Nieuwe LG telefoon? De nieuwste LG telefoons! (2020)

Op zoek naar een nieuwe LG telefoon? In dit artikel houd ik bij wat de nieuwste telefoons van LG zijn. Omdat lang niet alle nieuwe smartphones van LG ook in Nederland en België verkocht worden, staan hier alleen de toestellen die hier wél verkrijgbaar zijn.

Hieronder, per toestel, meer informatie over de nieuwste LG telefoons. Deze staan op volgorde van release-datum, met het nieuwste toestel eerst.

De producten en bijbehorende prijzen zijn voor het laatst geüpdatet op 27 augustus 2020.

LG Velvet – nieuwste LG high-end smartphone (juli 2020)

Op dit moment is de LG Velvet de nieuwste high-end telefoon van LG die verkrijgbaar is in Nederland. Deze telefoon is verkrijgbaar sinds het eind van juli 2020.

Deze smartphone draait de nieuwste versie van Android, namelijk Android 10.

Het scherm van deze telefoon is een OLED, met een resolutie van 2460×1080 pixels, en een beelddiagonaal van 6.8 inch. Daarmee komt deze telefoon uit op een bovengemiddeld hoge pixeldichtheid van 395 pixels per inch, en heb je dus een scherp beeld.

Net als een aantal eerdere smartphones van LG, is het mogelijk om een tweede scherm aan te sluiten, om zo de telefoon als Dual-screen te gebruiken. Dit tweede scherm zul je los moeten kopen, en is op moment van schrijven nog niet verkrijgbaar in Nederland.

Aan de achterkant zitten drie verschillende camera’s, namelijk een 48 MP resolutie hoofdcamera, een 8 MP ultrawide camera, en een 5 MP dieptecamera aanwezig.

Voor het maken van selfie’s, of voor beeldbellen, zit er aan de voorkant van deze smartphone nog camera met een 16 MP resolutie. Hiervoor zit er aan de bovenkant van het scherm, in het midden, een uitsparing, ofwel een ‘notch’. Met de hoofdcamera kun je filmen in 4K, en met de selfie-camera in Full HD. In beide gevallen maximaal met 30 frames per seconde.

Met de Snapdragon 845 chipset, 6 GB aan RAM, en 128 GB aan opslagruimte, heeft de LG Velvet voor zijn prijsklasse gemiddeld krachtige hardware. Toch is deze hardware flink sneller dan die je zult vinden in goedkopere smartphones, en kun je een snelle prestatie verwachten.

Wil je meer opslagruimte? De opslagruimte van deze smartphone is uit te breiden door een microSD-kaart te plaatsen. Bij deze telefoon wordt de SD-kaartslot gedeeld met de plek voor een eventuele 2e SIM-kaart. Je kunt dus óf een tweede SIM-kaart gebruiken, óf een microSD-kaart, maar niet beiden tegelijk.

Deze telefoon heeft een vingerafdruksensor onder het scherm. Als je deze instelt, dan zal de telefoon automatisch ontgrendelen als deze je vingerafdruk herkent.

Ook is er bij de LG Velvet gedacht aan goede audio. Zo heeft deze twee ingebouwde speakers, en kan deze dus stereo-geluid afspelen. Daarnaast is er een 3.5 mm jack aansluiting aanwezig voor het aansluiten van oordopjes of een koptelefoon. Je krijgt bij deze telefoon ook een set bedrade oordopjes meegeleverd.

De batterij van de LG Velvet is met een capaciteit van 4300 mAh bovengemiddeld groot. Deze batterij is zowel bedraad als draadloos op te laden. Met het opladen over USB-C laadt de telefoon maximaal met een vermogen van 15 Watt op, en draadloos wat langzamer, namelijk maximaal met 9 W. Het opladen van deze batterij kan alleen bedraad, en verloopt over USB-C.

Er wordt een geschikte fast charger en een USB-A naar USB-C kabel meegeleverd.

De LG Velvet wordt verkocht in drie verschillende kleuruitvoeringen, namelijk in het donkergrijs, groen, en wit. De laagste prijs voor deze telefoon is op dit moment te vinden op Mobiel.nl. Daar betaal je voor een los toestel op dit moment €550. Ook is deze telefoon in alle kleuruitvoeringen verkrijgbaar op Bol.com, op dit moment voor €579.

