Snelste USB-stick? Top 5 snelle USB-sticks van 2020!

Op zoek naar de snelste USB-stick? Als je vaak data overzet van en naar USB-sticks, kan een snelle USB stick je flink tijd besparen. Maar wat is de snelste USB stick die je op dit moment (2020) kunt kopen? Hieronder vind je de vijf snelste opties van dit moment!

1. Corsair Flash Voyager GTX: de snelste USB stick!

Corsair Flash Voyager Gtx Snelste Usb StickDe Flash Voyager GTX van Corsair is zowel wat betreft leessnelheid als schrijfsnelheid de snelste USB-stick van dit moment. De huidige uitvoering is beschikbaar sinds 2018, en een stuk sneller dan de voorganger met dezelfde naam. Een voordeel van deze USB stick is dat deze ook beschikbaar is met een hoge opslagcapaciteit, tot 1TB.

Deze USB Stick heeft een rode LED die brandt als de USB stick verbinding maakt met een PC of laptop, en heeft een gat om deze vast te maken aan een sleutelhanger. Een klein nadeel is de dop, die kun je kwijtraken.

2. Transcend JetFlash 910: snelle USB stick

Transcend Jetflash 910 Snelle Usb Stick

De Transcent JetFlash is de op één na snelste USB-stick van dit moment. Een voordeel van deze stick is de stevige aluminium behuizing, en de compacte afmeting. Een nadeel is dat de opslagcapaciteit waar je uit kunt kiezen bij deze USB-stick: maximaal 256 GB.

Ook deze USB stick heeft een uitsparing om deze aan je sleutelbos te hangen, maar géén indicatielichtje als je deze hebt aangesloten. Ook deze USB stick heeft een dop.

3. Sandisk Extreme PRO USB: snel en inklapbaar

Sandisk Extreme Pro Usb

Het merk Sandisk geeft onder de naam ‘Extreme Pro’ meerdere producten uit. Zo is de Sandisk Extreme Pro USB stick de snelste USB stick van Sandisk, en heeft ook de snelste SD-kaart van Sandisk deze naam. Deze stick heeft dezelfde leessnelheid als de JetFlash 910, maar een iets lagere schrijfsnelheid. Bij het aansluiten gaat er een blauw indicatielichtje branden.

Een voordeel van de Sandisk Extreme Pro, is dat deze géén dop heeft. Om de USB-aansluiting beschikbaar te maken, is deze uitklapbaar. Ook deze USB stick heeft een gat, zodat je deze kunt vastmaken aan een sleutelbos.

4. Integral Turbo USB 3.0 Flash Drive: compact en snel

Integral Turbo Usb Flash Drive

De Turbo USB 3.0 Flash Drive is de snelste USB stick van Integral. Een voordeel van deze USB stick is dat deze beschikbaar is met een grote opslagcapaciteit. Let op: hoewel deze USB stick ook beschikbaar is met 64 en 128 GB opslag, is de schrijfsnelheid alleen bij de 512 en 1 TB uitvoering 300 MB/s!

  • Leessnelheid: 400 MB/s
  • Schrijfsnelheid: 300 MB/s
  • Opslagcapaciteit: 512 GB of 1 TB
  • Afmeting: 5.3×2.0×0.9 cm
  • Bestellen: Amazon.de, Bol.com

Hoewel de schrijfsnelheid wel al een stuk minder is dan de snelste optie, heeft de Integral Turbo als voordeel dat dit een relatief kleine/compacte USB stick is. Deze USB stick is uitklapbaar, en heeft dus geen dop die je kwijt kunt raken. Verder is ook deze stick aan je sleutelbos vast te maken, maar ontbreekt er een indicatielichtje.

5. Verbatim Store’n’Go Vx400: snelle USB flash drive

Verbatim Store N Go Vx400 Flash Drive

De Store’n’Go Vx400 is de snelste USB stick van Verbatim. Deze heeft een stevige metalen behuizing, en een uitschuifbare USB-A uitgang. Deze USB stick is verkrijgbaar met 128 GB of 256 GB opslagcapaciteit, maar ook bij deze stick heeft alleen de grootste uitvoering de hoge schrijfsnelheid van 300 MB/s. De 128 GB uitvoering is langzamer, met een schrijfsnelheid van 200 MB/s.

  • Leessnelheid: 400 MB/s
  • Schrijfsnelheid: 300 MB/s
  • Opslagcapaciteit: 256 GB
  • Afmeting: 5.56×1.83×0.97 cm
  • Bestellen: Bol.com, Informatique.nl

Aan de achterzijde van deze USB-stick zit een gaatje, zodat je deze aan je sleutelbos kunt vastmaken. Deze USB-stick heeft geen indicatielichtje bij gebruik.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen over het kopen van een snelle USB stick, of over de genoemde producten? Of opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Laat dan hieronder je reactie achter!

Plaats een reactie

Send this to a friend