Medion Erazer Beast X25 (MD62182): goede laptop? Beter alternatief!

Interesse in de Medion Erazer Beast X25 MD62182 laptop? Dit is een 17.3 inch gaming laptop van Medion, en op dit moment een populaire keuze. Maar is dit eigenlijk wel een goede laptop voor dit budget? Wat zijn de voor- en nadelen van deze laptop, en zijn er betere alternatieven voor een vergelijkbare prijs?

Om deze vragen te beantwoorden ga ik uitgebreid in op de belangrijke eigenschappen van deze laptop, en geef ik aan wat voor prestaties je hiervan kunt verwachten. Daarna vergelijk ik deze laptop met andere laptops van hetzelfde budget, om zo te bepalen of de laptop een goede prijs-prestatieverhouding heeft. Ten slotte geef ik een samenvatting van de reviews van deze laptop, en noem ik de meest genoemde voor- en nadelen.

Medion Erazer Beast X25 MD62182: specificaties en eigenschappen

Medion Erazer Beast X25 Md62182

Coolblue.nl €1999 Product bekijken

De MD62182 is een populaire samenstelling van de Erazer Beast X25 serie van Medion. Op dit moment is deze laptop beschikbaar voor €1999, op Coolblue.nl. Hieronder de belangrijkste eigenschappen van deze laptop.

Het belangrijkste component voor de snelheid van de laptop is de processor. Deze laptop bevat de AMD Ryzen 7 5800H. Dit is een high-end processor van AMD, met 8 processorkernen. Deze mobiele processor heeft een standaard kloksnelheid van 3.2 GHz, met een maximale kloksnelheid 4.4 GHz.

Op dit moment is dit volgens tests (benchmarks) één van de krachtigste processoren die je kunt vinden laptops. Deze processor is daarmee geschikt voor het draaien van de zwaarste software, en ook zeer geschikt voor gaming.

Voor een goede prestatie bij gaming is de videokaart nog belangrijker. In deze laptop is dat de GeForce RTX 3070, één van de krachtigste GPU’s van dit moment. Met deze videokaart kun je de nieuwste, en grafische zwaarste, games spelen.

Een test van de gaming prestatie van de combinatie van de AMD Ryzen 7 5800H en de GeForce RTX 3070 kun je zien in deze video. Hier wordt de prestatie bij 14 games getest, zowel in 1440p als in Full HD (1080p).

De conclusie is dat zware games, zoals Red Dead Redemption 2 en Assassins’s Creed Valhalla, in 1440p op de hoogste video-instellingen zijn te spelen met een framerate van zo’n 60 fps zijn te spelen. In 1080p en met lagere video-instellingen zul je in veel games een framerate van 100 of meer kunnen halen.

Een andere gunstige eigenschap van deze laptop is dat deze een grote hoeveelheid geheugen heeft. Deze laptop heeft namelijk 32 GB aan RAM. Dat is gunstig als je wil werken met software waarbij je veel grote bestanden tegelijk gebruikt, zoals video-bewerkingssoftware.

Voor het installeren van games en opslaan van bestanden, vind je in de Erazer Beast X25 MD62182 een SSD van 1000 GB. Een voordeel op veel laptops van een paar jaar geleden, is dat dit een sneller type SSD is. Dit is namelijk een PCI-e SSD, die flink hogere snelheden haalt dan SATA SSD’s, het meest gebruikte type van een paar jaar terug.

De opslagruimte van 1000 GB is voor dit budget een gemiddelde hoeveelheid. Bij typisch gebruik is dat ruim voldoende, en genoeg om zelfs na een paar jaar gebruik nog niet vol te zitten. Toch kan meer opslagruimte handig zijn als je veel foto’s en video’s maakt een deze wilt opslaan op je laptop. Ook kun je er dan voor kiezen om gebruik te maken van een externe harde schijf.

Het beeldscherm van de Medion Erazer Beast X25 MD62182 heeft een beelddiagonaal van 17.3 inch. Daarmee heeft dit laptop een groot formaat laptopscherm, wat gunstig is bij gaming. Ook is dit schermformaat comfortabel als je langdurig op de laptop werkt.

Dit scherm heeft de QHD resolutie, ofwel 1440p, resolutie. Daarmee heeft dit scherm 2560 pixels in de breedte, en 1440 in de hoogte. Het gebruikte paneeltype is IPS. Daarmee heeft dit scherm een relatief goede kleurechtheid, en grote kijkhoeken. Met de anti-reflecterende afwerking zul je weinig reflecties zien op het scherm.

Een voordeel voor gaming, is dat dit scherm ook een hoge verversingssnelheid ofwel refresh rate heeft, namelijk van 165 Hz. Daarnaast ondersteunt dit scherm G-Sync, en gaat dit daarmee screen-tearing tegen. Ook de maximale felheid van dit scherm is bovengemiddeld, namelijk 300 nits.

Het toetsenbord van deze laptop heeft de, in Nederland standaard, QWERTY-indeling. Daarnaast zit er aan de rechterkant van dit toetsenbord een numpad, waardoor je met dit toetsenbord sneller data kunt invoeren. Dit toetsenbord heeft een RGB toetsenbordverlichting. Deze is optioneel, en volledig naar wens in te stellen, en ook volledig uit te schakelen.

Onder het toetsenbord zit verder een multitouch touchpad, zodat je de laptop ook kunt bedienen zonder een muis aan te sluiten.

Met de een ingebouwde HD-ready (720p) webcam en microfoon, is deze laptop ook prima geschikt voor videobellen. Denk bijvoorbeeld aan Zoom of Microsoft Teams. Om geluid af te spelen bevat deze laptop twee speakers die het geluid in stereo (2.0) afspelen.

Met een gewicht van 2234 gram, is deze laptop voor een 17 inch gaming laptop relatief licht. Ook valt de dikte van 2.64 cm erg mee. Verder is de laptop 39.4 cm breed, en 26.1 cm diep. De laptop is uitgevoerd in zwart kunststof.

De laptop bevat een 6-cel Lithium-polymeer batterij, die goed is voor 4 uur lang gamen. Het opladen van de laptop verloopt via de meegeleverde AC voedingsadapter.

Met Wi-Fi 6, en bluetooth 5.1 beschikt deze laptop over de nieuwste standaarden van draadloze communicatie. Met Wi-Fi 6 en een geschikte Wi-Fi 6 router heb je de snelste draadloze verbinding voor gaming. Dat is erg gunstig bij het online spelen van games. Ook kun je de laptop bedraad op het internet aansluiten via de Ethernetpoort.

De Ethernetpoort vind je, samen met een HDMI-poort, en een USB-C poort, aan de achterkant van de laptop.

Ook aan beide zijkanten van deze laptop zitten meerdere aansluitingen. Aan de rechterkant zitten twee USB-A 3.2 ports, en een SD-kaartlezer. Aan de linkerkant vindt je nog één USB-A 3.2 port, en audio ingang (voor microfoon) en een audio uitgang (voor koptelefoon of gaming headset).

De laptop draait de het besturingssysteem Windows 10 Home. Wil je gebruik maken van Office? Dan zul je dit los moeten aanschaffen, of gebruik moeten maken van een gratis Office alternatief.

De huidige prijs van deze laptop is €1999 op Coolblue.nl. De laptop wordt geleverd met de oplaad-adapter en een handleiding.

Goede laptop voor €1999? Vergelijking met alternatieven!

Om te bepalen of de Medion Erazer Beast X25 MD62182 een goede koop is, kun je kijken naar de eigenschappen en de prijs. Zijn er voor deze prijs (zo’n 2000 euro) laptops te vinden met krachtigere hardware, meer opslagruimte, en/of een beter beeldscherm?

