UiiSii BT-260 Sport review en test (bluetooth oordopjes)

De BT-260 Sport zijn in-ear oordopjes van het Chinese merk UiiSii. Je kunt met je smartphone en andere bluetooth apparaten draadloos audio afspelen op deze oortjes. De twee oortjes zelf zijn wel verbonden met een draad.

UiiSii BT 260 Review 01

Ik heb deze bluetooth oortjes ter review ontvangen van de Nederlandse reseller van dit product, Noctic. De UiiSii BT-260 Sport wordt door Noctic online verkocht op Bol.com, op dit moment voor €69,99.

Ondertussen heb ik dit product ruim een week in gebruik, en uitvoerig kunnen testen. In dit review bespreek ik mijn bevindingen, inclusief alle voor- en nadelen die ik tegen ben gekomen bij het gebruik van deze headphones.

In dit review beoordeel ik deze headphones op drie verschillende eigenschappen. De fysieke eigenschappen (bouwkwaliteit en draagcomfort), de gebruiksvriendelijkheid en functies, en de prestaties (geluidskwaliteit). Deze reviewscores zijn relatief; er wordt hierbij rekening gehouden met de prijs van dit product.

UiiSii BT-260 Sport Review
 • Bouwkwaliteit en draagcomfort
 • Gebruik en functies
 • Prestaties: geluidskwaliteit
4.3

Samenvatting

De UiiSii BT-260 hebben een goede bouwkwaliteit, en voor in-ear oortjes een goede draagcomfort. De oortjes blijven daarnaast goed op hun plek tijdens het sporten. Deze headphones worden geleverd met meerdere silicone pluggen en silicone vormen voor een juiste pasvorm, en een travel case.

Deze bluetooth oortjes zijn gemakkelijk te bedienen met je smartphone of met de knoppen op de draad. De bluetooth verbinding is goed, en de batterijduur en oplaadtijd naar verwachting.

Ook de geluidskwaliteit van deze oortjes is goed. Voornamelijk het basgeluid is een positieve verassing. De diepe bastonen worden gehaald, en nauwkeurig weergegeven. Met een klein beetje volumeversterking van de bas in de equalizer is het helemaal af.

De midden- en hoge tonen klinken goed, maar niet duidelijk beter dan ik gewend ben van andere (goedkopere) oortjes. Het enige nadeel van deze oortjes is dat de bluetooth verbinding voor een ruisgeluid zorgt, dat gelukkig alleen licht hoorbaar is als bij een zeer laag volume of bij het pauzeren van de muziek.

De gemiddelde score van de verschillende review-onderdelen is een 4,7/5. Daarmee zijn de UiiSii BT-260 een aanrader.

Bouwkwaliteit en draagcomfort – 4/5

In het onderdeel bouwkwaliteit en design ga ik in op alle fysieke eigenschappen van het geleverde product en accessoires.

Unboxing/inhoud doos

De UiiSii BT-260 headphones worden geleverd in een witte verpakking met daarop het merk en modelnummer. Op de achterzijde van de verpakking staan een aantal specificaties van het product.

UiiSii BT 260 Review 02

In de verpakking vind je het volgende:

 • De UiiSii BT-260 bluetooth headphones
 • Een USB oplaadkabel (USB-A naar micro-USB)
 • Twee extra setjes silicone oordopjes
 • Drie extra sets silicone oorhaakjes
 • Eén ‘sport buckle’
 • Een opbergdoosje
 • Handleiding (‘Product description’)

Hieronder een verdere omschrijving van de verschillende onderdelen.

UiiSii BT-260: design en draagcomfort

De headphones die je in de verpakking aantreft zijn al uitgerust met een silicone oordopje en een silicone vorm die ervoor zorgt dat deze beter in je oor blijft zitten. Er worden verder nog twee extra sets silicone oordopjes meegeleverd, en drie sets silicone pasvormen, elke met een andere vorm. Eén set heeft dezelfde vorm als de vorm die er standaard op de BT-260 zit, maar langer. Daarnaast zijn er twee die uitgevoerd zijn als haak, van verschillende lengte.

