Buitenspeakers / tuinspeakers kopen? De beste opties! (2019)

Door | 26 maart 2019

Speakers ofwel boxen kopen voor buitengebruik, zoals in de tuin? De handigste speakers voor buitengebruik zijn waterdichte bluetooth speakers met een ingebouwde accu. Met de ingebouwde accu heb je geen lange stroomdraad nodig naar binnen, en door bluetooth is het ook overbodig om de speakers bedraad aan te sluiten op een geluidsinstallatie. Wil je de speakers ook buiten kunnen laten staan, dan zorgt waterdichtheid ervoor dat ze tegen regen kunnen.

Heb je een terras, veranda, of balkon waarvoor je buitenspeakers zoekt? Als je speakers zoekt voor een vaste plek net buiten je huis, dan kun je ook kiezen voor een bedrade optie. De meeste speakers van dit type zijn te bevestigen aan een muur. Door een gat te boren naar binnen, zijn deze speakers aan te sluiten op stroom en/of je geluidsinstallatie.

In dit artikel bespreek ik voor beide situaties de beste producten die je op dit moment kunt kopen.

Bluetooth speakers (luidsprekers) voor buiten en in de tuin

Waterdichte bluetooth speakers met een ingebouwde accu zijn erg populair. Er zijn veel verschillende bluetooth speakers te koop die geschikt zijn voor gebruik in de tuin.

Wil je een simpele en goedkope bluetooth speaker voor in tuin? En wil je deze voornamelijk gebruiken om voor één of twee personen muziek af te spelen? Dan is de JBL Flip 3 (€59,99 op Bol.com) mijn aanrader. Dit is een populaire waterdichte bluetooth stereo (2.0) speaker. Deze speaker heeft een accu waarmee je zo’n 10 uur muziek kunt afspelen. Je kunt de muziek kiezen met je smartphone of tablet; als je met de Flip 3 verbonden bent over bluetooth wordt de muziek over deze speaker afgespeeld.

Met het totale vermogen van 16 Watt is dit echter niet de luidste speaker. Ook zul je deze stereo speaker jouw kant op moeten richten voor het beste geluid. Daarom is de JBL Flip 3 voornamelijk geschikt om bijvoorbeeld op een bijzettafel naast je neer te zetten.

Bose Soundlink Revolve Buitenspeaker

Bose Soundlink Revolve+

Bol.com (€283)

Naast de Flip 3 zijn er veel andere JBL bluetooth speakers die zeer geschikt zijn voor buitengebruik, waaronder de krachtigere Charge 4 en Xtreme 2. Ook deze speakers zul je zo neer moeten zetten dat het geluid naar je toe gericht wordt.

Zoek je een bluetooth speaker om een groep mensen rondom een tuintafel voorzien van muziek? Bijvoorbeeld bij een barbecue? Dan is mijn aanrader de Bose SoundLink Revolve+ (€283 op Bol.com). Ook dit is een regenbestendige bluetooth speaker. Deze heeft een accu die goed is voor zo’n 16 uur afspelen van muziek.

Het verschil met de JBL Flip 3 is dat de Soundlink Revolve+ één grote speaker bevat. Deze speaker is omlaag gericht op een conus, die het geluid in 360 graden rondom de speaker verdeelt.

De SoundLink Revolve+ wordt erg positief beoordeelt op geluidskwaliteit. Daarom staat deze speaker in veel lijsten met beste bluetooth speakers, en krijgt deze van klanten een zeer hoge beoordeling. Op dit moment is de gemiddelde klantbeoordeling na 46 reviews op Bol.com een 4.8/10.

‘Terrasspeakers’; bedrade buitenspeakers met muurbevestiging

Wil je de speakers slechts op één plek in je tuin gebruiken, en is dat vlak buiten je huis? Dan kun je er ook voor kiezen om aan de muur van je huis speakers vast te maken. Met een kabel naar binnen zijn deze aan te sluiten op een versterker/stereo receiver. Veel stereo receivers hebben ook een ingebouwde bluetooth ontvanger (bekijk de opties). Als je deze speakers op een versterker met bluetooth aansluit zul je deze dus met je smartphone of tablet kunnen bedienen.

Dit type buitenluidsprekers heeft een aantal belangrijke voordelen op draagbare bluetooth speakers. Zo zijn ze groter en krachtiger, en kun je ze stevig monteren aan de muur. Daardoor hoef je niet elke keer als je muziek wil luisteren een bluetooth speaker mee naar buiten te nemen.

Jbl Control X Tuinspeakers

JBL Control X

JBL.nl (€249)

Deze speakers worden veelal verkocht in een stereo-paar. Door deze een paar meter uit elkaar te plaatsen is het stereo-effect van deze speakers ook duidelijker (en beter) dan dat van bluetooth speakers, waar de linker en rechter speaker dicht naast elkaar zijn geplaatst.

Binnen deze productcategorie zijn de JBL Control X speakers een aanrader bij het lage prijssegment. Dit zijn waterbestendige passieve speakers met een vermogen van 25W per stuk, dus 50W in totaal. Elke speaker bevat een 5.25 inch woofer voor de lage tonen, en een 1 inch tweeter voor de hoge tonen.

Deze speakers moeten bedraad worden aangesloten met luidsprekerkabel. Er worden twee muurbeugels meegeleverd om de speakers op te hangen.

Er wordt aanbevolen de speakers tussen de 1.8 en 2.4 meter uit elkaar te hangen voor een correcte stereo-weergave van het geluid.

De JBL Control X speakers zijn te bestellen op JBL.nl voor €299. Op JBL.nl krijgen deze speakers na 15 reviews een gemiddelde beoordeling van 4.5/5.

Met een hoger budget zijn Bose buitenspeakers, de Bose 251 Environmental, een betere optie. Deze geluidsboxen zijn waterdicht en ook bestand tegen extreme temperaturen, namelijk van -40 graden Celsius tot en met 70 °C.

Deze speakers zijn flink krachtiger dan de Control X. Het maximale vermogen is met 200 Watt namelijk vier keer zo hoog. Elke speaker bevat een 13.3 cm woofer, en twee tweeters. De speakers zijn op te hangen met de meegeleverde muurbeugels. Er wordt aangegeven dat deze speakers minimaal op twee meter afstand van elkaar moeten hangen om voor een goed stereo-effect te zorgen.

Deze speakers zijn online te bestellen voor 599 euro op Expert.nl. De luidsprekerkabel die je nodig hebt om deze speaker aan te sluiten op je geluidsinstallatie worden niet meegeleverd.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen over het kopen van speaker(s) voor buiten? Opmerkingen over de inhoud van het artikel? Je kunt hieronder een bericht achterlaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *