Goedkoopste tablet? De vier goedkoopste tablets per type!

Op zoek naar een goedkope tablet? Niet altijd heb je de beste tablet nodig. Ook voor weinig geld kun je een prima bruikbare tablet vinden waarmee je prima kunt webbrowsen en video’s kunt afspelen.

In dit artikel houd ik bij wat de goedkoopste e-readers zijn die je op dit moment kunt kopen, per type.

Dit zijn de vier goedkoopste tablets van dit moment (2023):

  1. Archos T70: dé goedkoopste tablet (7 inch)
  2. TosciDO 10 inch Tab: goedkoop maar goed, goedkoopste tablet met SIM-kaart slot (10 inch)
  3. Lenovo Tab M8: de goedkoopste Lenovo tablet (8 inch, met SIM-kaart/4G optie)
  4. Samsung Galaxy Tab A7 Lite: goedkoopste Samsung tablet (8.7 inch)

Hieronder meer informatie over deze tablets, inclusief alle belangrijke voor- en nadelen van elke optie.

1. Archos T70: dé goedkoopste tablet (7 inch)

Archos T70 De Goedkoopste Tablet

Azerty.nl €74,90 Product bekijken

Op zoek naar dé goedkoopste tablet die je kunt kopen in Nederland? Dat is op dit moment de Archos T70, die je voor slechts €74,90 kunt bestellen op Azerty.nl en Megekko.nl.

Maar wat kun je ongeveer verwachten van zo’n goedkope tablet? De specificaties van deze tablet geven je daar een goed idee van.

Een opvallende eigenschap is dat dit een tablet is met een redelijk klein scherm. Het schermdiagonaal van deze tablet is namelijk 7 inch. Dit scherm geeft beeld weer in 1024×600 pixels. Prima bruikbaar, maar een stuk minder scherp dan duurdere tablets.

Verder is de processor van de tablet niet de krachtigste. Er zit een quadcore processor met een kloksnelheid van 1.2 GHz in deze tablet. Dat is niet zo’n krachtige processor, maar die wordt door het besturingssysteem van deze tablet ook niet zwaar belast.

De Archos T70 draait namelijk Android 10 Go, een lichte uitvoering van Android. Als je daar verder geen veeleisende apps op draait, volstaat de gebruikte processor prima. Webbrowsen en video’s kijken kan prima, maar voor het spelen van mobiele games is de tablet minder geschikt.

Met een werkgeheugen van 2 GB is het ook niet handig om veel apps tegelijk open te hebben met deze tablet. Ook de opslagruimte van deze tablet is wat beperkt. Er is namelijk 16 GB interne opslagruimte beschikbaar. Wel kun je dat uitbreiden door een microSD-kaart te plaatsen. De grootste microSD-kaart die je kunt gebruiken in deze tablet is er een met 128 GB aan opslagruimte.

De tablet beschikt over Wi-Fi en bluetooth voor draadloze verbinding. Je kunt de tablet dus ook prima gebruiken om een bluetooth speaker te bedienen, maar de tablet heeft ook een ingebouwde speaker en een AUX port een een bedrade koptelefoon aan te sluiten.

De batterij, die een capaciteit van 2500 mAh heeft, is niet de grootste. Verwacht dus niet de tablet langdurig te gebruiken zonder deze opnieuw op te laden.

Kortom is deze tablet oké om even te webbrowsen, een video te bekijken, of om een muziekje af te spelen. Heb je veel apps tegelijk open of wil je gamen, dan gaat dat met deze tablet al een stuk minder.

Wel is dit simpelweg dé goedkoopste tablet die je op dit moment kunt kopen. Deze tablet bestellen? Dat kan op Azerty.nl en Megekko.nl.

2. TosciDO 10 inch Tab: goede maar goedkope tablet – met SIM-kaart optie

Toscido Tab Goedkoop Maar Goed

Amazon.de bekijk prijs Product bekijken

Voor iets meer geld, maar nog steeds flink goedkoop, kun je een stuk betere tablet kopen. Op het moment van schrijven lag de prijs van deze tablet op zo’n 106 euro op Amazon.de.

Daarmee is deze tablet nog steeds erg goedkoop, maar je krijgt er wel aardig goede eigenschappen voor. Zo is het scherm van deze tablet voor een goedkope tablet aardig groot. Het beelddiagonaal van de tablet is 10 inch, en de resolutie is 1280×800. Daarmee heb je een groter en scherper beeld dan met de voorgenoemde tablet.

Verder heeft deze tablet een nieuwer besturingssysteem, namelijk Android 11. Ook is de tablet sneller. Dat komt door de relatief snelle processor met 8 processorkernen, en de 4 GB aan werkgeheugen.

Ook de opslagruimte van 64 GB is gunstig. De meeste tablets van deze prijs hebben namelijk maar de helft van deze opslagruimte. Daarnaast is de opslagruimte verder uit te breiden door een microSD kaart te plaatsen.

Een ander opzicht waar deze tablet goed scoort, is de connectiviteit. Naast Wi-Fi 5 en bluetooth 4.2, kun je een SIM-kaart plaatsen in deze budget-tablet. Met een SIM-kaart met data-abonnement kun je zo overal internetten met deze TosciDO tablet.

Met de ondersteuning voor 4G internet via je SIM-kaart, is dit ook de goedkoopste tablet waarin je een SIM-kaart kunt gebruiken.

De tablet heeft een prima batterijcapaciteit, van 5000 mAh. Deze kun je opladen via de USB-C poort aanwezig. Verder is er een 3.5 mm AUX poort beschikbaar voor het aansluiten van een bedrade koptelefoon of oortjes.

