JBL PartyBox 110 vs 310? Complete vergelijking en advies!

Wil je een PartyBox speaker van JBL kopen, en twijfel daarbij tussen de JBL PartyBox 110 en de JBL PartyBox 310? Om je te helpen beslissen, vind je op deze pagina een volledige vergelijking tussen deze twee speakers.

Beide JBL PartyBox speakers zijn grote mono (1.0) bluetooth speakers, met ingebouwde verlichting en de mogelijkheid om een microfoon en gitaar aan te sluiten.

Toch zijn er meerdere flinke verschillen tussen deze twee speakers. Hieronder de samenvatting van de belangrijkste verschillen.

 • JBL PartyBox 110: 12 uur accuduur, kleiner, lichter, minder krachtig (160 Watt), en goedkoper (€309,99 op JBL.nl)
 • JBL PartyBox 310: 18 uur accuduur, groter en zwaarder, verrijdbaar, krachtiger (240 Watt), en duurder (€449,99 op JBL.nl)

Hieronder een uitgebreide vergelijking van de volledige specificaties, uitleg over alle functionele verschillen, en een demonstratie van de geluidskwaliteit van beide speakers.

Vergelijktabel: JBL PartyBox 110 vs JBL PartyBox 310

Vergelijk hieronder beide speakers op eigenschappen. Meer uitleg over deze eigenschappen vind je hier.

JBL PartyBox 110 JBL PartyBox 310
Jbl Partybox 110 Jbl Partybox 310
Adviesprijs: €349 €499
Huidige prijs: vergelijk! vergelijk!
Introductiejaar: 2021 2020
Audio-eigenschappen
Audio-kanalen: 1.0 (mono) 1.0 (mono)
Woofers: 2× 5.25 inch 2× 6.5 inch
Tweeters: 2× 2.25 inch 2× 2.5 inch
Totaal vermogen: 160 W 240 W
Frequentiebereik: 45 Hz – 20 kHz 45 – 20 kHz
Connectiviteit en aansluitingen
Bluetooth versie: 5.1 5.1
True Wireless Stereo: Ja Ja
Microfoonaansluiting? Ja, 1 aansluiting Ja, 1 aansluiting
Gitaaraansluiting? Ja, 1 aansluiting Ja, 1 aansluiting
USB-A Playback? Ja Ja
3.5 mm AUX in? Ja Ja
3.5 mm AUX out? Ja Ja
RCA? Nee Nee
Stroomvoorziening en/of accu
Batterijduur: 12 uur 18 uur
Oplaadtijd: 3.5 uur 3.5 uur
Accu capaciteit: ~10000 mAh (36 Wh)  ~20000 mAh (72 Wh)
Opladen via? AC-netsnoer AC-netsnoer
Powerbank functie: Ja, 1 USB-A port Ja, 1 USB-A port
Bediening
Fysieke equalizer? Nee Ja
Bass Boost knop? Ja Ja
Geluidseffecten? Nee Ja
DJ Pad? Nee Nee
Bijbehorende app: JBL PartyBox JBL PartyBox
Verlichting
Kleurenverlichting: 4 verlichtingsringen 2 verlichtingsringen
Flitsverlichting: 2 witte LED’s 4 witte LED’s
Fysieke eigenschappen
Afmeting (cm): 56,8×29,5×30 68,8×32.6×36.8
Gewicht: 10.84 kg 17.42 kg
Water/stofdicht: IPX4 IPX4
Transportmethode: 2 handvatten Verrijdbaar: wielen,
1 uitschuifbaar handvat
Kleuruitvoeringen: Zwart Zwart
Bestellen & levering
Meegeleverd:
Huidige prijs
en bestellen:
JBL.nl
Bol.com
JBL.nl
Bol.com
Meer prijzen: Prijsvergelijking Prijsvergelijking

JBL PartyBox 110 of JBL PartyBox 310 – wat zijn de verschillen?

Hieronder meer informatie over de verschillen tussen deze twee partyspeakers.

Audio-eigenschappen

Zowel de PartyBox 110 als de PartyBox 310 bevatten vier ingebouwde speakers om het geluid af te spelen, en spelen het geluid af in mono (1.0).

Beide speakers bevatten twee woofers, en twee tweeters. Wel zijn zowel de woofers als tweeters die in de PartyBox 310 zitten groter dan die in de PartyBox 110. Zo zijn de woofers van de PartyBox 310 namelijk 6.5 inch groot, en de tweeters 2.5 inch. Bij de PartyBox 110 hebben de woofers een diameter van 5.25 inch, en de tweeters een diameter van 2.25 inch.

Er zit een duidelijk verschil in het vermogen van deze speakers. Zo heeft de PartyBox 110 een vermogen van 240 Watt, en de PartyBox 310 een vermogen van 240 Watt. Daarmee is de PartyBox 310 dus 50% krachtiger en luider dan de PartyBox 110.

