Xbox Series S zwart? Zo krijg je een zwarte Xbox Series S!

Xbox Series S ZwartDe Xbox Series S is de kleine en goedkope uitvoering van de nieuwste generatie Xbox consoles. Sinds 2020 is deze verkrijgbaar, maar alleen in het wit.

Op dit moment is er helaas nog géén zwarte uitvoering beschikbaar. Maar komt er nog een zwarte uitvoering van de Xbox Series S, en wanneer? En is het mogelijk om van je witte Xbox Series S ook een zwarte uitvoering te maken?

Op deze pagina lees je alles dat je moet weten over een zwarte Xbox Series S!

Xbox Series S zwart kopen? Nog niet beschikbaar of officieel aangekondigd…

Update: De Xbox Series S zwart (Carbon Black) is in juni 2023 aangekondigd en beschikbaar als pre-order! Bekijk hier alle prijzen en beschikbaarheid. Op 1 september worden pre-orders geleverd, en is de Series S zwart in winkels beschikbaar. Deze zwarte Xbox Series S heeft met zijn 1 Terabyte (TB) aan opslagruimte, twee keer zoveel opslagcapaciteit als de witte Xbox series S.

Het is ondertussen ruim twee en een half jaar geleden dat Microsoft de Xbox Series S uitbracht, in november 2020. Op dit moment is er echter nog steeds geen zwarte uitvoering beschikbaar. Ook heeft Microsoft nog geen zwarte Xbox Series S aangekondigd.

De Xbox Series S is alleen in het wit verkrijgbaar (bekijk aanbod en prijzen). In het eerste jaar was de Xbox Series S, net als de Xbox Series X, steeds uitverkocht. Ondertussen is deze stabiel verkrijgbaar.

Naast de launch-versie, is de Series S alleen nog uitgebracht in twee verschillende ‘bundles’. Namelijk de Xbox Series S Gilded Hunter Bundle, waarbij je een aantal verschillende ‘coins’ krijgt om in-game te gebruiken, en de Series S met Fortnite en Rocket League (goede deal!).

De Xbox Series S is echter nog niet uitgebracht in andere kleuren, en het lijkt er ook niet op dat dat nog gaat gebeuren. Bij de vorige generatie Xbox-consoles, de Xbox One consoles, was de Xbox One S ook alleen in het wit verkrijgbaar. Bij deze generatie was ook alleen de krachtigere Xbox One X verkrijgbaar in het zwart.

Kortom lijkt het erop dat Microsoft zich gaat houden aan dat kleurenschema. De minder krachtige ‘S’-consoles zijn wit, en de krachtigere ‘X’-consoles zijn zwart.

Maak je Xbox Series S zwart: gebruik deze console skins (stickers)!

Xbox Series S Zwart Th

Bol.com €24,99 Product bekijken

Wil je toch een zwarte Xbox Series S? De enige optie om deze zwart te maken is door gebruik te maken van een zogenaamde ‘skin’. Dit is een sticker-pakket met zwarte stickers om over de behuizing van je Xbox Series S te plakken.

Plak je deze stickers nauwkeurig op je Xbox Series S console, dan zal deze grotendeels zwart worden. De beste zwarte Xbox Series S console skins vind je hier op Bol.com voor €24,99. Deze set bevat één grote matte zwarte sticker, en een instructieblad om deze zo netjes mogelijk op je Xbox Series S console te plakken.

Eenmaal geplakt, zal je Xbox Series S grotendeels zwart zijn. Helaas is er één zijde van de console, de kant met de ventilatiegrille, die nog wit zal blijven. Maar als je de Xbox Series S in de breedte in je tv-meubel neerlegt, zul je alleen nog maar de zwarte aanzichten kunnen zien.

Naast de zwarte uitvoering, is deze Xbox Series S skin ook verkrijgbaar in vele andere kleuren.

Zwarte Xbox Series S controller: Wireless Controller Carbon Black

Xbox Wireless Controller Zwart

Bol.com €62,95 Product bekijken

Bij de Xbox Series S wordt één witte controller meegeleverd. Wil je ook een zwarte Xbox Series S controller? Dat kan, want de controllers voor de Xbox Series consoles worden ook verkocht in het zwart.

De officiële Xbox controller van Microsoft is de ‘Xbox Wireless controller’, en de zwarte uitvoering wordt de ‘Carbon black’ genoemd. Je kunt deze controller onder andere bestellen op Bol.com. Wil je eerst prijzen vergelijken, ga dan naar deze prijsvergelijkingspagina.

Naast de officiële controller, kun je ook gebruik maken van een controller van een ander merk. Het voordeel is dat je dan een stuk goedkoper uit kunt zijn. Geïnteresseerd in een goedkopere zwarte Xbox Series S controller? Lees dan dit artikel over goedkope Xbox controllers.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over de zwarte Xbox Series S? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Eigen ervaring met de zwarte Xbox Series skins die je wilt delen? Laat hieronder een bericht achter!

Plaats een reactie

Send this to a friend