De oortjes bestaan uit de oorpluggen, en de ‘klankkast’ waar de speaker driver zich in bevindt. Deze klankkast is zo’n 2 cm lang, en heeft aan de onderzijde een verstevigde, maar enigszins flexibele, rubberen overgang naar de draad. Dat dit gedeelte verstevigd is uitgevoerd is een goed teken; bij veel headphones is dit een zwakke plek waar draadbreuk kan optreden.

Op deze verstevigde overgang staat ook met de letter ‘L’ en ‘R’, zodat je kunt zien welk oortje is bedoelt voor het linker- en rechter oor.

Het linker- en rechter oortje zijn verbonden met een draad (51 cm lengte). Op deze draad zit er op zo’n 7 cm van het rechter oortje een console, met daarin meerdere knoppen om de headphones mee te bedienen. Al deze knoppen geven een duidelijke ‘klik’ bij het indrukken.

Ook zit er in deze console de microfoon, een indicatielichtje (blauw/rood), en een micro-USB charging port (achter een klepje). De batterij van de BT-260 is in deze console ingebouwd.

De siliconen vorm die standaard op de headphones zit zorgt bij mij voor de beste pasvorm. In-ear oortjes hebben altijd minder draagcomfort dan on-ear oortjes. Daarnaast zijn de UiiSii BT-260 voor in-ear oortjes redelijk zwaar, waardoor je ze duidelijker voelt zitten. Ook het gevoel van een draad in je nek doet af aan het draagcomfort. Maar na een weekje gebruik begint het gevoel van deze in-ear headphones ook te wennen.

De headphones blijven goed op z’n plek, ook bij lopen en joggen. Draag je deze headphones bij het sporten, dan kun je het beste de zogenaamde ‘sport buckle’ over de draad heen schuiven. Hiermee is de effectieve lengte van de draad in te korten, Waardoor deze bij het sporten minder heen een weer kan bewegen.

UiiSii BT-260 Sport headphones hebben de IPX4-rating. Dit houdt in dat ze ‘plensdicht’ zijn; bestand tegen regen, maar niet volledig waterdicht.

Een laatste noemenswaardige eigenschap is dat de achterzijde van de oortjes magnetisch is. Als je de oortjes uit je oren haalt, en met de magnetische kant tegen elkaar plaatst, kun je de UiiSii BT-260 dus als een soort ketting om je nek dragen, waardoor je ze niet kwijtraakt.

De oortjes zijn zwaarder dan ik zou verwachten bij bluetooth oortjes, en het geheel doet ‘premium’ en stevig aan.

UiiSii BT 260 Review 03

Overige meegeleverde onderdelen

Er wordt een kleine handleiding meegeleverd, met daarop (in het Engels en Chinees) alle instructies die je nodig hebt om de BT-260 te gebruiken. Toch handig als je BT-260 voor het eerst gebruikt.

Het meegeleverde opbergdoosje is een hard-case met een rits. Deze is zo’n 11 cm lang, 7 cm breed, en 3 cm dik. De UiiSii BT-260 past hier gemakkelijk in.

De laadkabel is het type USB-A naar micro-B, op dit moment eigenlijk het meest voorkomende soort USB-kabel. De kabel is vrij kort, maar je kunt ook elke langere kabel van dit type gebruiken om je oortjes op te laden.

Conclusie

Over het algemeen ben ik erg tevreden over de design en de bouwkwaliteit. Het draagcomfort is redelijk goed, maar was beter geweest met lichtere oortjes en zonder achterdraad.

Voordelen

 • Goede bouwkwaliteit
 • Oortjes blijven goed op hun plek
 • Keuze uit veel verschillende siliconen eartips en haakjes
 • Travel case meegeleverd

Nadelen:

 • Redelijk zwaar voor in-ear oortjes
 • Gevoel van de achterdraad

Gebruik en functies 5/5

De headphones zijn naar mijn ervaring erg gemakkelijk in gebruik. Hieronder ga ik verder in op het gebruik en functies van deze headphones, en mijn ervaring hiermee.

Verbinden via bluetooth

Om draadloos te verbinden zul je de oortjes eerst aan moeten zetten. Om dit te doen houdt je de middelste knop op de ingedrukt. Wanneer de oortjes aan staan, en er voor het eerst een bluetooth verbinding wordt gezocht, zal het blauwe en rode indicatielichtje afwisselend beginnen te branden.

