JBL GO 3 vs Clip 4? Complete vergelijking en advies!

Wil je een kleine bluetooth speaker van JBL kopen, die je gemakkelijk meeneemt? De twee kleinste JBL bluetooth speakers zijn de Go 3 en de Clip 4. Maar wat is voor jou de beste keuze? Om je te helpen beslissen, vind je op deze pagina een volledige vergelijking tussen deze twee speakers.

Jbl Go 3 Vs Clip 4 Foto
Links de JBL Go 3 (review), rechts de JBL Clip 4 (review).

Beide JBL speakers zijn mono (1.0), bevatten één full range speaker, gebruiken bluetooth, en zijn IP67 water- en stofdicht. Toch zijn er meerdere verschillen tussen deze twee uitvoeringen. Hieronder de samenvatting van de belangrijkste verschillen.

  • JBL Go 3: iets lichter en kleiner (broekzakformaat), lager vermogen en minder diepe bas, goedkoper (bekijk op Bol.com)
  • JBL Clip 4: krachtiger, iets dieper basgeluid, langere batterijduur, ingebouwde karabijnhaak, duurder (bekijk op Bol.com)

Hieronder een uitgebreide vergelijking van de volledige specificaties, uitleg over alle functionele verschillen, en een demonstratie van de geluidskwaliteit van beide speakers.

Vergelijktabel: JBL Go 3 vs JBL Clip 4

Vergelijk hieronder beide speakers op eigenschappen. Meer uitleg over deze eigenschappen vind je in de bluetooth speaker koopgids.

JBL GO 3 JBL Clip 4
Jbl Go 3 Jbl Clip 4
Adviesprijs: €39,99 €59,99
Huidige prijs: vergelijk! vergelijk!
Introductiejaar: 2020 2020
Audio-eigenschappen
Speakers: 1× full range 43×47 mm 1× full range 40 mm
Audio-kanalen: 1.0 (mono) 1.0 (mono)
Totaal vermogen: 4,2 W 5 W
Frequentiebereik: 110 – 20 kHz 100 – 20 kHz
Connectiviteit en aansluitingen
Bluetooth versie: 5.1 5.1
Verbinden met meer
JBL speakers?
3.5 mm AUX?
Stroomvoorziening en/of accu
Batterijduur: 5 uur 10 uur
Oplaadtijd: 2.5 uur 3 uur
Capaciteit: 730 mAh 1050 mAh
Opladen via? USB-C USB-C
Powerbank functie:
Fysieke eigenschappen
Afmeting (cm): 7,5×8,75×4,13 13,45×8,63×4,6
Gewicht: 209 gram 239
Verplaatsbaarheid: Broekzakformaat Vastklikbaar
Waterdicht? Ja, dompeldicht Ja, dompeldicht
Stofdicht? Ja, stofvrij Ja, stofvrij
IP-code: IP67 IP67
Kleuruitvoeringen: 13 kleuren 13 kleuren
Bestellen & levering
Meegeleverd: USB-C kabel USB-C kabel
Huidige prijs
en bestellen:
JBL.nl
Bol.com
Coolblue.nl
JBL.nl
Bol.com
Coolblue.nl
Meer prijzen: Prijsvergelijking Prijsvergelijking
TIP: meer informatie over deze eigenschappen? Lees de uitleg in de bluetooth speaker koopgids!

JBL Go 3 of JBL Clip 4 – wat zijn de verschillen?

Hieronder meer informatie over de verschillen tussen deze twee bluetooth speakers.

Audio-eigenschappen en geluidskwaliteit

Zowel de JBL Go 3 als de Clip 4 bevatten een enkele full-range speaker, en spelen dus beide het geluid af in mono (1.0). In tegenstelling tot de grotere JBL speakers, beschikken de Go 3 en Clip 4 niet over JBL PartyBoost.

Door het ontbreken van PartyBoost, is het helaas niet mogelijk om de Go of Clip met een tweede speaker te verbinden tot stereo-paar, en ook niet om tegelijkertijd draadloos hetzelfde geluid op twee of meer speakers af te spelen in mono.

Naast de actieve speaker, zit er zowel in de Go 3 een passieve basradiator, maar in de Clip 4 niet. Toch heeft de Clip 4 een beter basgeluid. Dat komt mogelijk ook door het hogere vermogen van de Clip 4. Met een vermogen van 5 Watt is dit de krachtigere speaker van de twee.

Ook de opgegeven frequentierespons geeft aan dat de Clip 4 diepere tonen zal halen dan de Go 3. De Clip 4 heeft namelijk een frequentiebereik van 100 Hz tot 20 kHz, en de Go 3 van 110 Hz tot 20 kHz. Dat is een flink verschil.

Om naast het frequentiebereik het geluid beter te kunnen vergelijken, kun je de onderstaande video bekijken. Hierin wordt dezelfde muziek afgespeeld op deze twee speakers. Gebruik je beste koptelefoon of speakers bij het kijken van deze video om een zo goed mogelijk idee te krijgen van een verschil in de geluidskwaliteit. De test begint op 2:08.

Uit deze test blijkt dat de Clip 4 inderdaad een beter basgeluid heeft, en is deze luider. Het volume wordt bij beide speakers in deze test gelijk gehouden.

Kortom is de geluidskwaliteit van de Clip 4 beter, voornamelijk door het diepere basgeluid, en ook door het hogere vermogen, waardoor deze luider is.

