JBL PartyBox 710 vs 1000? Complete vergelijking en advies!

Wil je een PartyBox speaker van JBL kopen, en twijfel daarbij tussen de JBL PartyBox 710 en de JBL PartyBox 1000? Om je te helpen beslissen, vind je op deze pagina een volledige vergelijking tussen deze twee speakers.

Beide JBL PartyBox speakers zijn grote mono (1.0) bluetooth speakers, met ingebouwde verlichting en de mogelijkheid om een microfoon en gitaar aan te sluiten.

Toch zijn er meerdere flinke verschillen tussen deze twee speakers. Hieronder de samenvatting van de belangrijkste verschillen.

  • JBL PartyBox 710: kleiner, lichter, minder krachtig (800 Watt), JBL PartyBox app ondersteuning, goedkoper (€642,99 op JBL.nl)
  • JBL PartyBox 1000: groter, zwaarder, flink krachtiger (1100 Watt), ingebouwde subwoofer en dieper basgeluid, DJ Pad, RCA aansluiting, duurder (€1099 op JBL.nl)

Hieronder een uitgebreide vergelijking van de volledige specificaties, en uitleg over alle functionele verschillen.

Vergelijktabel: JBL PartyBox 710 vs JBL PartyBox 1000

Vergelijk hieronder beide speakers op eigenschappen. Meer uitleg over deze eigenschappen vind je hier.

JBL PartyBox 710 JBL PartyBox 1000
Jbl Partybox 710 Jbl Partybox 1000
Adviesprijs: €799 €999
Huidige prijs: vergelijk! vergelijk!
Introductiejaar: 2021 2019
Audio-eigenschappen
Audio-kanalen: 1.0 (mono) 1.0 (mono)
Woofers: 2× 8 inch 2× 7 inch
Tweeters: 2× 2.75 inch 1× compression driver
Totaal vermogen: 800 W 1100 W
Frequentiebereik: 35 Hz – 20 kHz 30 Hz – 20 kHz
Connectiviteit en aansluitingen
Bluetooth versie: 5.1 4.2
True Wireless Stereo: Ja Ja
Microfoonaansluiting? Ja, 1 aansluiting Ja, 1 aansluiting
Gitaaraansluiting? Ja, 1 aansluiting Ja, 1 aansluiting
USB-A Playback? Ja Ja
3.5 mm AUX in? Ja Ja
3.5 mm AUX out? Ja Ja
RCA? Nee Ja, in en out
Stroomvoorziening en/of accu
Batterijduur: geen accu geen accu
Oplaadtijd:
Accu capaciteit:
Opladen via? AC-netsnoer AC-netsnoer
Powerbank functie: Ja, 1 USB-A port Ja, 1 USB-A port
Bediening
Fysieke equalizer? Ja Nee
Bass Boost knop? Ja Nee, wel ‘sound boost’
Geluidseffecten? Ja Ja, via DJ Pad
DJ Pad? Nee Ja
Bijbehorende app: JBL PartyBox Geen
Verlichting
Kleurenverlichting: 2 verlichtingsringen,
2 verlichtingsstroken
2 verlichtingsringen,
verlichte voorzijde
Flitsverlichting: 4 witte LED’s,
15 kleuren LED’s
6 witte LED’s
Fysieke eigenschappen
Afmeting (cm): 90.5×39.9×43.6 105.0×39.7×39.0
Gewicht: 27.8 kg 34.7 kg
Water/stofdicht: IPX4 IPX4
Transportmethode: verrijdbaar: wielen,
1 handvat
verrijdbaar: wielen,
1 handvat
Kleuruitvoeringen: Zwart Zwart
Bestellen & levering
Meegeleverd: Air Gesture-polsband
Huidige prijs
en bestellen:
JBL.nl
Bol.com
JBL.nl
Bol.com
Meer prijzen: Prijsvergelijking Prijsvergelijking

JBL PartyBox 710 of JBL PartyBox 1000 – wat zijn de verschillen?

Hieronder meer informatie over de verschillen tussen deze twee partyspeakers van JBL.

Audio-eigenschappen

Beide JBL PartyBox speaker bevatten meerdere ingebouwde speakers om het geluid af te spelen, en spelen het geluid af in mono (1.0).

