Goedkope game PC? Beste tot 400, 500, 600 & 700 euro! (2023)

Wil je PC games spelen, maar hiervoor niet een al te dure desktop PC kopen? Met een goedkope game PC kun je games spelen die grafisch niet al te veeleisend zijn. Ook kun je met een budgetvriendelijke game PC nieuwe games spelen met lage grafische instellingen.

Hoe goed een PC geschikt is voor gaming is voornamelijk afhankelijk van de gebruikte processor en videochip. Daarom heb ik uitgezocht welke PC’s op dit moment de beste combinatie aan deze, en andere componenten bevatten.

Hieronder vind je de beste pre-built gaming PC’s van dit moment die ik heb kunnen vinden met een budget tot 400, 500, 600 en 700 euro.

De aanbevolen producten en bijbehorende prijzen zijn voor het laatst geüpdatet op 26 januari 2023.

Goedkope game PC van 400 euro: PCman Game PC Gravity

Een echte goede gaming PC is tegenwoordig helaas niet meer mogelijk voor onder de 400 euro. Geen enkele PC van dit budget bevat namelijk een discrete videokaart. Wel is het mogelijk om met een zogenaamde iGPU, de geïntegreerde videochip van je processor, te gamen.

Pcman Game Pc 400 Euro

PCman Game PC Gravity

Bol.com (€369)

Met een budget tot 400 euro is de PCman Game PC Gravity dan de beste keuze. Op het moment van schrijven is deze op Bol.com verkrijgbaar voor €369.

In deze PC vind je de AMD Ryzen 3 3200G, een quad-core processor met een maximale kloksnelheid van 4 GHz.

Daarnaast bevat deze desktop computer 16 GB aan RAM, en een 240 GB SSD.

De geïntegreerde videokaart bij de AMD Ryzen 3 3200G is de de Vega 8. Hiermee kun je redelijk kunt gamen, als je kiest voor lagere instellingen. Ook is deze videochip prima geschikt voor lichtere games, zoals Minecraft, Roblox, en Fortnite.

In deze video kun je zien wat voor gaming prestaties je kunt verwachten van een game PC met deze componenten. Kortom is het mogelijk om in de meeste meer dan 30 frames per seconde te halen in 720p, en in sommige games ook in Full HD.

In lichte games als Fortnite en Apex Legends kun je op hogere video-instellingen spelen, maar bij zware games zoals Assassin’s Creed Valhalla zul je voorde laagste video-instellingen moeten kiezen om meer dan 30 frames per seconde te halen.

Kortom is dit de beste gaming PC voor dit budget. Deze PC is te bestellen op Bol.com. Er staat Windows 11 Pro op deze PC voorgeïnstalleerd.

Game pc onder 500 euro: Beastcom Q3 – ‘Fortnite Game PC’

Met een budget tot 500 is het wel mogelijk om een game PC met discrete videokaart te vinden, namelijk de Beastcom Q3 Essential.

Beastcom Essential Game Pc 500 Euro

Beastcom Q3 Essential

Amazon.nl

Op het moment van schrijven (26 januari 2023) is deze verkrijgbaar voor €479 op Amazon.nl.

Deze PC bevat de Nvidia GeForce GT1030. Met deze discrete videokaart wordt het mogelijk om te gamen in een hogere resolutie, en met een vloeiender beeld.

In deze game PC wordt deze videokaart gecombineerd met de Intel Core i5-4570, een quad-core processor met maximale kloksnelheid van 3.6 GHz.

Verder beschikt deze PC over 8 GB RAM, en een 256 GB SATA SSD.

Met deze eigenschappen is deze PC prima geschikt voor het spelen van lichte games, zoals Fortnite, Apex Legends, Minecraft, League of Legends, CS:GO, en Rocket League.

Een test van de gaming prestatie van een PC met de GT 1030 in 30 verschillende games kun je hier bekijken.

De behuizing van deze PC heeft aan de voorkant een rode verlichting, en een grote ventilator om de componenten koel te houden.

