Nieuwste Nokia? De nieuwste Nokia telefoons! (2020)

Op zoek naar een nieuwe Nokia telefoon? In dit artikel houd ik bij wat de nieuwste telefoons van Nokia zijn. Niet alle nieuwe smartphones van Nokia zijn ook te koop in Nederland. In dit overzicht vind je alleen mobiele telefoons die wél te koop zijn in Nederland.

In het overzicht hieronder staan de nieuwe Nokia telefoons op volgorde van release-datum (nieuwste eerst).

De producten en bijbehorende prijzen zijn voor het laatst geüpdatet op 1 februari 2020.

Nokia 2.3 – Nieuwste Nokia telefoon (december 2019)

De Nokia 2.3 is op het moment van schrijven (begin 2020) de nieuwste Nokia telefoon. Deze is namelijk sinds december 2019 beschikbaar in Nederland. De Nokia 2.3 is een budgettoestel, en al beschikbaar vanaf 119 euro.

Deze smartphone wordt geleverd met Android 9.0, maar krijgt vanwege Android One gegarandeerd nog een update naar Android 10.

Deze smartphone heeft een LCD scherm met een beelddiagonaal van 6.2 inch, en een resolutie van 1520×720 pixels. Daarmee heeft deze telefoon niet het scherpste beeld.

Voor het nemen van foto’s zitten er aan de achterkant van de Nokia 2.3 twee camera’s, namelijk een 13 MP camera en een 2 MP dieptesensor. Naast het nemen van foto’s kun je hiermee ook filmen in Full HD. De selfie-camera aan de voorkant zit in een uitsparing in het scherm (notch), en heeft een 5 MP resolutie.

De telefoon maakt gebruik van de Helio A22 chipset, en heeft 2 GB aan RAM. Daarmee is deze snel genoeg voor doorsnee gebruik, maar zal deze merkbaar langzamer worden als je teveel apps tegelijk draait, of teveel webpagina’s tegelijk open hebt in Chrome.

Voor het opslaan van bestanden is er 32 GB aan opslagruimte. Bij licht gebruik is dat voldoende. Heb je meer opslagruimte nodig, dan kun je een microSD-kaart plaatsen.

Door de 4000 mAh batterij heeft de Nokia 2.3 een bovengemiddeld lange batterijduur. Hiermee kun je de telefoon tot zo’n twee hele dagen gebruiken op één volle batterij. Daarmee is dit een van de sterkste punten van deze smartphone.

Een eigenschap die bij deze telefoon ontbreekt is de vingerprintsensor. Daarom is de telefoon dus niet snel te ontgrendelen met je vingerafdruk.

Omdat deze telefoon erg nieuw is, zijn er nog weinig uitgebreide reviews beschikbaar. Wel krijgt deze al veel positieve reviews van klanten. Op Bol.com, waar je deze telefoon kunt kopen voor €119 zijn er op dit moment 6 klantreviews. In al deze reviews wordt de maximale reviewscore, namelijk 5/5 sterren gegeven. De Nokia 2.3 is beschikbaar in drie verschillende kleuren; grijs, groen, en zandkleurig.

Nokia 7.2 mid-range smartphone (september 2019)

De Nokia 3.2 i beschikbaar sinds september 2019, en daarmee de nieuwste mid-range smartphone van Nokia. Deze smartphone wordt geleverd met Android 9, met binnenkort een update naar Android 10.

Deze smartphone heeft een 6.3 inch groot LCD scherm, met een resolutie van 2280×1080 pixels. Door de hoge pixeldichtheid van wel 400 pixels per inch zorgt dat voor een zeer scherp beeld.

Aan de achterkant van de telefoon zitten drie camera’s. De hoofdcamera heeft een resolutie van 48 MP. Daarnaast is er een 8 MP ultra-wide camera, en een 5 MP dieptesensor. Naast het maken van foto’s, kun je hiermee filmen in 4K en Full HD met 30 frames per seconde. Aan de voorkant zit een 20 MP selfie-camera, waarmee je ook kunt filmen in Full HD.

Met de Snapdragon 660 chipset, 6 GB aan RAM, en 128 GB aan opslagruimte heeft deze smartphone krachtige hardware voor deze prijs. De opslagruimte is nog verder uit te breiden door een microSD-kaart te plaatsen.