In beide speakers zijn twee woofers te vinden. De woofers in de PartyBox 710 zijn groter, en hebben een diameter van 8 inch. Die in de PartyBox 1000 zijn kleiner, namelijk 7 inch.

De reden dat de woofers in de PartyBox 1000 kleiner zijn, is omdat deze ook nog een 12 inch subwoofer bevat voor het produceren van de lage bastonen. De PartyBox 710 gebruikt de woofers ook voor het afspelen van de bastonen. Door de subwoofer in de PartyBox 1000, heeft deze een beter basgeluid.

Voor de hoge tonen maakt de PartyBox 710 gebruik van twee 2.75 inch tweeters. De PartyBox 1000 maakt daarentegen gebruik van een grote compression driver voor een goede weergave van de hoge klanken.

Er zit een duidelijk verschil in het vermogen van deze speakers. Zo heeft de PartyBox 710 een vermogen van 800 Watt, en de PartyBox 1000 een vermogen van 1100 Watt. Het vermogen van de PartyBox 1000 is daarmee 37,5% hoger dan het vermogen van de PartyBox 710.

Er zit ook een verschil in het frequentiebereik van de speakers. Het frequentiebereik van de PartyBox 710 is 35 Hz – 20 kHz. Met een frequentiebereik van 30 Hz tot 20 kHz haalt de PartyBox 1000 lagere tonen, en heeft deze dus een beter basgeluid.

Connectiviteit en aansluitingen

In de connectiviteit en aansluitingen zijn er veel overeenkomsten, maar ook een aantal verschillen tussen de PartyBox 710 en 1000.

Een overeenkomst is hoe je muziek af kunt spelen via bluetooth. Dat werkt bij beide speakers hetzelfde. Eerst zet je de speaker aan. Om voor het eerst te verbinden druk je de bluetooth-pairing knop in, en kun je vervolgens met je smartphone of tablet verbinding maken met de speaker onder je bluetooth-instellingen.

Wel een verschil is de bluetooth versie: de PartyBox 1000 heeft bluetooth 4.2, en de PartyBox 710 de nieuwere versie 5.1

Na de eerste keer verbinden, zal je smartphone de JBL PartyBox onthouden. Je kunt er dan sneller mee verbinden. Als je de bluetooth van je smartphone aan hebt staan, hoef je dan alleen nog de speaker aan te zetten. Deze zal vervolgens automatisch verbinding zoeken met je smartphone.

Beide speakers beschikken over ‘True Wireless Stereo‘. Dat houdt in dat als je twee dezelfde speakers hebt, het mogelijk is om het geluid draadloos af te spelen in stereo. Daarbij zal de ene PartyBox het linker audiokanaal afspelen, en de andere het rechter audiokanaal.

Naast het draadloze afspelen van muziek, hebben beide speakers meerdere ingangen voor bedrade aansluitingen.

Zo vind je op zowel de PartyBox 710 als 710 een gitaaraansluiting en een microfoonaansluiting. Ook kunnen beide speakers muziek van een USB-stick of externe harde schijf afspelen als je deze aansluit op de USB-A port.

Beide speakers hebben daarnaast nog een 3.5 mm AUX ingang, én uitgang. Zo kun je gemakkelijk je laptopdesktop PC, MP3-speler, of CD-speler aansluiten op beide PartyBox speakers.

Een verschil is dat de PartyBox 1000 ook RCA-aansluitingen heeft. Dat maakt het makkelijker om deze speakers bedraad aan te sluiten als stereo-set. Bijvoorbeeld op je receiver om deze te gebruiken bij je TV, of om deze aan te sluiten op een DJ controller.

Stroomvoorziening en/of accu

Beide speakers hebben geen ingebouwde accu, en zul je met het meegeleverde AC-netsnoer aan moeten sluiten op een stopcontact. Dit snoer is bij beide speakers 2 meter lang. Als je de speakers ergens anders dan thuis wil gebruiken, is dat vaak kort. Zorg er in dat geval voor dat je een verlengsnoer of kabelhaspel meeneemt.

Met beide speakers is het mogelijk om een extern apparaat op te laden, met de zogenaamde ‘powerbank functie‘. Als de de oplaadkabel van bijvoorbeeld je smartphone op de USB-A port van de speaker aansluit, zal deze de smartphone opladen.