LG K61 – nieuwste LG mid-range smartphone (april 2020)

Op dit moment is de LG K61 de nieuwste telefoon van LG die verkrijgbaar is in Nederland. Dit is een mid-range smartphone, ofwel een middenklasser, en verkrijgbaar sinds april 2020.

Hoewel dit een zeer nieuwe smartphone is, draait deze Android 9.0 (Pie). Daarmee loopt deze telefoon dus één Android-versie achter. Het is nog niet duidelijk of er een update naar Android 10 beschikbaar wordt.

De LG K61 heeft een IPS LCD scherm van 2340×1080 pixels, bij een beelddiagonaal van 6.53 inch. Daarmee heeft deze telefoon een pixeldichtheid van 394 pixels per inch, en daarmee een bovengemiddeld scherp beeld.

Voor het maken van foto’s, zitten er aan de achterkant van deze smartphone vier verschillende camera’s. De hoofdcamera heeft een 48 MP resolutie. Daarnaast is er een 8 MP ultrawide, een 2 MP macrolens camera, en een 5 MP dieptecamera aanwezig.

Aan de voorkant zit een 16 MP selfie-camera. Deze zit in de linker bovenhoek, met een punchhole in het scherm. Met zowel de voor- als achtercamera is het mogelijk om te filmen in Full HD resolutie met maximaal 30 frames per seconde.

Met de Helio P35 chipset, 4 GB aan RAM, en 128 GB aan interne opslag, heeft deze smartphone middelmatig krachtige hardware. Hiermee is deze smartphone gemiddeld krachtig voor zijn prijsklasse. Wil je meer opslagruimte? Dan kun je een microSD-kaart plaatsen.

Om de smartphone snel te ontgrendelen, zit er aan de achterkant een vingerafdrukscanner. Voor het aansluiten van bedrade oortjes of een koptelefoon is er een 3.5 mm jack aansluiting aanwezig.

Een voordeel van deze telefoon is de flinke batterij, met een capaciteit van 4000 mAh. Het opladen van deze batterij kan alleen bedraad, en verloopt over USB-C. Er wordt een geschikte oplader en USB-kabel meegeleverd. Ook krijg je bij de telefoon een gratis doorzichtig telefoonhoesje.

De LG K61 is verkrijgbaar in één kleuruitvoering; met een grijze behuizing. Deze telefoon kopen? Deze is voor €279 verkrijgbaar op Bol.com. Ook kun je de K61 zowel als los toestel, als met abonnement bestellen op Mobiel.nl.

LG V60 ThinQ 5G – nieuwste LG flagship telefoon (maart 2020)

De LG V60 is de nieuwste flagship smartphone van LG. Daarnaast is dit ook de eerste smartphone van LG met 5G ondersteuning die in Nederland verkrijgbaar is. Deze telefoon is sinds maart 2020 te bestellen.

Lg V60 Thinq 5g Smartphone Met Twee Schermen

LG V60 ThinQ 5G

Mobiel.nl (€1149)

Deze telefoon draait Android 10, en heeft daarmee dus ook de nieuwste versie van Android.

Net als veel flagship phones, maakt de ThinQ 5G gebruik van een OLED scherm, en heeft daarmee een perfect contrast. Daarnaast ondersteunt dit scherm HDR, en dus een groot kleurbereik. De resolutie is 2460×1080, bij een groot scherm van 6.8 inch beelddiagonaal. Daarmee heeft dit scherm een hoge pixeldichtheid van 395 pixels per inch. Hoewel dat zorgt voor scherp beeld, zijn er flagship smartphones met een hogere resolutie.

Wat deze telefoon speciaal maakt, is dat je hier optioneel een tweede scherm aan kunt koppelen. Het tweede scherm heeft dezelfde afmeting en eigenschappen. Eenmaal aangekoppeld, werkt deze meteen als tweede scherm. Dit tweede scherm accessoire krijg je meegeleverd bij deze telefoon.

Zo heb je, net als bij vouwtelefoons, meer schermruimte. Het voordeel op de vouwtelefoons is dat de uitvoering van dit extra scherm de telefoon zelf niet kwetsbaar maakt.

