Computers van de ALDI – Medion. Een goede optie?

Door | 21 februari 2018

De ALDI heeft soms computers in de aanbieding – altijd van het merk Medion. Medion is een Duits computerbedrijf, en hoewel het computermerk bekend is geworden door de verkoop van zijn computers bij de ALDI, is Medion een geen onderdeel van de ALDI.

Medion Logo 2Tot 2011 was het bedrijf in eigen bezit. Sinds 2011 is Medion onderdeel geworden van het Chinese computerbedrijf Lenovo, maar worden de PC’s van Medion nog steeds verkocht onder het merk Medion.

Medion computers koop je niet alleen bij de ALDI, maar ook online. Medion computers zijn onder andere beschikbaar bij Bol.com, Coolblue.nl, Mediamarkt.nl, en Alternate.nl. Online zul je echter niet exact dezelfde laptops en PC’s vinden die bij de aanbiedingen van de ALDI worden verkocht.

ALDI Medion computers – Goede kwaliteit?

Misschien lijkt het vreemd om je computer bij de supermarkt aan te schaffen. Daardoor ontstaan er bij klanten twijfels over de kwaliteit van deze PC’s. Medion is echter een merk dat kwalitatief niet onder doet voor andere computermerken. Sterker nog: vaak scoren ze erg goed als het gaat om prijs-kwaliteitverhouding.

In artikelen waarin ik computers aanraadt, komt Medion daarom vaak naar voren. Zo worden er mijn artikel “Beste laptop” op dit moment twee laptops van Medion genoemd: als ‘beste laptop onder 400 euro‘, en als ‘beste gaming laptop onder 1000 euro‘. Ook staan er PC’s van Medion in mijn artikel “Beste high-end game PC“, en “Beste GTX 1060 laptop“.

Naast mijn advies op Koopgids.net worden de ‘Aldi Computers‘ ook positief genoemd door andere websites. Zo heeft de Techwebsite Tweakers.net een laptop van Medion recent genoemd in de ‘Laptop Best Buy Guide’. Ook Computer!Totaal geeft een medion gaming laptop een 9/10 in een review. De gaming website XGN.nl geeft een andere gaming laptop, de Medion Erazer P6661, ook een 9/10 in een review.

Klanten beoordelen producten van Medion vaak met een erg hoge score. Zo krijgt bijvoorbeeld de Medion Akoya P4603 D op Coolblue.nl een reviewscore van 8.9/10 na 32 reviews.

Shopervaring Medion

Naast de computers zelf, is ook de winkelervaring en service een belangrijk punt. Koop je een Medion computer bij de Aldi of online op Medion.com, dan wordt de service verleent door Medion zelf. Hoe Medion daarop scoort kun je onder andere lezen bij deze beoordelingssites:

Koop je het merk Medion via een andere winkel, zoals Bol.com, Mediamarkt.nl, Coolblue.nl, of Alternate.nl dan loopt ook de service via deze webwinkel. De prijzen liggen hier vaak gelijk – op enkele acties na.

Welke Medion computers zijn er te koop?

Medion verkoopt desktop PC’s en Laptops. Er zijn twee productlijnen: Akoya en Erazer. Budgetvriendelijke allround PC’s en laptops worden verkocht onder de Akoya productlijn. De Erazer productlijn bevat krachtige PC’s voor professioneel gebruik en voor PC gaming.

Hieronder een aantal voorbeelden van goede PC’s en Laptops die Medion op dit moment verkoopt:

Akoya S6219 – goedkope laptop met SSD

Medion Akoya S6421bDe Medion Akoya S6219 is een goedkope laptop die voor de lage prijs (€349 euro) goede prestaties levert. De grootste voordelen zijn het 15.6 inch full-HD scherm (1080p), en de 128 GB SSD. Windows 10 staat al op de SSD geïnstalleerd, waardoor deze laptop snel opstart. Het is aan te raden al je programma’s op de SSD te installeren. Voor het opslaan van bestanden kun je ook gebruik maken van de ingebouwde HDD met een capaciteit van 500 GB.

Met de Intel Celeron processor met een kloksnelheid van 1.6 tot 2.48 GHz is deze laptop krachtig genoeg voor dagelijkse werkzaamheden. De laptop heeft verder 4 GB RAM geheugen; een voldoende hoeveelheid voor multitaskwerk met lichte software zoals tekstverwerkers, webbrowsers, en mediaspelers.

Alle belangrijke aansluitingen zijn aanwezig op deze laptop: 3 USB aansluitingen in totaal, HDMI aansluiting, 3.5 mm jack en kaartlezer. Qua connectiviteit heeft deze laptop Wi-Fi en Bluetooth tot zijn beschikking.