Deze PC is erg populair op Amazon.nl, en krijgt hier veel positieve reviews van klanten. Zo is hier na 13 reviews de gemiddelde reviewscore 4.3/5, en wordt er veelal genoemd dat deze PC een prima prestatie biedt voor de prijs.

Er staat Windows 10 geïnstalleerd op deze PC.

Budget game PC van 600 euro: omiXimo GT1030/16GB RAM Game PC

Ook met een budget van 600 euro blijft de Geforce GT1030 de beste videokaart die je in een PC kunt vinden. Wel zijn de andere componenten van deze PC krachtiger.

Beste Game Pc 600 Euro Omiximo Gt1030 16 Gb Ram

omiXimo GT1030/16GB RAM

Bol.com (€599)

Zo bevat deze PC een de Ryzen 3 3200G processor, een quad-core processor met een kloksnelheid van maximaal 3.7 GHz.

Een ander voordeel is de hogere hoeveelheid werkgeheugen, namelijk 16 GB RAM. Daarmee heeft deze PC twee keer zoveel werkgeheugen als de meeste PC’s van deze prijsklasse.

Voor het installeren van je games bevat deze PC een snelle SSD van 240 GB.

Met de GeForce GT1030 heeft deze PC grotendeels dezelfde gaming prestaties als elke andere gaming PC met de GT1030. Je kunt in deze video zien wat voor prestaties je ongeveer kunt verwachten.

Wel maakt de iets snellere processor en de hoge hoeveelheid werkgeheugen dat deze PC ook erg geschikt is voor het draaien van andere zware software.

Met zijn combinatie aan componenten is deze PC dan ook de beste gaming PC tot 600 euro.

Ook deze PC heeft RGB verlichting. Zowel aan de voorkant als aan de achterkant van de PC, heeft de ventilator RGB verlichting.

De computer wordt geleverd met Windows 10 Pro als besturingssysteem.

Deze PC bestellen? Je kunt deze voor €599 bestellen op Bol.com.

Beste game PC van 700 euro: Basic i3 Allround Game PC

Met het budget van 700 euro is er op dit moment slechts één PC te vinden met een flink betere videokaart dan de GT1030. Dat is namelijk de Basic i3 Allround Game PC van LalaShops.

Lalashops Basic I3 Allround Game Pc 700 Euro 2023

LalaShops Basic i3

Bol.com (€645)

Deze PC bevat namelijk de GeForce GTX 1650, en is daarmee de krachtigste game PC tot 700 euro.

In deze PC zit verder de Intel Core i3-10100F processor. Deze processor van Intel’s basisklasse is nog steeds krachtig. Zo heeft deze namelijk 4 processorkernen, en een maximale kloksnelheid van 4.3 GHz. Daarmee is deze samen met de GTX 1650 zeer geschikt voor gaming.

Verder bevat deze PC 8 GB RAM, en heeft deze een 480 GB SSD voor de opslag van je games en bestanden.

In deze video kun je zien wat voor gaming prestatie je kunt verwachten van de combinatie van de GTX 1650 en de i3-10100F. Hier zie je een test van deze hardware in 25 verschillende games.

Kortom is het hiermee mogelijk om in de meeste games in de Full HD, en met hoge video-instellingen te spelen. Je zult bij de meeste games dan een framerate van rond de 60 fps halen.

Daarmee kun je met deze PC dus flink beter gamen dan met de voorgenoemde opties. Hoewel deze PC duurder is, krijg je met de flink betere gaming prestatie met deze PC meer waar voor je geld.

De componenten zitten in de Forge 100R behuizing, en heeft aan de voorzijde twee ventilatoren met rondom RGB verlichting. De verlichting is te bedienen met een knop bovenaan deze PC kast.

Deze PC is op dit moment verkrijgbaar op Bol.com voor €645. Hoewel dit de krachtigste gaming PC is tot 700 euro, houdt je van dat budget dus zelfs nog 55 euro over. Dat is ruim genoeg om nog deze populaire gaming headset van te kopen.

Zelf een budget game PC bouwen?

