Beste noise cancelling oordopjes? Drie beste keuzes! (2020)

Zoek je oordopjes met een zo goed mogelijke noise cancelling (ANC)? Active noise cancelling komt bij oortjes minder vaak voor dan bij koptelefoons.

Toch zijn er meerdere goede opties. Wil je de voordelen van kleine oordopjes, en toch zoveel mogelijk omgevingsgeluid blokkeren? Dan zijn er drie voor de hand liggende keuzes:

Deze oordopjes zijn geselecteerd aan de hand van de noise cancelling prestatie bij tests. Meer informatie over deze drie oordopjes vind je hieronder.

Bose QuietComfort 20 (QC20): dé beste noise cancelling!

De Bose QuietComfort 20 zijn bedrade oordopjes. Daarom zul je deze met de 3.5 mm jack aan moeten sluiten op bijvoorbeeld een smartphone, tablet, of laptop om hier gebruik van te maken.

Bose Quietcomfort 20 Beste Noise Cancelling Oordopjes

Bose QuietComfort 20

Bol.com (€213)

Dit zij in-ear oordopjes. Door de goede afsluiting van in-ear oordopjes, wordt er al veel omgevingsgeluid geblokkeerd. Daarnaast zal de ANC met tegengeluid nog meer ruis weg kunnen filteren.

Met de objectieve test van Rtings.com scoren deze oordopjes het beste op noise isolation. Daarmee zijn dit dus simpelweg de beste noise cancelling oordopjes die je kunt kopen. Wat betreft noise cancellation zijn deze oordopjes dus ook beter dan de twee draadloze alternatieven, de AirdPods Pro en de Sony WI-1000XM2.

Met de ANC-functie ingeschakeld, zullen de Bose QC20 het omgevingsgeluid met zo’n 20-30 dB verminderen, afhankelijk van de toonhoogte. Alleen de echt lage omgevingsgeluiden, de sub-bas tonen, worden iets minder goed onderdrukt.

Omdat het toepassen van ANC veel energie kost, zit er op de draad van de Bose QuietComfort 20 een console. Daar zit een batterij in, die je kunt opladen met een micro-USB kabel. De ANC van de oordopjes zal alleen werken als deze batterij is opgeladen. Een volle batterij is goed voor 16 uur actieve ruisonderdrukking, en is na twee uur volledig opgeladen.

Er zit op deze console een knop waarmee je de ANC aan of uit kunt zetten. Is deze batterij leeg? Dan werkt alleen de ANC niet meer. Je kunt nog steeds gebruik maken van de oortjes om muziek te luisteren.

Hoger op de draad zit een tweede console, met daarin een microfoon, twee volumeknoppen, en een multifunctionele midden-knop. Deze knop is onder andere te gebruiken om naar het volgende nummer te gaan, de muziek te pauzeren of weer te starten, en om een inkomend telefoongesprek aan te nemen en op te hangen.

Houdt je de knop ingedrukt dan start de voice assistant van je aangesloten apparaat op. Bijvoorbeeld Google Assistant.

Deze oordopjes krijg veel positieve reviews. Op Bose.nl is de gemiddelde beoordeling op dit moment 4.5/5 sterren, en op Bol.com een 4.7/5 na 9 reviews. De goede noise cancelling en goede geluidskwaliteit worden veel genoemd als voordelen.

Deze noise cancelling oordopjes worden geleverd met een etui om deze oortjes in te mee te nemen, drie eartips van verschillende afmetingen, en een micro-USB kabel het opladen van de batterij.

Deze oortjes kopen? De laagste prijs voor deze oortjes is op dit moment 213 euro op Bol.com. Ook kun je deze oordopjes bestellen op Amazon.nl en BCC.nl.

AirPods Pro: beste volledig draadloze noise cancelling oortjes

Wil je de beste noise cancelling op volledig draadloze oordopjes? Dan zijn de AirPods Pro de beste optie. In tegenstelling tot de normale AirPods, hebben de AirPods Pro wél Active Noise Control (ANC).

Apple Airpods Pro

Apple AirPods Pro 

Bol.com (€279)

De AirPods Pro maken gebruik van bluetooth voor draadloze verbinding. Je kunt ze daarmee draadloos verbinden met iPhones, Android smartphones, en alle andere bluetooth apparaten.

Onder de volledig draadloze oordopjes haalt deze in de test van Rtings.com de hoogste score op noise isolation. Wel is de score wat lager dan die van de bedrade QC20. Volgens de ANC test, worden de mid-bas en middentonen van het omgevingsgeluid met zo’n 20 dB verminderd. Bij de hoge midden-tonen en treble kan dat oplopen tot zo’n 30 dB.

