Boekenplank speakers kopen? Top 3 beste boekenplank speakers van 2019!

Op zoek naar de beste boekenplank speakers?  In dit artikel noemen we de drie beste boekenplank speakers die te koop zijn in 2018. Deze drie genoemde opties zijn de beste speakers die beschikbaar zijn in verschillende prijsklassen: goedkoop, mid-range, en high-end.

1. Edifier Studio R1280T – best koop boekenplank speakers

Met een budget tot 100 euro is de Edifier Studio R1280T de beste keuze. Dit zijn relatief simpele speakers die je aansluit met een kabel. Bluetooth en WiFi ontbreekt. Het grote voordeel van deze speakers is simpelweg de zeer goede geluidskwaliteit en volume die je krijgt voor weinig geld. Op dit moment kosten deze speakers zo rond de 100 euro.

De set bestaat uit twee speakers; een actieve, en een passieve. De rechter speaker is de actieve speaker. Aan de rechter speaker zit de stroomkabel, twee inputs/ingangen, uitgang voor luidsprekerkabel, de aan- en uitknop, en drie draaiknoppen. De linker speaker is de passieve speaker, en heeft alleen een input voor de luidsprekerkabel. Met de meegeleverde luidsprekerkabel verbind je de twee speakers.

Hoewel bluetooth en WiFi geen optie zijn, is het door de twee audio-ingangen mogelijk om twee apparaten aan deze speakers te koppelen. De drie draaiknoppen maken het mogelijk om de treble, bass, en volume te regelen, en zo in te stellen naar persoonlijke voorkeur. Ook wordt er een afstandsbediening meegeleverd, waarmee je het volume kunt regelen, of de speakers kunt ‘muten’.

De speakers zijn 14.6 cm breed, 23.4 cm hoog, en 19.6 cm diep. Daarmee zijn ze compact, en zullen ze op de meeste boekenplanken passen. De Edifier Studio R1280T bevatten per luidsprekerbox een mid-range speaker voor de midden en lage tonen, en een tweeter voor de hoge tonen. Het vermogen per box is 21W, waarmee het totale vermogen van deze speakers dus uitkomt op 42 Watt. Daarmee kunnen deze speakers een flink volume leveren.

De geluidskwaliteit van deze speakers worden positief beoordeeld in reviews. Zo krijgen deze speakers op PCmag Editor’s Choice award, en de ‘Excellent’ award bij een verglijkende test op Hardware.info. Op Bol.com worden deze speakers na 72 reviews gemiddeld beoordeeld met 4.7 van 5 sterren. Hier wordt steeds de goede geluidskwaliteit genoemd, en de goede prijs-kwaliteitverhouding.

Deze speakers zijn online te bestellen bij meerdere webshops. De laagste prijs voor deze speakers is op moment van schrijven €89,99 op Bol.com.

2. Wharfedale Diamond 220 – Goede boekenplank speakers (mid-range budget)

De Wharfedale Diamond 220 zijn de beste boekenplank speakers in de mid-range prijsklasse, vanwege de zeer goede geluidskwaliteit voor de betaalbare prijs. Deze speakers bestaan hebben per box een tweeter voor de hoge tonen, en een woofer voor midden- en lage tonen. Het totale vermogen van de speakers is 100 Watt.

Dit zijn zogenaamde ‘passieve’ speakers, en hebben dus geen ingebouwde versterker. De speakers zijn via luidsprekerkabel en een banaanstekker aan een versterker of geluidsinstallatie te koppelen. Je kunt bij deze speakers helaas geen gebruik maken van WiFi of bluetooth.

Deze speakers hebben een simpel en strak design, en zullen met een afmeting van 17.4×31.5.4×22.7 cm prima op veel boekenplanken passen.

De geluidskwaliteit van deze speakers is volgens audio-experts erg goed. De Wharfedale Diamond 220 krijgen op Whathifi.com een perfecte score van 5/5 sterren, en hebben ze niets te noemen als nadeel. Whathifi.com is positief over de diepe bass, de accuraatheid van het geluid, en over het feit dat details niet wegvallen in het geluid. Verder kijgen deze speakers op de reviewwebsite Audiorumble.com een beoordeling van 87/100, en staan deze speakers op Amazon.co.uk na 7 klantreviews op een score van 5/5 sterren.

Deze speakers worden gemaakt in vier verschillende kleuruitvoeringen: zwart, wit, ‘Rosewood Quilted’, en ‘Walnut Pearl’. Alleen de zwarte en witte uitvoering zijn in Nederland goed beschikbaar. Deze speakers zijn te bestellen bij Bol.com, en Megekko.nl. Bij deze drie webshops kosten deze speakers op dit moment 269 euro.

3. Audioengine HD6 – beste high-end boekenplank luidsprekers

Audioengine HD6

Bol.com (€ 699)

De Audioengine HD6 zijn boekenplank speakers met ingebouwde A/B monoblock versterkers en DAC. Je kunt muziek afspelen via analoge ingang, optische ingang en via bluetooth. Met bluetooth kun je zo direct muziek van je smartphone of tablet afspelen op deze speakers. Je kunt daarbij gebruik maken van Spotify, Youtube, en muziek vanaf het interne geheugen van je tablet of smartphone. De speakers ontvangen het bluetooth signaal met een bluetooth antenne aan de achterkant van de speaker.

Deze speakers zijn gemaakt uit hout, en beschikbaar in drie verschillende uitvoeringen: zwart, walnotenhout (bruin) en cherry (rood). Alle Audioengine HD6 speakers worden geleverd met een afstandstbediening gemaakt van aluminium.

Deze speakers zijn 30 cm hoog, 18.5 cm breed, en 25 cm diep. Daarmee heeft de Audioengine HD6 een formaat waarmee deze op de meeste boekenplanken past, bijvoorbeeld in combinatie met een stereo-installatie. Ook kun je ervoor kiezen om deze speakers voor je TV te gebruiken, met behulp van de optische input. Wil je de speakers voor je TV gebruiken, dan kun je deze ook verhoogd neerzetten met behulp van ‘speaker stands’; poten waarop je deze speakers kunt vastschroeven.

De geluidskwaliteit van deze speakers wordt erg positief beoordeeld door experts op het gebied van audio. De reviewwebsite Whathifi.com beoordeelt deze speakers met 4/5 sterren. Voornamelijk de accuraatheid van het geluid wordt als voordeel genoemd. Het enige nadeel dat wordt genoemd is dat de speakers qua lage tonen minder luid is dan gehoopt. Dat zal bij veel boekenplank speakers echter het geval zijn: door de gelimiteerde afmetingen is er geen ruimte voor een goede subwoofer.

De website Hometheatherhifi.com geeft deze speakers een zeer goede beoordeling op geluidskwaliteit, en is daarnaast ook positief over de veelzijdige mogelijkheden, en het goede design van deze speakers.

Deze speakers zijn beschikbaar in drie verschillende kleuruitvoeringen: zwart, walnotenhout (bruin) en cherry (rood). Alle Audioengine HD6 speakers worden geleverd met een afstandsbediening gemaakt van aluminium. De Audioengine HD6 is te bestellen op bol.com voor 699 euro.

Vragen, opmerkingen, of eigen ervaringen?

Vragen, opmerkingen, of eigen ervaringen bij het kopen van boekenplank speakers? Ervaring met de genoemde producten? Laat het ons weten door hieronder een reactie achter te laten!

Plaats een reactie

Send this to a friend