Speakers draadloos maken met Bluetooth of WiFi? Hier lees je hoe!

Door | 9 juli 2018

Veel nieuwe speakers (luidsprekers) hebben de mogelijkheid om er draadloos muziek op af te spelen via bluetooth of WiFi. Heb je speakers die deze mogelijkheid niet hebben, en wil je deze functionaliteit hier aan toevoegen? In dit artikel leg ik uit hoe.

Met de twee genoemde opties hieronder is het mogelijk om Bluetooth of WiFi toe te voegen aan elke oude speaker en versterker, zolang deze over de juiste aansluitingen beschikt.

Speakers draadloos maken met Bluetooth – Logitech Bluetooth Audio Adapter

Wil je bluetooth aan je speakers toevoegen? Het voordeel van bluetooth is dat je de muziek rechtstreeks kunt streamen naar je speakers. Hiervoor heb je geen (WiFi) internetverbinding nodig.

Speakers draadloos maken met bluetooth - Logitech Bluetooth Audio Adapter

Logitech Bluetooth
Audio Adapter

Coolblue.nl (€37,99)

Bol.com (€37,99)

De Logitech Bluetooth Audio adapter is een goede adapter om je speakers draadloos te maken via bluetooth. Deze adapter is op speakers aan te sluiten via 3.5 mm AUX, of met stereo RCA (tulpstekker). Daarnaast zul je de meegeleverde stroomadapter moeten gebruiken om de bluetooth ontvanger te voorzien van stroom.

Met de Logitech Bluetooth Audio adapter aangesloten op je speakers en op stroom, kun je hier gebruik van maken. Bovenop de adapter zit een knop met bluetooth logo. Door hier op te drukken, staat de ontvanger aan, en zul je met je telefoon of tablet via bluetooth verbinding kunnen maken.

Wanneer je verbinding hebt gemaakt, wordt alle audio van je (draadloos) gekoppelde apparaat op de speakers afgespeeld.

Met deze Bluetooth Audio adapter zorgt voor een draadloos bereik van zo’n 15 meter. Je kunt deze adapter ook aansluiten op je versterker. Je muziek wordt dan met de instellingen van de versterker afgespeeld op alle gekoppelde speakers.

De Logitech Bluetooth Audio Adapter is online te bestellen op Bol.com en Coolblue.nl. De prijs is bij beide webshops gelijk: op dit moment €37,99.

WiFi toevoegen aan je speakers – gebruik Chromecast Audio

Het voordeel van WiFi is dat je audiobestanden van hoge kwaliteit draadloos kunt afspelen. Bij het afspelen van muziek over bluetooth worden je audiobestanden namelijk eerst gecompressed.

Bij WiFi is dat niet het geval. Als je goede speakers hebt, en hierop muziekbestanden van hoge kwaliteit wil afspelen, is WiFi de beste optie.

Chromecast Audio - Speakers draadloos maken via wifiGoogle Chrome-
cast Audio

Coolblue.nl (€37,99)

Bol.com (€37,99)

Onder WiFi audio ontvangers is de Google Chromecast Audio de populairste optie. De Chromecast Audio is een WiFi ontvanger voor audio. Deze is aan te sluiten op je speakers, of op je versterker, met de meegeleverde 3.5 mm AUX kabel.

Daarnaast heeft de Chromecast Audio stroom nodig. Hiervoor wordt er een USB kabel en bijbehorende adapter meegeleverd. Ook zou je de USB kabel aan kunnen sluiten op een powerbank om de Chromecast Audio van stroom te voorzien.

Na een korte setup van de Google Home app op je telefoon of tablet, wordt het mogelijk om audio te ‘casten’ naar je Chromecast Audio. Er verschijnt binnen de apps waarin je audio afspeelt dan een icoontje om te beginnen met ‘casten’.

Wanneer je muziek ‘cast’, wordt het afgespeeld op de speakers waar de Chromecast Audio op is aangesloten. De Chromecast Audio is online te bestellen op Bol.com en Coolblue.nl. De prijs is bij deze twee webshops op dit moment 39 euro.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over het draadloos maken van bestaande speakers? Opmerkingen over de inhoud van het artikel? Of wil je je eigen ervaring met de bovengenoemde producten delen? Laat dan hieronder een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *