Polk MagniFi MAX SR: specificaties, reviews, prijzen!

Interesse in de Polk MagniFi MAX SR? Deze soundbar van Polk Audio is het topmodel de huidige line-up. Maar is dit een goede soundbar? Wat zijn de eigenschappen, en de belangrijke voor- en nadelen hiervan? Krijgt deze soundbar goede beoordelingen in de reviews?

Om deze vragen te beantwoorden ga ik uitgebreid in op alle eigenschappen, en geef ik aan wat je daarom van deze soundbar kunt verwachten. Daarna geef ik een samenvatting van de reviews van deze soundbar, en noem ik de meest genoemde voor- en nadelen. Ten slotte is het mogelijk om op deze pagina alle huidige prijzen en aanbiedingen van deze soundbar te vergelijken.

Tip: meer informatie over alle belangrijke eigenschappen, lees je in onze soundbar koopgids.

Polk MagniFi MAX SR: levering (unboxing) en fysieke eigenschappen

Polk Magnifi Max Sr Soundbar

De Polk MagniFi MAX SR is op het moment van schrijven verkrijgbaar voor 649 euro op MediaMarkt.nl. Maar wat krijg je voor deze prijs precies geleverd?

In de doos vind je het volgende:

 • De Polk MagniFi MAX soundbar en bijbehorende power adapter en stroomkabel
 • De bijbehorende subwoofer en bijbehorende stroomkabel
 • Twee SR1 rear speakers en twee bijbehorende stroomadapters
 • Een afstandsbediening en bijbehorende AAA-batterijen
 • Twee muurbeugels om de soundbar aan de muur te bevestigen
 • Een sjabloon voor het uitmeten van deze muurbeugels
 • Eén HDMI-kabel van 2 meter
 • Eén Optische kabel van 1.8 meter
 • Eén 3.5 mm AUX-kabel van 1.8 meter
 • De handleiding en ander informatiemateriaal

Al deze speakers zijn uitgevoerd in kunststof. De soundbar en de SR1 rear speakers zijn grotendeels overtrokken in zwarte speakerstof, waar de speakers zelf achter zitten. In de soundbar zitten er achter de speakerstof een ook aantal LED’s, die daardoor alleen zichtbaar worden als deze branden. Zo kunnen ze informatie aangeven, bijvoorbeeld de hoogte van het volume wanneer je dit aanpast.

In het midden van de MagniFi MAX soundbar vind je bovenop verder een aantal knoppen, en bevinden alle aansluitingen zich aan de achterkant.

De behuizing van de subwoofer is volledig uitgevoerd in kunststof, en staat op rubberen pootjes. Hiervan is het bovengedeelte donkergrijs, en het ondergedeelte zwart. De subwoofer zelf is in deze behuizing omlaag gericht. Daarnaast zit er aan de onderkant een grote basreflexpoort.

De afmetingen van de verschillende speakers zijn als volgt:

 • De soundbar is 109.22 cm breed, 5.31 cm hoog, en 9.6 cm diep
 • De subwoofer is 37.13 cm breed, 36.93 cm hoog, en 30.76 cm diep
 • De SR1 surround speakers zijn  19,89 cm breed, 11,31 cm hoog, en 10,38 cm diep

Kortom is dit een flink grote soundbar, en is deze ongeveer even breed als een 49 inch TV. Met een hoogte van 5.31 cm is dit een redelijk platte soundbar, waardoor deze bij de meeste TV’s dus niet voor het scherm zal vallen.

Heb je niet genoeg plaats op je TV meubel? Dan kun je ervoor kiezen om zowel de soundbar als de TV aan de muur te bevestigen. Ook de SR1 surround speakers zijn aan de muur te bevestigen, of op een bijpassende staander te plaatsen.

Gebruik en functies: aansluiten en bedienen van de Polk MagniFi MAX SR

Polk Magnifi Max Sr Aansluitingen

Om de soundbar in gebruik te nemen zul je deze moeten aan sluiten op je TV, receiver, blu-ray speler of gaming console. Daarnaast is deze soundbar bedraad op het internet aan te sluiten.

Hiervoor heeft deze soundbar de volgende aansluitingen:

 • HDMI, waarvan 1× HDMI ARC
 • Toslink (Digitale/optische ingang)
 • 3.5 mm AUX (analoge ingang)
 • Ethernetpoort, 1×

Ook zit er op de soundbar een USB-port, maar de soundbar ondersteunt helaas het afspelen van muziek via USB niet. Dit is namelijk een ‘service’-port.