De Nokia 3.2 heeft een batterij met een capaciteit van 3500 mAh. Een groot scherm mer hoge resolutie kost veel energie, waardoor de batterijduur van deze telefoon niet echt geweldig is vergeleken met andere opties. Toch kun je met doorsnee gebruik met een volle batterij de dag door komen.

Om de smartphone snel te kunnen ontgrendelen zit er aan de achterzijde een vingerafdrukscanner, die bedoelt is om met je wijsvinger te ontgrendelen.

De Nokia 7.2 kopen? Deze is verkrijgbaar drie verschillende kleuruitvoeringen, namelijk zwart, groen, en grijs. De laagste prijs voor de smartphone is op dit moment te vinden op Bol.com, namelijk 319 euro.

Nokia 6.2 smartphone (september 2019)

De nokia 6.2 is wat betreft ontwerp grotendeels gelijk aan de Nokia 7.2. Ook deze smartphone is sinds september 2019 beschikbaar in Nederland. Wat betreft eigenschappen is deze smartphone wel iets minder krachtig. Wel is deze telefoon ruim 100 euro goedkoper.

Ook deze smartphone wordt geleverd met Android 9.0, met de mogelijkheid om in de toekomst te upgraden naar Android 10.

Het gebruikte scherm is hetzelfde als die van de Nokia 7.2, namelijk een 6.3 inch LCD met een resolutie van 2280×1080 pixels. Daarmee heeft deze smartphone ook zeer scherp beeld met een pixeldichtheid van 400 pixels per inch.

Wel zijn de camera’s anders. Zo heeft de hoofdcamera van de Nokia 6.2 namelijk een resolutie van 16 MP. Wel zitten er aan de achterzijde dezelfde ultra-wide 8 MP camera en 5 MP dieptesensor. Toch kun je ook nog met deze camera’s filmen in 4K.

De selfie-camera van de Nokia 6.2 heeft ook een flink lagere resolutie, namelijk 8 MP, en de mogelijkheid om te filmen in Full HD.

Naast de camera’s, is ook de hardware minder krachtig. De Nokia 6.2 bevat de Snapdragon 636 chipset, 4 GB RAM, en 64 GB opslagcapaciteit. Toch is de smartphone daarmee krachtig genoeg om snel te blijven bij het multitasken van veel verschillende apps.

Wel is 64 GB opslagruimte wat weinig als je veel foto’s en video’s maakt. Gelukkig is dit gemakkelijk op te lossen door een microSD kaart te plaatsen. Je hebt al een snelle micro-SD kaart van 64 GB voor slechts €13,80 (bekijken).

Wat betreft batterij is de Nokia 6.2 gelijk aan de Nokia 7.2. De batterij heeft namelijk 3500 mAh aan capaciteit, en kan met maximaal 10 Watt opgeladen worden.

Ook deze smartphone heeft een vingerafdrukscanner aan de achterzijde. Door deze met je wijsvinger aan te raken, kun je de telefoon snel ontgrendelen.

De Nokia 6.2 is te bestellen in twee verschillende kleuruitvoeringen: grijs en zwart. Op dit moment is de laagste prijs te vinden op Bol.com (€219,99).

Nokia 2.2 – goedkoopste Nokia smartphone (juni 2019)

De Nokia 2.2 is een relatief nieuwe budgettelefoon van Nokia, en sinds juni 2019 beschikbaar. Deze smartphone draait Android 9.0, en krijgt nog een update naar Android 10. Op het moment van schrijven (1 feb 2020) ligt de prijs van deze smartphone op slechts €79 euro op Amazon.de (bekijk huidige prijs). Daarmee is dit een echt goedkope telefoon.

Met een schermdiagonaal van 5.71 inch is dit tegenwoordig een relatief kleine smartphone. De resolutie is 1520×720 pixels, waarmee deze telefoon een minder scherp beeld heeft dan duurdere smartphones.

Aan de achterzijde van deze telefoon zit een 13 MP camera, en aan de voorkant een 5 MP selfie-camera. Beide camera’s kunnen ook filmen in Full HD.

Met de Helio A22 chipset, 2 GB aan RAM, en 16 GB opslagruimte heeft deze smartphone niet echt krachtige specificaties. Toch kun je met licht gebruik hiermee uit de voeten. De opslagruimte van 16 GB is wel erg beperkt, maar is gelukkig uit te breiden met een microSD kaart.

