TV meubel met ruimte voor soundbar (speakerdoek)? Beste opties!

Op zoek naar een TV meubel waar je soundbar in past? In veel TV meubels is er geen ruimte voor je soundbar. Een soundbar op de kast plaatsen is soms ook geen optie, omdat de poot van de TV dan in de weg kan staan voor de soundbar.

Ook kan de soundbar zelf te hoog zijn, waardoor deze voor het scherm van de TV valt. Daarnaast zijn sommige soundbars aan de bovenkant glad afgewerkt, waardoor ze licht van het scherm reflecteren.

Kortom kan het gunstig zijn om de soundbar in de TV-meubel zelf te plaatsen. De netste oplossing is een TV-meubel met een deur of klep van speakerstof, waarbij de soundbar niet zichtbaar is als de deur dicht is, maar je deze wel kunt horen.

Omdat een TV-meubel met genoeg ruimte voor een soundbar moeilijk te vinden is, heb ik het zoekwerk alvast voor je gedaan. Hieronder noem ik 5 goede opties.

Let op: plaats géén Dolby Atmos soundbar in een TV-kast. In deze soundbars zitten namelijk speakers die omhoog gericht zijn. Het TV-meubel zal geluid in deze richting blokkeren.

1. Maja Moebel Soundconcept TV meubel met speakerdoek

Tv Meubel Met Speakerdoek Voor Soundbar

Amazon.nl bekijk prijs Product bekijken

De Soundconcept TV-kasten van Maja Moebel hebben een klep die is uitgevoerd in speakerstof. Je kunt daarachter dus een soundbar plaatsen.

De bovenstaande uitvoering is een TV-meubel van 140.2 cm breed, 43.3 cm hoog, en 42 cm diep. Deze kast is grotendeels uitgevoerd in hout met een wit glanzende afwerking. De poten en de greep van de klep zijn uitgevoerd in metaal.

De klep heeft een zwarte speakerstof, die al het geluid van je soundbar door zal laten, maar toch kijkdicht is. Aan de binnenkant zijn twee planken gemonteerd. De bovenste plank is de beste keuze voor het plaatsen van je soundbar. Daarnaast heb je op de plank hieronder voldoende ruimte voor bijvoorbeeld een blu-ray speler, een receiver, of een gaming console zoals de PS5.

De bovenkant van deze kast heeft een 4 mm dikke laag van veiligheidsglas. Met het gebruik van deze materialen heeft deze kast een strakke uitstraling. Deze kast wordt gedemonteerd geleverd als zelfmontage-pakket.

Naast deze uitvoering, heeft Maja Moebel nog meer TV-kasten met een speakerstof voorzijde beschikbaar. Hieronder ook een uitvoering waarbij er een soundbar is ingebouwd in het TV-meubel zelf. Deze is verkrijgbaar op Fonq.nl.

Ook vind je hier op Fonq.nl nog meer verschillende Maja Moebel TV-meubels van verschillende afmetingen, waarvan de meeste met een voorkant uitgevoerd in speakerstof.

2. Claus & Clyde Verona TV meubel: voordelig TV meubel met ruimte voor soundbar

Claus Clyde Verona Tv Meubel Voor Soundbar

Bol.com €187, gratis levering Product bekijken

Een goede en voordelige keuze, is deze TV-kast van Claus & Clyde. Deze robuuste en strak uitgevoerde kast combineert eikenhouten planken met donkergrijze zijkanten en deuren.

De kast is 180 cm breed, 44.6 cm hoog, en 44.5 cm diep. In het midden is een gedeelte vrij voor het plaatsen van je soundbar. Dit open gedeelte is 90 cm breed en 13 cm hoog, en is daarmee groot genoeg voor veel goede soundbars.

Onder dit open gedeelte, en aan weerszijden hiervan, zitten deuren die allemaal naar beneden openklappen. Hier heb je veel ruimte voor het plaatsen van je apparatuur, en is er ook aan de zijkanten van de kast voldoende ruimte om bijvoorbeeld de Xbox Series X rechtop neer te zetten.