Het frequentiebereik van beide speakers is hetzelfde: 45 Hz tot 20 kHz. Daarmee halen beide speakers dus even diep basgeluid. Wel zal de grotere PartyBox 310 zowel het basgeluid als de midden en hoge tonen op grotere afstand hoorbaar kunnen maken.

Om naast het frequentiebereik het geluid beter te kunnen vergelijken, kun je de onderstaande video bekijken. Hier worden deze twee speakers met elkaar (en met de JBL Boombox 2) vergeleken, en wordt het geluid opgenomen met microfoon van hoge kwaliteit. Gebruik je beste koptelefoon of je beste speakers bij het kijken van deze video om een zo goed mogelijk idee te krijgen van een verschil in de geluidskwaliteit. De test begint op 7:16.

De conclusie van de test is dat het geluidsprofiel van beide speakers erg vergelijkbaar is, maar de PartyBox 310 simpelweg flink luider is. Daardoor is ook het basgeluid indrukwekkender.

Connectiviteit en aansluitingen

In de connectiviteit en aansluitingen zitten er tussen de PartyBox 110 en 310 géén verschillen.

Het afspelen van muziek over bluetooth werkt op beide speakers hetzelfde. Eerst zet je de speaker aan. Om voor het eerst verbinding te maken, druk je de bluetooth-pairing knop in. Vervolgens wordt de speaker zichtbaar onder de bluetooth opties op je smartphone, tablet, laptop of ander apparaat met bluetooth. Kies de JBL PartyBox, en maak hier verbinding mee. Beide speakers beschikken over bluetooth-versie 5.1.

Na de eerste keer verbinden, zal je smartphone de JBL PartyBox onthouden. Je kunt er dan sneller mee verbinden. Als je de bluetooth van je smartphone aan hebt staan, hoef je dan alleen nog de speaker aan te zetten. Deze zal vervolgens automatisch verbinding zoeken met je smartphone.

Beide speakers beschikken over ‘True Wireless Stereo‘. Dat houdt in dat als je twee dezelfde speakers hebt, het mogelijk is om het geluid draadloos af te spelen in stereo. Daarbij zal de ene PartyBox het linker audiokanaal afspelen, en de andere het rechter audiokanaal.

Naast het draadloze afspelen van muziek, hebben beide speakers meerdere ingangen voor bedrade aansluitingen.

Zo vind je op zowel de PartyBox 110 als 310 een gitaaraansluiting en een microfoonaansluiting. Ook kunnen beide speakers muziek van een USB-stick of externe harde schijf afspelen als je deze aansluit op de USB-A port.

Beide speakers hebben daarnaast nog een 3.5 mm AUX ingang, én uitgang. Zo kun je gemakkelijk je laptopdesktop PC, MP3-speler, of CD-speler aansluiten op beide PartyBox speakers.

Door het ontbreken van een RCA-aansluiting op zowel de PartyBox 110 als 310, kun je deze niet rechtstreeks als stereo-paar aansluiten op een receiver of DJ-controller. Wel is dit mogelijk als je gebruik maakt van een adapter.

Stroomvoorziening en/of accu

Beide speakers hebben een ingebouwde accu, en kunnen dus volledig draadloos worden gebruikt.

Wel zit er een verschil in de accuduur. De PartyBox 110 heeft een batterij die goed is voor 12 uur afspeeltijd. Met een afspeeltijd van 18 uur is de batterijduur van de PartyBox 310 flink langer.

Bij beide speakers is een lege batterij na 3.5 uur weer volledig opgeladen. Bij beide speakers geeft een LED-strook bovenop de box een indicatie van de huidige batterijlading. Ook kun je de huidige batterijlading terugvinden onder de bluetooth instellingen van een draadloos verbonden apparaat.

Met beide speakers is het mogelijk om een extern apparaat op te laden, met de zogenaamde ‘powerbank functie‘. Als de de oplaadkabel van bijvoorbeeld je smartphone op de USB-A port van de speaker aansluit, zal deze de smartphone opladen.

Bediening

Als je eenmaal bent verbonden over bluetooth, wordt alle audio van je smartphone of tablet afgespeeld op de speaker. Zo kun je bijvoorbeeld je smartphone gebruiken om muziek te kiezen, het volume aan te passen, of de muziek te pauzeren.

Daarnaast zijn ook beide speakers te bedienen met de knoppen aan de bovenkant.

