Powerbank van de Action – een goede keuze?

De Action heeft voor veel producten een steeds wisselend aanbod, en staat bekend om de lage prijzen. Ook als je een powerbank wil kopen, kun je terecht bij de Action. Maar, is het kopen van een powerbank bij de Action een goede keuze, of kan je beter ergens anders terecht?

Om deze vraag te beantwoorden, kijk ik als steekproef naar het huidige aanbod van powerbanks bij de Action, en vergelijk ik deze met andere opties die je online kunt bestellen.

Eigenschappen van een goede powerbank zijn onder andere de grote capaciteit voor een lage prijs, een efficiënte energie-overdracht, een hoge oplaadsnelheid, een laag gewicht, en een klein formaat.

Vergelijktabel: Action Powerbanks vs alternatief

  Denver Powerbank
PBS-10002
Denver
PBA-12000
Trust Urban
Primo 13000
  Denver Pbs 10002 Action Powerbank Denver Pba 12000 Powerbank Action Trust Urban Primo Pb 13000 Mah
Action Action Webshops
Prijs, vanaf (1): €16,95 €17,95 €19,99
mAh (bij 3.7V): 10000 mAh 12000 mAh 13000 mAh
Soort batterij: Li-Poly Li-ion Li-ion
Output: 5 V, 2A 5 V, 2 A 5 V, 1 A en 2.1A
USB-poorten (out): 1× USB A port
1× USB C kabel
2× USB A port 2× USB A port
USB-port (in): 1× micro-USB 1× micro-USB 1× Micro-USB
Indicator-
lichtjes:
4 LED’s 4 LED’s 4 LED’s
Overige
functies:
Geen Geen Zaklamp-functie
Afmetingen
l×b×d (cm):
15,0 × 7,8 × 1,2 14 × 7,55 × 2,2 13,8 × 6,3 × 2,2
Gewicht: 310 gram 320 gram 289 gram
Meegeleverd: 1× Micro-USB
A kabel
1× Micro-USB
A kabel
2× Micro-USB
A kabel
Pagina fabrikant: Denver-
electronics.com
Denver-
electronics.com
Trust.com
Reviews: geen geen Koopgids.net: 4.5/5
Klanten Bol: 4.5/5
Huidige prijs
en bestellen:
In Action winkel In Action winkel Alternate.nl
Bol.com

1. Laagste prijs op moment van schrijven

Huidige aanbod Action Powerbanks

Hieronder bespreek ik het volledige huidige aanbod aan powerbanks bij de Action, en vergelijk ik deze met alternatieven die je online kunt kopen.

De Action heeft naast de opties in de tabel nog nog twee andere opties beschikbaar, de HOT (House Of Technology) powerbank 2000 mAh en de HOT Powerbank 4400 mAh. Ik heb deze opties niet meegenomen in de tabel omdat te weinig informatie over deze producten is te vinden. Toch bespreek ik deze opties hieronder nog in het kort.

HOT powerbank 2000 mAh

Hot Powerbank 2000 MahDeze powerbank heeft een capaciteit van 2000 mAh. Daarmee is heeft deze powerbank een te kleine capaciteit om een gemiddelde smartphone volledig op te laden. Wel kan deze van pas komen om je smartphone bij te laden, om te voorkomen dat deze leeg raakt. Op de site van de Action is verder alleen de afmeting te vinden: 9 cm lang, en 2.5 cm hoog en breed.

Aan de afbeelding van deze powerbank is er te zien dat er één USB-A port is waar je een laadkabel op aan kunt sluiten. Om de powerbank zelf op te laden is er een micro-USB ingang beschikbaar. Er staat bij de USB ports nog ‘5V’ aangegeven; dat is standaard bij laden over USB.

Ik heb geen website van de fabrikant zelf kunnen vinden met meer informatie. Het is bijvoorbeeld onbekend met hoeveel Ampère er opgeladen wordt. De hoeveelheid Ampère bepaalt de maximale laadsnelheid van de powerbank.

