Grootste USB stick kopen? 256 GB, 512 GB, 1 TB, 2 TB? Hier het overzicht!

Op zoek naar een USB stick met een grote opslagcapaciteit? In dit artikel geef ik een overzicht van USB sticks met de grootste opslagcapaciteit die je op dit moment kunt kopen, aflopend van de grootst mogelijke opslagcapaciteit (2GB) tot USB sticks met een opslagcapaciteit van 256 GB.

USB stick met 2 TB opslagcapaciteit – Kingston DataTraveler Ultimate GT 2TB

Grootste Usb Stick Kingston Datatraveler Ultimate Gt 2tbDe Kingston DataTraveler Ultimate GT 2 TB is de enige USB stick met een opslagcapaciteit van wel 2 TeraByte, en daarmee qua opslag de grootste USB stick die je kunt kopen. Omdat je met deze stick waarschijnlijk grote bestanden zal overzetten, is er gezorgd dat dit met deze stick snel zal verlopen. De Ultimate GT gebruikt USB 3.1, en heeft een schrijfsnelheid van 200 MB/s, en een leessnelheid tot 300 MB/s. Dat is ongeveer twee keer zo snel als een gemiddlede hard disk drive (HDD). Om de hoogste snelheden te halen moet je echter wel gebruik maken van een USB 3.0 of USB 3.1 port in je device.

Een unieke eigenschap van deze USB stick is de stevige schokbestendige behuizing. Door de enorme opslagcapaciteit en de stevige behuizing is deze USB stick echter ook qua fysieke afmetingen groot: 7.5 cm lang, 2.7 cm breed, en 2.1 cm dik. Met deze afmetingen is er in sommige gevallen niet genoeg ruimte om deze in te pluggen. Daarom wordt er ook een USB kabel meegeleverd, zodat je deze USB stick altijd kunt aansluiten.

Kingston DataTraveler Ultimate GT 2 TB kopen? Hieronder een overzicht van webshops waar je deze kunt bestellen:

Webshop: Prijs: Bestellen:
Megekko.nl €1010,00 Bestellen
Alternate.nl €1379,00 Bestellen
Conrad.nl €1615,00 Bestellen
Let op: de DataTraveler Ultimate GT 2 TB is op dit moment de enige USB stick die werkelijk een opslagcapaciteit van 2TB heeft. Er worden op sites zoals Ebay.nl voor zo’n 5-30 euro USB sticks aangeboden die volgens de verkoper een capaciteit van 1 of 2TB hebben. Dit is echter een scam; deze USB sticks hebben in werkelijkheid een veel lagere capaciteit. In deze video uitleg over deze scam.

USB stick 1 TB – Kingston DataTraveler Ultimate GT 1TB

USB Stick Kingston Datatraveler Ultimate GT 1TBOp dit moment is er ook maar één USB stick met een opslagcapaciteit van 1 TB: de Kingston DataTraveler Ultimate GT 1TB. Op de lagere opslagcapaciteit na, is dit dezelfde USB stick als de eerder genoemde Kingston USB stick. Deze stick heeft dezelfde lees- en schrijfsnelheid, zelfde afmetingen, en wordt ook geleverd met een USB kabel.

De huidige prijs van deze USB stick ligt zo tussen de 800 en 900 euro. Hieronder zie je het overzicht van de webshops die dit product verkopen:

Webshop: Prijs: Bestellen:
Megekko.nl €639,00 Bestellen
Alternate.nl €769,00 Bestellen
Conrad.nl €978,99 Bestellen

512 GB USB sticks – de beste opties

Zoek je een USB stick met 512 GB opslagcapaciteit? Dan heb je keuze uit meerdere producten. Hieronder noem ik drie interessante opties.

Kingston HyperX Savage

Kingston Hyperx Savage Usb StickDe Kingston HyperX Savage is de goedkoopste 512 GB USB stick. Op dit moment kost deze zo’n 250 euro, en beschikbaar op Bol.com.

Met een leessnelheid van 350 MB/s, en een schrijfsnelheid van 250 MB/s, is deze stick ook sneller dan de twee eerder genoemde DataTraveler USB sticks.

Deze stick is ook beschikbaar in 256 GB. De laagste prijs voor die uitvoering is op dit moment €104,90 op Alternate.nl.

Corsair Flash Voyager GS V2

Corsair Flash Voyager GS V2 512gb Usb StickDe Corsair Flash Voyager GS V2 is een duurdere 512 GB USB stick, en kost op dit moment zo’n 310 euro. Qua leessnelheid is deze stick iets langzamer dan de Kingston HyperX, met een leessnelheid van 295 MB/s.

Qua schrijfsnelheid is deze stick met 290 MB/s wel sneller dan de HyperX. Je kunt deze stick onder andere bestellen op Bol.com, waar deze stick op dit moment €254,12 kost.