Ook de batterij van 3000 mAh is tegenwoordig relatief klein. Met een volle batterij is dit toch voldoende voor een volledige dag gebruik. Deze telefoon heeft geen vingerafdrukscanner, en is zo dus niet snel te ontgrendelen.

Met al deze eigenschappen is dit echt een basistelefoon voor een lage prijs. Deze smartphone kopen? Er zijn twee kleuruitvoeringen, namelijk zwart en grijs. Op dit moment ligt de prijs veruit het laagste op Amazon.de. Ook is deze telefoon verkrijgbaar op Mobiel.nl, waar een los toestel wordt verkocht voor 120 euro.

Nokia 3.2 – Nokia budgettelefoon (juni 2019)

De Nokia 3.2 is de nieuwste Nokia telefoon, en is sinds halverwege juni 2019 beschikbaar in Nederland. Dit is een budgetvriendelijk model, en al beschikbaar vanaf 149 euro.

Deze smartphone heeft een LCD scherm van 6.26 inch in beelddiagonaal, en een resolutie van 1520×720 pixels. Daarmee heeft deze telefoon niet het scherpste beeld.

Aan de achterzijde van deze telefoon zit een 13 MP camera, die naast het nemen van foto’s ook kan filmen in Full HD. De selfie-camera aan de voorkant heeft een 5 MP resolutie.

De telefoon maakt gebruik van de Snapdragon 429 processor, en heeft 2 GB aan RAM. Daarmee is deze telefoon krachtig genoeg voor doorsnee gebruik, maar zal deze wel langzamer worden als je teveel apps tegelijk draait, of teveel webpagina’s tegelijk open hebt in Chrome.

Ook de opslagruimte, 16 GB, is redelijk aan de krappe kant. Maak je veel foto’s, dan zal deze opslagruimte snel volraken. Gelukkig is dit op te lossen; er is namelijk een micro-SD slot aanwezig.

Door een micro-SD kaart in de Nokia 3.2 te plaatsen heb je zo meer opslagruimte beschikbaar. Je hebt al een snelle micro-SD kaart van 64 GB voor slechts €13,80 (bekijken).

Een groot voordeel van de Nokia 3.2 is de batterij van 4000 mAh. Daarmee zou je de telefoon twee hele dagen kunnen gebruiken op één volle batterijlading.

Omdat deze telefoon erg nieuw is, zijn er nog weinig uitgebreide reviews beschikbaar. Wel zijn er op Bol.com al meerdere klantreviews beschikbaar. Na 7 klantreviews is de gemiddelde score hier een 3.7/5 sterren. Het meest genoemde voordeel is de voordelige prijs. Wel wordt de matige geluidskwaliteit van de speakers, en de lage opslagruimte genoemd als nadeel.

Verder ontbreekt bij deze smartphone de vingerprintsensor, en is de telefoon dus niet te ontgrendelen met je vingerafdruk.

De Nokia 3.2 is beschikbaar in twee verschillende kleuruitvoeringen: grijs en zwart. Op Bol.com is deze smartphone op dit moment beschikbaar voor 149 euro.

Nokia 4.2 smartphone (mei 2019)

De Nokia 4.2 is een nieuwe smartphone die sinds mei 2019 beschikbaar is. Met een prijs van €181,99 is dit een budget-smartphone.

Deze smartphone heeft een 5.71 inch LCD scherm met een resolutie van 1520×720 pixels. Aan de achterzijde zitten twee camera’s. De hoofdcamera heeft een resolutie van 13 Megapixels. De tweede camera is een diepte-camera met een resolutie van 2 MP. Bij het maken van een foto wordt de input van beide camera’s softwarematig samengebracht om je foto’s nog beter te maken.

Aan de voorzijde heeft deze smartphone een 8 MP selfie-camera. Deze telefoon beschikt over face-unlock. Als de front-facing camera je gezicht ziet kan deze automatisch ontgrendelen.

Ook beschikt de telefoon over een vingerafdruksensor aan de achterzijde. Daarmee is het mogelijk om de telefoon te ontgrendelen met je vingerafdruk.

Met de Snapdragon 439 chipset, en 3 GB aan RAM kan deze telefoon bij zware multitasking langzamer worden. Voor opslag is er 32 GB aan intern geheugen, wat je verder kunt uitbreiden door een micro-SD kaart toe te voegen. De 3000 mAh batterij is goed voor ongeveer anderhalve dag gebruik.