Kies bij voorkeur voor een aansluiting met je TV over HDMI via de HDMI ARC aansluiting. Er wordt een HDMI-kabel meegeleverd. Het alternatief is om de soundbar op de TV aan te sluiten via de optische ingang.

Verder zul je de soundbar, subwoofer, en de twee achterspeakers met de meegeleverde stroomkabel aan moeten sluiten op het stopcontact.

De verbinding tussen de soundbar en de subwoofer is draadloos. Zorg dat je eerst de soundbar aansluit op het stopcontact. Als je daarna de subwoofer en achterspeakers aansluit, zullen deze automatisch een draadloze verbinding zoeken met de soundbar. Werkt deze automatisch verbinding niet? Dan kun je dit ook nog handmatig opzetten met behulp van de ‘sync’-knop op de soundbar.

Dat deze soundbar wel 4 verschillende HDMI ingangen heeft is een voordeel op de vele soundbar s met slechts één HDMI port. Het voordeel is namelijk dat je de soundbar zo als ‘HDMI-hub’ kunt gebruiken.

Om als HDMI-hub te werken, zul je de soundbar wel over HDMI-ARC aan moeten sluiten op de TV. Vervolgens kun je de andere apparaten, bijvoorbeeld je gaming console of een blu-ray speler aansluiten op de soundbar. Deze zal vervolgens het signaal doorsturen aan de TV. Het voordeel hiervan is dat je slechts één HDMI-kabel op de TV aansluit, waardoor dit een nettere oplossing is.

Behalve het aansluiten van je TV, zou je de andere ingangen op de soundbar ook kunnen gebruiken om hier meerdere apparaten op aan te sluiten. Zo kun je bijvoorbeeld een CD of platenspeler koppelen op de 3.5 mm AUX port van de soundbar, zodat deze de muziek hiervan ook kan afspelen.

Je kunt dan simpelweg de soundbar instellen op de 3.5 mm ingang als input-bron om de audio van het, hierop aangesloten apparaat, af te spelen. Om de soundbar te bedienen kun je de meegeleverde afstandsbediening of de knoppen bovenop de soundbar gebruiken om te wisselen van input-bron.

Polk Magnifi Max Sr Afstandsbediening 2Je kunt de soundbar bedienen met de meegeleverde afstandsbediening. Hierop zitten de knoppen om te wisselen van inputbronnen, waaronder de TV, AUX, en bluetooth.

Verder zitten er meerdere knoppen op om het volume aan te passen of te muten. Het volume is nauwkeurig naar je voorkeur aan te passen.

Zo kun je het hoofdvolume aanpassen, maar ook los het basvolume, het stemvolume, en het volume van de surround-speakers aanpassen.

Met de afstandbediening kun je ook nog vier verschillende ‘sound modes‘ inschakelen:

 • Night Mode: hiermee worden zowel de bastonen als de hoogste tonen verminderd. Geluidsoverlast wordt voornamelijk veroorzaakt door luide bastonen. Door deze uit te schakelen kun je de soundbar (‘s nachts) gebruiken, zonder overlast te veroorzaken.
 • Movie Mode: een modus die is bedoeld voor de beste filmervaring. Hierbij krijgt zowel het basgeluid als stemgeluid een boost.
 • Sport Mode: deze modus geeft het stemvolume (dialogen) meer nadruk. Zo kun je bijvoorbeeld het commentaar van een sportwedstrijd, nieuws, of talkshows beter volgen.
 • Music Mode: dit is de meest gebalanceerde geluidsmodus, zodat de muziek correct wordt weergegeven.

De LED-lichtjes op de soundbar laten zien welke input-bron of/of geluidsmodus de soundbar gebruikt. Zo geeft een paarse LED bijvoorbeeld aan dat de nachtmodus is ingeschakeld, en een blauwe LED dat je gebruik maakt van bluetooth als input.

Wil je niet de afstandsbediening van de soundbar gebruiken, maar die van je TV? Het is ook mogelijk om de afstandsbediening van je TV te koppelen aan de soundbar. De instructies hiervoor vind je in de meegeleverde handleiding.

Deze soundbar beschikt over zowel Bluetooth als Wi-Fi (5) voor het draadloos streamen van muziek.

Om over Bluetooth muziek te streamen naar de Polk MagniFi MAX SR, zul je simpelweg een bluetooth-verbinding hoeven maken tussen de soundbar en bijvoorbeeld een smartphone of tablet. Eenmaal verbonden, zal de soundbar alle audio van het verbonden apparaat afspelen.