Corsair Flash Voyager GT

Corsair Flash Voyager GT Snelle Usb StickNaast de GS V2 zijn er twee andere 512 GB USB sticks beschikbaar in de Corsair Flash Voyager lijn: de Slider X2, en de GT. Hiervan is de GT de beste optie: deze is goedkoper dan de Slider X2, maar ook sneller.

Deze Voyager Gt is zelfs zo snel, dat dit de snelste 512 GB USB stick is die je op dit moment kunt kopen. Deze stick heeft namelijk een leessnelheid van 350 MB/s, en een schrijfsnelheid van 270 MB/s. Verder maakt deze stick gebruik van een duurzame rubberen behuizing.

Je kunt deze stick bestellen op Alternate.nl, voor de huidige prijs van 274 euro. Let op: deze USB stick wordt verkocht in verschillende uitvoeringen, waarvan die van 512 GB de grootste is. De andere uitvoeringen hebben niet alleen een lagere opslagcapaciteit, maar ook een lagere lees- en schrijfsnelheid.

Corsair Flash Survivor Stealth v2

Corsair Flash Survivor Stealth V2

De Corsair Flash Survivor Stealth v2 is een 512 GB USB 3.0 stick die schokbestendig en waterdicht. Daarmee is dit de grootste USB stick die ook waterdicht is. Dit maakt deze USB stick een veilige optie voor het opslaan van belangrijke data.

De USB stick zit in een stevige aluminium cilinder, die je moet openschroeven om te de USB stick te gebruiken. De Flash Survivor Stealth V2 is te bestellen op Megekko.nl voor 239 euro.

256 GB USB sticks – de beste opties

Ga je één stap omlaag in opslagcapaciteit, naar 256 GB, dan zijn er veel meer opties beschikbaar. Hieronder licht ik een aantal goede opties toe.

Verbatim Pinstripe 256 GB

Verbatim Pinstripe Goedkoopste 256gb Usb StickDe Verbatim Pinstripe 256 GB is de goedkoopste USB stick met een grootte van 256 GB. Wat de precieze snelheden van deze stick zijn, is onbekend. Verwacht dus niet de beste snelheden. Wel is het in ieder geval een USB 3.0 stick. Op dit moment vindt je de laagste prijs voor de 256 GB Verbatim Pinstripe op Conrad.nl; €70,49. De Pinstripe is qua formaat klein en compact, en zal daardoor niet de naastgelegen USB poorten van je laptop of PC blokkeren.

Sandisk Extreme Pro

Sandisk Extreme Pro Snelste 256gb UsbDe Sandisk Extreme Pro is de snelste 256 GB USB stick die je kunt kopen. Volgens de fabrieksspecificaties heeft deze stick een leessnelheid van 420 MB/s en een schrijfsnelheid van 380 MB/s. Ook uit de real-world test van Hardware.info is de Sandisk Extreme pro verreweg de snelste USB stick van dit moment. Voor deze snelheid betaal je helaas wel extra. De laagste prijs is op dit moment 154,90 op Alternate.nl.

Corsair Voyager USB 3.0

Corsair Voyager USB 3.0 StickDe Corsair Voyager USB 3.0 is een interessante USB stick omdat deze een hoge snelheid heeft, en toch betaalbaar is. Op Alternate.nl bestel je deze USB stick al voor €107,90. Voor deze prijscategorie is de Voyager USB 3.0 ruim de snelste. De leessnelheid is 190 MB/s, en de schrijfsnelheid 90 MB/s.

Vragen, opmerkingen, of eigen ervaringen?

Heb je nog vragen of opmerkingen over USB sticks met een grote opslagcapaciteit? Stel je vraag hieronder, en je krijgt gericht advies. Ervaring met één van de genoemde producten? Laat het me hieronder weten!

Laatste update: 25 juli 2018. Eerste versie: 4 nov 2017.

Plaats een reactie

3 reacties op “Grootste USB stick kopen? 256 GB, 512 GB, 1 TB, 2 TB? Hier het overzicht!”

 1. Vandaag een update uitgevoerd aan dit artikel. De Kingston DataTraveler is met 2TB nog steeds de grootste, en ondertussen ruim 200 euro goedkoper (maar wat mij betreft nog steeds duur).

  Daarnaast de prijzen voor de andere USB sticks aangepast; deze zijn allemaal goedkoper geworden. Vooral de Corsair Flash Survivor Stealth v2 van 512 GB is flink gedaalt in prijs: was 379 euro, nu nog maar 239 euro bij Megekko.

  Beantwoorden
 2. Bedankt voor het dit duidelijke overzicht. Ik heb ervaring met die Verbatim Pinstripe die je noemt. Ik werk zelf veel met grote videofiles, overztten daarvan gaat met die stick exht te traag. Weet echter niet de precieze snelheid. Nu daarom de Sandisk Extreme Pro bestelt. Grt, Frank

  Beantwoorden
  • Hoi Frank,
   Bedankt voor het delen van je ervaring. De Sandisk Extreme Pro is qua snelheid op dit moment de beste optie. Ik hoor ook graag hoe deze je bevalt!
   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
Send this to a friend