Wat is de nieuwste Xbox console? Wat je moet weten!

Vraag je je af wat de nieuwste Xbox-consoles zijn, en wat deze te bieden hebben? In dit artikel bespreek ik kort wat je moet weten over de nieuwste Xbox-consoles voordat je er een koopt.

Kort antwoord: de Xbox Series X en Xbox Series S zijn de twee nieuwste Xbox consoles van Microsoft. De Xbox Series X is de krachtigste console en biedt de beste gaming prestaties.

Hieronder lees je meer belangrijke informatie over deze nieuwe Xbox-consoles.

De nieuwste Xbox-consoles: Xbox Series X en Xbox Series S

Op het moment van schrijven zijn de Xbox Series X en Series S de nieuwste consoles van Microsoft. Beide zijn tegelijkertijd uitgebracht in november 2020.

Terwijl de Xbox Series X een krachtpatser is met indrukwekkende prestaties, is de Series S een budgetvriendelijker alternatief met enkele compromissen.

Wat Is De Nieuwste Xbox Th
Rechts de Xbox Series X, links de Xbox Series S.

De Xbox Series X beschikt over een aangepaste AMD Zen 2-processor en een RDNA 2-GPU, waardoor de console 4K-gaming met maximaal 120 frames per seconde mogelijk maakt. Daarnaast is de console uitgerust met een NVMe SSD, wat zorgt voor zeer snelle laadtijden, waardoor je nauwelijks nog een laadscherm tegenkomt.

De Xbox Series S, daarentegen, heeft een iets minder krachtige GPU (videokaart). Daarmee is deze console ontworpen voor 1440p-gaming in plaats van 4K. In de 1440p resolutie ondersteunt de Series S framerates tot 120 frames per seconde. Net als de Series X, heeft de Series S ook een een NVMe SSD, en daardoor erg korte laadtijden.

Het andere belangrijke verschil tussen de twee consoles, is de prijs. De adviesprijs van de Xbox Series X ligt op €549,99, terwijl de adviesprijs voor de Xbox Series S €299,99 is.

Tip: wij houden de prijzen van beide consoles bij; soms zijn deze goedkoper verkrijgbaar. Om te vergelijken, zie: Xbox Series X aanbieding, Xbox Series S aanbieding.

Achterwaartse compatibiliteit op de Series X en Series S

Een van de belangrijkste kenmerken van zowel de Xbox Series X als de Series S is de achterwaartse compatibiliteit. Dit betekent dat je oudere Xbox-games kunt blijven spelen op de nieuwe consoles, zonder dat je extra kosten hoeft te maken.

Je oude games zullen op de Series X en S beter presteren dan op de Xbox One consoles. Naast een hogere framerate, zijn er bij sommige games ook grafische verbeteringen beschikbaar, zoals gedetailleerdere texturen, die automatisch worden gebruikt als je op een nieuwe Series X of Series S console speelt.

Het automatisch gebruiken van de best mogelijke grafische versie van de game, heet ‘Smart Delivery’. Dee functie zorgt ervoor zorgt dat je automatisch de best mogelijke versie van een game krijgt, afhankelijk van de console waarop je speelt. Als je bijvoorbeeld een game hebt gekocht voor de Xbox One en later een Xbox Series X of Series S aanschaft, krijg je automatisch de geüpgradede versie van de game voor de nieuwe console, zonder extra kosten.

Ook nieuw: Xbox Game Pass Ultimate

Verder is het handig om te weten dat Microsoft sinds 2019 een nieuw type abonnement heeft: Xbox Game Pass Ultimate. Dit is een abonnementsservice die toegang biedt tot honderden games voor een vast bedrag (€12,99) per maand.

De dienst is beschikbaar op zowel de Xbox Series X, Series S als de oudere Xbox One, en geeft je toegang tot een enorme bibliotheek aan games, waaronder zowel nieuwe releases als klassiekers uit het verleden.

Kortom is het afsluiten van een abonnement op de Xbox Game Pass Ultimate een goede keuze. Zo heb je meteen toegang tot een flinke hoeveelheid aan nieuwe games om te spelen op je nieuwe Xbox console, en hoef je niet elke game los te kopen.

Tip: meer uitleg en informatie over de Xbox Game Pass (Ultimate) lees je hier.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen over de nieuwste Xbox consoles, of het maken van je keuze tussen de twee opties? Of heb je opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Laat hieronder een bericht achter!

Plaats een reactie

Send this to a friend