Het is ook mogelijk om zelf een computer te bouwen met losse componenten. Na het doorrekenen van de kosten van alle componenten, is de conclusie dat het op dit moment (januari 2023) géén zin heeft om zelf een budget gaming PC te bouwen.

Als alle componenten koopt om zelf een gaming PC te bouwen, ben je op dit moment namelijk duurder uit. De componenten van alle bovengenoemde PC’s kosten samen namelijk meer dan de voorgebouwde PC’s. Zeker als je ook nog de kosten van een besturingssysteem zoals Windows 10 of Windows 11 meerekent.

Daarnaast ben je ook veel tijd kwijt aan het uitzoeken van de juiste configuratie, en het bouwen van de computer zelf.

Desktop PC upgraden naar een game PC? Game PC voor 100-200 euro!

Wat wél gunstig kan zijn, is om een oude desktop PC te upgraden tot een gaming PC. Heb je nog een oude desktop PC met een goede processor? Bijvoorbeeld quad-core i7 processor van Intel’s 4e generatie of later?

Als het in deze desktop PC mogelijk is om een videokaart te plaatsen, dan kun je van je oude desktop PC een gaming PC maken, en ben je hier slechts een paar honderd euro aan kwijt!

Je kunt bijvoorbeeld de volgende videokaarten kopen, en inbouwen in een oude desktop PC:

Belangrijk: ga eerst na of het mogelijk is om de videokaart te plaatsen in je desktop PC. Om een videokaart aan te sluiten op het moederbord van je PC, heeft deze een vrije PCI Express x16 slot nodig. Daarnaast moet de videokaart ook qua fysieke afmetingen in de behuizing passen.

Als de desktop PC gebruik maakt van een HDD, helpt het daarnaast ook om de PC een upgrade te geven naar een SSD. Daarmee verbeter je de laadtijden van je games aanzienlijk.

Vragen, opmerkingen, of eigen ervaringen?

Vragen over het kopen van een goedkope gaming computer? Laat het hieronder weten, en je krijgt persoonlijk advies.

Tip: Nog betere gaming prestatie? De prijscategorie 800-1000 euro reken ik de mid-range prijsklasse. In dit artikel kun je mijn koopadvies lezen voor game computers in dat prijssegment.
Tip: Meer informatie over het kopen van een desktop PC? Zie dan de desktop PC koopgids.

Plaats een reactie

34 reacties op “Goedkope game PC? Beste tot 400, 500, 600 & 700 euro! (2023)”

 1. Ik had oorspronkelijk een budget van 500 euro in gedachte, maar het lijkt erop dat ik daarmee tekort kom. Wat zou je zeggen dat de ‘sweet spot’ is wat betreft budget? Ik heb een prima 1080p scherm van 60 Hz en ben niet van plan die ook te upgraden om te gamen. Wil wel de nieuwste games spelen kunnen spelen op de mooiste instellingen. Geen online shooters, maar wil in ieder geval Elden Ring goed kunnen draaien, en ben ook van plan Cyberpunk te kopen. Wat zou je aanraden? Ik hoor het graag. Groet, Damian.

  Beantwoorden
  • Hoi Damian,

   Met 500 euro kom je inderdaad tekort als je een PC zoekt om zware games op high/ultra instellingen wil spelen in 1080p met tegen de 60 FPS. Met de huidige optie van 700 euro in dit artikel (LalaShops Basic i3 Allround Game PC) kun zul je in medium settings moeten spelen om zo’n 60 fps te halen in 1080p.

   Wil je in high of ultra instellingen spelen, dan raad ik de huidige 800 euro game PC uit dit artikel aan. In deze PC zit de Ryzen 5 5500 en de RTX 2060, en is een enorme stap omhoog wat betreft prestatie. In deze gaming test video is te zien dat je met hiermee Elden Ring in maximale video-instellingen zelfs in 1440p op 60 FPS kunt spelen.