Op dat moment verschijnt de UiiSii BT260 als beschikbaar bluetooth apparaat op je smartphone. Als je eenmaal verbonden bent met de UiiSii BT260, zal het blauwe indicatielichtje af en toe knipperen om aan te geven dat de oortjes zijn verbonden.

Deze oordopjes gebruiken Bluetooth Versie 4.1. Er wordt aangegeven dat het bluetooth bereik zo’n 10 meter is. Ik heb ze getest op 10 meter van mijn smartphone, en de bluetooth verbinding werkt op deze afstand nog steeds, zonder haperingen.

Knoppen: aan/uit, volume, pause/play, prev/next, bluetooth pairing

Gebruik je deze oortjes bij je smartphone, dan wordt alle audio van je smarpthone afgespeeld op de oortjes. Je kunt de smartphone dus gebruiken om de UiiSii BT-260 te bedienen. Zo kun je bijvoorbeeld met Spotify of een muziek-app bedienen welke muziek je afspeelt.

Daarom kun je uiteraard met de smartphone zelf de muziek en het volume bedienen. Maar je kunt ook gebruik maken van de knoppen op de console van de UiiSii BT 260. Hieronder omschrijf ik de functie van deze knoppen:

 • De bovenste knop is de Plus (+) volumeknop. Door deze eenmaal in te drukken verhoog je het volume. Houdt je deze knop ingedrukt, dan ga je terug naar het begin van het nummer. Door deze knop nog een keer ingedrukt ge houden ga je naar het vorige nummer.
 • De middelste knop heeft meerdere functies. Door deze knop ingedrukt te houden is de BT-260 aan of uit te zetten. Met één keer indrukken is dit ook de Pause/Play knop. Bij een inkomende beller kun je deze knop gebruiken om de telefoon op te nemen (één keer indrukken), of de beller te weigeren (ingedrukt houden). Ook kun je door deze knop één keer in te drukken een telefoongesprek beïndigen.
 • De knop hieronder is de Min (-) volumeknop. Door deze eenmaal in te drukken verlaag je het volume. Door deze knop nog een keer ingedrukt ge houden ga je naar het volgende nummer.

Verder is er nog één functie, namelijk het verbreken van de bluetooth verbinding. Hiervoor houdt je de volume plus-, én de volume min-knop ingedrukt. Als de bluetooth verbinding eenmaal verbroken is, begint het indicatorlichtje afwisselend blauw en rood te knipperen. Deze lichtjes geven aan dat de UiiSii BT-260 zich nu in de stand bevindt waarin er een (nieuwe) bluetooth verbinding wordt gezocht.

AptX low latency

Er wordt door UiiSii aangegeven dat deze oortjes aptX low latency ondersteunen. Dit zorgt ervoor dat er bij een draadloze verbinding de audio synchroon blijft met video. Ik heb dit kort getest door op mijn smartphone wat YouTube video’s te kijken. Er is hierbij in ieder geval geen sprake van een hinderlijke desynchronisatie van audio en video, dus wat mij betreft volstaat dit.

Batterijduur en opladen

De UiiSii BT-260 bevat een batterij met een capaciteit van 120 mAh bij 3,7 volt. Er wordt aangegeven dat de batterijduur zo’n 6 uur is. Uiteraard hangt de werkelijke batterijduur ook af van het volume waarmee je muziek afspeelt.

De huidige lading van de headphones is op je smartphone te zien onder bluetooth instellingen. Hier wordt de huidige lading van de UiiSii BT-260 weergegeven in stappen van 10%.

Om deze oortjes te testen heb ik deze een week lang elke dag gebruikt om muziek te luisteren. Na een volledige week gebruik was de batterij leeg. Ik heb niet precies bijgehouden hoe lang ik elke dag heb geluisterd. Als ik moet schatten, denk ik gemiddeld elke dag een uur. Daarmee zou de batterij voldoen aan de opgegeven batterijduur.

Wanneer de batterij bijna leeg is, hoor je een gesproken waarschuwing dat de batterij bijna leeg is. Volgens de handleiding wordt deze waarschuwing gegeven als je nog 10 minuten afspeeltijd over hebt.

Om de UiiSii BT-260 op te laden open je de het klepje op de console op de draad. Hierachter zit een micro-USB ingang. Je kunt de meegeleverde USB-A naar Micro-USB kabel gebruiken om de oortjes op te laden. Je kunt een USB charger gebruiken (dezelfde als voor je smartphone), of bijvoorbeeld een USB poort op je laptop of PC.

Tijdens het opladen brandt het rode lampje constant. Als de oortjes volledig opgeladen zijn, begint het blauwe lampje constant te branden.

Wat me opvalt is dat ruim voordat het blauwe lampje zichtbaar wordt, je smartphone al aangeeft dat de UiiSii BT-260 100% batterij heeft. In mijn geval gaf de m’n smartphone na 1:15 uur opladen (via de USB-poort van mijn desktop PC) aan dat de BT-260 weer op 100% batterijlading was.

Omdat de lading in stappen van 10% worden aangegeven, kan het dat de batterij niet volledig vol is. Maar met “100%” batterij na één uur en een kwartier vind ik dat de BT-260 snel oplaadt.

Microfoonfunctie

De microfoon op de headphones zorgt ervoor dat je een telefoongesprek kunt voeren zonder je telefoon uit je broekzak te halen. De microfoon werkt, en klinkt goed genoeg om ook werkelijk te gebruiken voor het voeren van een telefoongesprek. Ter vergelijking; het klinkt beter dan de microfoon van mijn JBL E55BT headphones, maar minder goed dan de microfoon van mijn huidige smartphone (Nokia 7 Plus).

Noise Cancelling

Op de productpagina op Bol.com staat aangegeven dat deze oortjes ‘Noise Cancelling’ zijn.

Deze oortjes hebben echter geen Active Noise Control/Cancelling met antigeluid (uitleg). Net als vele andere in-ear oortjes zorgen ze er wel voor dat er veel extern geluid wordt geblokkeerd.

Conclusie

Hieronder nog eens een opsomming de voor- en nadelen wat betreft gebruik en functies.

Voordelen

 • Sterke bluetooth verbinding (getest tot 10m)
 • Functieknoppen voor alle benodigde functies
 • Goede batterijduur, snel weer opgeladen

Nadelen:

 • Geen Active Noise Control

Prestaties – geluidskwaliteit 4/5

De UiiSii BT-260 heeft per oortje één 10 mm speaker driver, en een opgegeven frequency range van 20 Hz – 20 KHz. Het geluid van deze oortjes heb ik getest in combinatie met mijn smartphone (Nokia 7 Plus). Ik heb de UiiSii BT260 getest met meerdere apps, maar voornamelijk met Spotify. Binnen Spotify heb ik de ‘Music Quality’ op ‘Very High’ staan, en de equalizer op ‘flat’.

De geluidskwaliteit van de UiiSii BT-260 is erg goed. De midden en hoge tonen worden helder weergegeven. Ook diepe bastonen worden gehaald, en worden weergegeven met veel detail.

Persoonlijk vind ik deze oortjes het beste klinken door in Spotify bij de Equalizer de ‘Bass Boost’ en ‘Surround Sound’ op zo’n 20% te zetten. Daarmee wordt het basvolume wat meer gelijkgetrokken met de andere tonen, en klinkt het geluid ruimtelijker.

Met deze instellingen komen deze oortjes zelfs in de buurt van de geluidservaring die ik gewend ben van mijn JBL E55BT over-ear headphones. Qua basgeluid zijn dit de beste in-ear headphones die ik tot nu toe heb beluisterd, en ruimschoots beter dan alle andere oortjes die ik op dit moment heb liggen.

Wat betreft de midden- en hoge tonen klinken deze oortjes niet duidelijk beter dan bijvoorbeeld mijn Apple EarPods. Het voordeel van de UiiSii BT-260 ligt dus voornamelijk bij het basgeluid.