Er zijn ondertussen meerdere reviews van deze telefoon beschikbaar. Zowel op Digitaltrends.com (score 6.5/10) als Androidpolice.com krijgt deze niet de beste beoordeling. Beide reviews noemen de matige snelheid en een vertraging bij het gebruik van de camera als nadeel.

Klanten op Bol.com zijn positiever. Hier krijgt deze smartphone een gemiddelde beoordeling van 4.3/5 sterren na 9 reviews, en heeft er tot nu toe nog niemand de snelheid van de telefoon of de camera genoemd als nadeel.

De huidige prijs van deze telefoon is €139,95 op Bol.com.

Nokia 9 PureView – Nieuwe Nokia telefoon (februari 2019)

De Nokia 9 PureView is op dit moment de nieuwste high-end Nokia telefoon die in Nederland te koop is. Deze smartphone is beschikbaar sinds februari 2019.

Nokia 9 PureView Nieuwste Nokia2

Nokia 9 PureView

Bol.com (€582)

Dit is een ‘flagship’ smartphone van Nokia met een sterke nadruk op het maken van foto’s en video’s. Deze smartphone bevat namelijk 5 verschillende camera’s.

Bij het nemen van een foto wordt de data van de vijf verschillende camera’s gecombineerd tot één zeer scherpe foto.

Een andere gunstige eigenschap van deze smartphone is het goede beeldscherm. Het scherm heeft een beelddiagonaal van nagenoeg 6 inch, en een zeer hoge resolutie van 2880×1440 pixels.

Omdat dit een OLED scherm is, heeft het scherm geen backlight. Daardoor is het contrast erg goed, en is zwart beeld op deze telefoon ook écht zwart.

De Nokia 9 PureView bevat de zeer snelle Snapdragon 845 processor, 6 GB RAM, en heeft 128 GB aan opslagruimte. De batterij heeft 3320 mAh aan capaciteit, en is zowel bedraad als draadloos op te laden.

Volledige specificaties...
Besturingssysteem: Android 9.0 (Pie), Android One
Scherm: 5.99 inch beelddiagonaal
1440×2880 pixels, OLED
Processor: Qualcomm SDM845 Snapdragon 845
(octa-core, 4×2.8 GHz, 4×1.7 GHz)
Grafische chip: Adreno 630
RAM geheugen: 6 GB
Opslagruimte: 128 GB, niet uitbreidbaar
Batterij: 3320 mAh, Quick Charge 3.0 (max 18W), draadloos opladen (max 10W)
Fingerprint
scanner:
Ja, onder display
Camera achter: 5× 12 MP
filmen: 4K met 30 fps, Full HD met 30 fps
Camera voor: 1× 20 MP
Opladen: 1× 20 MP
Connectiviteit: Wi-Fi 5
Bluetooth 5.0
NFC
SIM: Nano-SIM
Aansluitingen: USB-C 3.1
Afmeting: 15.5 cm lang, 7.5 cm breed, 8 mm dik
Gewicht: 172 gram
Kleur: Blauw

Je kunt volledige reviews van de Nokia 9 PureView lezen op GSMArena.com (3.9/5), AndroidCentral.com (3/5), DigitalTrends.com (3.5/5). De reviews noemen de kwaliteit van de camera als belangrijk voordeel.

Daarnaast noemen alle reviews de fingerprint scanner als nadeel. Met een vingerafdruk scanner kun je met een druk van je vinger de telefoon snel ontgrendelen. Bij deze telefoon zit deze vingerafdruk scanner onder het display. Volgens de reviewers herkent deze scanner de vingerafdruk vaker niet dan wel.

Klanten geven deze telefoon een hogere beoordeling. Op dit moment zijn er op Bol.com 13 klanten die deze telefoon een beoordeling hebben gegeven, en is de gemiddelde score een 4.2/5. Hier worden de goede camera en het OLED scherm het meest genoemd als voordeel. Ook hier is het meest genoemde nadeel de vingerafdruk scanner, die niet altijd goed werkt.

De Nokia 9 PureView is online te bestellen op Bol.com en Mediamarkt.nl De prijs van dit toestel is bij alle webshops op dit moment 579 euro.

