar is deze tweeter zichtbaar. Alle andere speakers zijn niet zichtbaar, maar zitten achter de speakerstof.

Tweeters zijn speakers die goed zijn in het weergeven van hoge tonen. De gebruikte woofers zijn juist goed in het weergeven van de middentonen.

Voor goede weergave van de diepste bastonen, zit er bij de Klipsch 600 een losse subwoofer. De diameter van deze subwoofer is 10 inch. Als onderdeel van een set bij een soundbar, is dat één van de grootste afmetingen die je kunt vinden. Deze flinke subwoofer kan dan ook zeer diepe tonen kan maken.

Het voordeel van de 3.1 speaker-indeling is dat het geluid meer richting krijgt dan de stereo (2.0) speakerindeling van de TV zelf, of van een traditionele opstelling met een linker en rechter torenspeaker. Het toevoegen van het midden-kanaal zorgt ervoor dat het geluid meer richting krijgt.

Daarnaast legt het midden-kanaal bij films, series, en live TV nadruk op het stemgeluid. Daardoor kun je de stemmen beter verstaan.

Uitbreiden tot 5.1 surround systeem

Wil je de Klipsch Cinema 600 verder uitbreiden? Dan kun je de optionele Klipsch Surround 3 speakers toevoegen. Deze speakers kunnen draadloos verbinden met de soundbar, en breiden je geluidssysteem zo uit tot een 5.1 channel systeem, en zorgen dus voor surround sound.

Klipsch Surround 3 Speakers

Elke Klipsch Surround 3 speaker bevat een enkele 3 inch full range woofer. Samen zijn de twee Surround 3 speakers goed voor een vermogen van 60 Watt. Met het toevoegen van deze speakers wordt het mogelijk om geluid in Dolby Digital en DTS 5.1 formaat af te spelen.

De Klipsch Surround 3 speakers zijn los verkrijgbaar voor zo’n €299. Bekijk de prijs en beschikbaarheid op Bol.com of Expert.nl.

Daarnaast wordt de Cinema 600 samen met deze speakers verkocht als set. Als set ben je goedkoper uit, want de huidige prijs voor de Cinema 600 mét twee Surround 3 speakers is op dit moment €838 op Bol.com.

Klipsch Cinema 600 reviews, tests en ervaringen (geluidskwaliteit?)

Om erachter te komen hoe de Klipsch Cinema 600 in de de praktijk bevalt, heb ik meerdere reviews doorgenomen. Hieronder de samenvatting van elke review.

Reviews van review-websites:

 • PCmag.com (4/5). Noemt de geluidskwaliteit als voordeel. Met name de krachtige audio met stevige sub-bass, en de goede definitie van het geluid wordt hier als voordeel genoemd. Verder wordt de draadloze verbinding met de subwoofer, en de bluetooth streaming genoemd als voordeel. Ook het virtuele surround sound, en de mogelijkheid om uit te breiden naar een 5.1 systeem wordt positief ontvangen. Het voornaamste nadeel dat er wordt genoemd, is het ontbreken van een volledige EQ. Die wordt later nog beschikbaar in de bijbehorende app.
 • Digitaltrends.com (3.5/5). Hier wordt de bouwkwaliteit van de soundbar en subwoofer, en het gebruiksgemak genoemd als belangrijke voordelen. Daarnaast wordt het geluid krachtig en precies genoemd. Ook de dialoog-modus wordt genoemd als belangrijk voordeel. in tegenstelling tot de review van PCmag, is de reviewer van Digital Trends niet onder de indruk van de subwoofer, en het virtuele surround sound.
 • Rtings.com (7.9/10). Uit de test blijkt dat de soundbar een goed gebalanceerd geluid levert, en de subwoofer voor een zeer diep basgeluid zorgt. Ook de stereo-weergave is goed. De surround-weergave valt echter tegen in de uitgevoerde test. Ook krijgt de soundbar een goede beoordeling voor het verstaanbaar en helder weergeven van dialogen.

Reviews van klanten:

 • Amazon.com (4.5/5, 935 reviews). Bijna alle klantreviews zijn tevreden over de geluidskwaliteit van de soundbar, en noemen ook de diepe bastonen van de subwoofer vaak als voordeel. Ook wordt de dialoogmodus door veel klanten als belangrijk voordeel genoemd. Een aantal klanten noemt dat de equalizer op de app nog niet werkt als nadeel.
 • Crutchfield.com (4.5/4, 62 reviews). Bijna alle klanten zijn zeer positief over de geluidskwaliteit. De soundbar is volgens klanten krachtig en luid, heeft diepe bastonen, en de dialoogmodus werkt goed. Ook zijn de meeste klanten het er over eens dat het gebruiksgemak van de soundbar goed is.

Kortom zijn de meeste reviews over deze soundbar overwegend positief.

Klipsch Cinema 600 kopen: beschikbaarheid, prijs, aanbiedingen

Hieronder vind je de prijs van deze soundbar met bijbehorende subwoofer (EAN: 0743878043839), inclusief de prijsgeschiedenis. De prijs wordt automatisch bijgehouden. Is deze soundbar niet beschikbaar voor je gewenste prijs? Dan kun je een prijsmelding instellen. Je krijgt dan automatisch een e-mail wanneer deze beschikbaar is voor je ingestelde prijs.

Prijsverloop...

Prijsverloop voor: Klipsch Cinema 600 soundbar

Prijsverloop statistieken:

Huidige prijs: €299,00 15 januari 2024
Hoogste prijs ooit: €591,35 18 maart 2023
Laagste prijs ooit: €299,00 6 september 2023
Sinds 18 maart 2023

Laatste veranderingen:

€299,00 24 september 2023
€499,00 23 september 2023
€299,00 6 september 2023
€499,00 18 augustus 2023
€545,00 21 juni 2023
Maak GRATIS een prijs-notificatie aan!
Notificatie instellen voor Klipsch Cinema 600 soundbar - €299,00

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over de Klipsch Cinema 600? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Eigen ervaring met dit product die je wil delen? Laat hieronder een bericht achter!

Plaats een reactie

Send this to a friend