   Met deze PC heb je ook een flink betere prijs-prestatieverhouding dan met de huidige PC’s van een lager budget. Zo’n 800 euro is wat mij betreft nu de ‘sweet spot’ voor 1080p gaming PC’s.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
  • Hoi Max,

   Het is met alle genoemde PC’s in dit artikel mogelijk om GTA V te spelen! De vervolgvraag is, hoe goed wil je dat het draait? Wil je maximale video-instellingen gebruiken, en/of een hoge framerate hebben? Want met een PC met de GT1030 vidokaart zul je minder goede video-instellingen kunnen gebruiken dan met de GTX 1650.
   Om je een goed idee te geven van de te verwachten gaming prestatie: in deze video zie je een uitgebreide test van de GT1030 videokaart in GTA 5, en in deze video een test van de GTX 1650 in GTA V.

   Succes met je keuze, en als je nog vervolgvragen hebt hoor ik het graag!

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
   • GTX1030 mag nooit geadviseerd worden als gaming kaart. Het is de grootste bagger die Nvidia ooit gemaakt heeft. Een 1050ti is een vele betere beginners kaart.

    Beantwoorden
    • Uiteraard is de GTX 1050 Ti beter, maar die is niet te vinden in een PC van 400 euro. Op het moment van publiceren (20 september 2021) was de genoemde GT 1030 simpelweg de beste gaming videokaart die je kon vinden bij een PC van €400, wat trouwens ook een erg krap budget is voor een gaming PC. Daarnaast staat er in het artikel ook een link naar een video waarin je de gaming prestatie van deze videokaart kunt zien (deze: https://www.youtube.com/watch?v=eWeT9_X58bY) zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Wil je beter kunnen gamen, dan heb je een ruimer budget nodig.

     Beantwoorden
 2. Update: alle opties vervangen. Helaas zijn veel PC componenten, zeker videokaarten, op dit moment schaars. Daardoor koop je nu voor hetzelfde bedrag helaas een minder goede gaming PC dan een jaar geleden.

  Heb je nog vragen over het kopen van een goedkope game PC? Laat dan een bericht achter!

  Beantwoorden
 3. Hallo ik ben opzoek naar een game pc van 500 euro.
  Er hoeft geen videokaart in te zitten die kan ik zelf vinden.
  Heeft u misschien een goede die wel leverbaar is?

  Beantwoorden
  • Hoi Gijs,

   Je zoekt dus een PC van 500 euro exclusief videokaart, zodat je vervolgens zelf de videokaart kunt inbouwen? Dan is de beste optie om een PC te zoeken met een zo krachtig mogelijke CPU, én natuurlijk een PCI-e slot en genoeg fysieke ruimte om een videokaart in te bouwen.

   Met een budget tot 500 euro is deze PC een goede optie. Deze heeft een Intel Core i5-10400 processor, 8 GB RAM, en een 240 GB SSD. Daarmee heeft deze de krachtigste processor die ik op dit moment kan vinden in desktop PC’s tot 500 euro. Als je zelf dan nog een goede videokaart inbouwt, kun je op deze PC prima gamen.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
 4. Ik zoek naar een pc waar ik goed op kan gamen en programmas voor mijn opleiding voor kan runnen, er wordt voor die programmas een i7 core aangeraden, mijn budget is zo’n 800-900 euro. wat is een goede optie?

  Beantwoorden
  • Hoi Sjoerd,

   Voor de combinatie van een Intel Core i7 en een goede videokaart kom je helaas op een hogere prijs uit dan je genoemde budget.
   Zo kom je met een Intel Core i7-9700 en een GTX 1660 Ti bijvoorbeeld minimaal uit op zo’n €1050 (met deze PC), en met betere videokaarten kom je nog duurder uit.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
 5. Beste Guido, vraagje kan je mij een game/streamer pc aanbevelen die tot € 1000,- gaat waarop ik zware games zoals CoD, AC, ESO, DI, etc kan draaien. Die ook feilloos kan streamen met game capture H60S+ , logitec cam en Hyperx mic. Tevens moet het adobe photoshop premium pro aan kunnen.
  Alvast enrom bedankt.
  Groet SuratLibit

