PS4 controller goedkoop? De drie beste goedkope opties!

De PlayStation 4 controllers van Sony zelf, de DualShock 4, kosten zo’n 60 euro. Daarmee zijn deze controllers vrij duur. Wil je simpelweg een (extra) controller voor je PlayStation 4, en hier zo min mogelijk aan uitgeven? Er zijn andere keuzes dan de DualShock 4!

In dit artikel noem ik de drie beste goedkope alternatieven. Dat zijn de:

Hieronder lees je meer over deze drie goedkope PS4 controllers.

Powcan controller – de goedkoopste PS4 controller

De Powcan controller is de goedkoopste PS4 controller die je op dit moment kunt kopen. Met een prijs van zo’n €20, is deze beschikbaar voor ongeveer een derde van de prijs van de DualShock 4 controller.

Powcan Goedkoopste Ps4 ControllerPowcan PS4 controller

Amazon.de (bekijk prijs)

Deze goedkope PS4 controller heeft precies dezelfde knoppen als de DualShock 4 controller, en maakt het dus mogelijk om de PS4 volledig te bedienen. De indeling van de knoppen is gelijk aan die van de DualShock 4.

Ook heeft de controller, net als de DualShock 4, twee ‘rumble motors’. Deze controller kan dus ook trillen, wat vaak wordt gebruikt als feedback voor dingen die in-game gebeuren.

Hoewel deze controller het voor weinig geld mogelijk maakt om te gamen op de PS4, zijn er toch een aantal nadelen.

Zo is dit, in tegenstelling tot de DualShock 4, is dit een bedrade controller. Om deze te gebruiken sluit je deze aan op een USB-A ingang van de PlayStation 4. De controller is plug-and-play te gebruiken; je hoeft niets te installeren of in te stellen.

De USB-kabel van de controller is 2.1 meter lang, en zit aan de kant van de controller vast, en is dus niet los te koppelen. Deze lengte is mogelijk ietwat kort als je vanaf de bank wil kunnen gamen op je TV. Om dit op te lossen, kun je wel gebruik maken van een USB verlengkabel (USB-A female to male), bijvoorbeeld deze.

Het voordeel van de bedrade verbinding is dat je met een bedrade controller niet vast zit aan een gelimiteerde batterijduur.

Deze controller heeft daarnaast nog twee andere nadelen, die beide hebben te maken met audio. Zo ontbreekt het ingebouwde speakertje in de controller, en is er géén 3.5 mm jack voor het aansluiten van een gaming headset of koptelefoon.

De afmetingen van deze controller zijn nagenoeg gelijk aan die van de DualShock 4. Als je die controller gewend bent, zal ook de Powcan Controller goed in de hand liggen.

Een verschil met de DualShock, is dat deze controller géén lightbar aan de achterkant heeft. Wel is er een indicatielicht, onder de touchpad.

De controller heeft grip pads voor de handen, maar ziet er verder door veel gebruik van glad plastic goedkoop uit. Ook ontbreken de gekleurde aanduidingen op de vier drukknoppen aan de rechterkant.

Er zijn twee verschillende kleuruitvoeringen beschikbaar: met blauwe, of met rode accenten. Deze controller kopen? Bekijk deze dan op Amazon.de of Amazon.nl.

Tutuo goedkope PS4 Controller – beste koop

Voor zo’n 30 euro is er een betere controllers beschikbaar. Mijn keuze zou vallen op de Tutuo PS4 controller. Hoewel deze nog steeds maar ongeveer de helft van een DualShock 4 controller kost, heeft deze minder nadelen dan de eerder genoemde controller van Powcan.

Tutuo Ps4 Controller GoedkoopTutuo PS4 controller

Amazon.de (bekijk prijs)

Om te beginnen heeft deze controller alle zelfde knoppen, en dezelfde plaatsing, als een DualShock 4 controller. Ook zijn er twee ingebouwde rumble motors voor vibratie-feedback.