Over het algemeen zijn powerbanks met zo’n lage capaciteit niet aan te raden. Je kunt deze alleen gebruiken om een apparaat wat bij te laden, en zult na gebruik ook elke keer de powerbank zelf op moeten laden. Wel is deze powerbank met een prijs van slechts €4,49 voordelig. Online zijn de meeste opties duurder. Een optie die in de buurt komt is de Goobay 2000 mAh powerbank van €4,99.

HOT Powerbank 4400 mAh

Hot Powerbank 4400 Mah

Deze uitvoering heeft een grotere capaciteit van 4400 mAh. Dat is genoeg om een gemiddelde smartphone één keer volledig op te laden. Op de site van de Action wordt alleen de capaciteit aangegeven. Daarnaast wordt er vermeldt dat er meerdere kleuren beschikbaar zijn.

Kijk je de afbeeldingen, dan zie je drie verschillende kleuruitvoeringen: rood, zwart, en blauw. Op de afbeeldingen met de verpakking is meer informatie te vinden. Er staat bijvoorbeeld dat de output van deze powerbank 1A is. Met een output van 1A zullen de aangesloten apparaten niet erg snel opladen. Verder is er te zien dat de powerbank LED’s heeft om de huidige lading aan te geven.

Ook voor deze powerbank is er nergens meer informatie te vinden. Zo zijn bijvoorbeeld de afmetingen en het gebruikte type batterij onbekend.

De prijs bij de Action is €7,95. Ook daarmee is deze powerbank relatief goedkoop.

Denver Powerbank PBS-10002 (10.000 mAh) – USB-C powerbank

Denver Pbs 10002 Action Powerbank

Op de website van de Action is weinig informatie over deze powerbank te vinden. De enige informatie die wordt aangegeven is de is de capaciteit (10.000 mAh), en dat er een oplaadkabel wordt meegeleverd. Deze powerbank huidige prijs van deze powerbank is €16,95.

Op de site van Denver Electronics is meer informatie te vinden. Hier wordt aangegeven dat dit een powerbank met een Lithium Polymer batterij is, en de powerbank een output van 2A kan leveren. Daarmee kan deze powerbank je apparaten redelijk snel opladen. Om aan te geven wat de lading van de powerbank is, zijn er vier LED-lichtjes aanwezig.

De Denver PBS-10002 heeft een geïntegreerde kabel, met een USB-C aansluiting. Daarmee is deze powerbank geschikt voor gebruik op een aantal nieuwe Android telefoons met deze aansluiting, zoals de Samsung Galaxy S9, Nokia 8, en Sony Xperia XZ2. Ook is er nog één USB-A port beschikbaar om andere kabels aan te sluiten. Als je een smartphone hebt met een standaard micro-USB aansluiting, kun je dus ook gebruik maken van deze powerbank. De kabel die daarvoor nodig is, wordt niet meegeleverd.

De powerbank is 15 cm lang, 7.8 cm breed, en 1.2 cm dik – ongeveer dezelfde afmetingen als een smartphone. Met een gewicht van 310 gram is deze powerban wel relatief zwaar voor zijn laadcapaciteit. Met een prijs van €16,95 is de Denver PBS-10002 voordelig geprijsd.

Toch zijn er online betere alternatieven te vinden. Bijvoorbeeld de Silicon Power S100. Ook dit is een 10.000 mAh powerbank. De voordelen van deze optie zijn de twee USB-uitgangen, waarvan één met een 2.1A output, en het significant lagere gewicht (220 gram). Ook de prijs is beter: €12,95 op Allekabels.nl of €14,95 op Megekko.nl.

Denver PBA-12000 (12.000 mAh)

Denver Pba 12000 Powerbank Action

De Denver PBA-12000 is bij de Action de powerbank met de hoogste capaciteit. Op Action.com staat alleen de hoeveelheid mAh aangegeven, en zijn er geen andere gegevens te vinden.

Om meer informatie te vinden kun je op de site van de fabrikant kijken; denver-electronics.com. Daar staat dat deze powerbank een lithium-ion batterij bevat, en er twee USB-poorten zijn die met 2A kunnen laden. Er wordt één USB laadkabel meegeleverd.

