MSI GF65 10UE-087NL: goede laptop? Beter alternatief!

Interesse in de MSI GF65 10UE-087NL laptop? Dit is een 15.6 inch gaming laptop van MSI, en op dit moment een populaire keuze. Maar is dit eigenlijk wel een goede laptop voor dit budget? Wat zijn de voor- en nadelen van deze laptop, en zijn er betere alternatieven voor een vergelijkbare prijs?

Om deze vragen te beantwoorden ga ik uitgebreid in op de belangrijke eigenschappen van deze laptop, en geef ik aan wat voor prestaties je hiervan kunt verwachten. Daarna vergelijk ik deze laptop met andere laptops van hetzelfde budget, om zo te bepalen of de laptop een goede prijs-prestatieverhouding heeft. Ten slotte geef ik een samenvatting van de reviews van deze laptop, en noem ik de meest genoemde voor- en nadelen.

MSI GF65 10UE-087NL: specificaties en eigenschappen

Msi Gf65 10ue 087nl

Coolblue.nl €1329 Product bekijken

De 10UE-087NL is een populaire samenstelling van de GF65 Thin 10UE serie van MSI. Op dit moment is deze laptop beschikbaar voor €1329, op Coolblue.nl. Hieronder de belangrijkste eigenschappen van deze laptop.

Het belangrijkste component voor de snelheid van de laptop is de processor. Deze laptop bevat de Intel Core i7-10750H. Dit is een high-end processor van Intel, met zes processorkernen. Deze mobiele processor heeft een standaard kloksnelheid van 2.6 Ghz, met een maximale kloksnelheid 5.0 GHz.

In de praktijk zal deze processor altijd snel zal blijven bij het multitasking van alledaagse taken. Ook kan deze processor zware software aan, zoals foto- en videobewerkingssoftware, en 3D modelleringssoftware.

Voor de prestatie bij gaming is de gebruikte videokaart het belangrijkste component. In deze laptop zit de Nvidia GeForce RTX 3060, een krachtige videokaart die het mogelijk maakt om de nieuwste games op hoge eigenschappen te spelen.

In deze video zie je een test van de combinatie van de Intel Core i7-10750H en de RTX 3060 bij meerdere games. Hieruit blijkt dat je de meeste nieuwe games op hoge video-instellingen kunt draaien in Full HD, en hierbij zo’n 100 frames per seconde kunt verwachten.

Verder bevat deze laptop 16 GB aan RAM; een gemiddelde hoeveelheid werkgeheugen voor laptops van dit budget. Wel is dit een prima hoeveelheid werkgeheugen om ook software te draaien waarbij je veel grote bestanden tegelijk gebruikt, zoals video-bewerkingssoftware.

Voor het opslaan van bestanden zit er in de 10UE-087NL een SSD van 1 TB. Een voordeel op veel laptops van een paar jaar geleden, is dat dit een sneller type SSD is. Dit is namelijk een PCI-e SSD, die flink hogere snelheden haalt dan SATA SSD’s, het meest gebruikte type van een paar jaar terug.

Als je nu na een aantal jaar een upgrade maakt, zal de laadsnelheid en de snelheid van het overzetten van bestanden dan ook sneller verlopen dan je gewend bent. Zeker als je oude laptop nog helemaal geen SSD gebruikt, maar nog gebruikt maak van een HDD.

De opslagruimte van 1 TB aan SSD is voor dit budget bovengemiddeld hoog. Ook maakt deze grote hoeveelheid opslagruimte het mogelijk om veel games te installeren op de snelle SSD. Bij games zul je daarom ook merken dat dit de laadtijden flink korter maakt.

Het beeldscherm van de MSI GF65 10UE-087NL heeft een beelddiagonaal van 15.6. Daarmee heeft deze de meest voorkomende schermafmeting voor laptops. Dit middelmaat scherm is een goed formaat als je de laptop voornamelijk op één plek gebruikt. Met een scherm van dit formaat kun je namelijk lang comfortabel werken. Wil je de laptop juist gemakkelijk meenemen en veel onderweg gebruiken? Dan kan juist een kleinere afmeting gunstig zijn.

