Monitor met ingebouwde camera / webcam? Vier beste opties!

Op zoek naar een monitor met ingebouwde camera, ofwel webcam? Van de beschikbare monitors heeft een klein gedeelte een ingebouwde webcam. Deze monitors zijn daarnaast ook uitgerust met een microfoon, en ingebouwde speakers.

Zo geeft zo’n monitor je een goede alles-in-een oplossing om bijvoorbeeld te kunnen videobellen met Skype of Zoom.

Maar wat is een goede monitor met webcam? Na het aanbod onderzocht te hebben op eigenschappen en reviews, heb ik de vier beste keuzes van dit moment (lente 2020) geselecteerd. Welke van deze vier opties voor jou de beste optie is, hangt af van het je voorkeuren en gebruikstoepassing. Hieronder deze vier opties:

Hieronder ga ik verder in op de eigenschappen van deze beeldschermen, en leg ik uit waarom dit goede keuzes zijn, en voor wie.

Tip: meer uitleg over alle eigenschappen waar je op kunt letten vind je in de monitor koopgids.

HP EliteDisplay E243m: beste koop monitor met camera

Hp Elitedisplay E243m Monitor Met Camera

Coolblue.nl €259 – gratis verzending Product bekijken

De HP EliteDisplay E243m is een 24 inch monitor met full HD resolutie (1080p), en een verversingssnelheid van 60 Hz. Omdat dit scherm gebruik maakt van een IPS paneel, zijn de kijkhoeken en de kleurnauwkeurigheid van het scherm goed.

Met een 94% sRGB kleurdekking, heeft dit scherm een groot kleurbereik. Dat maakt dit scherm ook goed bruikbaar bij taken zoals fotobewerking. De contrastverhouding van 1000:1 en de maximale felheid van 250 nits zijn voor een beeldscherm echter middelmatig, maar voor de meeste gebruikstoepassingen voldoende.

Deze monitor van HP bevat een uitschuifbare webcam met de HD (720p) resolutie. Daarnaast bevat dit scherm voor het beeldbellen twee microfoons, en stereo speakers.

De verstelbaarheid van dit scherm is goed. Zo is het scherm tot 15 centimeter in de hoogte te verstellen, en tot 90 graden opzij te draaien. Daarnaast is het scherm naar voren en naar achteren te kantelen, en helemaal van oriëntatie te veranderen naar de portretmodus. Ook kun je het scherm een VESA 100×100 beugel naar keuze bevestigen.

Om deze monitor aan te sluiten kun je gebruik maken van DisplayPort, VGA, of HDMI. Ook bevat deze monitor twee USB-A ingangen. Zo kun je de monitor gebruiken als USB-hub, en hier onder andere een USB-stick of externe harde schijf op aansluiten.

Dit beeldscherm met webcam kopen? Met een huidige prijs van 259 euro op Coolblue is dit een voordelige monitor met ingebouwde webcam. Deze monitor is ook te bestellen bij de HP store. De monitor wordt geleverd met een VGA, DisplayPort, en HDMI-kabel.

Op beide webshops krijgt de monitor positieve reviews van klanten. De beeldkwaliteit van het scherm én van de camera, en de geluidskwaliteit van de ingebouwde speakers worden als voordelen genoemd. Met de goede eigenschappen, positieve reviews, en gunstige prijs, is dit daarom de beste koop.

Philips P9H: ultrawide monitor met ingebouwde webcam

Philips P9h Ultrawide Monitor Met Ingebouwde Webcam

Azerty.nl €849 – gratis verzending Product bekijken

Heb je bij je werk vaak veel schermen (windows) tegelijk open? Met een ultrawide monitor heb je flink meer ruimte. Met de extra werkruimte kun je meerdere windows naast elkaar open houden, en hoef je dus niet steeds te wisselen. Daarmee gaat je productiviteit dus omhoog.

De Philips P9H ultrawide monitors zijn verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen, namelijk met 43 en in 49 inch beelddiagonaal. Beide uitvoeringen zijn lichtelijk gekromd (curve van 1800R), en kun je gebruiken als alternatief voor twee losse monitors bij je desktop PC of laptop.

