Powerbank van de Hema – een goede keuze?

Bij de Hema kun je meerdere accessoires voor je mobiele apparaten kopen, waaronder powerbanks. Maar zijn de powerbanks bij de Hema een goede keuze, of kun je beter ergens anders terecht?

Om deze vraag te beantwoorden kijk ik naar het huidige aanbod van powerbanks bij de Hema, en vergelijk ik deze qua eigenschappen met alternatieven die je online kunt bestellen.

Eigenschappen van een goede powerbank zijn onder andere de grote capaciteit voor een lage prijs, een efficiënte energie-overdracht, een hoge oplaadsnelheid, een laag gewicht, en een klein formaat.

Vergelijktabel: Hema Powerbanks vs alternatief

  Hema Portable
Power bank 2000 mAh
Hema Powerbank
10.000 mAh
Trust Urban
Primo 13000
  Powerbank Hema 2000 Mah 2 Powerbank Hema 10000 Mah Trust Urban Primo Powerbank 13000 Mah 2
Hema Hema Webshops
Prijs, vanaf (1): € 3,00 €22,50 €17,99
mAh (bij 3.7V): 2000 mAh 10000 mAh 13000 mAh
Output: onbekend 5 V, 2.1 A 5 V, 1 A en 2.1A
USB-poorten (out): 1× USB A port geïntegreerde kabel
met Micro-USB en
USB A
2× USB A port
USB-port (in): 1× micro-USB 1× micro-USB 1× Micro-USB
Indicator? 1 LED Display 4 LED’s
Overige
functies:
Geen Geen Zaklamp-functie
Afmetingen
l×b×d (cm):
onbekend 14,4 × 7,8 × 1,7 13,8 × 6,3 × 2,2
Gewicht: onbekend onbekend 289 gram
USB-kabel
meegeleverd?
1× Micro-USB
A kabel meegeleverd
Nee 2× Micro-USB
A kabel 
Review: geen geen Bekijk de review (4.5/5)
Huidige prijs
en bestellen:
Hema.nl Hema.nl Alternate.nl
Bol.com

1. Laagste prijs op moment van schrijven

Huidige aanbod Hema Powerbank

De Hema heeft op dit moment wel 10 verschillende powerbanks in het aanbod. Van deze powerbanks staan de twee beste opties in de vergelijktabel van eerder. Hieronder ga ik verder in op deze twee opties, en vergelijk ik deze met alternatieven die je online kunt kopen.

Hema Portable Power bank 2000 mAh – Goedkoopste powerbank ooit?

Powerbank Hema 2000 Mah 2Deze kleine powerbank kost slechts 3 euro, en is daarmee erg goedkoop. De powerbank heeft een capaciteit van 2000 mAh bij 3.7 volt; een relatief lage capaciteit voor een powerbank. Maar ook voor deze lage capaciteit is de Hema Portable Power bank nog steeds erg gunstig geprijsd.

Een gemiddelde smartphone heeft tegenwoordig een batterijcapaciteit van zo’n 3000 mAh. Deze powerbank is daarom vooral geschikt om je smartphone bij te laden als deze bijna leeg is.

Ook is deze powerbank prima geschikt om je bluetooth koptelefoon of oortjes een aantal keer mee op te laden. Bluetooth oortjes hebben een batterijcapaciteit van zo’n 500 mAh.

Deze powerbank wordt geleverd met een micro-USB kabel voor het opladen van je apparaten, en de powerbank zelf. De powerbank heeft één USB-A uitgang voor het opladen van externe apparaten, en een micro-USB ingang voor het opladen van de powerbank zelf.

Ik heb bij Nederlandse webshops nergens een goedkopere powerbank kunnen vinden van deze capaciteit. Het goedkoopste alternatief is de Goobay PocketPower 2.0, van €4,99. De meeste powerbanks met een capaciteit van 2000 mAh kosten zo’n 10 euro.

Dus; zoek je een kleine powerbank voor noodgevallen, of voor het opladen van apparaten van een lage capaciteit? Met een prijs van slechts 3 euro is deze powerbank een goede keuze. Online is deze powerbank te bestellen op Hema.nl.

Hema Powerbank 10.000 mAh

Powerbank Hema 10000 MahDe Hema Powerbank 10.000 mAh is de enige powerbank van de Hema met een hoge capaciteit. Met 10.000 mAh kun je een gemiddelde smartphone zo’n 3 keer volledig opladen. Op dit moment kost deze powerbank €22,50 op Hema.nl.

Hema geeft aan dat het mogelijk is om te laden met 2.1 Ampère, waardoor je smartphone sneller zal opladen.

Deze powerbank heeft een display waarop de huidige lading van de powerbank zelf wordt aangegeven.

Om externe apparaten op te laden zul je gebruik moeten maken van de geïntegreerde micro-USB kabel. Ook is er een USB-A uitgang om een andere laadkabel (bijvoorbeeld met USB-C) op aan te sluiten.

Vanwege de hoge capaciteit is deze powerbank groter dan de eerder genoemde optie. De powerbank is 14.4 cm lang, 7.8 cm breed, en 1.7 cm dik.

Is dit een goede keuze? Het kan beter. Zo krijg je met de Trust Urban Primo powerbank bijvoorbeeld 3000 mAh meer capaciteit (13000 mAh totaal), en betaal je 4,50 euro minder. Hoewel de Trust Urban Primo powerbank meer capaciteit heeft, heeft deze ongeveer dezelfde afmetingen.

Ook is het met de Trust Urban Primo powerbank mogelijk om met 2.1 Ampère te laden, en twee apparaten tegelijkertijd op te laden. Daarnaast beschikt deze powerbank over een zaklampfunctie, en worden er twee USB-kabels meegeleverd. Met de Trust Urban Primo Powerbank (€17,99 op Alternate.nl) krijg je dus meer capaciteit en meer functies, voor een lagere prijs.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over het kopen van een powerbank (van de Hema)? Opmerkingen over de inhoud van het artikel? Ervaring met een powerbank van de Hema? Ik hoor het graag! Je kunt hieronder een reactie achterlaten.

Plaats een reactie

Send this to a friend