Deze laptop is te bestellen op Medion.com, waar deze met 50 euro korting in de aanbieding is. Bekijk ook het artikel Medion Akoya S6219 aanbieding voor meer details.

Erazer X6603-i5-256 – gaming laptop

Medion Erazer X6603 I5 256Deze Erazer gaming laptop levert voor de prijs de beste gaming prestatie, en wordt door mij ook genoemd als beste gaming laptop onder 1000 euro. Deze laptop heeft een Intel Core i5-7300HQ processor, en een NVIDIA GTX 1050 Ti grafische kaart. Hiermee is deze laptop krachtig genoeg om de meeste zware games op ultra instellingen aan te kunnen, en daarbij 60 frames per seconde te halen. Bij sommige games zul je echter moeten kiezen voor iets lagere instellingen om tot 60 frames per seconde te komen.

Deze laptop heeft een 15.6 inch Full HD scherm. Qua opslagcapaciteit heb je beschikking tot een SSD van 256 GB. Deze laptop heeft alle belangrijke aansluitingen, en beschikt uiteraard ook over Wi-Fi en bluetooth.

Op het moment van schrijven geldt er ook voor deze laptop een aanbieding: 899 euro op Medion.com. Dat is 100 euro korting op de normale prijs van 999 euro. De laptop is ook te koop op Centralpoint.nl, Megekko.nl, Coolblue.nl, BCC.nl, en Mediamarkt.nl.

Akoya P40002 i3 PC – allround desktop PC

Medion Akoya P40002 I3 Aldi PcDe Akoya P40002 i3 PC is een betaalbare desktop PC die geschikt is voor dagelijks gebruik. De quad-core Intel Core i3-8100 processor heeft een kloksnelheid van 3.6 GHz, en is daarmee erg snel. Daarnaast heeft deze PC 8 GB RAM, ruim genoeg voor bijna elk denkbaar gebruik.

Voor bestandsopslag is er 1 TB beschikbaar op de HDD. Voor een snellere opstarttijd kan je ook zelf nog een SSD kopen en inbouwen in deze PC. Om bestanden uit te wisselen kun je gebruik maken van de SD-kaartlezer, de ingebouwde CD/DVD lezer en brander, of USB. Er zijn er wel 6 USB 3.0 poorten beschikbaar, en 2 USB 2.0 poorten.

Voor draadloze verbinding beschikt de PC over Wi-Fi en bluetooth. Uiteraard is de PC ook op het internet aan te sluiten via ethernetkabel.  Voor het aansluiten van een beeldscherm kun je gebruik maken van de HDMI of Displayport aansluiting.

Om meteen aan de slag te kunnen, staat Windows 10 al geïnstalleerd. Ook wordt bij deze PC een toetsenbord en muis meegeleverd. De Akoya P40002 i3 PC kost 549 euro, en is te bestellen op Medion.com en op Bol.com.

Erazer P46021 – goede gaming PC voor (relatief) weinig

Medion Erazer P46021 Gaming PcDe Erazer P46021 is een gaming PC van Medion, met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Om games te kunnen draaien bevat deze PC een snelle quad-core processor: Intel Core i5-7400. Met deze 3.5 GHz processor, en de NVIDIA GTX 1050 Ti grafische kaart kun je de meeste games op ultra instellingen spelen, en nog steeds 60 frames per seconde halen.

Naast de grafische prestatie heeft deze PC veel andere gunstige eigenschappen. Zo bevat deze PC een SSD van 256 GB. Dit is ruim voldoende voor je werkbestanden en een aantal games. Sla je veel grote bestanden op, of wil je regelmatig back-ups maken? Dan kun je de opslagcapaciteit van de PC ook nog uitbreidden door zelf een HDD toe te voegen. Deze is erg gemakkelijk in te bouwen in deze PC met behulp van de zogenaamde ‘Hot Swap Bay’; hiermee zijn harde schijven via de voorkant van de PC te plaatsen, zonder dat je deze hoeft vast te schroeven.

Verder beschikt deze PC over Wi-Fi en bluetooth, in totaal 8 USB aansluitingen, een kaartlezer, en meerdere audio-aansluitingen. Voor het aansluiten van een (gaming) beeldscherm kun je met de Erazer P46021 gebruik maken van HDMI, DVI-D, of Displayport.

Deze computer hoef je niet te halen in de ALDI, maar kan je online bestellen op Bol.com of op Medion.nl. De prijs is op dit moment €799. Ook op deze PC staat Windows 10 al geïnstalleerd. Net als bij de Akoya P40002 wordt deze PC geleverd met een muis en toetsenbord.

Vragen, opmerkingen, of eigen ervaring met en ALDI (Medion) computer?

Heb je nog vragen of opmerkingen over het kopen van een computer van de ALDI PC of het merk Medion? Ervaring met een PC van de ALDI? Laat het hieronder weten in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *