HP ENVY 17-ce1650nd: een goede laptop voor €1300?

Overweeg je de HP ENVY 17-ce1650nd laptop? Dit is een krachtige laptop met een groot scherm. Maar is dit een goede laptop voor dit budget? Wat zijn de voor- en nadelen van deze laptop, en zijn er betere alternatieven?

Om deze vragen te beantwoorden, ga ik eerst in op alle belangrijke eigenschappen van deze laptop, en geef ik aan wat voor prestaties je hiervan kunt verwachten. Daarna vergelijk ik deze laptop op eigenschappen met andere laptops van dit budget, om zo te bepalen of de laptop een goede prijs-prestatieverhouding heeft. Daarna geef ik een samenvatting van de reviews van deze laptop, en noem ik de meest genoemde voor- en nadelen van deze laptop.

HP ENVY 17-ce1650nd: specificaties en eigenschappen

De 17-ce1650nd is een populaire samenstelling van de ENVY 17 laptop-serie van HP. Deze laptop is op dit moment beschikbaar vanaf 1299 euro, onder andere op Bol.com.

Hp Envy 17 Ce1650ndHP ENVY 17-ce1650nd

bol.com (€1299)

De processor in deze laptop is de Intel Core i7-10510U. Dat is een krachtige quad-core processor met een maximale kloksnelheid van 4,9 GHz. Deze processor is onderdeel van Intel’s 10e, en nieuwste, generatie aan Core i7 Processors.

Daarnaast bevat deze laptop de Nvidia GeForce MX250 videochip voor het uitvoeren van grafische taken.

Daarmee heeft deze laptop een krachtige processor, die gemakkelijk krachtig genoeg is voor multitasking van alledaagse taken. Daarnaast is deze ook geschikt voor zwaardere programma’s, waaronder foto- en videobewerkingssoftware. Toch zijn er voor deze prijs laptops beschikbaar met krachtigere processors.

De MX250 videochip is flink beter dan alleen een geïntegreerde videochip van de processor. Toch is deze videochip niet krachtig genoeg als je recente videogames wil kunnen spelen met grafisch hoge instellingen.

Met 16 GB RAM, heeft deze laptop een hoge hoeveelheid geheugen. Toch is 16 GB werkgeheugen bij dit budget redelijk normaal; de meeste laptops van deze prijs hebben deze hoeveelheid geheugen. Voor dit budget zijn er echter ook veel laptops te vinden met de helft van deze hoeveelheid geheugen (8 GB), maar zijn geen laptops te vinden met meer geheugen.

Deze laptop heeft 1 TB aan SSD opslagruimte. De gebruikte SSD is een M.2 NVMe SSD, een sneller type SSD dan 2.5 inch SATA SSD’s, die ook nog in veel nieuwe laptops te vinden zijn. Als je nu nog een laptop hebt met een harde schijf (HDD), dan zal het opvallen hoe snel deze laptop opstart, en hoe snel programma’s en bestanden worden geladen.

Hoewel dit een flinke hoeveelheid aan snelle opslag is, is deze hoeveelheid opslagruimte bij dit budget niet uitzonderlijk hoog. Bij dit budget hebben veel laptops deze hoeveelheid aan NVMe SSD opslagruimte.

De HP ENVY 17-ce1650nd heeft een beeldscherm van 17.3 inch met de full HD resolutie, ofwel 1920×1080 pixels. Dit is een IPS paneel, en heeft daarom een relatief goede kleurechtheid en kijkhoeken. Het scherm heeft een verversingssnelheid van 60 Hz, en een maximale felheid van 300 nits. Zowel deze verversingssnelheid als maximale felheid zijn voor laptops middelmatig.

Full HD is de meest gebruikte resolutie is bij video. Daarom wordt zo het hele scherm gebruikt, en heb je geen zwarte balken bij het kijken van video. Vanwege deze resolutie, het grote scherm, en het IPS paneel, is deze laptop zeer geschikt voor het kijken van video’s, waaronder TV series en films.

Het scherm heeft een gladde afwerking. Het voordeel hiervan is de betere kleurervaring dan bij mat afgewerkte schermen, waarbij de kleuren iets doffer lijken te worden. Het nadeel van een gladde afwerking is dat reflecties op het scherm beter zichtbaar zijn.

Het toetsenbord van deze laptop heeft de, in Nederland standaard, QWERTY-indeling, en aan de rechterkant een numpad. Het toetsenbord heeft een optionele witte toetsenbordverlichting.

Daarnaast heeft de laptop een ingebouwde vingerafdrukscanner. In Windows 10 kun je instellen om hier gebruik van te maken, in plaats van het invoeren van je wachtwoord. Zo kun je sneller inloggen.

De laptop bevat een HD-ready (720p) webcam, met twee ingebouwde microfoons voor een beter geluid bij videobellen. Voor het afspelen van geluid bevat de laptop ingebouwde stereo-speakers van Bang & Olufsen.

