ALDI laptop of computer (Medion) – een goede keuze?

Medion Logo 3

De ALDI heeft soms laptops en desktop computers in de aanbieding. Deze computers zijn altijd van het merk Medion, van een Duits computerbedrijf.

Hoewel het computermerk bekend is geworden door de verkoop van zijn computers bij de ALDI, is Medion een geen onderdeel van de ALDI. Medion is namelijk een onderdeel van het grote Chinese elektronicabedrijf Lenovo.

Medion computers koop je niet alleen bij de ALDI, maar ook online. Medion computers zijn onder andere ook beschikbaar bij Bol.com, en Mediamarkt.nl.

Online zul je echter niet exact dezelfde laptops en PC’s vinden die bij de aanbiedingen van de ALDI worden verkocht.

ALDI Medion computers – Goede kwaliteit?

Misschien lijkt het vreemd om je computer bij de supermarkt aan te schaffen. Daardoor ontstaan er bij klanten twijfels over de kwaliteit van deze PC’s. Medion is echter een merk dat kwalitatief niet onder doet voor andere computermerken. Ook hebben Medion laptops en PC’s vaak een goede prijs-kwaliteitverhouding.

In artikelen waarin ik computers aanraad, komt Medion daarom ook wel eens naar voren. Zo heb ik eerder laptops van Medion aangeraden in mijn artikel “beste laptop” en “beste high-end game PC“.

Ook worden ‘Aldi Computers‘ positief genoemd door andere websites. Zo heeft de site Tweakers.net meerdere malen een laptop van Medion genoemd in ‘Laptop Best Buy Guide’. Bijvoorbeeld in Juni 2019 nog.

Ook Computer!Totaal geeft een Medion gaming laptop een 9/10 in een review. De gaming website XGN.nl geeft een andere gaming laptop, de Medion Erazer P6661, ook een 9/10 in een review.

Klanten beoordelen producten van Medion vaak ook met een erg hoge score. Zo krijgt bijvoorbeeld de Medion Erazer-X67117 bijvoorbeeld een gemiddelde reviewscore van 9.5/10 na 35 reviews.

Medion laptop en PC aanbiedingen bij de ALDI

Of de Aldi laptops of PC’s in de aanbieding heeft, is te zien in de folders van de Aldi. Deze vind je hier op Aldi.nl.

Om een idee te krijgen van het type aanbiedingen, noem en beoordeel ik hieronder een aantal eerdere acties:

 • In de folder van 26 september 2019 was de Medion Akoya S6446, met 15.6 inch Full HD scherm, Intel Core i5-8265U processor, 8 GB RAM, en 256 GB SSD in de aanbieding voor 549 euro. Voor dit bedrag is dat zeker een goede aanbieding.
 • In de folder van 27 juli 2019 was de Medion Akoya S17402, met 17.3 inch Full HD scherm, Intel Pentium Gold 5405U processor, 4 GB RAM, en 512 GB SSD in de aanbieding voor 499 euro. Voor dat bedrag is alleen de grote hoeveelheid opslag een goede eigenschap, maar zijn er veel laptops te vinden met een betere processor en meer RAM.
 • In de folder van 30 maart 2019 was de Medion Akoya P62017 desktop PC, met de Intel Core i5-9400, 12 GB RAM, 512 GB SSD, en 1 TB HDD in de aanbieding voor 599 euro. Voor dat bedrag is dit een goede aanbieding. Wel zijn er vaak online PC’s te vinden met vergelijkbare eigenschappen voor deze prijs.

Kortom verschilt het per aanbieding of je echt een goede deal krijgt.

Op dit moment zijn er geen Medion computer aanbiedingen bij de Aldi. Wel zijn er op dit moment online een aantal Medion aanbiedingen te vinden. Hieronder licht ik een aantal goede deals toe.

Online laptop en PC aanbiedingen van Medion

Medion verkoopt desktop PC’s en laptops. Er zijn twee productlijnen: Akoya en Erazer. Budgetvriendelijke allround PC’s en laptops dragen de naam Akoya productlijn. De Erazer productlijn bevat krachtige PC’s voor professioneel gebruik en voor PC gaming.

Hieronder een aantal Medion PC’s en laptops die voordelig te koop zijn, of waar op dit moment een korting op geldt.

De producten en bijbehorende prijzen zijn voor het laatst geüpdatet op 25-11-2019.

Medion Akoya E6245 – goedkope laptop met veel opslagruimte

Medion Akoya E6245

Medion Akoya E6245

Medion.com (€379)

De Medion Akoya S6219 is een goedkope laptop die voor zijn lage prijs een aantal goede eigenschappen heeft.

De grootste voordelen zijn het 15.6 inch full-HD scherm (1080p), en de grote hoeveelheid opslagruimte; namelijk een HDD 1 TB.

De procesor in deze laptop is de Intel Celeron N4000. Dit is een dual core processor met een kloksnelheid van 1.1 tot 2.6 GHz. Daarmee is deze voldoende snel voor dagelijkse werkzaamheden.

Ook de hoeveelheid RAM van deze laptop, namelijk 4 GB is een voldoende hoeveelheid voor multitasken met lichte software zoals tekstverwerkers, webbrowsers, en mediaspelers.

Alle belangrijke aansluitingen zijn aanwezig op deze laptop: 3 USB aansluitingen in totaal, HDMI aansluiting, 3.5 mm jack en kaartlezer. Qua connectiviteit heeft deze laptop Wi-Fi en Bluetooth tot zijn beschikking.

Deze laptop is te bestellen op Medion.com, waar deze laptop verkrijgbaar is voor slechts 379 euro. Hoewel dit niet de snelste laptop is, is deze voldoende snel voor licht gebruik, en heb je met 1 TB een ruime hoeveelheid opslag.