De PBA-12000 is 14 cm lang, 7.55 cm breed, en 2.2 cm dik. Het gewicht is 320 gram. Om aan te geven hoe ver de powerbank nog opgeladen is, zitten er vier LED-lampjes ingebouwd.

Met een prijs van €17,95 bij de Action is de PBA-12000 goed geprijsd voor zijn capaciteit.

Toch zijn er betere opties. De Trust Urban Primo Powerbank is zo’n 2 euro duurder, maar heeft veel voordelen op de Denver PBA-12000. Zo is deze kleiner; zowel korter als minder breed. Daarnaast is deze 31 gram lichter, en heeft ‘ie 1000 mAh meer capaciteit. Ook worden er twee oplaadkabels meegeleverd, en is er een ingebouwde lampje voor de zaklampfunctie.

Conclusie

Omdat het aanbod steeds wisselt, kan ook de kwaliteit van de powerbanks van moment op moment wisselen. Alle powerbanks die op het moment van schrijven te vinden waren bij de Action waren van onbekende merken, met een onbekende kwaliteit, en zonder reviews. Over twee van de vier producten was online zelfs nergens meer informatie te vinden.

Wil je zeker zijn van een goede kwaliteit, dan raad ik aan om op internet te zoeken naar powerbanks met veel positieve reviews. Mijn persoonlijke aanrader is de Trust Urban Primo Powerbank 13000, die je online kunt bestellen voor €19,99.

De prijs van powerbanks is bij de Action goed. Voornamelijk de uitvoeringen met een lagere capaciteit zijn bij de Action scherp geprijsd. De uitvoeringen met een hogere capaciteit zijn qua prijs vergelijkbaar aan andere powerbanks die je online kunt bestellen.

Je bent met het kopen van een powerbank bij de Action dus voordelig uit, maar de kwaliteit van de producten zelf is veelal onbekend. Om dat probleem te verhelpen, kun je, als je eenmaal een powerbank van de Action hebt gekocht, hieronder je mening geven over het gekochte product!

Plaats een reactie

4 reacties op “Powerbank van de Action – een goede keuze?”

 1. Denver pba 12000 gekocht. Prijs in schap action was 19,95 maar prettige verrassing bij kassa bleek 9,95 te zijn. Hij is beetje zwaar en het opladen duurt lang, maar oh mijn god wat is het een beest daarna. Heb al 4x telefoon opgeladen op vakantie en nog 75%. Ik geloof dat ik er mijn auto mee kan opstarten ook nog….

  Beantwoorden
 2. Ik kocht de Denver pbs-10002 (10.000 mAh) in maart, 2018 omdat ik een powerbank nodig had voor een 3-daags festival. Vanaf het eerste gebruik heb ik mijn iphone 5s 3 keer kunnen opladen (van 1% naar 100%) + mijn jbl go 3 keer (van 0% naar 100%) voordat de powerbank leeg was. Sindsdien heb ik de powebank intensief gebruikt. Hij is licht, heeft enkele harde vallen overleefd en de indicatielampjes zijn erg handig.

  Het lijkt er echter op dat hij het op het moment van schrijven het langzaam aan het begeven is (wat eigenlijk veel later is gebeurd dan ik had verwacht haha). Ik gok dat ik nog zo’n maand ermee kan doen voordat hij “op” is.

  Desalniettemin is dit zeker een aanrader voor diegene die snel een goedkope powerbank nodig heeft voor bijv. een vakantie, meerdaags festival of een weekendje weg.

  Beantwoorden
  • In Maart gekocht en November al kapot aan het gaan, dat is erg snel vind ik, zo’n apparaat zou toch zeker 2 jaar mee moeten gaan! Ik heb zelf al een jaar of 3 een Pineng powerbank van 20000mAh, gekocht bij gearbest,com voor 27 euro incl verzenden. Afgelopen zomer nog meegegeven aan 2 vriendinnen die 3 dagen naar lowlands gingen, kreeg hem terug met nog 60% vol.

   Beantwoorden
Send this to a friend