Dit scherm heeft de Full HD resolutie, en daarmee 1920×1080 pixels. Het gebruikte paneeltype is IPS. Daarmee heeft dit scherm een relatief goede kleurechtheid, en grote kijkhoeken. Met de anti-reflecterende afwerking zul je weinig reflecties zien op het scherm.

Een voordeel van dit scherm is de hoge refresh rate van 144 Hz. Daarmee kan dit scherm dus maximaal 144 frames per seconde laten zien, en is deze beter geschikt voor gaming dan standaard 60 Hz schermen.

Ook geeft de Full HD resolutie en het IPS scherm goede eigenschappen voor het kijken van video’s, zoals TV series en films. Met de Full HD resolutie kun je op deze laptop namelijk video kijken zonder zwarte balken boven of naast het beeld: dit is namelijk de meest voorkomende resolutie bij video. Ook zal het IPS scherm hierbij zorgen voor een goede kleurweergave.

Het toetsenbord van deze laptop heeft de, in Nederland standaard, QWERTY-indeling. Daarnaast zit er aan de rechterkant van dit toetsenbord een numpad, waardoor je met dit toetsenbord sneller data kunt invoeren. Dit toetsenbord heeft een rode toetsenbordverlichting. Deze is optioneel, en kun je naar wens in- of uitschakelen.

Onder het toetsenbord zit verder een multitouch touchpad, zodat je de laptop ook kunt bedienen zonder een muis aan te sluiten.

De laptop heeft een ingebouwde HD-ready (720p) webcam en twee ingebouwde microfoons. Daarmee is deze laptop ook prima geschikt voor videobellen, bijvoorbeeld met Zoom of Microsoft Teams. Voor het afspelen van geluid bevat deze laptop twee ingebouwde speakers, om zo het geluid in stereo (2.0) af te kunnen spelen.

Met een gewicht van 2.3 kg, is deze laptop lichter dan het huidige gemiddelde. Verder is het gunstig dat deze laptop slechts 2.31 cm dik is: daarmee is deze laptop ook dunner dan de meeste andere gaming laptops. Verder is de laptop 39.7 cm breed, en 16 cm diep. De laptop is uitgevoerd in een zwarte aluminium behuizing.

De laptop bevat een 4-cel lithium-ion batterij met een 51 Wh capaciteit, en een opgegeven batterijduur van 8 uur. Daarmee heeft deze laptop een bovengemiddeld lange batterijduur voor een gaming laptop, en is deze het hiermee ook in staat om het een volledige werk- of studiedag vol te houden. Het opladen van de laptop verloopt via de meegeleverde AC voedingskabel.

De laptop beschikt over Wi-Fi 6, zodat je de nieuwste en snelste vorm van draadloos internet kunt gebruiken om lag-free te kunnen gamen.Verder beschikt de laptop over bluetooth 4.2, en kun je zo draadloos verbinding met bijvoorbeeld een gaming headset.

Wat betreft aansluitingen, zit er aan de linkerkant een HDMI poort, en de aansluiting voor de oplader. Aan de rechterkant van de laptop vind je twee USB-A 3.2 ports, twee USB-C 3.2 ports, en een Ethernetpoort om de laptop bedraad op het internet aan te sluiten.

De laptop draait de het besturingssysteem Windows 10 Home. Wil je gebruik maken van Microsoft Office? Dan zul je dit los moeten aanschaffen, of gebruik moeten maken van een gratis Office alternatief.

De huidige prijs van deze laptop is €1329 op Coolblue.nl. De laptop wordt geleverd met de oplaad-adapter en een handleiding.

Goede laptop voor €1329? Vergelijking met alternatieven!

Om te bepalen of de MSI GF65 10UE-087NL een goede koop is, kun je kijken naar de eigenschappen en de prijs. Zijn er voor deze prijs (zo’n 1350 euro) laptops te vinden met krachtigere hardware, meer opslagruimte, en/of een beter beeldscherm?