Dit is wél een draadloze controller. Ook kun je deze met een micro-USB naar USB A kabel op de PS4 aansluiten voor bedrade besturing en om deze op te laden. Deze kabel wordt meegeleverd, maar is slechts één meter lang. Omdat dit nogal kort is bij het gamen, is deze kabel voornamelijk geschikt op de controller op te laden.

Een nadeel op de DualShock 4 controller, is de kortere batterijduur. De ingebouwde batterij heeft een capaciteit van 600 mAh, in tegenstelling tot de 1000 mAh van de DualShock 4.

Wel beschikt deze controller over de ingebouwde speaker, en is het daarnaast mogelijk om een gaming headset, headphones, of oordopjes aan te sluiten op de 3.5 mm jack ingang.

Deze controller heeft aan de achterzijde een lightbar. Ook zijn de afmetingen van deze controller nagenoeg gelijk aan die van de DualShock 4.

De Tutuo PS4 controller heeft een grip-afwerking voor de handen, en een matte afwerking van de rest van de behuizing. Ook heeft deze controller wél een kleuraanduiding op de vier drukknoppen aam de rechterkant. Daarmee heeft deze controller nette afwerking, en ziet deze er niet ‘goedkoop’ uit, zoals de Powcan controller.

Kortom is het voornaamste nadeel de kortere batterijduur, maar heb je verder grotendeels dezelfde eigenschappen als met de DualShock 4. En dat voor ongeveer de helft van de prijs. Huidige prijs bekijken, en deze controller bestellen? Dat kan op Amazon.de en Amazon.nl.

Hori Onyx Plus – asymmetrisch DualShock 4 alternatief

Voor zo’n driekwart van de prijs van een DualShock 4 controller, is er nog een interessant alternatief beschikbaar: de Hori Onyx Plus.

Deze controller beschikt over alle zelfde knoppen om de PS4 te bedienen. Toch is er hier een verschil: de knoppen hebben de asymmetrische layout. Dat houdt in dat de linker stick omhoog geplaatst is, en van plaats is gewisseld met de vier knoppen.

Daarmee heeft deze controller dezelfde indeling als de controller van de Xbox, en is dit een goede keuze als je eigenlijk een gebruik zou willen maken van een Xbox controller op de PS4. Veel gebruikers vinden dit een comfortabelere houding.

Ook dit is een draadloze controller. Net als de andere draadloze controllers, is deze daarnaast ook bedraad aan te sluiten en te gebruiken op de PS4. Ook zal deze controller daarmee opladen.

Let op: de daarvoor benodigde micro-USB naar USB-A kabel wordt niet meegeleverd. Omdat dit een veelvoorkomende kabel is, heb je deze misschien wel al liggen. Zo niet, dan kun je deze ook goedkoop online bestellen.

De exacte capaciteit van de accu wordt niet genoemd. Wel geeft Hori aan dat je de controller zo’n 5 uur draadloos kunt gebruiken. Deze controller heeft géén ingebouwd speakertje, maar wel een 3.5 mm jack voor het aansluiten van een koptelefoon.

De vorm van de controller lijkt meer op die van de Xbox dan van de DualShock 4. De controller heeft geen lightbar, maar een indicatielichtje aan de voorzijde. De behuizing van de controller is mat afgewerkt, waardoor deze er goed uitziet, en voor meer grip zorgt.

Omdat dit een officieel gelicenseerde controller is, mag de controller daarnaast gebruik maken van het gekleurde vierkantje, driehoekje, rondje, en kruisje van PlayStation. Daarom heeft deze controller ook het PlayStation-logo op de home-button.

Kortom is de Hori Onyx een goedkoop alternatief op de DualShock 4 controller, die toch veel goede eigenschappen heeft. Heb je voorkeur voor de asymmetrische layout? Dan is dit voor jou de beste optie.

Deze controller kopen? Bekijk de huidige prijs op Amazon.de. Ook is deze controller te bestellen op Nedgame.nl, en kost daar op dit moment €49,99.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over het kopen van een goedkope PS4 controller? Opmerkingen over de inhoud van het artikel? Of een ervaring met een van de genoemde producten die je wil delen? Laat dan hieronder je reactie achter!

Plaats een reactie

Send this to a friend