Voor het maken van foto’s heeft de V60 aan de achterzijde drie verschillende camera’s. Zo is hier namelijk een 64 MP hoofdcamera aanwezig, een 13 MP groothoeklens camera, en een 0.3 MP dieptecamera. Aan de voorkant zit een 10 MP selfie-camera.

Met de hoofdcamera is het mogelijk om beeld vast te leggen in de 8K resolutie, met HDR, en maximaal 30 frames per seconde. Daarmee is dit één van de weinige smartphones met de mogelijkheid om te filmen in deze zeer hoge resolutie. De selfie-camera kan filmen in 4K.

Met de Snapdragon 865 chipset, bevat de LG V60 ThinQ de krachtigste Qualcomm chipset van dit moment. Daarnaast heeft deze telefoon 8 GB aan RAM, en 128 GB aan opslagruimte. Daarmee is deze telefoon dus wel erg snel, maar is de opslagruimte voor een flagship telefoon toch relatief klein. Gelukkig is dit wel uit te breiden door een microSD-kaart te plaatsen.

Deze telefoon heeft met 5000 mAh een zeer grote batterij. Dat is ook wel nodig, omdat het gebruik van twee schermen zorgt voor veel batterijgebruik. Gebruik je de telefoon met een enkel scherm, dan zorgt deze batterij voor een zeer lange batterijduur.

Daarnaast is deze batterij zowel draadloos, als bedraad op te laden. Er wordt een geschikte charger meegeleverd, die de smartphone snel over USB-C kan opladen met Quick Charge 4+.

Deze telefoon snel ontgrendelen? Er zit een vingerafdrukscanner ingebouwd onder het scherm. Daarnaast heeft deze telefoon een 3.5 mm jack port voor het aansluiten van audio-apparatuur. Toch is deze smartphone ook waterdicht; namelijk tot 30 minuten op 1.5 meter diepte.

De LG V60 ThinQ 5G wordt in 40 Pro Plus is verkrijgbaar in Nederland op dit moment alleen verkocht in de donkerblauwe uitvoering. Elders is deze telefoon ook verkrijgbaar met een witte behuizing.

Deze telefoon bestellen? Deze is verkrijgbaar als los toestel voor €1149 op Mobiel.nl. Ook is deze telefoon daar verkrijgbaar met een abonnement.

LG G8X ThinQ – dual screen smartphone (november 2019)

De LG G8X ThinQ is een mobiele telefoon die wordt geleverd met een dual screen accessoire. Deze telefoon is verkrijgbaar sinds november 2019, en daarmee een van de nieuwste LG telefoons die je kunt kopen in Nederland.

Lg G8x Nieuwe Lg Smartphone

LG G8X ThinQ

Bol.com (€594)

Out-of-the-box draait deze telefoon Android 9.0 (Pie). Dat is wel meteen te upgraden naar Android 10, waardoor je ook de nieuwste versie van Android draait.

De LG G8x ThinQ heef een 6.4 inch OLED scherm, met HDR10 ondersteuning, en een resolutie van 2340×1080. Met een pixeldichtheid van 403 pixels per inch, heeft deze telefoon een hoge pixeldichtheid, namelijk van 403 pixels per inch. Daarmee heeft deze telefoon een scherp beeld.

Deze telefoon wordt geleverd met een optioneel tweede scherm, die dezelfde schermeigenschappen heeft. Dit scherm kun je aankoppelen, om zo meer schermruimte toe te voegen aan je smartphone.

Deze smartphone heeft een dual-camera aan de achterzijde. De hoofdcamera heeft een resolutie van 12 MP, en de extra camera heeft een groothoeklens, en een resolutie van 13 MP. Afhankelijk van het type foto dat je neemt wordt er gekozen voor de juiste (combinatie) aan camera-informatie om een foto te maken.

Aan de voorzijde zit een selfie-camera met een resolutie van 32 MP. Hiermee kun je ook filmen, maximaal in 4K met 30 frames per seconden.  Zowel de camera’s aan de voor- als aan de achterzijde van deze LG telefoon kunnen beeld vastleggen met HDR, dus met een groot kleurbereik.