Na veel onderzoek blijkt dat er betere alternatieven zijn. Hieronder noem ik het beste alternatief, inclusief de bijbehorende voor- en nadelen hiervan.

De Acer Nitro 5 (AN517-41-R5W0): met GeForce RTX 3080!

De De HP 15s-eq2324nd bevat krachtigere componenten dan de Medion Erazer Beast X25 MD62182, terwijl deze beschikbaar is voor dezelfde prijs (€1999).

Zo vind je in deze laptop dezelfde processor, de Ryzen 7 5800H, maar een krachtigere videokaart, namelijk de GeForce RTX 3080.

Deze krachtigere videokaart is in benchmarks zo’n 34% krachtiger! Daarom wordt het mogelijk om te gamen met meer frames per seconde, en/of in hogere video-instellingen.

Wel is de hoeveelheid geheugen (16 GB) van deze laptop lager, maar dat heeft geen invloed op de gaming prestatie.

Een ander nadeel is de resolutie van het scherm. Deze Acer Nitro 5 laptop heeft ook een 17.3 inch scherm, maar in de Full HD resolutie in plaats van QHD. Wel is dit een 144 Hz scherm, en kun je hier dus ook op gamen in een hoge framerate, die je met de RTX 3080 ook werkelijk zal benutten in de hoogste video-instellingen.

Kortom is deze laptop flink krachtiger, en een flink betere keuze als wilt kunnen gamen in een hogere framerate. Deze laptop kopen? Deze is verkrijgbaar op Mediamarkt.nl, Informatique.nl, en Paradigit.nl.

Medion Erazer Beast X25 MD62182 reviews, tests en ervaringen

Naast de hardware-eigenschappen kunnen er meer eigenschappen zijn die bepalen of een laptop een goede koop is. Bijvoorbeeld de bouwkwaliteit, of hoe goed het toetsenbord goed aanvoelt.

Op dit moment zijn er alleen klantreviews van deze laptop te vinden op Coolblue.nl. Hier krijgt deze laptop een gemiddelde reviewscore van 8.9/10 na 8 reviews. Bijna alle klanten noemen dat de laptop erg snel is en goede gaming prestaties heeft. Ook het lichte gewicht en de compacte afmetingen krijgen veel complimenten.

Er worden nauwelijks nadelen genoemd. Het meest genoemde nadeel is dat de numpad van het toetsenbord uit drie rijen bestaat, in plaats van vier. De min- en plustoets zitten namelijk boven de nummers van het numpad. De klanten noemen dit in de reviews een onlogische indeling.

Kortom zijn de reviews van deze laptop zeer gunstig.

Medion Erazer Beast X25 MD62182 kopen: beschikbaarheid, prijs, aanbiedingen

Hieronder vind je de prijs van deze laptop (EAN: 4061275158892), inclusief de prijsgeschiedenis. De prijs wordt automatisch bijgehouden. Is deze laptop niet beschikbaar voor je gewenste prijs? Dan kun je een prijsmelding instellen. Je krijgt dan automatisch een e-mail wanneer deze beschikbaar is voor je ingestelde prijs.

coolblue.nl Coolblue.nl
niet op voorraad
Bekijken
Prijsverloop...

Prijsverloop voor: Medion Erazer Beast X25 MD62182

Prijsverloop statistieken:

Huidige prijs: - 15 januari 2024
Hoogste prijs ooit: €1.999,00 19 april 2023
Laagste prijs ooit: €1.999,00 19 april 2023
Sinds 19 april 2023

Laatste veranderingen:

€1.999,00 19 april 2023
Maak GRATIS een prijs-notificatie aan!
Notificatie instellen voor Medion Erazer Beast X25 MD62182 - €0,00

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over de Medion Erazer Beast X25 MD62182? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Eigen ervaring met dit product die je wil delen? Laat hieronder een bericht achter!

Tip: meer informatie over het kopen van een laptop? Bekijk dan de laptop koopgids en de huidige selectie aan beste laptops.

Plaats een reactie

Send this to a friend