Apex Legends systeemeisen – geschikte laptops en PC’s voor Apex Legends!

Apex Legends is een gratis te downloaden Battle Royale game van EA, die kort na de (totaal onverwachte) release op 4 februari meteen zeer populair is geworden. Apex Legends Systeemeisen Th

Wil je deze game ook spelen, maar weet je niet of je laptop of PC deze game aankan? In dit artikel vind je de systeemeisen van deze game.

Voldoet je huidige laptop of PC hier niet aan? Ik leg uit hoe je je huidige game PC kunt upgraden om hier wel aan te voldoen.

Volledige game PC of gaming laptop kopen die voldoet aan de systeemeisen van deze game? Ik noem in dit artikel geschikte opties.

Apex Legends systeemeisen – minimum en recommended

Hieronder de systeemeisen voor deze game. De game is speelbaar met de minimale systeemvereisten, maar dan zul je lage grafische instellingen moeten gebruiken, of moeten spelen met minder frames per seconde.

Met de recommended (aanbevolen) systeemeisen zul je deze game kunnen spelen met hoge grafische instellingen én een hoge framerate (belangrijk bij shooters!).

Minimum systeemeisen:

Besturingssysteem: 64-bit Windows 7
Processor (AMD): AMD FX 4350 of vergelijkbaar
Processor (Intel): Intel Core i3 6300 of vergelijkbaar
Geheugen (RAM): 6GB – DDR3 @1333 MHz
Videokaart (AMD): AMD Radeon HD 7730
Videokaart (NVIDIA): NVIDIA GeForce GT 640
DirectX: Versie 11 compatible
Internet 512 KBPS of sneller
Harde schijf ruimte: 22 GB

Aanbevolen systeemeisen:

Besturingssysteem: 64-bit Windows 7
Processor (AMD): Ryzen 5 CPU of vergelijkbaar
Processor (Intel): Intel Core i5 3570K of vergelijkbaar
Geheugen (RAM): 8GB – DDR3 @1333 MHz
Videokaart (AMD): AMD Radeon R9 290
Videokaart (NVIDIA): NVIDIA GeForce GT 970
DirectX: Versie 11 compatible
Internet Breedband verbinding
Harde schijf ruimte: 22 GB

 

Zoals je kunt zien zijn de minimale systeemeisen voor deze game vrij laag. Daarmee is deze game toegankelijk voor iedereen met een redelijk nieuwe laptop of PC. Daarnaast is deze game gratis te downloaden. Kom je erachter dat je laptop of PC toch niet geschikt is, dan heb je dus nog geen geld verspild.

Mijn advies is daarom om het gewoon te proberen. Je kunt de game hier gratis downloaden. Vind je dat de game qua grafische instellingen te laag moet zetten, of de framerate te laag? Dan kun je je PC upgraden naar de aanbevolen systeemeisen. Ook kun je ervoor kiezen om een volledige gaming laptop of gaming PC te kopen die voldoet aan de aanbevolen systeemeisen.

Apex Legends Game PC – upgraden of kopen

Hieronder bespreek ik per onderdeel hoe je je PC kunt upgraden om aan de aanbevolen systeemeisen te voldoen.

Game PC upgraden voor Apex Legends

Hieronder noem ik de componenten die je kunt kopen om je PC te laten voldoen aan de aanbevolen systeemeisen.

Besturingssysteem: 64-bit Windows 7. Windows 10 voldoet ook. Draait je nog Windows XP of Vista? Dan moet je upgraden. Windows 7 is tegenwoordig moeilijk verkrijgbaar. Windows 10 kun je online kopen voor zo’n 100 euro (bekijk op Bol.com)

Processor (AMD): Heb je een AMD moederbord met AM4 socket? Als je nu een Ryzen 3 processor hebt, kun je upgraden naar de aanbevolen systeemeisen door een Ryzen 5, of zelfs een Ryzen 7 processor te kopen. Onder de beschikbare opties geldt simpelweg; hoe hoger het getal, hoe sneller/beter de processor. Bekijk AMD Ryzen 5 processors op Bol.com.

Processor (Intel): Er wordt genoemd dat de Intel Core i5-3570K of vergelijkbaar zorgt voor de aanbevolen systeemeisen. De i5-3570K is een oude processor uit 2012, voor de socket LGA 1155. De meeste computers hebben nu socket type LGA 1151, of LGA 1151 V2. Bekijk dus eerst je socket-type voordat je een processor koopt.

Een hedendaagse processors met een vergelijkbare prestatie is de Intel Core i3-8100 (3% sneller dan de i5-3570K). Deze processor is verkrijgbaar voor €122,05 op Azerty.nl.

Geheugen (RAM): Er wordt 8GB RAM aangegeven als aanbevolen systeemeis. RAM is vaak gemakkelijk te upgraden. Meestal kun je simpelweg een extra reep RAM plaatsen om te upgraden. De meeste desktop PC’s hebben minimaal nog één extra slot om RAM geheugen in te plaatsen.

Heb je nu 4GB RAM, en wil je upgraden naar 8GB? Het is sterk aan te raden om precies merk en model te kopen dat je al hebt (dus ook met dezelfde klokfrequentie). De 1333 MHz die genoemd wordt bij de systeemeisen is de laagste klokfrequentie die je tegenwoordig nog zal vinden in computers.

Videokaart (AMD en NVIDIA): Bij aanbevolen systeemeisen wordt de AMD Radeon R9 290 genoemd, en voor NVIDIA de GT 970. Dit zijn beide oude videokaarten.

Een hedendaagse videokaart met een vergelijkbare prestatie is de GTX 1060 3GB (6% sneller). De laagste prijs voor deze videokaart is op dit moment 219 euro. Nog beter is de 6GB variant van de GTX 1060 videokaart, en alle GTX videokaarten met een hoger getal.

Harde schijf ruimte: Heb je geen 22 GB aan vrije ruimte beschikbaar op je harde schijf? Je kunt gemakkelijk een extra harde schijf of SSD inbouwen in je PC. Heeft je PC nu een HDD? Dan raad ik aan om te upgraden naar een SSD. SSD’s zijn sneller, en zal bij games ervoor zorgen dat de laadtijden omlaag gaan. Meer informatie? Zie ook mijn artikel over de beste en snelste SSD’s.

Apex Legends game PC: GMR Advanced (R5 2400G, 8 GB RAM, GTX 1060 3GB)

Een voordelige game PC die voldoet aan alle aanbevolen systeemeisen van Apex Legends is deze GMR Advanced PC.

Gmr Advanced Apex Legends Gaming Pc

GMR Advanced

Bol.com (€835)

Deze PC bevat de AMD Ryzen 5 2400G processor, een quad-core processor met een kloksnelheid van (3.6 tot 3.9 GHz).

Met 8GB DDR4 RAM, en de NVIDIA GeForce GTX 1060 3GB videokaart voldoet deze PC aan alle aanbevolen systeemeisen van Apex Legends.

Verder bevat deze PC een SSD van 120 GB en een HDD van 1TB. Windows 10 staat op de SSD geïnstalleerd, zodat de PC snel opstart. Daarnaast is er ruim voldoende ruimte op de SSD om Apex Legends te installeren.

Je kunt op deze PC een (gaming) monitor aansluiten via HDMI, DVI-D, of DisplayPort. Voor het aansluiten van externe apparaten zijn er wel 9 USB poorten beschikbaar.

Deze GMR Advanced computer heeft een Wi-Fi ontvanger voor draadloos internet, maar is ook bedraad op het internet aan te sluiten.

Deze PC is te koop op Bol.com voor 835 euro. Daarmee is dit de goedkoopste PC die voldoet aan alle aanbevolen systeemvereisten van Apex Legends.

Apex Legends gaming laptop kopen

Gaming laptop kopen die voldoet aan de aanbevolen systeemeisen van Apex Legends? Mijn aanrader is de Acer Predator Helios 300 PH315-51-5400.

Acer Predator Helios 300 Ph315 51 5400 Laptop Voor Apex Legends

Acer Predator Helios 300
 PH315-51-5400

Bol.com (€1078)

Dit is een gaming laptop met een 15.6 inch full HD IPS beeldscherm. De processor, de Intel Core i5-8300H, heeft volgens cpu.userbenchmark.com nagenoeg exact dezelfde prestatie als de Intel i5-3570K die wordt genoemd onder aanbevolen systeemeisen.

Verder bevat deze laptop de NVIDIA GTX 1060 6GB videokaart, en 8 GB RAM. De laptop heeft in totaal 1128 GB aan opslagruimte: een SSD van 128 GB en een HDD van 1TB.

Deze laptop heeft 4 USB poorten, een HDMI aansluiting, en een DisplayPort aansluiting. Draadloos kun je gebruik maken van 2.4 of 5 GHz Wi-Fi. Daarnaast kun je deze laptop ook bedraad aansluiten op het internet. Dat zorgt voor een snelle en stabiele internetverbinding, wat belangrijk is bij online gamen.

Je kunt zo’n 5 uur gamen op de batterij van deze laptop. Daarna zul je deze moeten opladen met de meegeleverde netstroomadapter.

De Acer Predator Helios 300 PH315-51-5400 kopen? De huidige prijs is 1078 euro op Bol.com. Daarmee is dit de goedkoopste laptop die voldoet aan alle systeemeisen van Apex Legends. Deze laptop krijgt op Bol.com na 9 reviews een gemiddelde reviewscore van 4.3/5 sterren.

Overige hardware

Behalve de laptop of PC zelf, kan ander hardware je helpen bij een betere gaming prestatie. Zelf vind ik een goede gaming monitor belangrijk.

Heb je een PC die voldoet aan de aanbevolen systeemeisen, dan kan deze veel frames per seconde genereren. Je zult dan wel een beeldscherm moeten gebruiken die ook al deze frames kan laten zien. Kies dus voor een goede gaming monitor met een hoge refresh rate. Voor meer informatie, zie mijn artikel ‘game monitor kopen‘.

Ook is een goede gaming headset van belang. Met een gaming headset kun je gebruik maken van teamspeak. Door te communiceren met je medespelers kun je beter samenwerken, en vergroot je de kans om te winnen.

Daarnaast zorgt een goede gaming headset voor ruimtelijk geluid, waardoor de richting van geluiden beter duidelijk wordt. Met goed ruimtelijk geluid kun je beter horen waar je tegenstanders en teamgenoten zich bevinden, waardoor je beter zult presteren. Gaming headset kopen? Bekijk het aanbod op Bol.com.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog opmerkingen of vragen over de systeemeisen en geschikte hardware voor Apex Legends? Je kunt hieronder een bericht achterlaten!

Plaats een reactie

Send this to a friend