Je kunt met de hoofdcamera maximaal filmen in de 4K resolutie, met 60 frames per seconde. Kies je voor Full HD (1080p), dan kun je beeld ook vastleggen in een zeer hoge beeldfrequentie van 240 frames per seconde. Door dit weer vertraagd af te spelen maak je zo slow-motion video’s.

Deze telefoon draait op de Snapdragon 855 chipset. Daarmee heeft deze smartphone een zeer krachtige processor en videochip. Verder heeft deze telefoon met 6 GB een ruim voldoende hoeveelheid RAM (geheugen). Voor opslag is er 128 GB beschikbaar, dat je verder kunt uitbreiden door een microSD geheugenkaart te plaatsen.

Met een batterij met 4000 mAh batterijcapaciteit, beschikt deze telefoon over een bovengemiddeld grote batterij. Gebruik je het tweede scherm echter veel, dan raakt de batterij alsnog redelijk snel leeg. Wel kun je de batterij weer snel opladen. Met de meegeleverde fast charger kun je maximaal 21 Watt opladen over USB-C.

Daarnaast is de telefoon ook draadloos op te laden, maar minder snel. De maximale laadsnelheid bij draadloos laden is 9 Watt.

Deze telefoon bevat een vingerafdrukscanner onder het scherm. Bij een vergrendeld scherm wordt er aangegeven waar je je duim op het scherm kunt plaatsen om deze te ontgrendelen. Ook de audio zit bij deze telefoon goed. De telefoon heeft een dual-speaker setup, en de mogelijkheid om bedraad een koptelefoon of oortjes aan te sluiten op de 3.5 mm jack port.

De LG G8X is beschikbaar in één kleuruitvoering, namelijk met een zwarte behuizing. De LG G8X kopen? Deze is te koop op Bol.com en Coolblue.nl. Daarnaast kun je op Mobiel.nl dit LG toestel krijgen met een abonnement.

LG K30 (2019) – nieuwe LG budgettelefoon (september 2019)

Zoek je een goedkope telefoon van het merk LG? De K30 is de nieuwste budgettelefoon van LG, en sinds september 2019 verkrijgbaar. Deze telefoon volgt de voorganger met dezelfde naam uit 2018 op. Met een prijs rond de 100 euro, is dit een echt budgettoestel.

Deze smartphone draait Android 9.0 (Pie), en loopt daarmee een Android-versie achter.

Wat deze telefoon een interessante optie kan maken, is het relatief kleine formaat. Met het 5.45 inch scherm, is dit tegenwoordig een van de kleinste nieuwe toestellen. Het gebruikte IPS LCD scherm heeft een resolutie van 720×1440 pixels. Daarmee is de pixeldichtheid zo’n 2195 pixels per inch; voor zo’n goedkope telefoon is dat een scherp beeld.

Voor het maken van foto’s heeft deze telefoon een enkele 8 MP camera aan de achterzijde. Deze kan filmen in Full HD met 30 frames per seconden, en kan kleuren in HDR-formaat vastleggen. De selfie-camera heeft een resolutie van 5 MP.

De hardware van deze telefoon is niet erg krachtig. Zo heeft deze een Snapdragon 425 chipset, en 2 GB RAM. Daarmee zal deze telefoon het moeilijk krijgen als je teveel apps tegelijk open hebt.

Ook de opslagruimte van 16 GB is wat beperkt. Dit is wel op te lossen door een microSD-kaart te plaatsen. Daarmee kun je gemakkelijk en goedkoop het geheugen flink uitbreiden.

De batterij van 3000 mAh is tegenwoordig ook ietwat klein.  Deze batterij is alleen bedraad op te laden, over micro-USB. Verder heeft deze telefoon een 3.5 mm mini-jack aansluiting, zodat je deze kunt aansluiten op verschillende audio-apparatuur.

Deze telefoon kopen? Je hebt dan keuze uit twee verschillende kleuruitvoeringen, namelijk zwart en blauw. Je kunt deze smartphone bestellen op Amazon.nlBol.com, en Medion.com.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen over het kopen van een nieuwe LG telefoon, of één van de genoemde toestellen? Laat dan hieronder je vraag achter, en je krijgt gericht advies! Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Ook dan kun je hieronder een bericht achterlaten.

Plaats een reactie

Send this to a friend