  Beantwoorden
  • Hoi SuratLibit,

   Op dit moment is de Lenove IdeaCentre G5 90N900BUMH simpelweg de krachtigste gaming PC tot 1000 euro. Deze is verkrijgbaar voor €999 op Paradigit.nl.
   Deze bevat een Intel Core i5-10400F processor, GeForce RTX 2060 videokaart, 16 GB aan RAM, en heeft een 512 GB SSD voor opslag.
   Daarmee is deze zeker krachtig genoeg om de games die je noemt in Full HD te spelen met hoge instellingen en een goede framerate.
   Bedoel je soms Adobe Premier Pro? Deze PC voldoet hiervoor aan de ‘recommended’ systeemeisen (en ook aan de recommended systeemeisen voor elke uitvoering van Photoshop).

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
 6. Hoi Guido

  ik zou graag een game pc willen kopen mijn budget is max 650 euro. Zou u er mij één kunnen aanraden voor Fortnite op hoge kwaliteit te spelen.

  Alvast bedankt
  Alexander

  Beantwoorden
  • Hoi Alexander,

   Op dit moment is deze Erazer game PC de beste keuze met een budget van €650.
   Deze heeft namelijk een AMD Ryzen 5 3500, de GeForce GTX 1650 videokaart, 8 GB aan RAM, en een SSD van 512 GB, waarmee dit op dit moment de krachtigste game PC is voor dit budget.
   In deze video zie je hoe de GeForce GTX 1650 presteert in Fortnite, bij verschillende instellingen. Kortom is het hiermee zeker mogelijk om in hoge beeldkwaliteit te spelen, maar haal je wel meer frames per seconde in lagere instellingen.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
 7. Hi,

  Mijn complimenten voor het artikel! Ik heb een specifieke vraag. Mijn dochter wil een game pc. Ze is van plan daarop Warzone, Call of Duty en Fortnite op te spelen. Mijn vragen:

  1. Welke budget pc is daarvoor het beste geschikt?
  2. Welke monitor kan ik daar het beste bij kopen?

  Let wel, het budget is niet erg groot maar het moet natuurlijk wel lekker draaien.

  Alvast bedankt voor je reactie!

  Beantwoorden
  • Hoi Bert,

   Van de genoemde opties is de Compugear Advantage X34 de beste keuze. Met de Intel Core i5-9400F en de GeForce GTX 1650 kun je al deze spellen spelen. In deze video zie je een test van een PC met deze processor en videokaart bij Call of Duty Warzone. Kortom kun je in Full HD (1080p) resolutie met medium video-instellingen zo’n 80-90 frames per seconde halen. Ook kun je kiezen voor hogere video-instellingen, maar dan zal de framerate iets lager komen te liggen. Fortnite is een lichtere game, en zal dus nog beter draaien (meer frames en/of hogere video-instellingen) dan Call of Duty Warzone.

   In combinatie met deze PC, en voor deze games, zou ik dan kiezen voor een Full HD monitor met een verversingssnelheid van 144 Hz. Zo’n scherm kan dus maximaal 144 frames per seconde weergeven (meer dan de standaard 60 van typische monitors). Verder is een lage ‘input lag’ belangrijk. Een goede keuze is de MSI Optix G241 (€175 op Bol.com). Dit is een Full HD gaming monitor met 144 Hz refresh rate, en een input lag van 1 ms.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
 8. Vandaag een update gemaakt met nieuwe producten. Het aanbod onder de goedkope game PC’s is ondertussen beter. Voor 500 euro is de beste optie nu een game PC met de GTX 1650 videokaart, die zo’n 20% sneller is dan de GTX 1050 Ti (bron), die eerst de beste videokaart was die je in een PC kon vinden voor dat budget. Daarnaast hebben deze PC’s nu ook grote SSD’s in plaats van HDD’s.

  Toevoeging: 24 november. Ik heb nu ook een optie toegevoegd tot 400 euro. Met dat budget kun je een refurbished game PC van 400 euro kopen met de Intel Core i7-3770 en GTX 1050 Ti.