Na veel onderzoek blijkt er een beter alternatief te zijn. Deze laptop heeft vele voordelen, maar ook een nadeel. Hieronder meer informatie over dit alternatief.

HP Omen 15-en1720nd: betere processor, batterij, en iets goedkoper

Het belangrijkste voordeel van de HP Omen 15-en1720nd is de krachtigere processor.

Deze laptop bevat namelijk de AMD Ryzen 7 5800H. Deze 8-core processor haalt in benchmarks namelijk een flink hogere score.

Wel gebruikt deze laptop dezelfde videokaart, namelijk de RTX 3060. Dat is dan ook meteen de krachtigste videokaart die je kunt vinden in laptops van dit budget.

Het scherm is ook gelijk: 15.6 inch IPS, met en refresh rate van 144 Hz.

Wel een nadeel is de lagere opslagcapaciteit, van 512 GB. Denk je echter dat dat voldoende is, dan is de Omen 15-en1720nd een beter keuze.

Deze laptop heeft namelijk ook een flink grotere batterij, met een capaciteit van 70.9 Wh. Daarmee heeft deze zo’n 20 Wh meer capaciteit dan de accu van de MSI GF65 10UE-087NL.

Een laatste voordeel is de lagere prijs. De HP Omen 15-en1720nd kost op dit moment namelijk €1299 op Bol.com, en is daarmee 30 euro goedkoper.

MSI GF65 10UE-087NL reviews, tests en ervaringen

Naast de hardware-eigenschappen kunnen er meer eigenschappen zijn die bepalen of een laptop een goede koop is. Bijvoorbeeld de bouwkwaliteit, of hoe goed het toetsenbord goed aanvoelt.

Op dit moment zijn er alleen klantreviews van deze laptop te vinden op Coolblue.nl. Hier krijgt deze laptop een gemiddelde reviewscore van 9.1/10 na 28 reviews. Bijna alle klanten noemen dat de laptop erg snel is en goed presteert bij het gamen. Ook het goede beeldscherm en de ruime opslagruimte krijgen veel complimenten. Verder wordt er veel genoemd dat de laptop lichtgewicht en dun is voor een gaming laptop, en zijn de meeste klanten ook positief over het design.

Het meest genoemde nadeel is dat de laptop bij het gamen warm wordt, en de ventilator dan veel geluid kan maken. Ook noemen een aantal klanten het als nadeel dat er maar 2 USB-A ports op de laptop zitten.

Kortom zijn de reviews van deze laptop zeer gunstig.

MSI GF65 10UE-087NL kopen: beschikbaarheid, prijs, aanbiedingen

Hieronder vind je de prijs van deze laptop (EAN: 4719072795306), inclusief de prijsgeschiedenis. De prijs wordt automatisch bijgehouden. Is deze laptop niet beschikbaar voor je gewenste prijs? Dan kun je een prijsmelding instellen. Je krijgt dan automatisch een e-mail wanneer deze beschikbaar is voor je ingestelde prijs.

coolblue.nl Coolblue.nl
niet op voorraad
Bekijken
Prijsverloop...

Prijsverloop voor: MSI GF65 10UE-087NL

Prijsverloop statistieken:

Huidige prijs: - 15 januari 2024
Hoogste prijs ooit: €1.399,00 29 maart 2023
Laagste prijs ooit: €1.399,00 29 maart 2023
Sinds 29 maart 2023

Laatste veranderingen:

€1.399,00 29 maart 2023
Maak GRATIS een prijs-notificatie aan!
Notificatie instellen voor MSI GF65 10UE-087NL - €0,00

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over de MSI GF65 10UE-087NL? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Eigen ervaring met dit product die je wil delen? Laat hieronder een bericht achter!

Tip: meer informatie over het kopen van een laptop? Bekijk dan de laptop koopgids en de huidige selectie aan beste laptops.

Plaats een reactie

Send this to a friend