Qua geluidskwaliteit heeft de UiiSii BT-260 helaas één kwaal: er is een lichte ruis hoorbaar bij het afspelen van audio. Speel je muziek af op een normaal volume, dan merk je er eigenlijk niets van. Maar als je de muziek pauzeert blijft alleen deze ruis over. Als er een paar seconden geen audio meer wordt afgespeeld door de oortjes, is er licht en dof een ‘klik’ hoorbaar. Na deze klik stopt de ruis.

Bij stukken muziek met weinig volume is de ruis ook licht waar te nemen. Omdat de ruis zelf een constant volume heeft, en niet luider wordt bij het verhogen van het volume, ligt het waarschijnlijk niet aan de speaker drivers zelf, maar heeft het te maken met de bluetooth verbinding.

Om te vergelijken heb ik dit ook bij andere bluetooth headphones getest (JBL E55BT, en Jaybird Freedom Special Edition). Mijn andere bluetooth headphones blijken ook een ruis te hebben, maar minder dan de UiiSii BT-260. Het ruisgeluid is bij de andere headphones zo licht dat het nauwelijks waarneembaar is.

Conclusie – review totaalscore 4.3/5

De UiiSii BT-260 zijn bluetooth oortjes met een goede bouwkwaliteit, een redelijk goed draagcomfort, en een goede geluidskwaliteit. Bij de geluidskwaliteit is voornamelijk het basgeluid een positieve verassing. De diepe bastonen worden gehaald, en nauwkeurig weergegeven. Met een klein beetje volumeversterking van de bas in de equalizer is het helemaal af.

Het enige nadeel van deze oortjes is dat de bluetooth verbinding voor een ruisgeluid zorgt, dat gelukkig alleen licht hoorbaar is als bij een zeer laag volume of bij het pauzeren van de muziek.

De gemiddelde score van de verschillende review-onderdelen is een 4.3/5. Daarmee zijn de UiiSii BT-260 dus een aanrader.

UiiSii BT-260 kopen? Prijs en beschikbaarheid

Wil je de UiiSii BT-260 kopen? Je kunt deze oortjes bestellen bij meerdere webshops. Hieronder een overzicht van de webshops waar je deze bestellen. De laagste prijs ligt op het moment van schrijven op 69,99 euro.

Deze oortjes zijn beschikbaar in twee kleuruitvoeringen: zwart en grijs. Hieronder wordt de huidige prijs van beide uitvoeringen bijgehouden, en automatisch geüpdatet. Ook kun je de prijsgeschiedenis van dit product zien.

Is de UiiSii BT-260 niet beschikbaar voor je gewenste prijs? Stel dan een prijs-notificatie in met je gewenste prijs. Je ontvangt dan automatisch een e-mail als je gewenste prijs is bereikt!

UiiSii BT260 ZwartUiiSii BT260 Grijs

Hieronder de huidige prijzen en aanbiedingen voor de UiiSii BT-260 in het zwart.

bol.com Bol.com
niet op voorraad
Bekijken

Prijsverloop voor: UiiSii BT-260 Sport Zwart

Prijsverloop statistieken:

Huidige prijs: - 15 januari 2024
Hoogste prijs ooit: €39,99 27 juni 2023
Laagste prijs ooit: €39,99 27 juni 2023
Sinds 27 juni 2023

Laatste veranderingen:

€39,99 27 juni 2023
Maak GRATIS een prijs-notificatie aan!
Notificatie instellen voor UiiSii BT-260 Sport Zwart - €0,00

Hieronder de huidige prijzen en aanbiedingen voor de UiiSii BT-260 in het grijs.

bol.com Bol.com
niet op voorraad
Bekijken

Prijsverloop voor: UiiSii BT-260 Sport Grijs

Prijsverloop statistieken:

Huidige prijs: - 15 januari 2024
Hoogste prijs ooit: €41,99 1 januari 2024
Laagste prijs ooit: €41,99 1 januari 2024
Sinds 1 januari 2024

Laatste veranderingen:

€41,99 1 januari 2024
Maak GRATIS een prijs-notificatie aan!
Notificatie instellen voor UiiSii BT-260 Sport Grijs - €0,00

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen over de UiiSii BT-260? Stel ze dan hieronder! Ik heb deze bluetooth oortjes nog in bezit, en kan eventueel missende informatie dus nog voor je uitzoeken of testen!

Plaats een reactie

Send this to a friend