  Beantwoorden
 9. hallo. ik wil een game computer alleen een desktop en een toetsenbord maar ik heb een wel heel laag budget wat is volgens u de desktop waar ik het best voor kan gaan die het goedkoopst is?

  Beantwoorden
  • Hoi Naud,

   Wat is je budget precies? En heb je toevallig nog een desktop PC met een redelijk CPU? De goedkoopste optie is dan om simpelweg een videokaart toe te voegen aan je desktop PC. Bijvoorbeeld een GTX 1050 Ti (171 euro). Controleer dan wel eerst of je een vrije PCI Express x16 slot hebt, en de kaart ook qua fysieke afmetingen in de computerkast past. Als de processor van de PC redelijk snel is, kun je in combinatie met deze videokaart veel nieuwe games in Full HD spelen op low-medium settings met een acceptabele framerate.

   Als je geen desktop PC hebt waar je de videokaart in kunt plaatsen, en je budget is flink minder dan 500 euro, dan wordt het moeilijk om een redelijke game PC te vinden. Ik zou eens kijken of je tweedehands een goede deal kunt vinden.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
 10. Vandaag (1-4-2019) heb ik nieuwe opties onderzocht, maar het advies blijft op dit moment hetzelfde. De optie tot 500 euro is op dit moment echter niet leverbaar, en er zijn helaas ook geen goede vervangers beschikbaar. Onder de 500 euro zijn er op dit moment namelijk alleen PC’s te vinden met integrated graphics, of met de GT 1030 videokaart. Daarmee zijn deze niet krachtig genoeg voor de meeste games.

  Wil je een capabele game PC, dan is mijn advies om door te sparen en te kiezen voor de aanrader tot 600 euro, de COMPUGEAR AllroundAX845-8H-G1050Ti. Deze is ook in prijs gezakt, en daarom nog beter betaalbaar. Deze was 599 euro, en is nu 569 euro.

  Beantwoorden
 11. Is de
  AMD Ryzen 3 2200G Allround Game Computer / Gaming PC – GeForce GTX 1050 Ti 4GB – 8GB DDR4 2666 RAM + 1TB HDD

  een goede kandidaat voor onder de 700 euro?

  Beantwoorden
  • Hoi Gamert,

   Bedoel je deze?

   Voor de prijs zal die PC zeker goede prestaties leveren. In deze video zie je een test van de Ryzen 2200G met de GTX 1050 Ti bij 11 verschillende games. Zo kun je snel zien wat voor prestaties je ongeveer kunt verwachten.

   Er zijn weinig PC’s met zulke krachtige hardware voor die prijs. Toch heb ik nog een voordeligere optie voor je gevonden. De Compugear Allround AR2200G-8H-G1050Ti heeft dezelfde hardware (Ryzen 2200G CPU, GTX 1050 Ti videokaart, 8GB RAM, 1TB HDD), en is op dit moment nog 30 euro goedkoper (669 euro).

   Omdat de prijs voor SSD’s recent flink is gezakt, kun je voor de uitgespaarde 30 euro deze PC zelfs meteen upgraden met een SSD. Zo kost deze 120GB SSD van Kingston bijvoorbeeld minder dan 30 euro.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
 12. Beste Koopgids.net,

  Ik zoek een game pc met een budget van 300 tot 400 euro. Helaas staan en er geen suggesties voor dit budget in het artikel. Ik begrijp dat je voor dit bedrag niet de beste PC kan kopen, maar het gaat mij voornamelijk om games met lage systeemeisen, vnl Minecraft en Civ 5. Verder moet de PC snel zijn met MS office en browsen. Zijn er goede opties beschikbaar?

  Vriendelijke groet,
  Arjen

  Beantwoorden
  • Hoi Arjen,

   Heb de systeemeisen van beide games bekeken. Deze zijn inderdaad niet zo veeleisend. Links naar de volledige systeemeisen: Minecraft, Civilization V.