Nokia 8.1 smartphone (december 2018)

De Nokia 8.1 is een mid-range smartphone, die voor de prijs goede eigenschappen heeft. Qua uiterlijk en eigenschappen is deze telefoon voornamelijk de opvolger van de populaire Nokia 7 Plus.

Deze smartphone heeft aan de achterkant twee camera’s; één met 12 MP, en één met 13 MP. Aan de voorkant zit een 20 MP selfie-camera. De kwaliteit van deze camera’s is volgens veel reviews erg goed, zeker voor het prijssegment van deze telefoon.

Het beeldscherm van deze smartphone is 6.18 inch in beelddiagonaal, en heeft een resolutie van 1080×2220 pixels. Bij deze telefoon is dat een LCD scherm, die toch een zeer goed contrast heeft (contrastratio 1:1500), en daarnaast ook HDR10 beeld ondersteunt.

De Nokia 8.1 maakt gebruik van de Snapdragon 710 processor, heeft 4 GB aan RAM, en 64 GB aan opslagruimte. De opslagruimte is verder uit te breiden door een micro-SD kaart te plaatsen. De batterij van deze smartphone heeft een capaciteit van 3500 mAh.

Deze telefoon wordt erg positief beoordeeld in reviews. Je kunt een volledig review van deze smartphone onder andere lezen op Droidapp.nl (9.1/10), Androidcentral.com (4.5/5), en Notebookcheck.net (8.7/10).

Ook klanten zijn erg tevreden over de Nokia 8.1. Zo wordt deze smartphone op Bol.com na 49 reviews gemiddeld met een score van 4.3/5 beoordeeld. Daarnaast is deze telefoon ook door bezoekers van GSMArena.com gekozen tot beste mid-range smartphone van 2018.

Deze telefoon bestellen? Deze is verkrijgbaar op Bol.com voor €342.

Nokia 3.1 Plus smartphone (oktober 2018)

De nieuwste budget telefoon van Nokia is de 3.1 Plus. Deze smartphone is beschikbaar sinds oktober 2018. Deze smartphone is minder krachtig dan de Nokia 8.1, maar kost ongeveer de helft.

Nokia 8 1 Plus Nieuwe Nokia Smartphone

Nokia 3.1 Plus

Bol.com (€161,99)

De Nokia 3.1 Plus is uitgerust met een 6 inch LCD scherm, met een resolutie van 720×1440. Ook deze smartphone bevat een dual-camera aan de achterzijde. Hierbij is de 13 MP de hoofdcamera, en is er daarnaast een 5 MP dieptecamera. Daarnaast heeft deze telefoon een 8 MP selfie-camera.

Deze smartphone gebruikt de Mediatek MT6762 processor, heeft 3 GB aan RAM, en 32 GB aan opslagruimte. Daarnaast kun je gebruik maken van een micro-SD kaart om de opslagruimte uit te breiden. Net als de Nokia 8.1, heeft deze telefoon een 3500 mAh batterij.

De Nokia 3.1 Plus krijgt gemengde reviews. Zo is Androidcentral.com met een reviewscore van 4/5 overwegend positief. TechRadar.com (3/5) en Digitaltrends.com (3/5) zijn minder positief.

Bij alle reviews wordt de batterij, die goed is voor anderhalve tot twee dagen gebruik, genoemd als belangrijk voordeel. Ook wordt Android One genoemd als voordeel. Android One is een ‘stock’ versie van Android. Alle telefoons met Android One krijgen minimaal twee jaar lang updates naar de nieuwste versie van Android.

De reviewers zijn niet onder de indruk van de camera, en ook niet van de algehele snelheid van deze telefoon. Ook het scherm, dat een lage resolutie en felheid heeft, wordt genoemd als nadeel.

Met deze eigenschappen is de Nokia 3.1 voornamelijk aan te raden als je een goedkope en betrouwbare telefoon zoekt met een lange batterijduur.

De Nokia 3.1 Plus is online te bestellen op Bol.com en Mediamarkt.nl.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen over het kopen van een nieuwe Nokia telefoon, of een van de genoemde toestellen? Laat hieronder je vraag achter, en je krijgt gericht advies! Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Ook dan kun je hieronder een bericht achterlaten.

Plaats een reactie

1 reactie op “Nieuwste Nokia? De nieuwste Nokia telefoons! (2020)”