Connectiviteit en aansluitingen

Het afspelen van muziek via bluetooth werkt op beide speakers hetzelfde. Eerst zet je de speaker aan. Om voor het eerst te verbinden druk je de bluetooth-pairing knop in. Vervolgens kun je met je smartphone, tablet, of elke ander bluetooth apparaat verbinding maken met de JBL speaker via de bluetooth-instellingen van je apparaat.

Na de eerste keer verbinden, zal je smartphone de JBL speaker onthouden. Je kunt er dan sneller mee verbinden. Als je de bluetooth van je smartphone aan hebt staan, hoef je dan alleen nog de speaker aan te zetten. Deze zal vervolgens automatisch verbinding zoeken met je smartphone.

Eenmaal verbonden, zal bij zowel de JBL Go 3 als Clip 4 vervolgens alle audio van je smartphone of tablet worden afgespeeld op de speaker. Ook kun je bijvoorbeeld je smartphone gebruiken om muziek te kiezen, het volume aan te passen, of de muziek te pauzeren.

Beide speakers hebben dezelfde bluetooth-versie, namelijk bluetooth 5.1.

Stroomvoorziening en/of accu

Beide JBL speakers hebben een ingebouwde batterij. Wel zit er een flink verschil in batterijduur.

Zo bevat de Clip 4 een batterij met een 1050 mAh capaciteit, die goed is voor 10 uur afspeeltijd. De batterij in de Go 3 heeft een capaciteit van 730 mAh, en is goed voor 5 uur afspeeltijd.

Daarmee is de batterijduur van de Clip 4 dus twee keer zo lang als die van de Go 3.

Beide speakers zijn op te laden via de USB-C port. Er wordt een USB-A naar USB-C kabel meegeleverd.

Zowel de JBL Clip 4 als Go 3 hebben een LED om de huidige batterijlading aan te geven. Deze begint rood te knipperen als de batterij bijna leeg is, en brandt constant rood tijdens het opladen.

Bediening

Naast de bediening over bluetooth, zijn ook beide speakers te bedienen met drukknoppen. De speakers hebben beide dezelfde knoppen.

Bij de Go 3 zitten deze allemaal aan de bovenkant. Bij de Clip 4 zitten er drie knoppen bovenop de speaker, en de eerste twee knoppen uit de lijst hieronder aan de zijkant:

  • Aan/uit-knop – om de speaker aan of uit te zetten,
  • Bluetooth pairing knop – hiermee zorg je ervoor dat de speaker zichtbaar wordt onder ‘Bluetooth’ instellingen op je smartphone of tablet. Als je eerder verbonden bent, wordt de speaker automatisch zichtbaar. Deze knop hoef je alleen te gebruiken als je een nieuw apparaat wil verbinden.
  • Volume min – om het volume van de speaker te verlagen.
  • Volume plus – om het volume van de speaker te verhogen.
  • Pause/Play – om de muziek te pauzeren, of als deze gepauzeerd is om te beginnen met afspelen. Als je deze knop twee keer achtereen indrukt wordt het volgende nummer afgespeeld. Bij drie keer indrukken ga je een nummer terug.

Fysieke eigenschappen: afmetingen, gewicht en design

Er zit een duidelijk verschil in het design van deze twee speakers. De Clip 4 heeft een ingebouwde karabijnhaak. Deze karabijnhaak loopt over in een metalen stootrand, die rondom de hele speaker loopt.

Met de karabijnhaak is deze speaker bedoeld om ergens aan vast te haken om deze mee te nemen. De Go 3 is echter ontworpen om mee te nemen in je hand, of in je broekzak. Ook heeft de Go 3 een lus, zodat je deze ergens aan op kunt hangen. Ook kun je de speaker hier aan vasthouden.

Ook zit er een verschil in de stand waarin je de speakers neer kunt zetten. De Clip 4 kun je alleen plat neerleggen, of ergens tegenaan leunen. De Go 3 kun je op meerdere kanten neerzetten.

De Clip 4 is iets groter en zwaarder dan de Go 3. De Clip 4 is namelijk 13.45 cm hoog, 8.63 cm breed, 4.6 cm dik, en weegt 239 gram. De Go 3 is 7.5 cm hoog, 8.75 cm breed, 4.13 cm dik, en weegt 209 gram.

Zowel de Clip 4 als go 3 zijn volledig overtrokken in een stevige geweven speakerstof. Beide speakers hebben ook rubberen ribbels, waardoor de speaker goed blijft liggen en deze ook beterwordt beschermd.

Beide speakers zijn IP67, en daarmee water- en stofdicht.

Tip: de Clip 4 en Go 3 vergelijken met meer JBL speakers? Vergelijk hier alle JBL bluetooth speakers!
Tip: bekijk ook de volledige review van de JBL Go 3 en de volledige review van de Clip 4 voor meer details!

JBL Go 3 of JBL Clip 4 kopen – prijs en beschikbaarheid!

Heeft de vergelijking je geholpen met het maken van een keuze, en wil je de JBL Go 3, of juist de JBL Clip 4 kopen? Hieronder vind je een overzicht van de webwinkels waar je deze kunt bestellen.

Beide bluetooth speakers zijn verkrijgbaar in wel 13 verschillende kleuruitvoeringen.

Beide speakers worden geleverd met de bijbehorende oplaadkabel, een handleiding, veiligheidsblad, en een garantiebewijs.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over de JBL Go 3 of Clip 4? Opmerkingen over de inhoud van het artikel? Of wil je je eigen ervaring met deze speakers delen? Je kunt hieronder je bericht achterlaten!

Plaats een reactie