Een verschil met de normale Airpods, is dat de AirPods pro silicone eartips hebben. Dat zorgt namelijk voor een goede afsluiting van de gehoorgang, en het blokkeren van omgevingsgeluid.

Er worden eartips van drie verschillende afmetingen meegeleverd. Zo kun je kiezen voor eartips die zorgen voorde beste fit in je oren.

De Apple AirPods hebben het voordeel dat je deze touch-bediening hebben. Hiermee kun je onder andere de muziek pauzeren of naar een ander nummer gaan met een tik op één van de oortjes. Je kunt de functie van verschillende aanrakingen op het linker of rechter oortje ook aanpassen op het aangesloten apparaat.

Met een iPhone kun je via de AirPods gebruik maken van Siri. Met de standaard instellingen zal starten als je twee keer op de oortjes tikt. Ook kun je simpelweg “Hé Siri” zeggen om Siri te activeren. Vervolgens kun je stemcommando’s gebruiken om de muziek te stoppen, het volume te verhogen, of naar een ander nummer te gaan.

Met een volle batterij kun je 4.5 uur muziek luisteren op de AirPods pro, met ANC aan. Schakel je ANC uit, dan is de batterijduur zo’n 5 uur. Daarnaast bevat het opbergdoosje een ingebouwde batterij. Plaats je de oordopjes in dit doosje, dan beginnen de oortjes meteen met opladen.

De batterij van het oplaaddoosje is goed voor 24 uur extra luistertijd. Na slechts 5 minuten opladen, hebben de AirPods pro weer genoeg batterij voor een uur afspeeltijd.

De AirPods Pro hebben een beter basgeluid dan de normale AirPods. Daarmee nemen ze meteen het grootste nadeel van de normale AirPods weg.

Klanten zijn ook erg positief over de geluidskwaliteit. Zo krijgen de AirPods Pro een gemiddelde beoordeling van 4.6/5 op Bol.com, na 58 reviews. De goede geluidskwaliteit, en de ANC worden vaak genoemd als voordeel.

De AirPods Pro bestellen? Deze zijn beschikbaar op Bol.com en op Expert.nl voor 279 euro.

Sony WI-1000XM2: beste bluetooth ANC oordopjes (nekband)

De derde optie is de Sony WI-1000XM2. Dit zijn noise cancelling bluetooth oordopjes, die niet volledig draadloos zijn. De twee oortjes zijn namelijk verbonden met elkaar verbonden via een flexibele kunststof nekband.

Sony WI-1000XM2

Sony WI-1000XM2

Bol.com (€314)

Wel gaat de verbinding van de oortjes met je smartphone draadloos, over bluetooth. Daarnaast heb je ook de optie om deze oortjes bedraad aan te sluiten met de meegeleverde 3.5 mm jack audiokabel.

Het voordeel van de nekband is dat je de oortjes zo minder snel kwijt kunt raken. Ook is er hierdoor meer ruimte voor een ingebouwde batterij. Je kunt met deze oordopjes daarom wel 10 uur achtereen muziek luisteren. Na 3.5 uur opladen met de meegeleverde USB-C oplaadkabel, is de batterij weer vol.

De ANC van de Sony WI-1000XM2 komt erg goed uit de test van Rtings.com. Hieruit blijkt ook dat de Sony WI-1000XM2 voornamelijk goed in het wegfilteren van lage geluiden. Deze test geeft ook aan dat deze oortjes een nauwkeurige geluidsweergave heeft. Voornamelijk het basgeluid en midden-tonen halen goede scores.

Op de linker draad tussen de nekband en het oortje, zit een console met een ingebouwde microfoon, volumeknoppen, en een multifunctionele knop. De aan/uit-knop zit op de linker kant van de nekband.

Klanten zijn erg tevreden over de Sony WI-1000XM2. Zo is de gemiddelde beoordeling op Bol.com op dit moment 4.8/5 sterren. De goede geluidskwaliteit, goede noise cancelling, en lange batterijduur worden genoemd als de belangrijkste voordelen.

De Sony WI-1000XM wordt verder geleverd met zes verschillende sets eartips, zodat je de beste optie kunt zoeken voor een goede en comfortabele aansluiting op je oren. Ook wordt er een vliegtuigadapter meegeleverd, waarmee je de oortjes kunt aansluiten op de mediaconsole van vliegtuigen. Om de Sony WI-1000XM2 veilig te vervoeren krijg je hier ook nog een hardcase bij.

Deze oortjes kopen? Deze zijn te bestellen op Bol.com en BCC.nl. Bij beide webshops is de huidige prijs 314 euro.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over het kopen van noise cancelling oordopjes? Opmerkingen over de inhoud van het artikel? Ervaring met een van de genoemde producten die je wil delen? Laat dan hieronder een reactie achter!

Plaats een reactie

Send this to a friend