PlayStation 5 zwart (black PS5)? Zo krijg je een zwarte PS5!

Sony Ps5 Zwart FaceplatesDe PlayStation 5 is op dit moment de nieuwste PlayStation console van Sony, en zo populair dat deze nog steeds constant is uitverkocht.

Wat er echter minder populair is aan deze console, is het ontwerp. Veel gamers zijn het erover eens dat de PS5 er een stuk beter uit zou zien als deze ook in een zwarte uitvoering beschikbaar zou zijn.

Op dit moment is er helaas nog géén zwarte uitvoering beschikbaar. Maar komt er nog een zwarte uitvoering van de PS5, en wanneer? En is het mogelijk om van je witte PS5 ook een zwarte uitvoering te maken?

Op deze pagina lees je alles dat je moet weten over een zwarte PS5!

PS5 zwart kopen? Nog niet beschikbaar of officieel aangekondigd…

Het is ondertussen zo’n twee en een half jaar geleden dat Sony de PS5 uitbracht, in november 2020. Op dit moment is er echter nog steeds geen zwarte uitvoering beschikbaar. Ook heeft Sony nog geen zwarte PS5 aangekondigd.

De PS5 is alleen in het wit verkrijgbaar, als deze al op voorraad is. Daarnaast heeft Sony aangegeven dat de ‘launch versie’ van de PS5 consoles niet beschikbaar worden in andere kleuren (bron). Wel is het mogelijk dat er een nieuwe uitvoering van de PS5 wordt uitgebracht in het zwart, maar daar kunnen we op dit moment alleen nog over speculeren.

Zo kunnen we bijvoorbeeld kijken naar de vorige generatie PlayStation, de PS4. In tegenstelling van de PS5, waren alle uitvoeringen van de PS4, zowel de PS4 ‘Fat, PS4 Slim, en PS4 Pro, verkrijgbaar in het zwart, én in het wit (Glacier White). Wel is de witte uitvoering van al deze consoles een stuk moeilijker te vinden.

Alle zwarte uitvoeringen van de PS4 zijn juist beter beschikbaar in het zwart (Jet Black). Wel heeft Sony in het verleden dus zowel een zwarte als witte uitvoering van de PS4 beschikbaar gehad. Daarom is het goed mogelijk dat Sony nieuwe uitvoeringen van de PS5 ook in het zwart en wit beschikbaar maakt.

Mogelijk komt er dus ook een dunnere versie of een extra krachtige versie van de PS5, en wordt deze dan ook beschikbaar in het zwart! Er zijn op dit moment wel al aanwijzingen voor een nieuwe, herontworpen, uitvoering van de PS5. Over de kleur is echter nog niet bekend.

Wanneer we meer weten over de komst van een zwarte uitvoering van de PlayStation 5, zullen we dit zo snel mogelijk op deze pagina toevoegen!

Maak je PlayStation 5 zwart: gebruik zwarte PS5 faceplates (PS5 kappen)!

Sony Playstation 5 Zwart Ps5

Bol.com €54,99 (Digital Edition) Product bekijken
Bol.com €59,99 (Disk Edition) Product bekijken

Heb je al een witte PS5? De twee witte panelen, ofwel ‘kappen’ of ‘face plates’ van je PlayStation zitten vastgeklikt op de rest van de console. Deze kun je dus ook losmaken, en vervangen voor een zwarte uitvoering!

In deze video zie je hoe je de faceplates gemakkelijk kunt loshalen, en vervangen voor andere, zwarte, faceplates.

Er worden meerdere (onofficiële) versies van zwarte faceplates verkocht, zowel voor de Disk Edition uitvoering van de Sony PlayStation 5, als voor de Sony PlayStation 5 All Digital console.

De beste uitvoering van zwarte faceplates die je op dit moment in Nederland kunt kopen vind je hier op Bol.com. Deze set bevat twee mat zwarte faceplates, en ook een zogenaamde ‘middle plate’.

Hoewel de middelste behuizingsplaat van de PS5 al zwart is, is deze glanzend zwart. Bij deze set zit een mat zwarte ‘skin’, een sticker voor op het middelste gedeelte van de PS5. Hoewel dit gedeelte van de PS5 ook al zwart is, is dit glanzend zwart. Door deze skin te gebruiken, matcht dit gedeelte van de PS5 beter met de twee mat zwarte faceplates.

Wil je nu een zwarte PS5, dan is het vervangen van de witte faceplates voor zwarte uitvoeringen de gemakkelijkste optie. Zwarte faceplates voor de PS5 zijn onder andere te bestellen op Bol.com en Amazon.nl.

Zwarte PS5 controller: Sony PS5 DualSense Controller Midnight Black

Sony Ps5 Dualsense Controller Zwart

Bol.com €68,99 Product bekijken

Wil je naast je zwarte PlayStation 5, ook gebruik maken van een zwarte PS5 controller? Ook dat is mogelijk!

En in dit geval kun je ook kiezen voor een officieel product van Sony. Sinds juni 2021 zijn er namelijk twee nieuwe kleuren beschikbaar voor de PS5 DualSense controllers.

Zo is de PS5 DualSense controller beschikbaar in het zwart (Midnight Black), en in het rood (Cosmic Red).

Op de kleur na, is deze controller volledig gelijk aan de witte uitvoering van de PS5 DualSense controller, die sinds de lancering van de PS5 al beschikbaar is.

De zwarte uitvoering van de PS5 DualSense controller bestellen? Bekijk deze op Bol.com of Coolblue.nl. De prijs is op dit moment bij beide webshops gelijk aan die van de witte uitvoering.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over de zwarte Sony PlayStation 5? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Eigen ervaring met de zwarte PS5 faceplates die je wilt delen? Laat hieronder een bericht achter!

Plaats een reactie

Send this to a friend