Zo hebben zowel de JBL PartyBox 110 als 310 deze knoppen aan de bovenkant:

 • Aan/uit-knop – om de speaker aan of uit te zetten
 • Bluetooth pairing knop – hiermee zorg je ervoor dat de speaker zichtbaar wordt onder ‘Bluetooth’ instellingen op je smartphone of tablet. Als je eerder verbonden bent, wordt de speaker automatisch zichtbaar. Deze knop hoef je alleen te gebruiken als je een nieuw apparaat wil verbinden.
 • Volume min – om het volume van de speaker te verlagen
 • Volume plus – om het volume van de speaker te verhogen
 • Pause/Play – om de muziek te pauzeren, of als deze gepauzeerd is om te beginnen met afspelen. Als je deze knop twee keer achtereen indrukt wordt het volgende nummer afgespeeld, en bij drie keer het vorige nummer.
 • Een verlichtingsknop – om verschillende verlichtingspatronen te selecteren, of de verlichting uit te schakelen.
 • Bass boost – om het basgeluid van de speaker tijdelijk een boost te geven.

De PartyBox 310 heeft daarnaast nog een aantal extra knoppen, die niet te vinden zijn op de PartyBox 110:

 • Equalizer knoppen – om de equalizer van een aangesloten microfoon aan te passen. De equalizer van de speaker zelf kun je aanpassen in de PartyBox app.
 • Geluidseffect-knoppen – om verschillende geluidseffecten af te spelen. Bijvoorbeeld een airhorn of klapgeluid. Je kunt via de PartyBox app instellen welke geluiden je wil koppelen aan deze knoppen.

Beide speakers hebben aan de achterkant ook een een TWS-verbindingsknop – om twee speakers van hetzelfde type draadloos met elkaar te verbinden als stereo-paar.

Hoewel de speakers dezelfde knoppen bevatten, zijn deze wel anders uitgevoerd. Zo heeft de PartyBox 310 namelijk drukknoppen voor het volume en de verlichtingsstanden, en de PartyBox 110 drukknoppen.

Beide speakers zijn ook te bedienen met de JBL PartyBox app. Je vind hier meer informatie over deze app.

Verlichting

Beide speakers hebben ingebouwde verlichting waarmee je disco-effecten kunt maken. Beide speakers hebben zowel een RGB kleurenverlichting, en flitsverlichting voor een strobe-effect.

De PartyBox 110 heeft vier verlichtingsringen: rondom de woofers en de tweeters. De PartyBox 310 heeft twee verlichtingsringen, namelijk alleen om de woofers. Wel heeft de PartyBox 310 meer flitsverlichtingen, namelijk 4 witte LED’s.

Fysieke eigenschappen: afmetingen, gewicht en design

De PartyBox 310 heeft grotere afmetingen dan de PartyBox 110. De PartyBox 310 is 68.8 cm hoog, 32.6 cm breed, en 36.8 cm diep. De PartyBox 110 is 56.8 cm hoog, 29.5 cm breed, en 30 cm diep.

Om een beter idee te krijgen van de verhoudingen van deze speakers, kun je hier een geschaalde afbeelding bekijken.

Ook zit er een flink verschil in het gewicht. Zo is de PartyBox 310 zo’n 7 kilo zwaarder dan de PartyBox 110. Het gewicht van de PartyBox 310 is namelijk 17.42 kg, tegen de 10.84 kg van de PartyBox 110.

Door het verschil in afmetingen en gewicht, zit er ook een verschil in hoe je de speakers kunt verplaatsen. De PartyBox 110 is prima te dragen, maar met het hogere gewicht is de PartyBox 310 minder goed te dragen op lange afstanden. Daarom bevat deze wielen en een uitschuifbaar handvat, zodat je deze kunt verrijden.

Beide speakers zijn waterbestendig, en hebben de IPX4 code voor waterdichtheid. Dat houdt in dat ze ‘plensdicht’ zijn, en daarmee bestand zijn tegen wat regen. Voor deze waterdichtheid zul je bij beide speakers wel het siliconen klep aan de achterkant moeten sluiten, en moet de speaker rechtop staan.

Tip: meer informatie en een complete vergelijking van alle JBL PartyBox speakers vind je hier!

JBL PartyBox 110 of JBL PartyBox 310 kopen – prijs en beschikbaarheid!

Heeft de vergelijking je geholpen met het maken van een keuze, en wil je de JBL PartyBox 110, of juist de JBL PartyBox 310 kopen? Hieronder vind je een overzicht van de webwinkels waar je deze kunt bestellen, en de huidige prijs.

Beide bluetooth speakers zijn verkrijgbaar één kleur, namelijk in het zwart. Bij beide speakers krijg je een Quick Start Guide, volledige handleiding, veiligheidsinstructies, en een garantiebewijs.

Laatste update prijzen op deze pagina: 2 februari 2023.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over de JBL PartyBox 110 of PartyBox 310? Opmerkingen over de inhoud van het artikel? Of wil je je eigen ervaring met deze speakers delen? Je kunt hieronder je bericht achterlaten!

Plaats een reactie

Send this to a friend