Het afspelen van audio over Wi-Fi verloopt via de ingebouwde Chromecast. Bij meerdere websites en apps zal het dan mogelijk zijn om op het cast-icoontje (Cast Icoontje) te klikken, en vervolgens de Polk MagniFi MAX SR te kiezen.

Ook maakt de ingebouwde Chromecast het mogelijk om de Polk MagniFi MAX SR toe te voegen aan de Google Home app. Vervolgens kun je ook de Google Assistant vragen om muziek af te spelen op de Polk MagniFi MAX SR.

Wel zul je de Google Assistant op een ander apparaat op hetzelfde netwerk moeten gebruiken om dit te vragen. Bijvoorbeeld Google Nest Mini of je smartphone. De Polk MagniFi MAX SR bevat zelf namelijk géén ingebouwde microfoons die luisteren naar stemcommando’s.

Polk MagniFi MAX SR: speakers en audio-eigenschappen

De Polk MagniFi MAX SR is samen met de bijbehorende subwoofer en de twee SR1 speakers een 5.1 channel surround sound geluidssysteem voor bij je TV. In totaal heeft de Polk MagniFi MAX SR daarvoor 10 verschillende speakers beschikbaar.

Het opgegeven frequentiebereik van de Polk MagniFi Max SR is 35 Hz tot 20 kHz. Daarmee haalt deze geluidsinstallatie ook flink diepe tonen.

Met het maximale vermogen van 400 Watt is dit een bovengemiddeld krachtig geluidssysteem. De soundbar zelf heeft een piekvermogen van 180 Watt, de subwoofer 160 Watt, en de twee surround speakers samen 60 Watt.

Speaker-indeling

De soundbar zelf is 3.0 channel, en bevat zeven verschillende speakers. Zo zitten er in deze soundbar namelijk 4 zogenaamde ‘racetrack’-woofers, langwerpige woofers met een afmeting van 1 inch in de hoogte, en drie inch in de breedte. Deze speakers zijn goed in het afspelen van de midden tot lage tonen.

Daarnaast bevat de soundbar nog twee 0.75 inch tweeters; speakers die goed zijn in de correcte weergave van de hoge tonen. De laatste speaker is een enkele 1 inch woofer, helemaal in het midden van de soundbar.

Dat deze soundbar naast het linker en rechter audiokanaal ook een midden-kanaal heeft, krijgt het geluid meer richting dan bij een stereo (2.0) opstelling. Ook maakt het midden-kanaal het stemgeluid beter hoorbaar.

De twee surround speakers, de SR1 rear speakers, bevatten elk één ronde full-range woofer, met een diameter van 3 inch. Koop je de Polk MagniFi MAX soundbar in de uitvoering zonder de surround speakers? Dan heb je later altijd nog de optie om de surround speakers toe te voegen. Deze worden namelijk ook los verkocht, bijvoorbeeld hier op Amazon.nl.

Voor goede weergave van de sub-bas, ziet er bij de Polk MagniFi MAX SR een losse subwoofer. De diameter van deze subwoofer is 8 inch. Daarmee is dit voor bij een soundbar een middelmaat subwoofer. Hoewel dit voor een goed basgeluid zorgt, zijn er soundbars met krachtigere subwoofers. Zo heeft bijvoorbeeld de Klipsch Cinema 600 een grotere (10 inch) subwoofer, en haalt deze ook lagere tonen (vanaf 28 Hz).

Polk MagniFi MAX SR reviews, tests en ervaringen (geluidskwaliteit?)

Om erachter te komen hoe de Polk MagniFi MAX SR in de de praktijk bevalt, heb ik meerdere reviews doorgenomen. Hieronder de samenvatting van elke review.

Reviews van review-websites:

 • Androidcentral.com (4/5). In deze review wordt de goede (surround sound) geluidskwaliteit, en het gebruiksgemak als belangrijke voordelen genoemd. Ook de ingebouwde Chromecast, en de hoeveelheid mogelijke geluidsinstellingen worden genoemd als voordeel. De lange afmeting van de soundbar, en het feit dat de sound modes alleen met de afstandsbediening aangepast kunnen worden zijn de genoemde nadelen.
 • Homecinemachoice.com (4/5). Hier wordt de goede surround-sound ervaring, connectiviteit, en het design van de soundbar als voordeel genoemd. Ook de Voice-Adjust optie, waarmee je het stemgeluid een boost kunt geven, wordt genoemd als voordeel. De reviewer vindt wel dat het basgeluid beter had gekund.
 • Gstylemag.com noemt het goede geluid, gebruiksgemak, en het draadloze verbinden als voordelen. Het grootste nadeel is dat de subwoofer af en toe een krakend geluid maakt. Dit probleem is echter opgelost met een firmware-update.
 • Androidguys.com noemt het goede geluid en de instellingsmogelijkheden als belangrijke voordelen. Ook het gebruiksgemak wordt als voordeel genoemd. Het enige genoemde nadeel is de lengte van de soundbar.

