RTX 3060 laptop? Benchmarks en beste aanbiedingen!

Rtx 3060 Laptop

Op zoek naar een (gaming) laptop met de Nvidia GeForce RTX 3060 videokaart? De GeForce RTX 3060 maakt het mogelijk om nieuwe games met een vloeiende framerate te spelen, ook in hoge video-instellingen.

Om voor de beste gaming prestatie te zorgen, wordt de GeForce RTX 3060 vaak gecombineerd met krachtige Intel Core i5 en i7 en AMD Ryzen 5 en Ryzen 7 processors.

Wat je kunt verwachten van verschillende combinaties kun je het beste zien in benchmarks. In deze benchmarks worden er met de laptop games gespeeld, en de hoeveelheid frames per seconde gemeten.

In dit artikel vind je daarom eerst de benchmarks van de RTX 3060 met verschillende laptop processors. Daarna vind je een overzicht van de beste aanbiedingen van laptops met deze videokaart.

GeForce RTX 3060 laptop gaming reviews & benchmarks

Hieronder vind je tests van de Nvidia GeForce RTX 3060 laptop videokaart. De geteste versie is de ‘laptop’-uitvoering van deze videokaart.

Deze heeft 3840 CUDA Cores, 120 tensor cores, 30 ray tracing cores, een kloksnelheid van 817-1702 MHz, en een TDP van 115 W.

Hieronder vind je links naar testvideo’s. In deze video’s wordt de GeForce RTX 3060 videokaart in laptops getest, in combinatie met verschillende processors. In elke video zie je de gaming prestaties van de RTX 3060 in 10 of meer videogames.

RTX 3060 laptop test, met:

Zoals te zien in de tests kun je met de RTX 3060 en een krachtige Core i7 of Ryzen 7 processor nieuwste games spelen op ‘Ultra’ instellingen, en haal je ook in de zwaarste games nog 60 FPS in Full HD. Bij lichtere games of met lagere video-instellingen, zijn flink hogere framerates te halen.

Om deze hoge hoeveelheid frames per seconde te kunnen weergeven, zijn veel van de beschikbare latops met RTX 3060 ook uitgerust met een scherm met een hoge refresh rate van 120 of 144 Hz.

Let op: er zijn ook laptops met de GeForce RTX 3060 Max-Q videokaart. Dit is een minder snelle variant met een lagere kloksnelheid. Deze worden in dit artikel niet meegenomen.

RTX 3060 laptop kopen? Aanbiedingen en deals!

Weet je na het bekijken van de tests voor welke combinatie aan componenten je wil kiezen? Hieronder vind je de 10 beste aanbiedingen van dit moment.

Al deze laptops gebruiken de RTX 3060 videokaart. De toegepaste processor, hoeveelheid RAM, opslagruimte, het schermformaat in inch, de schermresolutie, en de verversingssnelheid staan bij elke laptop genoemd.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen of opmerkingen over laptops met de Nvidia GeForce RTX 3060? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Laat dan hieronder een reactie achter!

Plaats een reactie

Send this to a friend