Medion Erazer P7651 – gaming laptop

De Erazer P7651 is een gaming laptop. Deze laptop bevat de Intel Core i5-8250 processor, een NVIDIA GTX 1050 videokaart, en 8 GB RAM.

Medion Erazer P7651 Gaming LaptopMedion Akoya P7651

Medion.com (€849)

Hiermee kun je veel grafisch zware games op het Full HD scherm spelen op hoge grafische instellingen, met zo’n 60 frames per seconde. Bij sommige games zul je echter moeten kiezen voor iets lagere instellingen om tot 60 frames per seconde te komen.

Voor opslag is er een SSD van 256 GB beschikbaar. Deze laptop heeft alle belangrijke aansluitingen, en beschikt uiteraard ook over Wi-Fi en bluetooth. Door het scherm van 17.3 inch in diagonaal is de Erazer P7651 groter dan de meeste laptops.

De Erazer P7651 heeft 4 USB aansluitingen, waarvan 1× USB-c. Voor het aansluiten van een koptelefoon of gaming headset is er een 3.5 mm koptelefoonaansluiting. Voor het aansluiten van een externe (gaming) monitor heb je keuze uit HDMI en VGA.

Daarnaast heeft deze laptop een ethernet-port voor het bedraad aansluiten op het internet. Vanwege de stabiele verbinding kan dat gewenst zijn bij online gaming.

Op het moment van schrijven geldt er voor deze laptop een aanbieding: 849 euro op Medion.com en op Bol.com. Dat is 50 euro korting op de normale prijs van 899 euro. Deze laptop wordt geleverd met Windows 10.

Medion Akoya P66073 – gaming desktop PC

Medion Akoya P66073Medion Akoya P66073

Medion.com (€749)

De Akoya P66073 is een gaming PC met een GeForce GTX 1650 videokaart. De Intel Core i5-9400 processor van deze PC heeft is een quad-core met een maximale kloksnelheid van 4.1 GHz, en is daarmee erg snel. Daarnaast heeft deze PC 8 GB RAM, ruim genoeg voor bijna elk denkbaar gebruik.

Met deze eigenschappen kun je veel games in Full HD resolutie spelen op hoge grafische instellingen.

Voor bestandsopslag is er 256 GB beschikbaar op een SSD, en 1 TB op de HDD. Omdat Windows 10 op de SSD staat voorgeïnstalleerd, zal deze PC erg snel opstarten. Voor snelle laadtijden in je games, kun je deze ook beter op de SSD installeren.

Om bestanden uit te wisselen kun je gebruik maken van de SD-kaartlezer, de ingebouwde CD/DVD lezer en brander, of USB. Er zijn er wel 6 USB poorten beschikbaar, waarvan één USB-C poort.

Voor draadloze verbinding beschikt de PC over Wi-Fi en bluetooth. Ook is deze PC ook op het internet aan te sluiten via ethernetkabel. Voor het aansluiten van een beeldscherm kun je gebruik maken van de HDMI of DisplayPort aansluiting, en voor het aansluiten van headphones is er aan de voorzijde een 3.5 mm jack aansluiting aanwezig.

Verder is het erg voordelig dat er ook een toetsenbord en muis meegeleverd worden. Zo heb je alleen nog een beeldscherm nodig om aan de slag te kunnen met deze PC. De Akoya P66073 is op dit moment niet beschikbaar bij de ALDI, maar wel op Medion.com, voor 749 euro.

Shopervaring Medion.com

Naast de computers zelf, is ook de winkelervaring en service een belangrijk punt. Koop je een Medion computer bij de Aldi of online op Medion.com, dan wordt de service verleent door Medion zelf.

De meeste reviews van de shopervaring met Medion.com zijn te vinden op eKomi.nl. Daar krijgen ze een gemiddelde reviewscore 8.6/10, na wel 16523 beoordelingen op dit moment. De meeste ervaringen zijn dus goed.

Koop je het merk Medion via een andere winkel, zoals Bol.com of Mediamarkt.nl, dan loopt ook de service via deze webwinkel. De prijzen liggen hier vaak gelijk, op enkele acties na.

Vragen, opmerkingen, of eigen ervaring met een ALDI (Medion) computer?

Heb je nog vragen of opmerkingen over het kopen van een computer van de ALDI PC of het merk Medion? Ervaring met een PC van de ALDI? Laat het hieronder weten in een reactie!

Plaats een reactie

3 reacties op “ALDI laptop of computer (Medion) – een goede keuze?”

 1. ik heb reeds 12 jaar laptop van aldi was ook mijn eerste en zal wel een paar dingen verkeerd gedaan hebben mits ik er ook maar niets van wist maar hij heeft mij nooit in de steek gelaten en staat gemiddeld 6 en meer uur op en als ik hoor soms van kinderen wat problemen dat die al gehad hebben met dure !!!!hij word nu wel heel traag en ben aan het overwegen om terug zo ééntje te kopen maar moet wel énen hebben met grootste scherm voor mijn ogen ,maar van mij niets dan lof ik hoop de volgende weer :)

  Beantwoorden
  • Hoi Tineke/Martin,

   Daarvoor zul je de folder van de Aldi in de gaten moeten houden. Die kun je hier vinden. Er is nu helaas al een tijd geen desktop PC meer in de aanbieding geweest.

   Verder zijn Medion PC’s ook in de aanbieding beschikbaar op Medion.com.

   Groet,
   Guido

   PS: ik heb het artikel nu ook bijgewerkt met informatie over het vinden van de aanbiedingen. Ook heb ik informatie over de laatste drie Aldi aanbiedingen toegevoegd, en het online aanbod van Medion geüpdatet.

   Beantwoorden
Send this to a friend