   Met een budget tot 400 euro adviseer ik de Play4Ever One Game PC. Deze PC heeft een voldoende snelle CPU (AMD A6 5400k), videochip (AMD Radeon HD 7540D graphics), en RAM (8 GB) voor beide games, en kost op dit moment 399 euro. Qua performance is dit ook de beste PC die ik heb kunnen vinden met dit budget.

   In deze YouTube video een test van een PC met dezelfde CPU en GPU met Minecraft. De maker van deze video zegt 60-70 FPS te halen op ‘high’ instellingen. Ook voor Civilization V haal je met deze computer de minimale systeemeisen, maar niet de ‘recommended’ systeemeisen. Je kunt de game dus wel spelen, maar met de grafische instellingen op ‘medium’.

   Hierbij ook nog de resultaten van de ‘Can I run it’ van Game-debate.com, van de twee games en de componenten van de Play4Ever One PC: Minecraft , Civilization 5.

   Hoop dat je hier iets aan hebt! Heb je nog andere vragen, laat het weten!

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
 13. Hoi Guido,

  Ik kon helaas geen topic vinden over high end game pc’s dus hopelijk vind je het niet erg als ik het hier vraag maar ik wil graag een high end game pc samenstellen rondom de gtx 1080ti. Enige idee op welke website ik de beste componenten kan vinden + iemand die het kan samenstellen?

  Verder vroeg ik me ook af wat ik precies nodig heb voor een gtx 1080ti en welk model nou het beste is(er zijn zoveel gtx1080ti’s) Nou heb ik wat research gedaan voor de componenten en kwam uit op de i7 7800x, ddr4 16 gb, x99 moederbord, gtx 1080ti, 500gb ssd, 1tb hdd, voeding 650w, liquidkoeling cpu en uiteraard nog een goeie tower.

  Ik ben nog best onzeker met het research wat ik heb gedaan omdat er zoveel verschillende merken zijn van de verschillende componenten waardoor ik geen keuze’s kan maken.

  Hopelijk kun jij me helpen.

  Met vriendelijke groeten,
  Faraz

  Ps. Gaming pc voornamelijk bedoeld voor gamen en eventueel wat video’s editen + wie weet streamen. Maar top prioriteit gamen, budget: €2500

  Beantwoorden
  • Hoi Faraz,

   Wil je de PC zelf bouwen, of online kunnen samenstellen en gebouwd laten leveren?

   Als je zelf wil bouwen, vind ik https://pcpartpicker.com/ een handige site om je componenten te kiezen. Deze site checkt je samenstelling automatisch op compatibility. Alle componenten voor je samengestelde systeem kan je vervolgens los bestellen bij Nederlandse webshops waar deze het voordeligst zijn.

   Wil je online samenstellen en gebouwd laten leveren, dan is de PC builder van Alternate.nl een goede optie. Hoewel er meer sites zijn waar je een game PC kunt samenstellen, is dit zover ik weet de enige Nederlandse site waar je nagenoeg elke (compatible) samenstelling kunt creëren. Ook hier wordt er dus automatisch gechecked op compatibility, en zijn er geen samenstellingen creëren met componenten die niet compatible zijn. Voor 75 euro wordt de PC met de door jou gekozen componenten in elkaar gezet en getest, en wordt deze volledig gebouwd geleverd.

   De i7 7800x gebruikt trouwens de X299 chipset, dus je moet een X299 moederbord hebben (en dus niet een X99).

   Daarnaast denk ik dat een voeding van 650w niet voldoende zal zijn. Gebruik je PCpartpicker of de PC configurator van Alternate.nl, dan wordt ook automatisch doorgerekend of de gekozen voeding genoeg vermogen kan leveren.

   Hardware.info heeft recent de verschillende versies van de 1080 Ti getest. Hier lees je de conclusie. Qua benchmarks zitten de meeste versies erg dicht op elkaar. Aan de hand van alle tests ben ik het eens met de conclusie; met een ruim budget zou ik dan kiezen voor de Gigabyte GeForce GTX 1080 Ti Aorus Xtreme.

