JBL PartyBox 310 vs 710? Complete vergelijking en advies!

Wil je een PartyBox speaker van JBL kopen, en twijfel daarbij tussen de JBL PartyBox 310 en de JBL PartyBox 710? Om je te helpen beslissen, vind je op deze pagina een volledige vergelijking tussen deze twee speakers.

Beide JBL PartyBox speakers zijn grote mono (1.0) bluetooth speakers, met ingebouwde verlichting en de mogelijkheid om een microfoon en gitaar aan te sluiten.

Toch zijn er meerdere flinke verschillen tussen deze twee speakers. Hieronder de samenvatting van de belangrijkste verschillen.

 • JBL PartyBox 310: heeft een ingebouwde accu, is kleiner, lichter, minder krachtig (240 Watt), en goedkoper (€449,99 op JBL.nl)
 • JBL PartyBox 710: heeft géén accu, is groter, zwaarder, flink krachtiger (800 Watt), en duurder (€642,99 op JBL.nl)

Hieronder een uitgebreide vergelijking van de volledige specificaties, uitleg over alle functionele verschillen, en een demonstratie van de geluidskwaliteit van beide speakers.

Vergelijktabel: JBL PartyBox 310 vs JBL PartyBox 710

Vergelijk hieronder beide speakers op eigenschappen. Meer uitleg over deze eigenschappen vind je hier.

JBL PartyBox 310 JBL PartyBox 710
Jbl Partybox 310 Jbl Partybox 710
Adviesprijs: ~ €499 ~ €799
Huidige prijs: vergelijk! vergelijk!
Introductiejaar: 2020 2021
Audio-eigenschappen
Audio-kanalen: 1.0 (mono) 1.0 (mono)
Woofers: 2× 6.5 inch 2× 8 inch
Tweeters: 2× 2.5 inch 2× 2.75 inch
Totaal vermogen: 240 W 800 W
Frequentiebereik: 45 – 20 kHz 35 – 20 kHz
Connectiviteit en aansluitingen
Bluetooth versie: 5.1 5.1
True Wireless Stereo: Ja Ja
Microfoonaansluiting? Ja, 1 aansluiting Ja, 1 aansluiting
Gitaaraansluiting? Ja, 1 aansluiting Ja, 1 aansluiting
USB-A Playback? Ja Ja
3.5 mm AUX in? Ja Ja
3.5 mm AUX out? Ja Ja
RCA? Nee Nee
Stroomvoorziening en/of accu
Batterijduur: 18 uur geen accu
Oplaadtijd: 3.5 uur
Accu capaciteit:  ~20000 mAh (72 Wh)
Opladen via? AC-netsnoer AC-netsnoer
Powerbank functie: Ja, 1 USB-A port Ja, 1 USB-A port
Bediening
Fysieke equalizer? Ja Ja
Bass Boost knop? Ja Ja
Geluidseffecten? Ja Ja
DJ Pad? Nee Nee
Bijbehorende app: JBL PartyBox JBL PartyBox
Verlichting
Kleurenverlichting: 2 verlichtingsringen 2 verlichtingsringen,
2 verlichtingsstroken
Flitsverlichting: 4 witte LED’s 4 witte LED’s,
15 kleuren LED’s
Fysieke eigenschappen
Afmeting (cm): 68,8×32.6×36.8 90.5×39.9×43.6
Gewicht: 17.42 kg 27.8 kg
Water/stofdicht: IPX4 IPX4
Transportmethode: Verrijdbaar: wielen,
1 uitschuifbaar handvat
Verrijdbaar: wielen,
1 handvat
Kleuruitvoeringen: Zwart Zwart
Bestellen & levering
Meegeleverd:
Huidige prijs
en bestellen:
JBL.nl
Bol.com
JBL.nl
Bol.com
Meer prijzen: Prijsvergelijking Prijsvergelijking

JBL PartyBox 310 of JBL PartyBox 710 – wat zijn de verschillen?

Hieronder meer informatie over de verschillen tussen deze twee partyspeakers.

Audio-eigenschappen

Zowel de PartyBox 310 als de PartyBox 710 bevatten vier ingebouwde speakers om het geluid af te spelen, en spelen het geluid af in mono (1.0).

Beide speakers bevatten twee woofers, en twee tweeters. Wel zijn zowel de woofers als tweeters die in de PartyBox 710 zitten groter dan die in de PartyBox 310. Zo zijn de woofers van de PartyBox 710 namelijk 8 inch groot, en de tweeters 2.75 inch. Bij de PartyBox 310 hebben de woofers een diameter van 6.5 inch, en de tweeters een diameter van 2.5 inch.

