Powerbank voor iPhone (Lightning)? Drie goede keuzes! (2020)

Heb je een iPhone, en wil je deze kunnen bijladen met een powerbank? In principe is elke powerbank daarvoor geschikt.

Maar omdat de meeste iPhones gebruik maken van een Lightning port voor het opladen, zijn powerbanks die zelf ook een lightning ingang hebben de beste keuze. Zo kun je gebruik maken van dezelfde laadkabel om zowel je iPhone als je powerbank op te laden, en hoef je niet steeds kabels te wisselen.

In dit artikel noem ik de drie beste powerbanks met Lightning van dit moment (herfst 2020).

Swissten Black Core – grote en snelle powerbank voor iPhone

De Swissten Powerbank Black Core is een goede keuze als je een powerbank zoekt met een flinke capaciteit.

Swissten Powerbank Black Core Grote Powerbank Iphone

Swissten Powerbank
Black Core

Bol.com (€59,95)

Deze powerbank heeft namelijk een ingebouwde batterij met een capaciteit van 30.000 mAh (bij 3.7V). Daarmee kun je een lege batterij van de iPhone 11 zo’n 8 keer volledig opladen.

Een voordeel van de Black Core is dat je deze kunt opladen met alle denkbare USB oplaadkabels. Zo heeft deze een lightning input, zodat je dezelfde laadkabel kunt gebruiken als die van je iPhone. Daarnaast is er ook een micro-USB, én een USB-C ingang aanwezig.

Om je iPhone of andere apparaten op te laden zijn er twee USB-A uitgangen beschikbaar. Zo kun je dus twee apparaten tegelijk opladen. Met Quick Charge 3.0, en een maximaal laadvermogen van 18 Watt, is deze powerbank zeer snel in het opladen van je apparaten.

Een klein nadeel is dat er géén Lightning kabel wordt meegeleverd. Heb je niet toevallig zo’n kabel over? Dan kun kun je ook een bijbehorende officiële USB-A naar Lightning kabel van Apple bestellen op Bol.com, voor €9,95.

Wel wordt er bij deze powerbank een USB-A naar micro-USB kabel meegeleverd (15 cm), die misschien van pas komt bij het opladen van je andere apparaten.

Een voordeel van deze powerbank is het LCD scherm, waarop de huidige lading van de powerbank wordt aangegeven in een percentage. Daarmee is het met deze powerbank duidelijker hoeveel lading deze nog heeft, dan bij powerbanks die hiervoor alleen indicatielichtjes gebruiken.

Vanwege het enorme vermogen is dit wel een ietwat grote en zware powerbank. Zo is deze powerbank 17 cm lang, 8.3 cm breed, 2.3 cm dik, en weegt deze 530 gram. Voor de capaciteit van de powerbank, vallen deze afmetingen relatief gezien mee.

Deze powerbank bestellen? Deze is verkrijgbaar op Bol.com, en kost daar op dit moment €59,95. De huidige reviewscore van deze powerbank is daar op dit moment ook 5/5 sterren.

Belkin Boost Charge 5000 mAh: kleine iPhone powerbank

Voorkeur voor een kleinere en lichtere powerbank voor je iPhone? Dan is Belkin Boost Charge een betere optie.

Belkin Boost Charge Iphone Powerbank

Belkin Boost
Charge Powerbank

Amazon.nl (bekijk prijs)

Dit is een powerbank die geschikt is voor je iPhone, en ook een bijpassend design heeft. Met de capaciteit van 5000 mAh, kun je de batterij van de meeste iPhones zo’n 1.5× volledig opladen.

Deze powerbank heeft een Lightning ingang om deze op te laden, en één USB-A uitgang voor het opladen van externe apparaten, zoals je iPhone.

Het oplaadvermogen van deze powerbank is 12 Watt. Daarmee zal het opladen van je iPhone iets langer duren dan met de voorgenoemde Swissten Power Core. Toch is de laadsnelheid ruim voldoende.

Met deze powerbank aangesloten op je iPhone, zal deze de batterij in ieder geval sneller opladen dan dat je deze kunt verbruiken. Ook als je deze gebruikt voor batterij-intensieve taken, zoals het kijken van video.

Een voordeel van deze powerbank is dat er een USB-A naar Lightning kabel wordt meegeleverd. Deze kabel is 15 cm lang.

De huidige lading van de Belkin Boost Charge powerbank wordt aangegeven met vier kleine witte LED’s. Hoe meer LED’s er branden, hoe hoger de batterijlading.

De zeer compacte afmetingen, en het lichte gewicht, zijn belangrijke voordelen van de Belkin Boost Charge. Deze powerbank is 15.45 cm lang, 7.1 cm breed, en 1,43 cm dik. Het gewicht van deze powerbank is slechts 155 gram. Daarmee past deze powerbank in de meeste gevallen, samen met je iPhone, in een broekzak.

Deze powerbank kopen? Op het moment van schrijven is de laagste prijs te vinden op Amazon.nl. Daarnaast is deze ook verkrijgbaar op Bol.com, met een huidige prijs van €30,89.

Xssive Wireless Charger W3N: draadloze iPhone powerbank

Heb je een iPhone die draadloos kan opladen? Er bestaan ook powerbanks waarmee je een iPhone en andere smartphones draadloos kunt opladen.

Xssive Draadloze Iphone Powerbank 1000mah

Xssive Wireless Charger W3N

Bol.com (€28,25)

Voor gebruikers van iPhones is de Xssive Wireless Charger W3n een goede keuze. Dit is een powerbank met een capaciteit van 10.000 mAh. Daarmee kun je de meeste iPhones zo’n drie keer volledig opladen.

Deze powerbank is zelf op te laden over Lightning. Zo kun je dus gebruik maken van je iPhone oplader om deze powerbank op te laden. Het opladen van de powerbank over Lightning gaat met maximaal 7.5 Watt.

Daarnaast heeft deze powerbank ook nog een micro-USB input, en een USB-C input. Hiermee is de powerbank sneller op te laden, namelijk met maximaal 10 Watt aan laadvermogen.

Het draadloos opladen van bijvoorbeeld je iPhone, verloopt maximaal met 5 Watt. Daarnaast is er nog één USB-A port beschikbaar, zodat je ook bedraad op kunt laden. Bedraad opladen gaat sneller, namelijk maximaal met 10.5 Watt.

Voor het bedraad opladen wordt er alleen een micro-USB kabel meegeleverd. Wil je je iPhone ook bedraad op kunnen laden, bestel dan ook een USB-A naar Lightning kabel mee (bijvoorbeeld deze).

Deze powerbank heeft vier witte LED’s, waaraan je kunt zien wat de huidige lading van de powerbank zelf is.

De Xssive Wireless Charger W3n is relatief compact. Zo is deze 13.5 cm lang, 6.9 cm bree,d en 1.8 cm dik. Het gewicht is 276 gram. Daarmee ligt deze powerbank zowel wat betreft afmetingen als gewicht tussen de twee voorgenoemde opties in.

Deze powerbank kopen? Deze is verkrijgbaar op Bol.com, en kost daar op dit moment €28,25.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over iPhone powerbanks? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Eigen ervaring met één van de genoemde producten die je wil delen? Laat hieronder een bericht achter!

Plaats een reactie