Ook deze kast wordt geleverd als bouwpakket, maar is gemakkelijk te monteren.

Je kunt deze kast bestellen in twee verschillende kleuren, namelijk in het donkergrijs/zwart, en in het wit. Beide uitvoeringen kosten op Bol.com op dit moment €187, waarmee dit een voordelige koop is.

3. O’Daddy TV meubel: industrieel, zwart, soundbar TV meubel

O Daddy Tv Meubel Met Plaats Voor Soundbar

Fonq.nl €169,99 – gratis levering Product bekijken

Op zoek naar een kleiner TV meubel in industriële stijl? Dan is dit O’Daddy TV meubel een goede keuze. Deze kast heeft over de volledige breedte ruimte voor het plaatsen van een soundbar.

Deze kast is 110 cm breed, 55 cm hoog, en 40 cm diep. De open ruimte is daarmee voldoende voor de meeste soundbars. Hieronder zijn nog twee kleinere planken in het midden, met ruimte voor bijvoorbeeld een blu-ray speler.

De kast bestaat uit zwarte houten planken, een zwart metalen frame, en heeft twee metalen deur. De metalen deuren hebben een magneetsluiting. Aan de onderkant van de kast zitten stelbare rubberen pootjes.

Het O’Daddy TV meubel wordt geleverd als bouwpakket, dat je gemakkelijk zelf in elkaar zet. Het enige gereedschap dat je nodig hebt is een inbussleutel, en die wordt meegeleverd.

Deze kast bestellen? Dat kan op Fonq.nl en Bol.com.

4. Fresno 180 cm breed mangohouten TV meubel met plaats voor soundbar

Fresno Mangohouten Tv Meubel Voor Soundbar

Bol.com €389, gratis levering Product bekijken

Voorkeur voor een groot,  TV meubel in industriële stijl? Dan is de Fresno een goede keuze. Deze TV kast is gemaakt van mangohout, met aan beide kanten een vierkante, zwart metalen poot.

Met een breedte van 180 cm, hoogte van 60 cm, en diepte van 45 cm, is dit een grote kast. Tussen de poten blijft nog 170 cm breedte over op de midden-plank, waar je een soundbar op kunt plaatsen.

De vrije hoogte is 20.5 cm. Daarmee kun je in deze kast elke denkbare soundbar plaatsen, en zou je daarnaast zelfs ook nog een platte subwoofer in deze kast neer kunnen leggen.

Verder zijn er vier lades beschikbaar, met elk aan de binnenkant 36.5×36.5 cm oppervlakte, en 11.5 cm hoogte. Daarmee zijn deze lades bijvoorbeeld geschikt voor het opbergen van je blu-rays en muziek CD’s, game controllers en afstandsbedieningen.

Kortom is dit een grote en stevige kast, die voldoende ruimte heeft voor elke denkbare soundbar. Je kunt deze TV-kast bestellen op Bol.com.

5. Woood Teun: zwart metalen open TV meubel

Woood Teun Open Tv Meubel

Fonq.nl €109 €86,70 – morgen in huis! Product bekijken

De TV-kast ‘Teun’ van het meubelmerk Woood is een simpele en goedkope oplossing als je een TV kast zoekt waar je een soundbar in kunt plaatsen.

Deze kast is 120 cm breed, 40 cm hoog, en 35 cm diep, en is uitgevoerd in zwart gekleurd metaal. Met deze afmetingen is er op de middenplank en flinke hoeveelheid ruimte voor het plaatsen van een soundbar.

De kast wordt geleverd als bouwpakket, maar is volgens de reviews van klanten gemakkelijk in elkaar te zetten. Je kunt deze kast bestellen op Fonq.nl, waar deze op het moment van schrijven verkrijgbaar is met 20% korting op de oorspronkelijke prijs.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over tv meubels voor een soundbar? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Eigen ervaring met één van de genoemde producten die je wil delen? Laat hieronder een bericht achter!

Plaats een reactie