Bediening

Als je eenmaal bent verbonden over bluetooth, wordt alle audio van je smartphone of tablet afgespeeld op de speaker. Zo kun je bijvoorbeeld je smartphone gebruiken om muziek te kiezen, het volume aan te passen, of de muziek te pauzeren.

Daarnaast zijn ook beide speakers te bedienen met de knoppen aan de bovenkant. Een belangrijk verschil is dat de PartyBox 1000 het zogenaamde ‘DJ Pad‘ bevat. Dat zijn 16 vierkante knoppen waar je veel verschillende functies aan kunt koppelen. Zo kun je geluidseffecten instellen voor deze knoppen, en verschillende verlichtingspatronen.

Ook op de PartyBox 710 zitten knoppen voor het bedienen van de geluidseffecten, maar heb je hiervoor maar 3 verschillende knoppen tot je beschikking.

Een nadeel van de PartyBox 1000 is dat je de JBL PartyBox app niet kunt gebruiken. Gelukkig vind je fysieke knoppen voor elke denkbare functie op de bovenzijde van de speaker.

Een voordeel van de PartyBox 1000 is dat je de zogenaamde Air Gesture polsband krijgt meegeleverd. Door verschillende armbewegingen te maken, kun je zo de speaker op afstand bedienen.

Verlichting

Beide speakers hebben ingebouwde verlichting waarmee je disco-effecten kunt maken. Beide speakers hebben zowel een RGB kleurenverlichting, en flitsverlichting voor een strobe-effect.

Een voordeel van de PartyBox 1000 is dat de gehele voorzijde van de speaker verlicht is. De PartyBox 710 heeft verlichte ringen rondom de woofers. Beide speakers hebben meerdere strobe-verlichtingen, LED’s die flitseffecten kunnen maken.

Bij de PartyBox 1000 kunnen deze lichten alleen in het wit flitsen, maar bij de PartyBox 710 kan dat in elke kleur.

Fysieke eigenschappen: afmetingen, gewicht en design

De PartyBox 1000 is groter dan de PartyBox 710. Met een afmeting van 105 cm hoogt, 39.7 cm breedte, en 39 cm diepte, is dit de grootste speaker van de PartyBox-serie van JBL.

De PartyBox 710 is ook nog een flink grote speaker. Het duidelijkste verschil is dat deze wat minder hoog is. Zo is de PartyBox 710 namelijk 90.5 cm hoog, 39.9 cm breed, en 43.6 cm diep.

Om een beter idee te krijgen van de verhoudingen van deze speakers, kun je hier een geschaalde afbeelding bekijken.

Ook zit er een verschil in het gewicht. Met een gewicht van 34.7 kg is de PartyBox zo’n 7 kilo zwaarder dan de PartyBox 710, die 27.8 kilogram weegt.

Toch zal dit niet veel verschil maken in de verplaatsbaarheid van de speakers. Beide speakers zijn namelijk te verrijden door wielen aan de achterkant. Met het handvat bovenop, kun je de speaker zo achter je aan laten rollen.

Beide speakers zijn waterbestendig, en hebben de IPX4 code voor waterdichtheid. Dat houdt in dat ze ‘plensdicht’ zijn, en daarmee bestand zijn tegen wat regen. Voor deze waterdichtheid zul je bij beide speakers wel het siliconen klep aan de achterkant moeten sluiten, en moet de speaker rechtop staan.

Tip: meer informatie en een complete vergelijking van alle JBL PartyBox speakers vind je hier!

JBL PartyBox 710 of JBL PartyBox 1000 kopen – prijs en beschikbaarheid!

Heeft de vergelijking je geholpen met het maken van een keuze, en wil je de JBL PartyBox 710, of juist de JBL PartyBox 1000 kopen? Hieronder vind je een overzicht van de webwinkels waar je deze kunt bestellen, en de huidige prijs.

Beide bluetooth speakers zijn verkrijgbaar één kleur, namelijk in het zwart. Bij beide speakers krijg je een Quick Start Guide, volledige handleiding, veiligheidsinstructies, en een garantiebewijs. Bij de PartyBox 1000 wordt ook de Air Gesture polsband meegeleverd.

Laatste update prijzen op deze pagina: 2 februari 2023.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over de JBL PartyBox 710 of PartyBox 1000? Opmerkingen over de inhoud van het artikel? Of wil je je eigen ervaring met deze speakers delen? Je kunt hieronder je bericht achterlaten!

Plaats een reactie

Send this to a friend