Er zit een flink verschil in het vermogen van deze speakers. Zo heeft de PartyBox 310 een vermogen van 240 Watt, en de PartyBox 710 een vermogen van 800 Watt.

Daarmee is de PartyBox 710 dus ruim drie keer zo krachtig, en dus luider. Daarmee kan de PartyBox 710 dus een grotere ruimte vullen met geluid, en is dit de betere keuze bij grotere feesten.

Er zit ook een verschil in het frequentiebereik van de speakers. Het frequentiebereik van de PartyBox 310 is 45 Hz – 20 kHz. Met een frequentiebereik van 35 Hz tot 20 kHz haalt de PartyBox 710 lagere tonen, en heeft deze dus een beter basgeluid.

Om naast het frequentiebereik het geluid beter te kunnen vergelijken, kun je de onderstaande video bekijken. Hier worden deze twee speakers met elkaar vergeleken, en wordt het geluid opgenomen met microfoon van hoge kwaliteit. Gebruik je beste koptelefoon of speakers bij het kijken van deze video om een zo goed mogelijk idee te krijgen van een verschil in de geluidskwaliteit. De test begint op 13:28.

De conclusie van de test is dat de PartyBox 710 een beter basgeluid heeft en flink luider is.

Connectiviteit en aansluitingen

In de connectiviteit en aansluitingen zitten er tussen de PartyBox 310 en 710 géén verschillen.

Het afspelen van muziek via bluetooth werkt op beide speakers hetzelfde. Eerst zet je de speaker aan. Om voor het eerst te verbinden druk je de bluetooth-pairing knop in, en kun je vervolgens met je smartphone of tablet verbinding maken met de speaker onder je bluetooth-instellingen. Beide speakers beschikken over bluetooth-versie 5.1.

Na de eerste keer verbinden, zal je smartphone de JBL PartyBox onthouden. Je kunt er dan sneller mee verbinden. Als je de bluetooth van je smartphone aan hebt staan, hoef je dan alleen nog de speaker aan te zetten. Deze zal vervolgens automatisch verbinding zoeken met je smartphone.

Beide speakers beschikken over ‘True Wireless Stereo‘. Dat houdt in dat als je twee dezelfde speakers hebt, het mogelijk is om het geluid draadloos af te spelen in stereo. Daarbij zal de ene PartyBox het linker audiokanaal afspelen, en de andere het rechter audiokanaal.

Naast het draadloze afspelen van muziek, hebben beide speakers meerdere ingangen voor bedrade aansluitingen.

Zo vind je op zowel de PartyBox 310 als 710 een gitaaraansluiting en een microfoonaansluiting. Ook kunnen beide speakers muziek van een USB-stick of externe harde schijf afspelen als je deze aansluit op de USB-A port.

Beide speakers hebben daarnaast nog een 3.5 mm AUX ingang, én uitgang. Zo kun je gemakkelijk je laptopdesktop PC, MP3-speler, of CD-speler aansluiten op beide PartyBox speakers.

Door het ontbreken van een RCA-aansluiting op zowel de PartyBox 310 als 710, kun je deze niet rechtstreeks als stereo-paar aansluiten op een receiver of DJ-controller. Wel is dit mogelijk als je gebruik maakt van een adapter.

Stroomvoorziening en/of accu

Een ander belangrijk verschil tussen deze twee speakers, is dat alleen de PartyBox 310 een ingebouwde batterij bevat. Dat maakt de PartyBox 310 dus een flink betere keuze voor mobiel gebruik.

De 72 Wh batterij van de PartyBox 310 is goed voor 18 uur afspeeltijd. Een lege batterij is na 3.5 uur weer opgeladen. Een LED-strook bovenop de PartyBox 310 geeft een indicatie van de huidige batterijlading. Ook kun je de huidige batterijlading terugvinden onder de bluetooth instellingen van een draadloos verbonden apparaat.

De PartyBox 710 bevat géén batterij, en werkt dus alleen als je deze met de meegeleverde stroomkabel hebt aangesloten op het stopcontact.

Met beide speakers is het mogelijk om een extern apparaat op te laden, met de zogenaamde ‘powerbank functie‘. Als de de oplaadkabel van bijvoorbeeld je smartphone op de USB-A port van de speaker aansluit, zal deze de smartphone opladen.

Bediening

Als je eenmaal bent verbonden over bluetooth, wordt alle audio van je smartphone of tablet afgespeeld op de speaker. Zo kun je bijvoorbeeld je smartphone gebruiken om muziek te kiezen, het volume aan te passen, of de muziek te pauzeren.

Daarnaast zijn ook beide speakers te bedienen met de knoppen aan de bovenkant. Deze knopbediening komt ook erg overeen.