Reviews van klanten:

 • Mediamarkt.nl (4.1/5, 33 beoordelingen). Bijna alle klanten noemen het goede geluid, en het gebruiksgemak. Een aantal klanten noemen ook het knetterende geluid bij de subwoofer. Gelukkig wordt dit ondertussen verholpen met een firmware-update. De firmware wordt automatisch geüpdatet als deze soundbar verbinding heeft met het internet (bron).
 • Amazon.com (4.1/5, 1033 reviews). De meeste klanten noemen het goede gebruiksgemak en de goede geluidskwaliteit. De meeste kritische reviews noemen het krakelende geluid dat wordt verholpen met de firmware-update.

Kortom zijn de meeste reviews over deze soundbar overwegend positief.

Polk MagniFi MAX SR kopen: beschikbaarheid, prijs, aanbiedingen

Hieronder vind je de prijs van de Polk MagniFi MAX SR , en de Polk MagniFi MAX (zonder surroundspeakers) , inclusief de prijsgeschiedenis. De prijs wordt automatisch bijgehouden. Is deze soundbar niet beschikbaar voor je gewenste prijs? Dan kun je een prijsmelding instellen. Je krijgt dan automatisch een e-mail wanneer deze beschikbaar is voor je ingestelde prijs.

Selecteer hieronder je gewenste uitvoering.

Polk MagniFi MAX SRMAX

Huidige prijzen en aanbiedingen voor de Polk MagniFi MAX SR (EAN: 0747192128258).

Prijsverloop...

Prijsverloop voor: Polk Audio MagniFi Max SR

Prijsverloop statistieken:

Huidige prijs: €745,99 16 januari 2024
Hoogste prijs ooit: €749,00 7 augustus 2023
Laagste prijs ooit: €413,74 13 februari 2023
Sinds 1 februari 2023

Laatste veranderingen:

€745,99 14 januari 2024
€749,00 14 januari 2024
€745,99 9 januari 2024
€749,00 8 januari 2024
€745,99 6 januari 2024
Maak GRATIS een prijs-notificatie aan!
Notificatie instellen voor Polk Audio MagniFi Max SR - €745,99

Huidige prijzen en aanbiedingen voor de Polk MagniFi MAX (EAN: 0747192128234).

Prijsverloop...

Prijsverloop voor: Polk Audio MagniFi MAX

Prijsverloop statistieken:

Huidige prijs: €399,99 16 januari 2024
Hoogste prijs ooit: €776,99 30 januari 2023
Laagste prijs ooit: €306,62 12 maart 2023
Sinds 30 januari 2023

Laatste veranderingen:

€399,99 13 januari 2024
€692,99 9 januari 2024
€399,99 8 januari 2024
€692,99 6 januari 2024
€399,99 6 januari 2024
Maak GRATIS een prijs-notificatie aan!
Notificatie instellen voor Polk Audio MagniFi MAX - €399,99

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over de Polk MagniFi MAX SR? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Of een eigen ervaring met deze soundbar die je wil delen? Laat dan hieronder een bericht achter!

Plaats een reactie

2 reacties op “Polk MagniFi MAX SR: specificaties, reviews, prijzen!”

 1. Op 7 augustus Polk MagniFi MAX SRMAX gekocht bij Mediamarkt Hasselt met de extra garantie dus 2 j garantie van Mediamarkt en dan nog de 3 j extra garantie er bij genomen.
  Sinds een 14 tal dagen heb ik opgemerkt dat er 1 van de kleine boxen krakende geluiden te horen waren en bij bepaalde tonen een ritselend geluid, dan maar naar Mediamarkt gereden na ervoor telefonisch contact te hebben gehad. Aldaar aangekomen heb ik de desbetreffende box terug gebracht, daar vertelden ze me dat ze de box + aansluitkabel zouden terug sturen voor herstelling.
  Al bij al was ik tevreden over mijn aankoop maar vind het spijtig dat er bij 1 box krakende geluiden te horen waren dit na 6 maanden.

  Beantwoorden
  • Hoi Gilbert,

   Bedankt voor het toevoegen van je ervaring met deze soundbar. Maar de soundbar is dus gerepareerd, of heb je een vervangend model gekregen? En hoe is je ervaring sindsdien?

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden