Samsung Odyssey G7 (LC27G75T & LC32G75T): alle info!

De Odyssey G7 LC27G75T en LC32G75T zijn curved monitors van Samsung, gericht op gaming, en beschikbaar sinds juni 2020. Op deze pagina vind je alle informatie over deze monitors. Zo vind je hier alle eigenschappen/specificaties, en de voor- en nadelen hiervan.

Ook vind je hier ook een samenvatting van reviews en tests van de beeldkwaliteit, en een  overzicht van alle webshops waar deze beeldschermen te koop zijn, en de huidige prijs.

Tip: volledige uitleg van de belangrijke eigenschappen van monitors? Bekijk dan de monitor koopgids!

Samsung Odyssey G7 LC27G75T & LC32G75T specificaties

Hieronder alle belangrijke informatie over de eigenschappen van deze monitor.

Schermdiagonaal, resolutie, en beeldverhouding

Samsung Odyssey G7 Specs Reviews Prijzen

De Samsung Odyssey G7 is beschikbaar in twee verschillende uitvoeringen. Het verschil is voornamelijk de beelddiagonaal. Zo is dit scherm beschikbaar met een beelddiagonaal van 27 inch, en met een beelddiagonaal van 32 inch (in de werkelijkheid 31.5 inch).

  • Samsung Odyssey G7 LC27G75T: 27 inch beelddiagonaal: 61.46 cm breed, 38.28 cm hoog (€629 op Bol.com)
  • Samsung Odyssey G7 LC32G75T: 31.5 inch beelddiagonaal: 71.10 cm breed, 43.91 cm hoog (€729 op Bol.com)

Beide schermen hebben dezelfde resolutie, namelijk QHD, ofwel Quad HD, dat gelijk staat aan 2560 pixels in de breedte, en 1440 in de hoogte. Daarmee heeft het kleinere scherm een hogere pixeldichtheid, namelijk van zo’n 109 pixels per inch. Het grotere scherm komt uit op zo’n 93 pixels per inch.

Het kleinere scherm heeft dus een scherper beeld, maar het grotere scherm zorgt door het grotere schermoppervlak voor meer immersie.

Beide schermen hebben de 16:9 beeldverhouding. Dat is dezelfde beeldverhouding die wordt gebruikt bij de meeste video’s. Daarom kun je op dit scherm dus de meeste films, series, of YouTube-video’s bekijken in full screen, zonder zwarte balken boven of naast het beeld.

Met een enkel scherm van deze afmeting is het werkvlak van deze monitor beperkt ten opzichte van ultrawide monitoren, zoals de Samsung Odyssey G9. Wel zou je ook twee G7 schermen naast elkaar kunnen gebruiken. Het nadeel is dat je dan niet één groot vlak hebt dat in elkaar overloopt, vanwege de schermranden, die bij dit scherm ongeveer 1,0 cm breed zijn.

Een unieke eigenschap van dit scherm is de flinke kromming. Dit scherm heeft namelijk een curve van 1000R, een grotere kromming dan de meeste andere curved beeldschermen. Het voordeel van zo’n grote kromming is dat alle punten op het scherm op een zitafstand van 1 meter, even ver weg zijn van de ogen.

Dat verhoogt het gebruikscomfort van dit scherm. Daarnaast zorgt dit bij gaming voor meer immersie. Zo zit de in-game wereld meer ‘om je heen’ dan bij platte schermen, of schermen met een flauwere kromming.

Paneeltype, beeldeigenschappen, en prestaties

Beide Samsung Odyssey G7 schermen maken gebruik van een VA-paneel, een subtype van LCD-LED, dat vaak een goed contrast en een goede kleurechtheid heeft. Samsung geeft aan dat dit een QLED paneel is, hetzelfde type LCD-LED panelen dat ze gebruiken in de huidige lijn aan high-end televisies.

Het paneel is afgewerkt met een matte laag, waardoor deze minder zal reflecteren dan een monitor met een gladde afwerking.

De opgegeven kijkhoek van het scherm is 178°. Dat betekend dat de kleuren op het scherm onder deze kijkhoek niet waarneembaar vervormen. Hoewel dit een goede kijkhoek is, is dit minder relevant bij een gekromd scherm. Je zult met een gekromd scherm in de praktijk namelijk nooit onder zo’n grote hoek op het scherm kijken.

Dit scherm heeft een erg goed contrast, en een goede maximale felheid. De opgegeven contrastverhouding van dit scherm is namelijk 2500:1, en de maximale felheid (brightness) 600 nits.

Het scherm maakt ook gebruik van Local Dimming voor het verbeteren van het contrast. Dit scherm is daarnaast een DisplayHDR 600 gecertificeerd, en ondersteunt deze HDR10 content.

Door het hoge kleurbereik van de beide Samsung Odyssey G7 beeldschermen, zijn dit ook redelijk goed geschikte monitors voor foto- of videobewerking. Het opgegeven kleurbereik is namelijk 125% van de sRGB kleurruimte, en 95% van de grotere DCI-P3 kleurruimte.

Dit scherm is echter voornamelijk gericht op gaming, en heeft daarvoor veel gunstige eigenschappen. Zo heeft dit scherm een reactietijd van slechts 1 ms, en een zeer hoge verversingssnelheid, namelijk van 240 Hz. Met deze lage reactietijd zie je snel op het scherm wat er in je game gebeurd, en de hoge verversingssnelheid zorgt voor een vloeiend beeld.

Ook ondersteunt dit scherm zowel Nvidia’s G-sync als AMD‘s FreeSync. Dit zijn beide technologieën die bij gaming ‘screen tearing‘ voorkomen. Zo kan de Odyssey G7 bij gaming screen tearing voorkomen, of je nu een videokaart hebt van Nvidia of AMD.

Uiteraard heb je een krachtige gaming PC nodig om ook werkelijk voor een hoge framerate te kunnen zorgen op dit scherm, zeker gezien de hoge resolutie.

Fysieke eigenschappen

Samsung Odyssey G7 Lc27g75t Lc32g75t Eigenschappen

Zowel de Samsung G7 LC27G75T als de LC32G75T worden geleverd met een staander, ofwel voet, waar je het scherm op kunt plaatsen. Bij beide schermen heeft deze staander dezelfde eigenschappen.

De voet van het scherm heeft een relatief grote ‘footprint’. De voet is op het breedste punt namelijk 57 cm breed, en 30.6 cm diep op het diepste punt. De staander maakt ‘cable management’, het onzichtbaar wegwerken van kabels, mogelijk. Daarnaast zit er aan de bovenkant van de staander een uitklapbare koptelefoonhouder.

De meegeleverde staander heeft een zeer goede verstelbaarheid. Zo kun je hierop het scherm tot 12 cm in hoogte verstellen, het scherm naar voren en achteren te kantelen (-9° tot +13°), en om de as van de voet zowel 15° naar links of rechts te draaien. Daarnaast is het scherm van oriëntatie te wisselen naar portretmodus; een eigenschap die niet vaak voorkomt bij gekromde schermen.

Wil je toch gebruik maken van een monitorarm of monitorbeugel? Dat is ook mogelijk! Het scherm heeft hiervoor aan de achterkant schroefgaten met de VESA 100×100 indeling. Zo kun je dus gebruik maken van elke VESA 100×100 monitorbeugel die het gewicht van de monitor kan dragen.

Zonder voet heeft de 27 inch monitor een gewicht van 5.5 kg. De 32 inch G7 monitor weegt zonder voet één kilogram meer, namelijk 6.5 kg. De voet weegt bij beide uitvoeringen 1.7 kg.

De behuizing van het scherm is gemaakt van zwart kunststof. Aan de achterkant heeft dit een gestreepte textuur. Daarnaast heeft het scherm op meerdere plaatsen RGB verlichting, waarvan de voornaamste aan de achterkant, rondom de aansluiting op staander.

De standaard kleur van deze verlichting is ‘ice blue’, maar de verlichting en verlichtingspatronen zijn volledig naar wens in te stellen, en ook compleet uit te schakelen.

In het midden van de onderzijde van het scherm zit een knop om het menu (OSD, on-screen display) mee te bedienen. Deze is uitgevoerd als ‘joystick’, die je ook kunt indrukken. Via het menu kun je onder andere de helderheid, kleurinstellingen, en het contrast aanpassen.

Overige functies en aansluitingen

Samsung Odyssey G7 Aansluitingen

Deze monitor heeft géén ingebouwde speakers. Wel is er een 3.5 mm AUX uitgang om oortjes, een koptelefoon, of een gaming headset op het scherm aan te sluiten.

Voor het aansluiten van dit scherm zijn er meerdere video-aansluitingen beschikbaar. Voor de beste PC gaming prestatie zul je gebruik moeten maken van DisplayPort. Het scherm heeft twee DisplayPort 1.4 aansluitingen. Daarnaast is er een HDMI 2.0 ingang. Deze is voornamelijk handig als je naast een gaming PC ook een gaming console op dit scherm wilt kunnen aansluiten.

Verder beschikt dit scherm over een USB-B aansluiting. Sluit je de meegeleverde USB-B kabel aan op deze ingang, en op je desktop PC, dan kun je gebruik maken van de twee USB-A 3.0 ingangen op het beeldscherm. Zo werkt dit beeldscherm ook als een USB-hub.

Zo kun je bijvoorbeeld een toetsenbord en muis op het scherm kunt aansluiten, in plaats van op je PC. Dat kan zo voor een nettere oplossing zorgen. Ook zou deze ports ook kunnen gebruiken om een USB-stick of externe harde schijf op aan te sluiten.

De Samsung Odyssey G7 C49G75T wordt geleverd met een DisplayPort-kabel, en een USB-B naar USB-A kabel. Helaas is de voedingsadapter bij dit scherm niet in het scherm zelf ingebouwd, en wordt er een losse voedingsadapter en kabel meegeleverd om het scherm te voorzien van stroom.

Gebruikte bronnen: displaysolutions.samsung.com [1] [2], samsung.com [1] [2], displayspecifications.com [1] [2]

Samsung Odyssey G7 C32G75T reviews & tests

De specificaties van een beeldscherm zeggen niet alles. Zo kan de werkelijke beeldkwaliteit van een monitor afwijken van de opgegeven waarden. Ook zullen sommige voor- en nadelen alleen in de praktijk duidelijk worden. Daarom is het nuttig om te kijken naar reviews en tests van beeldschermen.

Daarom vind je hieronder meerdere reviews van dit beeldscherm, met een korte samenvatting van de genoemde voor- en nadelen.

  • Rtings.com heeft de 32 inch uitvoering van de G7 uitvoering getest, en noemt deze in de bijbehorende video “The New Gaming Champion”. In de review krijgt dit scherm een score van 8.1/10, en wordt de zeer snelle responstijd, de toepassing van FreeSync en G-Sync, en het zeer hoge contrast genoemd als de belangrijke voordelen. De gelimiteerde felheid van het scherm in HDR is het belangrijkste nadeel.
  • AVforums.com geeft de Samsung Odyssey G7 een score van 8/10. De grote curve, de zeer lage input lag, en de goede kleurweergave worden genoemd als de belangrijkste voordelen. De twee kleine nadelen die er worden genoemd zijn de geringe hoeveelheid (slechts twee) USB poorten, en dat de voet waar het scherm op staat veel ruimte inneemt.
  • TFTCentral heeft de 27 inch G7 het scherm uitvoerig getest, en geeft deze de “TFT Central Recommended” award. Hier wordt genoemd dat de combinatie van het goede contrast van het VA paneel, in combinatie met de goede responstijden en de hoge verversingssnelheid, indrukwekkend is. Wel wordt er aangegeven dat de flinke curve bij dit 27 inch uitvoering niet voor genoeg immersie zorgt, en beter is weggelegd voor grotere schermen.

Kortom zijn de meeste huidige reviews erg gunstig. Ook de klantreviews op Bol.com (4.8/5) en Coolblue.nl (9.1/10) zijn zeer positief. Op beide sites wordt vooral de combinatie aan de lage responstijd, hoge refresh rate, en de 1440p resolutie genoemd als voordeel. Ook zijn de meeste klanten te spreken over de flinke curve van het scherm.

Samsung Odyssey G7 LC27G75T en LC32G75T prijzen en aanbiedingen!

De Samsung Odyssey G7 schermen zijn sinds zomer 2020 verkrijgbaar, en te koop bij veel verschillende webshops.

Hieronder vind je de huidige prijs van zowel de Samsung Odyssey G7 LC27G75T als de G7 LC32G75T bij meerdere webshops. De pijs wordt automatisch bijgehouden. Zo kun je meteen zien waar deze monitor verkrijgbaar is voor de beste prijs, en of er een korting geldt, of een aanbieding is.

Is deze monitor niet beschikbaar voor je gewenste prijs? Stel dan een prijs-alert in, met je gewenste prijs. Je krijgt dan automatisch mailtje wanneer de gewenste prijs is bereikt.

27 inch32 inch

Alle prijzen voor de Samsung Odyssey G7 LC27G75T (EAN: 8806090423208, SKU: LC27G75TQSUXEN).

Prijsverloop...

Prijsverloop voor: Samsung Odyssey G7 LC27G75T

Prijsverloop statistieken:

Huidige prijs: €479,85 12 juni 2024
Hoogste prijs ooit: €539,95 5 maart 2024
Laagste prijs ooit: €467,01 7 juli 2023
Sinds 16 juni 2023

Laatste veranderingen:

€479,85 12 juni 2024
€488,82 10 juni 2024
€493,30 9 juni 2024
€497,78 8 juni 2024
€499,00 25 mei 2024
Maak GRATIS een prijs-notificatie aan!
Notificatie instellen voor Samsung Odyssey G7 LC27G75T - €479,85

Alle prijzen voor de Samsung Odyssey G7 LC32G75T (EAN: 8806090423215, SKU: LC32G75TQSUXEN).

Prijsverloop...

Prijsverloop voor: Samsung Odyssey G7 LC32G75T

Prijsverloop statistieken:

Huidige prijs: €729,00 12 juni 2024
Hoogste prijs ooit: €729,00 6 november 2023
Laagste prijs ooit: €729,00 6 november 2023
Sinds 6 november 2023

Laatste veranderingen:

€729,00 6 november 2023
Maak GRATIS een prijs-notificatie aan!
Notificatie instellen voor Samsung Odyssey G7 LC32G75T - €729,00

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over de Samsung Odyssey G7 beeldschermen? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Heb je dit beeldscherm gekocht, en hier een toevoeging over, of een ervaring die je wil delen? Laat dan hieronder een reactie achter!

Plaats een reactie

Send this to a friend