Door de grote afmeting van de laptop, is het gewicht van deze laptop met 2,78 kg redelijk hoog. De laptop is 40.5 cm breed, 26.6 centimeter diep, en 2.25 cm dik. Door het lage gewicht en compacte afmetingen is deze laptop gemakkelijk mee te nemen. De behuizing van de laptop is gemaakt van een combinatie van aluminium en kunststof.

De capaciteit van de batterijduur is 52 Wh. Er wordt echter geen geschatte batterijduur aangegeven. Wel wordt er aangegeven dat de batterij snel is op te laden. De meegeleverde lader heeft namelijk een vermogen van 65 Watt, en kan daarmee de batterij in slechts 45 minuten voor 50% opladen.

De laptop beschikt over Wi-Fi 6, en bluetooth 5. Daarmee heeft deze laptop ondersteuning voor de nieuwste en snelste draadloze communicatiestandaarden. Naast Wi-Fi, kun je de laptop ook bedraad op het internet aansluiten. Aan de linkerkant van de laptop zit ethernet-port.

Wat betreft aansluitingen beschikt deze laptop verder over drie USB-A 3.1 ports. Hiervan zit er één aan de rechterkant, en twee aan de linkerkant. Aan de linkerzijde zit verder nog één USB-C 3.1 port, en een HDMI-port. Met de HDMI aansluiting kun je gemakkelijk de laptop op een TV of beeldscherm aansluiten.

Verder heeft de laptop aan de linkerkant nog een ingebouwde SD-kaart lezer, en een 3.5 mm AUX port om je koptelefoon of oortjes op de laptop aan te sluiten.

In tegenstelling tot veen nieuwe laptops, beschikt de HP ENVY 17-ce1650nd wél over een CD/DVD lezer en schrijver. Deze vind je aan de rechter zijde van de laptop.

Wat betreft software, staat er op deze laptop Windows 10 Home geïnstalleerd. Daarnaast staat er een proefversie van Office 365 en McAfee LiveSafe op deze laptop. Beide hebben een gratis proefperiode van 30 dagen.

De huidige prijs van deze laptop is 1299 euro op Bol.com. De laptop wordt geleverd met de 65 Watt oplaad-adapter. Je krijg 2 jaar on-site garantie op je aankoop. Bij technische problemen die onder de garantie vallen, stuurt HP een monteur langs om de laptop bij je thuis te repareren.

Goede laptop voor €1300? Vergelijking met alternatieven!

Om te bepalen of de HP ENVY 17-ce1650nd een goede koop is, kun je kijken naar de eigenschappen en de prijs. Zijn er voor deze prijs (tot 1300 euro) laptops te vinden met krachtigere hardware, meer opslagruimte, en/of een beter beeldscherm?

Na veel onderzoek heb ik vier goede alternatieven gevonden, met vergelijkbare of betere eigenschappen, of een lagere prijs. Van de beschikbare alternatieven noem ik hieronder de drie beste keuzes, en geef ik de voor- en nadelen van deze alternatieven aan.

1. Medion P17613-i7-1000F16

Een goed alternatief is de Medion P17613-i7-1000F16. Ook deze laptop heeft een 17.3 Full HD IPS scherm, een 1 TB SSD, en 16 GB aan RAM. Het grote voordeel is de betere processor, de Intel Core i7-9750H (zo’n 30% sneller), en de veel betere videokaart, namelijk de GeForce GTX 1650. Daarom kun je met deze laptop ook goed gamen.

Het enige echte nadeel is de lagere batterijcapaciteit, namelijk 49 Wh in plaats van 65 Wh. Verder is deze laptop wat dikker (3.52 cm), maar weegt deze toch minder dan de HP ENVY 17-ce1650nd, namelijk 2.4 kg.

Kortom heeft deze laptop flink krachtigere hardware, maar is deze door de grotere dikte en lagere batterijcapaciteit een minder goede optie voor mobiel gebruik. De huidige prijs van deze laptop is 1299 euro op Azerty.nl. Daarmee kost deze laptop hetzelfde.

2. MSI GF75 9SC-435NL

Net als de eerder genoemde Medion laptop, heeft de MSI MSI GF75 9SC-435NL heeft ook de Intel Core i7-9750H processor de GTX 1650, een krachtige videokaart. Met 16 GB heeft deze laptop dezelfde hoeveelheid RAM. Met de flink krachtigere processor en videokaart, is het met deze laptop mogelijk om ook te gamen. Ook zal deze laptop hierdoor beter presteren bij zware software.

Ook het beeldscherm heeft een voordeel. De afmeting (17.3 inch) het paneeltype (IPS), en de resolutie (Full HD) zijn gelijk. Wel is de verversingssnelheid hoger, namelijk 120 Hz.

Een nadeel is dat deze laptop een kleinere SSD heeft, namelijk van 256 GB. Wel is er daarnaast nog 1 TB aan HDD ruimte beschikbaar voor het opslaan van bestanden. Met een dikte van 2.31 cm is deze laptop íets dikker dan de HP ENVY, maar het gewicht is ruim een halve kilogram minder, namelijk 2.2 kg.

