Wat is de nieuwste Nintendo Switch? Wat je moet weten!

Op zoek naar de nieuwste console van Nintendo? Als je al even niet gegamed hebt, of misschien zelf helemaal geen gamer bent, ben je misschien niet op de hoogte van wat nu de nieuwste en beste Nintendo (Switch) consoles van nu. Op deze pagina praat ik je snel bij.

Kort antwoord: de nieuwste Nintendo Switch console is de Nintendo Switch OLED, die sinds oktober 2021 beschikbaar is in Nederland. Je kunt hier meteen de beschikbaarheid en prijzen van deze console vergelijken.

Hieronder ga ik verder in op belangrijke informatie over deze console, en geef ik aan wat deze te bieden heeft in vergelijking met zijn voorganger.

De nieuwste Nintendo Switch console: Nintendo Switch OLED

De Nieuwste Nintendo Switch Oled
De nieuwste Nintendo Switch console: de Nintendo Switch OLED.

Op dit moment is de nieuwste console in de Nintendo Switch-familie de Nintendo Switch OLED. Dit model werd voor het eerst aangekondigd in juni 2021, en is verkrijgbaar sinds 8 oktober 2021. De adviesprijs van deze Nintendo-console is €349.

Hoewel dit de nieuwste en beste uitvoering is van de Nintendo Switch, is dit nog steeds dezelfde console-generatie als alle andere Nintendo Switch Consoles. Je kunt hier dus dezelfde games mee spelen als op de normale uitvoeringen van de Nintendo Switch, en de Nintendo Switch Lite.

De Nintendo Switch Lite is echter alleen te gebruiken als handheld-console. Zowel de originele Nintendo Switch als de Nintendo Switch OLED zijn ook op de TV aan te sluiten. Wel is de Nintendo Switch OLED is een upgrade van de originele Nintendo Switch, en heeft hier een aantal verbeteringen op.

Nintendo Switch OLED: verbeteringen op de originele Switch

De nieuwste Nintendo Switch console heeft een aantal belangrijke verbeteringen op de normale uitvoering van de Nintendo Switch. Hieronder noem ik de belangrijkste punten:

  1. Een groter OLED-scherm: het nieuwe OLED-model heeft een 7-inch OLED-scherm, terwijl het originele model een 6,2-inch LCD-scherm heeft. Door het OLED-scherm is het beeld beter. Niet alleen is het scherm groter, OLED zorgt ook voor een flink beter contrast dan LCD. Met het betere scherm heb je dus een betere game-ervaring.
  2. Verbeterde audio: de nieuwe console heeft verbeterde luidsprekers, waardoor de geluidskwaliteit beter is dan bij de vorige versie.
  3. Aanpasbare standaard: het OLED-model heeft een bredere, aanpasbare standaard, waardoor je de console in verschillende hoeken kunt plaatsen en gemakkelijker met anderen kunt spelen.
  4. Meer opslagruimte: het nieuwe OLED-model heeft 64 GB interne opslag, vergeleken met 32 GB in het originele model. Het voordeel daarvan is dat je meer games kunt opslaan op de console zelf. Wel is de opslag van zowel de originele Nintendo Switch als de Nintendo Switch OLED verder uit te breiden door een microSD-kaart te plaatsen. Meer daarover lees je in dit artikel over Nintendo Switch SD-kaarten.
  5. Vernieuwd dock: de nieuwe Nintendo Switch OLED heeft een nieuwe ‘dock’. Hier plaats je Nintendo Switch in om deze te verbinden met de TV en/of om deze op te laden. De vernieuwde dock die je krijgt bij de Nintendo Switch OLED heeft een strakker ontwerp en bevat nu een ingebouwde LAN-poort voor een stabielere internetverbinding tijdens het spelen in de ‘docked’ modus. Dit is vooral handig voor competitieve multiplayer games waarbij een goede verbinding belangrijk is.

Compatibiliteit

Een belangrijk aspect van de Nintendo Switch OLED-model is dat het volledig compatibel is met alle eerder uitgebrachte Nintendo Switch-games en accessoires. Dit betekent dat je je eerder aangekochte games ook op het OLED-model kunt spelen.

Ook alle accessoires, zoals de Joy-Con controllers en de Nintendo Switch Pro Controller, kun je blijven gebruiken als je de upgrade maakt naar de Nintendo Switch OLED.

Prijs en beschikbaarheid

Het nadeel van de Nintendo Switch OLED is de iets hogere adviesprijs dan het originele model. De adviesprijs ligt namelijk op €349, waar de adviesprijs van het normale model met LCD-scherm op €299 ligt.

De console is verkrijgbaar in twee verschillende kleurencombinaties. Zo kun je namelijk kiezen voor de Nintendo Switch OLED met een rode en een blauwe Joy-Con controller, of voor een uitvoering met twee witte Joy-Con-controllers.

Tip: vind de laagste prijs voor de Nintendo Switch OLED met onze Nintendo Switch OLED prijstracker!

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over de nieuwe Nintendo Switch console? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Of een eigen ervaring die je wil delen? Laat dan hieronder een bericht achter!

Plaats een reactie