De 43 inch uitvoering, de Philips 439P9H, heeft een resolutie van 3840×1200 pixels. Daarmee is dit scherm wat betreft werkoppervlak gelijk aan twee monitors van 1920×1200 pixels (WUXGA), dus monitors met een 16:10 verhouding. Zo heb je meer werkruimte in de hoogte dan met standaard 16:9 monitors.

De 49 inch uitvoering, de Philips 499P9H, heeft een resolutie van 5120×1440 pixels. Daarmee staat dit scherm gelijk aan twee QHD (1440p) monitors met een 16:9 beeldverhouding. Van de twee verschillende uitvoeringen heeft de Philips 499P9H daarmee wel een hogere pixeldichtheid, dus een scherper beeld.

Beide monitors gebruiken een VA-paneel. Het voordeel van deze panelen zijn de goede zwartwaarden. Deze schermen hebben dan ook een contrastverhouding van 3000:1, en een maximale helderheid van 450 nits, en HDR 400 ondersteuning. Daarmee heeft dit scherm zowel een goed contrast, als maximale helderheid.

Beide schermen hebben 100% dekking van de sRGB kleurruimte, en zijn daarmee een goede optie voor fotobewerking.

Met een 100 Hz verversingssnelheid, is de Philips 43P9H de betere uitvoering voor gaming. De 49 inch uitvoering heeft een verversingssnelheid van 70 Hz. Wel hebben beide monitors ook FreeSync ondersteuning.

De ingebouwde webcam heeft een Full HD camera, en schuift automatisch omhoog als je applicatie een webcam nodig heeft. Deze webcam ondersteunt ook Windows Hello, zodat de computer kan ontgrendelen aan de hand van gezichtsherkenning.

Voor het videobellen zitten er naast deze webcam twee microfoons. Daarnaast bevat dit scherm twee ingebouwde speakers, met elk 5 Watt vermogen.

Beide monitors zijn aan te sluiten over DisplayPort, HDMI, én USB-C. Ook hebben beide schermen een USB-hub functie. De 439P9H heeft 4 USB-A ingangen, de 499P9H heeft er drie. Beide opties hebben ook een 3.5 mm jack ingang voor het aansluiten van een koptelefoon of oortjes.

Deze schermen zijn beide in hoogte te verstellen, te kantelen, of met de VESA-aansluiting op een monitorbeugel te plaatsen.

De monitors krijgen veel gunstige reviews. Een duidelijke review van De Philips Brilliance 499P9H is te zien in deze video van Hardware.info, of te lezen op Windowscentral.com. Deze site heeft ook een review van de Philips 439P9H.

Eén van deze monitors kopen? De Philips 439p9h is te koop bij Azerty.nl en op Bol.com en kost zo’n 900 euro. De Philips 499P9H is verkrijgbaar op Bol.com en Coolblue.nl, en kost gemiddeld zo’n 1000 euro.

Philips B Line 272B7QUBHEB/00: QHD monitor met webcam

Philips B Line 272b7qubheb/00

Megekko.nl €499 – gratis verzending Product bekijken

Wil je geen ultrawide monitor, maar wel een groter scherm dan de HP EliteDisplay E243m? Dan is de Philips B Line 272B7QUBHEB/00 een goede optie.

Dit beeldscherm heeft een beelddiagonaal van 27 inch, en de QHD resolutie van 2560×1440 pixels. Dit scherm is dus groter, én heeft een hogere pixeldichtheid, dus scherper beeld. Daarnaast heeft deze monitor een verversingssnelheid van 75 Hz, en een redelijk lage responstijd van 5 ms. Daardoor is deze monitor ook beter geschikt voor gaming dan de meeste ander beeldschermen met webcam.

Deze Philips monitor maakt gebruik van een IPS paneel, en heeft een middelmatig contrast (1000:1), maar een goede helderheid van 350 nits. Dit scherm heeft een grote kleurdekking met meer dan 100% van de sRGB kleurruimte. Dat maakt dit scherm ook prima geschikt voor fotobewerking.