Kortom heeft deze tablet veel gunstige eigenschappen bij het krappe budget. Vooral de goede processor en werkgeheugen zullen ervoor zorgen dat de tablet ook na een paar jaar gebruik nog prima draait, waardoor je hier langer plezier van hebt.

Deze tablet kopen? Je kunt deze bestellen op Amazon.de of op Amazon.nl.

3. Lenovo Tab M8: de goedkoopste Lenovo tablet

Lenovo Tab M8 De Goedkoopste Lenovo Tablet

Amazon.nl bekijk prijs Product bekijken

Wil je een goedkope tablet van een betrouwbaar merk? Bekijk dan eens de Lenovo Tab M8; de goedkoopste tablet van Lenovo. Op het moment van schrijven ligt de prijs bij Amazon op €129,88 (bekijk huidige prijs).

Dit is een redelijk kleine tablet, met een scherm met een 8 inch beelddiagonaal. De resolutie van 1280×800 pixels zorgt op het niet al te grote scherm van deze tablet voor een scherp beeld.

De tablet draait Android 9.0, en loopt daarmee een paar versies achter. Dat maakt voor doorsnee gebruik verder niet echt uit.

Met de MediaTek Helio A22 chipset, is dit niet de snelste tablet. De quadcore processor van deze goedkope tablet heeft een kloksnelheid van 2.0 GHz. Daarmee is deze tablet snel bij simpele taken, zoals webbrowsen en bekijken van video’s.

Let wel op met de hoeveelheid apps die je tegelijkertijd open hebt met de Tab M8, want met slechts 2 GB RAM, zal de tablet wat langzamer worden bij multitasking.

De interne opslagruimte van de Tab M8 is 32 GB, maar als je meer opslagruimte nodig hebt, kun je nog een microSD kaart plaatsen.

Gunstig voor een tablet van deze lage prijs, is dat je een SIM-kaart met data-abonnement kunt plaatsen om zo overal toegang tot internet te hebben. Bij thuisgebruik kun je Wi-Fi gebruiken.

Voor het afspelen van muziek kun je een koptelefoon aansluiten, of draadloos muziek afspelen over bluetooth 5.0.

Deze tablet heeft een flinke batterij, van 5000 mAh. Lenovo geeft aan dat die goed is voor 12 uur afspeeltijd voor het kijken van video.

Deze tablet kopen? Deze is verkrijgbaar op Amazon.nl en Azerty.nl.

4. Samsung Galaxy Tab A7 Lite: de goedkoopste Samsung tablet

Samsung Tab A7 Lite Goedkope Samsung Tablet

Amazon.nl bekijk prijs Product bekijken

Op zoek naar een goedkope tablet van Samsung? Met een prijs die meestal rond de €130 ligt, is de Samsung Galaxy Tab A7 Lite op dit moment veruit de goedkoopste tablet van Samsung.

Deze tablet heeft en 8.7 inch scherm, en een resolutie van 1340×800. Daarmee is het een ietwat kleine tablet, die voor het schermformaat prima scherp is.

Gunstig aan deze tablet is dat deze Android 13 draait, dat op het moment van schrijven ook de nieuwste Android-versie is. Zo heb je met de Tab A7 dus toegang tot de nieuwste functionaliteiten.

Ook is deze tablet sneller dan de voorgenoemde opties. Dat komt door de 8-core processor met een kloksnelheid van 2.3 GHz. De hoeveelheid werkgeheugen is met 3 GB wel middelmatig, dus de snelheid wordt minder als je flink aan het multitasken bent.

Wat betreft opslag, beschikt de A7 Lite over 32 GB aan interne opslagruimte. Dit kun je uitbreiden door een microSD kaart te plaatsen.

Verder gunstig, is dat deze tablet stereo speakers bevat. Zo krijgt het geluid bij je video ook richting. Veel goedkope tablets hebben slechts één speaker, waarbij het geluid geen richting krijgt.

Wel jammer is dat je in de de goedkoopste uitvoering van de A7 Lite géén SIM-kaart kunt plaatsen. Wel is er ook een uitvoering van de Tab A7 Lite waarbij dat wél mogelijk is, maar die is zo’n 30 euro duurder (op dit moment €164 op Bol.com).

Alle uitvoeringen van de Galaxy Tab A7 beschikken verder over Wi-Fi 5 en bluetooth 5.0.

De batterij van de tablet heeft een capaciteit van 5100 mAh, en haalt daarmee in de meeste tests ruim 10 uur video afspeeltijd. Het opladen van de tablet verloopt via USB-C. Gunstig is het 15 W oplaadvermogen, waarmee je de tablet extra snel kunt opladen.

Deze goedkope Samsung tablet kopen? Deze tablet is meestal het voordeligste te vinden op Amazon.nl (bekijk prijs), maar meestal ook verkrijgbaar op Bol.com en Paradigit.nl voor weinig.

Wil je alle prijzen van deze tablet kunnen vergelijken? Zie dan de pagina: Samsung Galaxy Tab A7 Lite aanbieding.

Vragen, opmerken, of eigen ervaringen?

Heb je nog vragen of opmerkingen over het kopen van een goedkope tablet? Ben je er nog steeds niet uit welke tablet je wil kopen? Ervaring met één van de genoemde producten die je wil delen? Laat het me hieronder weten!

Tip: volledige uitleg van de belangrijke eigenschappen van tablets? Bekijk dan de tablet koopgids!

Plaats een reactie

Send this to a friend