Zo hebben zowel de JBL PartyBox 310 als 710 deze knoppen aan de bovenkant:

 • Aan/uit-knop – om de speaker aan of uit te zetten
 • Bluetooth pairing knop – hiermee zorg je ervoor dat de speaker zichtbaar wordt onder ‘Bluetooth’ instellingen op je smartphone of tablet. Als je eerder verbonden bent, wordt de speaker automatisch zichtbaar. Deze knop hoef je alleen te gebruiken als je een nieuw apparaat wil verbinden.
 • Volume min – om het volume van de speaker te verlagen
 • Volume plus – om het volume van de speaker te verhogen
 • Pause/Play – om de muziek te pauzeren, of als deze gepauzeerd is om te beginnen met afspelen. Als je deze knop twee keer achtereen indrukt wordt het volgende nummer afgespeeld, en bij drie keer het vorige nummer.
 • Een TWS-verbindingsknop – om twee speakers van hetzelfde type draadloos met elkaar te verbinden als stereo-paar.
 • Een verlichtingsknop – om verschillende verlichtingspatronen te selecteren, of de verlichting uit te schakelen.
 • Geluidseffect-knoppen – om verschillende geluidseffecten af te spelen. Bijvoorbeeld een airhorn of klapgeluid. Je kunt via de PartyBox app instellen welke geluiden je wil koppelen aan deze knoppen.
 • Bass boost – om het basgeluid van de speaker tijdelijk een boost te geven.
 • Equalizer knoppen – om de equalizer van een aangesloten microfoon aan te passen. De equalizer van de speaker zelf kun je aanpassen in de PartyBox app.

Hoewel de speakers dezelfde knoppen bevatten, zijn deze wel anders uitgevoerd. Zo heeft de PartyBox 710 namelijk draaiknoppen voor de equalizer en het volume, en de PartyBox 310 drukknoppen.

Beide speakers zijn ook te bedienen met de JBL PartyBox app. Je vind hier meer informatie over deze app.

Verlichting

Beide speakers hebben ingebouwde verlichting waarmee je disco-effecten kunt maken. Beide speakers hebben zowel een RGB kleurenverlichting, en flitsverlichting voor een strobe-effect.

De PartyBox 710 heeft meer verlichting dan de PartyBox 310. Zo heeft deze ook nog twee stroken met kleurenverlichting, en bevat deze nog 15 extra kleuren-LED’s als flitsverlichting.

Fysieke eigenschappen: afmetingen, gewicht en design

Wat betreft afmetingen is de JBL PartyBox 710 flink groter dan de PartyBox 310. De PartyBox 310 is namelijk 68.8 cm hoog, 32.6 cm breed, en 36.8 cm diep. De PartyBox 710 is 90.5 cm hoog, 39.9 cm breed, en 43.6 cm diep.

Om een beter idee te krijgen van de verhoudingen van deze speakers, kun je hier een geschaalde afbeelding bekijken.

Ook zit er een flink verschil in het gewicht. Zo is de PartyBox 710 zo’n 10 kilo zwaarder dan de PartyBox 310. Het gewicht van de PartyBox 710 is namelijk 27.8 kg, tegen de 17.42 kg van de PartyBox 310.

Een overeenkomst is dat je beide speakers kunt verrijden door de wielen aan de achterkant. Je kunt beide speakers voorttrekken aan het handvat. Bij de PartyBox 310 is het handvat uitschuifbaar, bij de PartyBox 710 niet.

Beide speakers zijn waterbestendig, en hebben de IPX4 code voor waterdichtheid. Dat houdt in dat ze ‘plensdicht’ zijn, en daarmee bestand zijn tegen wat regen. Voor deze waterdichtheid zul je bij beide speakers wel het siliconen klep aan de achterkant moeten sluiten, en moet de speaker rechtop staan.

Tip: meer informatie en een complete vergelijking van alle JBL PartyBox speakers vind je hier!

JBL PartyBox 310 of JBL PartyBox 710 kopen – prijs en beschikbaarheid!

Heeft de vergelijking je geholpen met het maken van een keuze, en wil je de JBL PartyBox 310, of juist de JBL PartyBox 710 kopen? Hieronder vind je een overzicht van de webwinkels waar je deze kunt bestellen, en de huidige prijs.

Beide bluetooth speakers zijn verkrijgbaar één kleur, namelijk in het zwart. Bij beide speakers krijg je een Quick Start Guide, volledige handleiding, veiligheidsinstructies, en een garantiebewijs.

Laatste update prijzen op deze pagina: 1 februari 2023.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over de JBL PartyBox 310 of PartyBox 710? Opmerkingen over de inhoud van het artikel? Of wil je je eigen ervaring met deze speakers delen? Je kunt hieronder je bericht achterlaten!

Plaats een reactie

Send this to a friend