   Een precieze samenstelling voor een dergelijk budget volgt nog in een later artikel. Ik schrijf binnenkort namelijk nog artikelen over mid-range, high-end, en ‘ultimate’ gaming PC’s, maar ik ben zelf op dit moment nog bezig met research.

   Hoop dat je hier wat aan hebt!

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
 14. Ik wil die compugear game pc kopen maar die staat op niet leverbaar. Hebben jullie een altrnatief voor datzelfde budget? Grt Robbert

  Beantwoorden
  • Hoi Robbert,

   Woon je toevallig in België? Deze PC wordt namelijk verkocht door een onderverkoper van Bol die helaas niet levert naar België. Als je in Nederland woont en toch ‘Niet leverbaar’ ziet staan, moet je op Bol.com selecteren dat je in Nederland woont. Rechtsboven, net onder het winkelmandje, kan je wisselen tussen “NL” en “BE”: kies dus voor “NL”.

   Ik ga binnenkort onderzoeken wat de beste optie is die wel wordt geleverd binnen België.

   Groet,

   Guido

   Beantwoorden
  • Hoi Marcel,

   De Alternate GB700 is ook een interessante optie voor dat budget. Het belangrijkste voordeel van de GB700 is de betere CPU. Het is mij onduidelijk welk moederbord er precies wordt gebruikt in deze computer. Omdat de Intel Core i3-7100 wordt gebruikt in deze PC, gaat het in ieder geval om een moederbord met socket 1151. Wil je de PC later upgraden, dan heb je keuze uit veel goede, snelle, processors. Een nadeel van de Compugear PC is dat er voor het gebruikte moederbord geen significant betere processors zijn te vinden.

   Wel heeft de Alternate GB700 als nadeel dat er gebruik wordt gemaakt van de GTX 1050, in plaats van de GTXD 1050 Ti. De GTX 1050 presteert minder goed dan de GTX 1050 Ti (zie bijvoorbeeld de resulataten op userbenchmark.com), en heeft slechts 2 GB geheugen, in plaats van de 4 GB van de 1050 Ti. Een ander nadeel van de GB700 is dat er met 700 euro geen budget over is voor een SSD.

   Beide computers zijn in ieder geval goede opties. Als je tussen deze twee opties wil kiezen, zal het aankomen op persoonlijke voorkeur.

   Groet,

   Guido

   Beantwoorden
 15. Ik zoek een PC met een budget van zon 700 eur. Kan ik niet beter die compugear pc upgraden met een betere processor?

  Wil vooral Witcher III goed kunnen draaien.

  Mvg, Bas

  Beantwoorden
  • Hoi Bas,

   Of je beter kan kiezen voor een betere CPU of voor SSD opslag hangt af van het type games dat je wil spelen. De grafische kaart in de genoemde Compugear computer (GeForce GTX 1050 Ti 4GB) is in verhouding een stuk beter dan de CPU (Athlon X4 845), dus het kan voorkomen dat de CPU niet goed genoeg is om bepaalde games te draaien.

   Wat betreft The Witcher 3, volgens deze system requirments check kan je met Compugear computer the Witcher 3 draaien op Medium instellingen. Deze check geeft ook aan dat de CPU de bottleneck is bij deze game.

   Wil je een CPU upgraden, dan moet de CPU compatible zijn met het moederbord. Voor het moederbord van de Compugear computer, de Asrock FM2A68M-HD+, zijn er echter geen processors beschikbaar die echt significant beter zijn dan de Athlon X4-845. Wil je een betere CPU, dan zul je dus ook moeten kiezen voor een ander moederbord. Een upgrade naar een beter moederbord én CPU is niet mogelijk met een budget van 100 euro.

   De SSD zal voornamelijk zorgen voor betere laadtijden in je games, en alle andere software die je draait op je computer. Ook zal de PC bijvoorbeeld veel sneller opstarten. Een ander voordeel van het upgraden van de SSD, is dat je deze naast de HDD kunt gebruiken, en je dus niet met overbodige hardware blijft zitten.

   Groet,

   Guido

   Beantwoorden
Send this to a friend