De webcam van dit beeldscherm heeft een Full HD camera, twee microfoons, en is geschikt voor Windows Hello. Als de webcam aan staat, gaat er een indicatielampje branden. Het beeldscherm heeft verder twee ingebouwde speakers met een vermogen van elk 2 Watt.

Het scherm heeft een goede verstelbaarheid. Zo is het scherm tot 15 centimeter in hoogte te verstellen, 5 graden naar voren te kantelen, en 30 graden naar achteren, 175º naar links of rechts om z’n as te draaien, en zelfs volledig naar de portretmodus te roteren. Ook is dit scherm op elke VESA 100×100 beugel te plaatsen.

Om dit scherm op je computer aan te sluiten heb je keuze uit DisplayPort, HDMI, en USB-C. Daarnaast heeft dit scherm een USB-hub functie, met vier USB-A ports om externe apparaten op aan te sluiten.

Eén van de USB-ports heeft een fast-charging functie, met maximaal 65 Watt vermogen, om zo bijvoorbeeld je smartphone of tablet snel op te laden. Ook is er een 3.5 mm audio-uitgang beschikbaar op deze monitor.

Deze monitor kopen? Deze is beschikbaar op Megekko.nl en Azerty.nl. De prijs ligt tegen de 500 euro.

Philips P-line 329P9H/00: 4K monitor met webcam

Philips P Line 329P9H/00 4K monitor met webcam

Amazon.nl bekijk prijs en verzending Product bekijken

Nog groter scherm, met een nog betere resolutie? Onder het huidige aanbod met beeldschermen met camera, zijn er op dit moment slechts twee met een 4K resolutie. Daarvan heeft de Philips P-line 329P9H met een beelddiagonaal van 32 inch het grootste scherm.

Ook bij deze grote afmeting, zorgt de 4K resolutie nog steeds voor een zeer scherp beeld. De pixeldichtheid is met 140 pixels per inch namelijk hoger dan die van alle eerder genoemde opties. De maximale verversingssnelheid van het scherm is 60 Hz.

Dit beeldscherm heeft een IPS paneel, met een goed contrast (1300:1) en een hoge maximale helderheid (350 nits). Ook dit scherm heeft een kleurdekking van meer dan 100% van de sRGB kleurruimte, en is daarom ook geschikt voor grafisch werk.

De ingebouwde webcam van dit scherm filmt maximaal in full HD camera, en heeft daarnaast twee microfoons. De webcam is in of uit te klappen, en is in de bovenzijde van het scherm vast te klikken. Ook is deze te gebruiken met Windows Hello, om je computer snel te ontgrendelen. Verder bevat dit scherm twee ingebouwde 3 Watt speakers. Met de ingebouwde camera, microfoons, en speakers, heb je zo alles om een conference call te maken.

Ook dit scherm is op alle mogelijke manieren te verstellen. In hoogte is het scherm tot wel 18 centimeter te verstellen. Daarnaast kun je het scherm van -5 tot +25º kantelen, 175º naar links of rechts draaien in de voet, en kun je het scherm beide kanten op naar de portretmodus draaien.

Wil je ondanks de goede verstelbaarheid toch een monitorbeugel gebruiken? Het scherm heeft daarvoor een VESA 100×100 aansluiting beschikbaar.

Het scherm beschikt over veel video-ingangen, namelijk twee HDMI ports, een DisplayPort aansluiting, en een USB-C ingang. Daarnaast is het scherm ook als USB-hub te gebruiken om externe apparaten aan te sluiten, of op te laden. Ook is er een koptelefoon-uitgang beschikbaar.

Dit scherm kopen? Bekijk dan de huidige prijs op Amazon.nl of Azerty.nl. De prijs ligt meestal zo tegen de 900 euro.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen over het kopen van een monitor met camera/webcam, of over een van de genoemde producten? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Ervaring met de een genoemd producten die je wil delen? Laat dan hieronder een bericht achter!

Plaats een reactie