Een laatste voordeel is de lagere prijs. Met een prijs van 1229 euro op Coolblue.nl, is deze laptop 70 euro goedkoper.

3. HP Pavilion 15-cs3721nd

Een ander interessant alternatief is de HP Pavilion 15-cs3721nd. Het grote voordeel van deze laptop is de flink lagere prijs, terwijl deze laptop grotendeels dezelfde componenten gebruikt. Op dit moment kost deze laptop namelijk 899 euro op bol.com, en is deze dus 400 euro goedkoper.

Een belangrijk verschil is dat dat een 15.6 inch laptop is, dus een maatje kleiner dan de HP ENVY 17-ce1650nd. Daarnaast zijn er veel overeenkomsten. Zo gebruikt deze laptop een Full HD IPS scherm, heeft deze 16 GB RAM, en een SSD van 1 TB. De processor is de Intel Core i7-1065G7, die zelfs zo’n 10% krachtiger is dan de i7-10510U.

Kortom heb je met deze laptop dus een iets kleiner beeldscherm, maar verder is de laptop zelfs iets krachtiger en véél goedkoper.

HP ENVY 17-ce1650nd reviews, tests en ervaringen

Naast de hardware-eigenschappen kunnen er meer eigenschappen zijn die bepalen of een laptop een goede koop is. Bijvoorbeeld de bouwkwaliteit, of hoe goed het toetsenbord goed aanvoelt.

In deze video van Dan Gage zie je een unboxing van een laptop van de ENYV 17 serie. Deze heeft dezelfde fysieke eigenschappen, maar een andere configuratie wat betreft hardware. Dezelfde auteur geeft in deze video zijn volledige review.

De goede bouwkwaliteit, het goede scherm, en het goede geluid worden als voordelen genoemd. Daarnaast is de laptop volgens de reviewer erg stil bij gebruik. De hoeveelheid reflectie van het scherm wordt genoemd als nadeel

In deze video van Andrew Marc David vind je een review van de HP ENVY 17 met dezelfde processor en videochip. Hier worden ook een paar benchmarks uitgevoerd. Ook hier wordt genoemd dat de laptop redelijk stil blijft bij zwaar gebruik, en wordt vastgesteld dat de laptop ook niet te warm wordt bij gebruik.

Ook wordt het comfortabele toetsenbord, het goede geluid van de speakers, en de algehele bouwkwaliteit als voordeel genoemd. Daarnaast vind je hier een test van de webcam en de ingebouwde microfoon. Het belangrijkste nadeel dat er wordt genoemd is de batterijduur. Bij een test hield deze het zo’n 4.5 uur vol.

Daarnaast zijn er bij meerdere webshops reviews van deze laptop te vinden van klanten.

Bij de HP store zijn er op dit moment 11 reviews te vinden. De meest genoemde voordelen zijn de snelheid, en dat de laptop stil blijft bij gebruik. De hoeveelheid reflecties van het scherm wordt genoemd als nadeel. Ook zijn er twee klanten die de letters op het toetsenbord niet duidelijk genoeg vinden. Als je blind kunt typen is dat echter geen probleem.

Op Bol.com zijn er 6 reviews te vinden, en is de gemiddelde score een 4.7/5 sterren. Klanten noemen ook hier de snelheid, de bouwkwaliteit, de geluidskwaliteit van de speakers, en het toetsenbord als voordeel. Ook wordt er genoemd dat de laptop stil blijft bij gebruik. Wel wordt de hoeveelheid reflectie van het scherm genoemd als nadeel.

HP ENVY 17-ce1650nd kopen: beschikbaarheid, prijs, aanbiedingen

De HP ENVY 161650nd kopen? Deze laptop is verkrijgbaar in de HP store, op bol.com, paradigit.nl, informatique.nl, norrod.nl, en vivolanda.nl. Op het moment van schrijven is de laagste prijs van deze laptop 1299 euro.

Van een aantal van deze webshops wordt hieronder de prijs automatisch bijgehouden. Zo kun je zien waar je deze laptop voor de laagste prijs kunt kopen, en of er op dit moment aanbiedingen zijn. Ook kun je hier de prijsgeschiedenis van deze laptop zien.

Prijsverloop...

Prijsverloop voor: HP ENVY 17-ce1650nd

Prijsverloop statistieken:

Huidige prijs: €1.329,00 15 januari 2024
Hoogste prijs ooit: €1.329,00 22 mei 2023
Laagste prijs ooit: €1.329,00 22 mei 2023
Sinds 22 mei 2023

Laatste veranderingen:

€1.329,00 22 mei 2023
Maak GRATIS een prijs-notificatie aan!
Notificatie instellen voor HP ENVY 17-ce1650nd - €1.329,00

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over de HP ENVY 17-ce1650nd? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Eigen ervaring met dit product die je wil delen? Laat hieronder een bericht achter!

Tip: meer informatie over het kopen van een laptop? Bekijk dan de laptop koopgids en de huidige selectie aan beste laptops.

Plaats een reactie

Send this to a friend